Dodaj do ulubionych

Bluzki na naramkach ;-)

23.06.20, 10:46
Czyli na ramiączkach. Nosicie? Ja jakoś czuję się w nich zbyt goło. Zwłaszcza że wiele z nich ma jeszcze jakąś koronkę albo są w ogóle prążkowane - toż to wygląda jak bielizna. Rzućcie proszę linkami poglądowymi co nosicie.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 10:55
      Nie noszę ani prążkowanych ani z koronkami. Tylko gładkie i tylko podczas dużych upałów. Wolę też takie z szerszymi ramiączkami kilkucentymetrowymi, nie te z cienkimi bieliźnianymi..
    • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 10:55
      Nie noszę z podobnych powodów.
    • igor.pukajew Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 10:56
      Na naramkach to w Poznaniu się mówi
    • daniela34 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:00
      Tak noszę, nie noszę prążkowanych, ale bieliźniane topy z koronką owszem- tyle, że tylko pod marynarki albo swetry z głębszymi dekoltami. Jeśli mam tylko top na ramiączkach to raczej na takich szerszych niż sznureczki.
    • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:01
      Tak, nosimy czerwoną tubę od Urkye dla biuściastych kobiet i machamy dorodnym biustem przed oczami facetów. Także w kolorze nude, wygląda jakby było się nago, ale nie jest się nago. W czarnej nie było nam dobrze, więc wysłałyśmy do grubej z księgowości, jej w czarnym zarąbiście big_grin A na zdjęciu dyzajnerka. smile
      • tymianek21 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:06
        Myślałam że to twoje zdjęcie😀
        • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:11
          Nas biuściastych jest więcej. Mada do nas nie należy. big_grin
      • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:11
        Mam tę bluzkę w 7 kolorach. Tylko zawsze odcinam te obrączki do regulacji, uważam, że lepiej to wygląda.
        Nie wiem o co chodzi z tym modelem, ale panowie uwielbiają i wychwalają.
        • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:18
          Ja też odcinam. Bez wygląda moim zdaniem też lepiej. Mam jeszcze też białą, ale tej akurat nie lubię.
          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:31
            Dziewczyny gdzie kupiłyście ? Bardzo fajny krój
            • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:34
              urkye.pl/pl/p/Tuba-cranberry-Bluzka/708
              • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:43
                O dzięki!
                Masz z tego sklepu ? ( rozmiary zgodne ze stanem faktycznym?)
                • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:48
                  Nie, nie mam nic, oglądam tylko :p
                • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:42
                  Niby zgodne z tabelką, ale jak jesteś blisko granicy albo na granicy, to bierz mniejszą. One mają dużo miejsca na biust, więc bierz o/oo
                • paskudek1 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 19:26
                  Trzeba poczytać tabelkę, zmierzyć się i w razie wątpliwości pisać i pytać.
                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:27
                    > Trzeba poczytać tabelkę, zmierzyć się i w razie wątpliwości pisać i pytać.

potwierdzam - dobrze zapytac. odpowiada wlascicielka, Ula i - u mnie - porada zawsze sie sprawdzala.
                    obsluga jest blyskawiczna i bardzo bardzo profesjonalna i mila.
                    kupuje u nich od lat, teraz i moja siostra i polecam.
                    • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:57
                      dzięku kura, to ważna informacja !
              • kouda Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:55
                Strasznie dosłowna na tych wielkich biustach, by nie rzec wulgarna 😉
                • majenkir Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:05
                  Zaraz tam wulgarna. Sexy po prostu smile
                • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:43
                  Różne cele, różne bluzkiwink
                • zuleyka.z.talgaru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:50
                  No co robić. Biuściaste tylko burki powinny zakładać, żeby nie wzbudzać dyskomfortu u płaskich koleżanek.
                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:59
                    Anika,z tej strony co mona dała ? szukam turkusowego/amarantowego
                    • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:13
                      Tak, urkye.pl

Co roku wrzuca inne kolory. Tu masz aktualne:
                      urkye.pl/pl/c/Bez-rekawa/67
                      • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:15
                        Polecam też Waszej uwadze Małą; co ta kiecka robi z figurą, to przechodzi ludzkie pojęcie.
                        urkye.pl/pl/p/Mala-granatowa-Sukienka/255
                        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:20
                          Anika nie kuś..u mnie z sukienkami niewiele trzeba..

• prezent_urodzinowy Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 18:26
                          Ja widzę tylko rozmiar 34. Z takiego to nietrudno zrobić cudo...
                      • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:18
                        Osiołkowi w żłoby... uncertain to są moje kolory , jaką lepiej wziąć ? masz te kolory na żywo ?
                        • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 18:23
                          Bluzki? Czarną, czarne wino, czerwona, turkusową, limonkę (na rower jako odblaskowa), beżową i fioletową.
                          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 20:39
                            zamówię chyba zieleń i może ten fuksję/czerwień- musże sie przespać wink
                            • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:18
                              kupione zamówione, kocham zakupy on line !
                              Zieleń butelkowa i czarna- nie było rododendronu w moim rozmiarze uncertain
                  • kebabbathehutt Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:57
                    O przepraszam, ale proszę nas wszystkich do tego samego worka nie pakować! smile
                    Ja mam male piersi, ale nigdy mi to nie przeszkadzało, tak jak nie przeszkadzają mi duże piersi. Ja to z tej grupy, ktora uważa, ze każdy moze nosić to co chce, no i innym nic do tego.
      • bigzaganiacz [...] 23.06.20, 12:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:39
        snakelilith napisała:

> machamy dorodnym b
        > iustem przed oczami facetów.
        >
        To jest właśnie jeden z powodów dla których nie noszę tego typu bluzek :p nie jest w moim stylu machanie biustem przed twarzami obcych ludzi :p
        • snakelilith [...] 23.06.20, 13:41
          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 13:53
            A to na pewno, eksponuje wszystko jak należy wink
          • manon.lescaut4 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:12
            Mała kuska jest kandydatem do wygaszenia, a ja tego nie praktykuje, bo lubię wiedzieć, co się dzieje. Nie wygasilam żadnych oblechow, pisstroli, bywalców, jozkow, bo to co oni piszą bywa tak głupie, ze aż śmieszne bądź straszne bądź szokujące, a toto to jakiś cham wannabe, chce prowokować, ale nie umi, nawet na to jest za głupi.
            • daniela34 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:18
              On jest kandydatem ale do zablokowania na stałe a nie do wygaszania.
              • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:27
                100/100
        • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:53
          Jeśli ktoś może machać biustem to znaczy że ma zwisy. 😔 Faktycznie bluzki na ramiączkach tylko podkreślą ten defekt.
          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:01
            Nie Mada, żeby machać biustem wystarczy mieć ten biust większy od pryszczy. Inaczej sportowe, pancerne staniki do biegania nie byłyby nikomu potrzebne.
            • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:02
              A raczej byłyby potrzebne tylko tym co mają zwisy :p
              • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:05
                Ach, cóż mada może wiedzieć o kobiecych biustach... big_grin
            • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:35
              Jędrny biust nie macha tylko sterczy. smile
              • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:37
                Tak Mada, tak sobie tłumacz wink
              • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:59
                Jak się nie porusza to znaczy, że implanty są zrobione w stylu lat 90.
            • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 21:53
              Chciałam zauważyć, że mówienie o małym biuście "pryszcze" mocno kłóci się z ciałopozytywnością.
              • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 22:24
                To zależy do KOGO się pisze. Mnie się małe biusty u kobiet podobają. Ale mada ma pryszcze.
                • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 23:27
                  A nie od tego do CZYJEGO poziomu chcesz się zniżyć? W imię czego?

Biust mady nie jest oryginalnym produktem mady. Jest pewną normą dla pewnej grupy kobiet.
                  • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 23:32
                    Od razu kobiet...
                    • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 23:35
                      Mada nie jest kobietą, czy kobiety z małym biustem to nie kobiety?
                      • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 00:00
                        Kobiecość Mady stoi pod mocnym znakiem zapytania. Do kobiet z małym biustem nic nie mam dopóki w lustrze nie muszę oglądać smile Wtedy to nie przepadam
                      • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 00:11
                        Mada jest specyficzną internetową kreacją i twoje apele o traktowanie jej na równi z innymi kobietami na forum nic nie dadzą. To tak jakbyś chciała bym traktowała bywalca vel obleśnego pukajewa jako mężczyznę. No way.
                        • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:21
                          Snake, traktuj sobie swoich forumowych wrogów jak chcesz - ale zastanów się nad doborem argumentacji. Stać Cię na to, wierzę w Ciebie!
                          • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 15:24
                            danaide napisała:

> Snake, traktuj sobie swoich forumowych wrogów jak chcesz - ale zastanów się nad
                            > doborem argumentacji. Stać Cię na to, wierzę w Ciebie!

Ależ ja naprawdę nie odpowiadam za wszystkie skojarzenia. wink Nigdzie nie napisałam, że małe (czy jakiekolwiek inne) cycki są gorsze. Wyśmiewam tylko postawę prezentowaną przez madę, że jakiś tam typ sylwetki jest gwarancją erotycznego sukcesu, bo same dobrze wiemy, że gruba z księgowości ma tego seksu sto razy więcej niż mada. big_grin
                      • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 07:52
                        Danaide, nie badz naiwna- nikt na tym forum nawet na kilometr sie do cialopozytywnosci nie zblizyl. I tego nie zmieni zadne zasypywanie sie komplementami, dowalanie wygladem i wysmiewanie wygladu zawsze tu jest, bylo i bedzie.
                        • cauliflowerpl Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:05
                          Ale przyznaj, że to zabawne jak w jednym wątku jest się 100% ciałopozytywnym a w drugim deprecjonuje małe cycki big_grin

Wiem, był czas przywyknąć.
                          • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:09
                            Najglupsze jest to, ze mada to troll, ktory wlasnie sie lubuje w antycialopozytywnosci- i one sie jej daja podpuszczac i zeby jej dopiec jada po jakichs cechach wygladu. Stawiam zloto przeciw orzechom, ze jej tym nie dopiekly, tylko frajde sprawily wink
                            • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:12
                              Skoro troll to w czym problem? Nie mogę nazwać cycków trolla pryszczami?
                              • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:18
                                No pomysl. Czy jakbym nazwala jakiegos trolla spaslakiem z ohydnymi walkami na brzuchu i sie z tych walkow nabijala, to czy normalnym forumkom, ktore maja grube brzuchy mogloby sie przykro zrobic...? Czy wyszydzanie i deprecjonowanie jakiejs cechy wygladu jest ok, gdy ja trollowi przypiszemy?
                                • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:22
                                  Dziecinada po prostu. Jak w przedszkolu uncertain
                                • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:22
                                  No toteż mi się zrobiło przykro, bo moje ruchome, machliwe cycki zostały nazwane zwisami i odpowiedziałam emocjonalnie :p
                                  • 21mada [...] 24.06.20, 09:25
                                • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:02
                                  > Czy jakbym nazwala jakiegos trolla spaslakiem z ohydnymi walkami na
                                  > brzuchu i sie z tych walkow nabijala, to czy normalnym forumkom, ktore maja gru
                                  > be brzuchy mogloby sie przykro zrobic...? Czy wyszydzanie i deprecjonowanie jak
                                  > iejs cechy wygladu jest ok, gdy ja trollowi przypiszemy?

musze sie zgodzic.
                                  ja mam czasami gule w gardle, jak czytam jakies komentarze odnosnie wygladu na forum - bo odnosza sie rowniez do mnie. i owszem, nawet jak kierowane sa do trola - bo dotycza autentycznych "mankamentow".

choc chyba gorsze jest "swiete przerazenie" ... kiedys dowiedzialam sie z forum, ze powinnam popelnic samobjstwo z rozpaczy ... "jakbym TAKIE (np moje takie sa) piersi miala, to bym sie chyba zabila" ... ekhm

moze warto czasem pomyslec przed napisaniem?
                                  "jestesmy panami wlasnego milczenia i niewolnikami wlasnych slow" freud
                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:06
                                    Ja sie niżej dowiedziałam że w sumie nie istnieję tongue_out I nie wiem już co jest gorsze - bo to jednak negowanie całego jestestwa a negatywny komentarz wobec piersi jakby nie było potwierdza fakt egzystencji suspicious
                                    ( na jakiejś fotce były twoje piersi ??nie kojarze- ja mam pamięć złotej rybki czasami ale chyba taki fakt bym odnotowała )
                                    • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:18
                                      > Ja sie niżej dowiedziałam że w sumie nie istnieję tongue_out I nie wiem już co jest gor
                                      > sze - bo to jednak negowanie całego jestestwa a negatywny komentarz wobec piers
                                      > i jakby nie było potwierdza fakt egzystencji suspicious

no wlasnie - po co takie komentarze w ogole?

> ( na jakiejś fotce były twoje piersi ??nie kojarze- ja mam pamięć złotej rybki
                                      > czasami ale chyba taki fakt bym odnotowała )

nie, nie pokazywalam. byla rozmowa i ktos opisal "takie obrzydliwe piersi" (chyba jakas fotka byla - wiekszych, mniej jedrnych, troche obwislych piersi z duzymi sutkami i aureolami) i ze by sie zabil, gdyby takie piersi mial. no ja takie wlasnie mam ...

... i chyba rzeczywiscie masz pamiec zlotej rybki, bo mnie w tamtym watku (laaaata temu) bronilas wink
                                      • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:27
                                        Dobrze że broniłam !
                                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:31
                                          > Dobrze że broniłam !

nazwalas je "krolewskimi"- patrz, jak dlugo "dobre slowo" dziala.
                                          a wtedy prawie sie nie znalysmy jeszcze smile
                                          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:01
                                            Widzisz Kura smile- kolejny dowód mentalnego połączenia big_grin
                                      • mami2 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:09
                                        Hej, Wapaha, to chyba o moim komentarzu piszesz. Nie, nie i jeszcze raz nie. To nie była kwestia negowania że istniejesz. To była kwestia zwykłej zazdrości, że jesteś niższa ode mnie, więcej ważysz i TAK wyglądasz. Jeżeli Cię uraziłam, to przepraszam. Naprawdę nie taka była moja intencja sad
                                        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:56
                                          A, dzięki za sprostowanie, bo "niemożliwe" odebrałam w inny sposób.
                                          Nie mam zwyczaju kłamać -ani w życiu ani na forum wink
                                      • jolie Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 22:13
                                        Kura17 napisała

>nie, nie pokazywalam. byla rozmowa i ktos opisal "takie obrzydliwe piersi" (chyba jakas fotka byla - wiekszych, mniej jedrnych, troche obwislych piersi z duzymi sutkami i aureolami) i ze by sie zabil, gdyby takie piersi mial. no ja takie wlasnie mam ...

Pamiętam ten wątek. To był chyba wątek Shellerki o korygowaniu piersi. Ze zdjęciami. Pamiętam, że pisałam, że u mnie ciąże źle wpłynęły na piersi - tzn. bardzo mi piersi powiększały (nawet przed zrobieniem testu, serio), ale na kształt biustu wpłynęły negatywnie. Karmienie pewnie tylko dopełniło dzieła zniszczenia. Kształt mam teraz na pewno gorszy niż przed ciążami (zresztą nie tylko sam kształt piersi, ale sutki też inne), pewnie żeby powrócić do tego, co było, musiałabym zrobić plastykę piersi (nie zrobię).
                                        • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:07
                                          Tak, to był tamten wątek.
                                      • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:55
                                        To akurat smutne, ale uwierz mi, to musiała być kobieta. Ja też takie mam i jeszcze od żadnego faceta nie słyszałam że by się zabił. Raczej słyszałam, że gdyby takie mieli to by się cały czas nimi bawili wink
                                  • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:07
                                    Ale tu nikt nic aż tak obraźliwego nie napisał przecież, trochę przesadzacie... Gdzie wy tu widzicie te wszystkie obrzydliwe epitety?
                                    • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:20
                                      > Ale tu nikt nic aż tak obraźliwego nie napisał przecież, trochę przesadzacie...
                                      > Gdzie wy tu widzicie te wszystkie obrzydliwe epitety?

nie potrzebne sa "obrzydliwe epitety", wystarczy nie wartosciowac otwarcie cech fizycznych - Tobie sie zrobilo przykro na slowa o "zwisach" (mnie tez), a innym o "przyszczach".
                                      chyba wlasnie na tym powinna polegac cialopozytywnosc - o nie wyrazaniu sie o cudzej fizycznosci negatrywnie? mnie by to wystarczylo, afrimacja juz nawet nie jest potrzebna ...
                                      • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:25
                                        Może też zależy od subiektywnego odbioru, bo ja tam zawsze chciałam mieć pryszcze i nie jest to dla mnie nacechowane negatywnie :p
                                        Jeśli kogoś uraziłam tymi pryszczami, to serdecznie przepraszam, nie miałam tego na celu.
                                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:30
                                          > Może też zależy od subiektywnego odbioru, bo ja tam zawsze chciałam mieć pryszc
                                          > ze i nie jest to dla mnie nacechowane negatywnie :p

no wez, Mona smile
                                          "pryszcze" to zawsze bylo deprecjonujaco o piersiach.
                                          mnie sie tez marza mniejsze piersi, lub chocby mnie obwisle i jedrniejsze ... moja mama ma rozmiar wieksze ode mnie (75G) i ma duzo duzo fajniejsze piersi po 7-tce nie ja. mnie sie bardzo posypaly po ciazach (zwlaszcza po pierwszej, ktora poronilam) uncertain
                                          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:33
                                            Ja mam 70 G i teraz, póki karmię to są całkiem całkiem, ale co będzie jak odstawię to nie wiem... A karmię już 2,5 roku, więc trochę w kość dostały :p
                                            • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:41
                                              > Ja mam 70 G i teraz, póki karmię to są całkiem całkiem, ale co będzie jak odsta
                                              > wię to nie wiem... A karmię już 2,5 roku, więc trochę w kość dostały :p

mam taki sam rozmiar, choc w sumie 70G+ teraz - odrobine wiekszy stanik bylby lepszy, ale 70GG jest zdecydowanie za duzy.

o karmieniu: z wlasnego doswiadczenia (3 ciaze i 2 karmienia) oraz z wiadomosci w necie wynika mi, ze to NIE karmienie "niszczy" piersi, tylko ciaze - u mnie wyraznie juz w czasie ciazy i karmienia bylo widac problem. czyli jest spora szansa, ze jesli teraz wygladaja OK to takie zostana smile (nawet, jesli troche sie zmniejsza - no wlasnie, zmniejsza, a nie obwisna!)
                                              • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:42
                                                Jak się tylko zmniejszą, to ja narzekać nie będę :p
                                            • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 11:03
                                              Obwisłość niekoniecznie jest związana z rozmiarem.
                                              Jasne, że rozmiar też trochę na to wpływa, ale widywałam już i smutne małe lisie pyszczki zwisające, i wielkie balony w późnym wieku wyglądające całkiem-całkiem. Największy chyba wpływ na to mają geny. Ja tam się cieszę, bo balony mam po babci ze strony ojca i jak patrzę na ciotkę, która ma budowę ciała podobną do mojej, to nawet i po 70tce będzie nie najgorzej wink Jakbym poszła w matkę, to też będzie ok, ona ma prawie 70 lat a cycki takie, że niejedna 30tka mogłaby pozazdrościć. Do tego ma taką skórę, że praktycznie nie ma rozstępów, a skórę odziedziczyłam na szczęście chyba po niej, bo pomimo wielokrotnego chudnięcia i tycia nadal mam tylko gdzieniegdzie leciutki biały ślad, żadnych tam strasznych bruzd jakie widywałam na zdjęciach np. po ciążach. Popatrz sobie po rodzinie po kim masz budowę, cerę, kolor skóry i będziesz z dużym prawdopodobieństwem w stanie przewidzieć co się stanie.
                                              • jolie Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 12:48
                                                >Największy chyba wpływ na to mają geny.

Ja uważam, że kształt. Stożkowate albo takie wydłużone będą maiły tendencję do zwisania. Krągłe i pełne - zależy od wielkości, ale rzadziej. Zatem geny w tym sensie, że decydują o kształcie, to tak. I to jest chyba trochę tak, jak z nogami - ja zawsze będę miała zgrabne, bo mimo niskiego wzrostu mam relatywnie długie smukłe łydki i bardzo szczupłą pęcinę, a znam dziewczyny nawet drobniejsze ode mnie i mające nogi grube w kostkach/krótsze (w proporcji do tułowia).
                                                • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:03
                                                  Jak myslisz- jakie znaczenie może miec kształt ? Przecież to tkanka tłuszczowa. Czy krągłe czy podłużne mają dokładnie ten sam skład wink
                                                  • chatgris01 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:14
                                                    No nie do końca, niektóre mają przewagę tkanki tłuszczowej, a niektóre tkanki gruczołowej.
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:22
                                                    Ale to jest spowodowane przecież wiekiem kobiety -a nie kształtem piersi
                                                  • chatgris01 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:35
                                                    Nie tylko wiekiem, genami też.
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:37
                                                    Wiek, geny ale nie kształt
                                                  • chatgris01 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:43
                                                    Ale kształt zależy właśnie też od tego, czy zawierają więcej tłuszczowej, czy gruczołowej (te z przewagą gruczołowej są bardziej stożkowate).
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:47
                                                    I te z budową gruczołową -stożkowate- mają tendencje do "zwisania" ?
                                                  • jolie Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 19:00
                                                    Tak, te stożkowate są bardziej gruczołowe i mogą zwisać, jak najbardziej.
                                        • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:33
                                          Oczywiście że chciałaś kogoś urazić więc nie odwracaj kota ogonem. A że uraziłaś nie tego kogo chciałaś tylko Bogu ducha winne forumki z małym biustem to już taki szczególik.
                                          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:37
                                            Oh, biedna urażona mada, która nigdy nikogo nie uraziła wink i wcale nie napisała o dużych piersiach "zwisy" wink
                                            • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:40
                                              Udowodnij.
                                              • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:41
                                                "Jeśli ktoś może machać biustem to znaczy że ma zwisy. 😔 Faktycznie bluzki na ramiączkach tylko podkreślą ten defekt."

Cóż, "zwisy" i "defekt" to też jakoś mało ciałopozytywne określenia.. czy się mylę?
                                                • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:50
                                                  To było o "biuście którym można machać". Trudno zaprzeczyć że machać można czymś co wisi.
                                                  • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:51
                                                    Nie, machać można czymś, co odstaje. To jakby różnica.
                                                  • snakelilith Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 15:01
                                                    21mada napisała:

> To było o "biuście którym można machać". Trudno zaprzeczyć że machać można czym
                                                    > ś co wisi.

Widzisz mada, ja macham, bo ja tańczę taniec orientalny i potrafię izolować i ruszać klatką piersiową niezależenie od reszty ciała. I nieważne jakie kto ma cycki, bo zarówno małe jak i duże mają swoich amatorów. Problem w tym, że twoje ciągle powtarzane na tym forum natręctwa o tym, że mężczyznom nie podobają się kobiety okrągłe, z tłuszczykiem, nadwagą, czy inne niewyglądające jak ty, są jak mantra desperatki, myślenie życzeniowe, które niestety ci się nie sprawdza. Ty masz bowiem niby to chude ciało, ale faceci na ciebie nie lecą. Skoncentruj się więc na czymś innym, bo najwyraźniej brakuje ci tego czegoś specjalnego, wabika i nie są to ani cycki, ani jeszcze szczuplejszy brzuch, ani bardziej wyuzdany styl ubierania.
                                          • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:39
                                            Dlaczego usuwane są posty o "obwisłych flakach" a te o "pryszczach" nie? No właśnie. Taka to "cialopozytywność".
                                      • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:57
                                        Ciałopozytywność polega dla mnie na tym, żeby nie uzależniać swojego samopoczucia od tego, co i o jakich piersiach sadzą obce osoby na forum.
                                        • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:20
                                          Trochę trudno nie uzależniać swojego samopoczucia od wyglądu jeśli latami różni ludzie niszczą Twoje samopoczucie uwagami na temat wyglądu. Nie żyjemy na kulturowo neutralnej pustyni.
                                          • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 21:35
                                            danaide napisała:

> Trochę trudno nie uzależniać swojego samopoczucia od wyglądu jeśli latami różni
                                            > ludzie niszczą Twoje samopoczucie uwagami na temat wyglądu. Nie żyjemy na kult
                                            > urowo neutralnej pustyni.

Cóż, 10/10
                                          • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 22:14
                                            Daj mi namiary na tych ludzi a ich zniszczę big_grin No i żeby Tobie akurat robić uwagi na temat wyglądu to trzeba być chyba ślepym albo pozbawionym gustu.
                                        • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:33
                                          gru_z_gru napisała:

> Ciałopozytywność polega dla mnie na tym, żeby nie uzależniać swojego samopoczuc
                                          > ia od tego, co i o jakich piersiach sadzą obce osoby na forum.
                                          Kurcze, no ja sie bardzo z tym zgadzam. Tzn- tak powinno byc, ale nie jest. Kobiety w naszej kulturze maja pieydolca na punckie wygladu niestety i dlatego z wygladu fajniej jednak nie szydzic.
                                  • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:46
                                    Pamiętam ten wątek, kura.
                                    Każda taka wypowiedź jak to co zacytowałaś powoduje, że zaczynam zgrzytać zębami.
                                    I zastanawiam się, czy tak samo łatwo przyszłoby powiedzieć komuś takie rzeczy w twarz?
                                    Serio, można dawać ciosy trollom i innym takim, ale może przemyślane? Tak, żeby przy okazji niewinni ludzie jednak nie obrywali.

A wracając do tematu sporu - cycki potrafią wisieć każde, i maleńkie, i te duże. I wie o tym każda średnio nawet rozgarnięta osoba, która umie obsługiwać internety. Więc zaczepki tego typu ze strony mady czy kogokolwiek innego należałoby jednak potraktować ciepłym moczem i wciskać kosz,zaniast przy okazji walić między oczy innym.
                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 19:48
                                    kura17 napisała:
                                    > "jestesmy panami wlasnego milczenia i niewolnikami wlasnych slow" freud
                                    >
                                    Kura, ja wszystko rozumiem, ale odebralas ostatnio gazetowa poczte?😛
                                    • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 21:06
                                      Boogie, NIC od Ciebie nie dostalam, choc czekalam! wyslij prosze jeszcze raz i daj zbac w tym watku smile
                                      jak dostane, to na pewno odpisze!
                                      • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 21:25
                                        Oesu, a ja czekam od jakichs 10 dni !
                                        Czy adres to kura17@gazeta.pl ?
                                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 21:45
                                          > Oesu, a ja czekam od jakichs 10 dni !
                                          > Czy adres to kura17@gazeta.pl ?

tak!
                                          o kurcze, 10 dni??
                                          nawet jakbym nie miala nic ciekawego do powiedzenia, to bym odpisala krotko smile
                                          • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 21:46
                                            teraz sprawdzilam - nadal nic
                                          • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 21:47
                                            teraz sprawdzilam - nadal nic
                                            • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 22:20
                                              Dziewczyny, wysyłajcie do skutku. Ja tak do Pade i innych wysyłałam maila po kilka razy uncertain
                                              • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 22:44
                                                sprawdzilam teraz - ode mnie z innego adresu tez na razie nie dochodza uncertain
                                                rzeczywiscie trzeba probowac do skutku ...
                                                • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 22:48
                                                  Mi to wygladało tak, jakby w pewnym momencie korespondencji ( bo pisałam wcześniej z pade i robiłam po prostu "odpowiedz") "coś"/wirus -wpisywał inny adres i mail szedł w kosmos. Z kolei z konta innej forumki z która pisałam co jakiś czas przychodził od "niej" mail z dziewnymi treściami, liczbami, odsyłaczami do jakiegoś bloga -a ona nic mi nie wysyłała. Coś szwankuje na naszej gazecie i to mocno od kilku miesięcy uncertain
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 22:54
                                                    huh
                                                    Boogie, probuj.
                                                    obiecuje, ze jak cos dostane to w ciagu 1-2 dni odpisze (albo szybciej - ale jestem na wakacjach)
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:06
                                                    > Boogie, probuj.

Boogie, ciagle nic. moj mail do mnie tez nie dotarl. rowniez bardzo malo spamu mam, a normalnie to plaga ...

wyraznie cos jest nie tak z poczta gazetowa
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:26
                                                    dziewczyny- u mnie zadziałało jak inna osoba napisała na mój gazetowy z innego konta- jesli macie taką możliwość/chcecie-to spróbujcie
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:31
                                                    Wapaha, nie do konca rozumiem?
                                                    ja wczoraj napisalam do siebie na gazetowy z innego konta - nie doszlo.
                                                    o cos takiego chodzi?

czu moze zeby Boogie napisala do mnie z konta nie-gazetowego? albo ja do niej? ja mam inne konto tylko pracowe, niestety
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:41
                                                    żeby boogie napisała do Ciebie z innego konta niż gazetowe
                                                    i niestety-jesli gazetowe ma byc używane to musicie do skutku działać i wysyłać co trochę-i informowac na forum uncertain ja tak robię uncertain - a jak już mail dojdzie- wymienić się innym adresem email/nr tel/itp
                                                  • pade Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 11:03
                                                    Nie tylko z pocztą gazetową. Mnie się od kilku dni nie otwiera wątek godzinowysad
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 11:05
                                                    No weź uncertain Ani z lapka ani z tel ?
                                                  • pade Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 11:10
                                                    O, na telefonie nie próbowałambig_grin Głównie z lapka korzystam.
                                                    mam odwyk od ematki mimo wolibig_grin
                                                  • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 11:14
                                                    Mi się otwiera raz na 10 prób, z telefonu.
                                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 12:05
                                                    kura17 napisała:

> > Boogie, probuj.
                                                    >
                                                    > Boogie, ciagle nic. moj mail do mnie tez nie dotarl. rowniez bardzo malo spamu
                                                    > mam, a normalnie to plaga ...

Kura, dopiero teraz odeslalam, jakies kilka minut temu, wczoraj wieczorem padlam

sprawdz i potwierdz tutaj, jakby co wysle z innego adresu

swoja droga, co za kombatanckie metody trzeba uskuteczniac, teraz bede sie potrojnie cieszyla jak zadziala - niczym w erze modemu - dreszczyk niepewnosci to jest to :p
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 12:14
                                                    > sprawdz i potwierdz tutaj, jakby co wysle
                                                    > z innego adresu

nic nie doszlo uncertain

> swoja droga, co za kombatanckie metody
                                                    > trzeba uskuteczniac, teraz bede sie potr
                                                    > ojnie cieszyla jak zadziala - niczym w erze
                                                    > modemu - dreszczyk niepewnosci to jest to :p

smile
                                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 12:33
                                                    kura17 napisała:

> > sprawdz i potwierdz tutaj, jakby co wysle
                                                    > > z innego adresu
                                                    >
                                                    > nic nie doszlo uncertain
                                                    >

Serio??? czyli wszyscy jestesmy ofiarami koronawirusa- nawet serwery gazety przeciazyl, niech ten koszmar sie juz skonczy! tongue_out

czekaj zrobie test na inna skrzynke

• boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 12:49
                                                    wyslalam sobie mejla z konta pracowego na gazetowe i tez nie dziala - dostalam zwrotna wiadomosc :
                                                    host mx.poczta.gazeta.pl refused to talk to me (...)

wyslalam tez z gazetowego na pracowy- nic nie doszlo i brak zwrotnej na gazetowym

poczekam, poprobuje z pracowego i jak zadziala to wysle ci od nowa i napisze na forum
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 13:09
                                                    sad
                                                    ja innego maila na forum podac nie moge (nie mam neutralnego).
                                                    z telefonu nie chce zakladac nowego - moge to zrobuc z domu, hak wroce z wakacji, po 5tym lipca
                                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 13:58
                                                    nie zakladaj nic specjalnie kura, czekamy chwile- kiedys nam te poczte odblokuja smile
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 17:24
                                                    Kura - ja napiszę do ciebie - może ode mnie dojdzie ? koresponduję teraz z dwoma gazetowymi i na razie działa
                                                    sprawdz skrzynkę i jeśli masz maila ode mnie jak chcesz napisz mi swój inny adres mail-a ja go poślę do boogi

p.s.partyzantka !
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 18:25
                                                    Wapaha, dostalam i odpisalam!!

partyzantka na razie dziala!!
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 18:59
                                                    Dostałam od Ciebie trzy maile-odpisałam Tobie- wysłałam twój mail do boogie
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 19:06
                                                    dzieki!!
                                                    teraz czekam, czy Boogie sie partyzantka uda LOL
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 19:10
                                                    jajca no... wink
                                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 19:27
                                                    do kogo ja mam teraz pisac, bo juz nie wiem? poczatkowo chcialam do kury
                                                    zartuje, mam, dostalam, great succes!!! dziekuje wapaszce
                                                    teraz sie boje, ze kura dozna wielkiego zawodu odczytujac mojego mejla tongue_out

PS ciekawe dlaczego tobie wapaha dziala, a nam nie; moze dlatego ze nie jestesmy w Polsce?
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 19:33
                                                    Nie wiem o co kaman - uncertain
                                                    Może to jakiś trop z tą zagranicą
                                                    Możesz mi coś odpisać -sprawdzimy czy doszło też w tę stronę
                                                    No i napisz do kury na ten nowy mail
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 19:40
                                                    no wlasnie, Boogie, czekam i czekam ... tongue_out
                                                  • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 20:17
                                                    Żeby maile dochodziły, trzeba się zwhitelistować, czyli dodać siebie nawzajem do listy kontaktów. Może tak spróbujcie.
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 20:35
                                                    Cokolwiek to znaczy i jak to się robi to chyba nie chodzi o to, bo maile raz dochodzą a raz nie- do tych samych osób-czyli bez względu na to czy są zwhistem czy bez
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 27.06.20, 20:41
                                                    Boohie, tak tylko i formuje - wciaz nic nie dostalam na prywatny adres smile
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 27.06.20, 20:41
                                                    informuje LOL
                                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 28.06.20, 12:57
                                                    kura17 napisała:

> Boohie, tak tylko i formuje - wciaz nic nie dostalam na prywatny adres smile
                                                    >
                                                    Juz wysylam!
                                                  • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 28.06.20, 13:24
                                                    > Juz wysylam!

dostalam i odpisalam smile
                                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 28.06.20, 18:00
                                                    Czuję sie trochę jak swatka big_grin
                                                  • boogiecat Re: Bluzki na naramkach ;-) 28.06.20, 21:52
                                                    I co- fajne uczucie?😛
                          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:10
                            O, widzę że tylko małe cycki zasługują na poszanowanie, bo jakoś dużych, nazywanych przez madę zwisami nikt nie broni..
                            • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:24
                              Zwisac moga i male piersi i duze- jestesmy wszystkie kobietami i dlatego dobrze o tym wiemy. I dla wiekszosci ludzi obwislosc nie jest szczytem marzen, ale... czy my jestesmy modelkami zarabiajacymi wygladem, zeby sie tym przejmowac? Az taka wazna ta uroda, serio? Nie mozna po prostu olac zaczepek mady, zamiast wchodzic w licytacje "co jest bardziej ohydne w wygladzie"?
                              • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:25
                                Jasne, że można, ale nie trzeba wink ty możesz olewać, ja nie muszę smile
                                • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:27
                                  Z resztą, ja nigdzie nie napisałam, że małe piersi są ohydne.
                                • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:30
                                  Wiem, wiem wink Musze przestac szeryfowac, z wiekiem nabieram kaznodziejskich zapedow big_grin
                                  • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:37
                                    Jak to mówią- najważniejsze to zdawać sobie sprawę! 😁
                              • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:00
                                Mnie się takie lekko wiszące zawsze bardziej podobały niż sterczące sztuczne bomby.
                                • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:14
                                  "sterczące sztuczne bomby"
                                  Kolejna "ciałopozytywna"?

Jędrny naturalny biust zawsze będzie ładniejszy niż obwisłe flaki.
                                  • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:36
                                    Chodzi mi o takie implanty w dawnym stylu. Albo o efekt, który mi się robi po paru godzinach od ostatniego karmienia big_grin
                                    Wolno mi mieć własne preferencje co do wyglądu cycków?
                                    • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:06
                                      A mnie nie wolno? Ja uważam obwisły biust za defekt, nie wolno mi? Zresztą każdy raczej pyta jak podnieść i ujędrnić biust, a jakoś nikt nie pyta co zrobić żeby był bardziej obwisły. Przypadek?
                                      No ale jak widać na tym forum wolno zachwycać się tylko biustem zwisającym na brzuch. Inne kształty i rozmiary to pryszcze albo sztuczne bomby. Typowa ciałopozytywność ematki i dostrzeganie źdźbła w oku bliźniego a niewidzenie belki w swoim.
                                      • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:09
                                        Mada, ale to ty zaczęłaś, więc teraz nie płacz. Gdybyś nie pisała o zwisach ja bym nie pisała o pryszczach i ta cała gałąź wątku w ogóle nie miałaby miejsca.
                                        • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:24
                                          A kto tu płacze? Ja tylko stwierdzam fakty i obnażam forumową hipokryzję.
                                          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:27
                                            Ty płaczesz. I nie stwierdzasz żadnego faktu, tyko udajesz biedną pokrzywdzoną.
                                      • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:22
                                        Ty piszesz "jest ładniejszy", ja piszę tylko co mnie się bardziej podoba, nie piszę, co jest ładniejsze w ogóle. I jakie zwisanie na brzuch? Piszę o naturalnie dużych piersiach, grawitacja jest faktem, nie mogą sterczeć równolegle do podłoża big_grin Ok, nie każdy lubi taki efekt, ja jako posiadaczka małych piersi przez większą część życia wolę inne.
                                        A sztuczne bomby odnosiło się do piersi w stylu wczesnej Dody. Oczywiście, że wolno się nimi zachwycać, ale ja wolę inne.
                                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:30
                                          > Ty piszesz "jest ładniejszy", ja piszę tylko co mnie się bardziej podoba, nie
                                          > piszę, co jest ładniejsze w ogóle.

no dla Mady "meska opinia" ma niewatpliwie znaczenie, wiec powiem tak.
                                          po mnie od razu widac, ze mam "duzy biust", wiec oczywistym jest, ze przyciagam facetow takowy lubiacych.
                                          i musze powiedziec, ze kazdy, dokladnie kazdy szalal za tymi moimi "zwisami" (az mnie to czasem smieszylo). i tak, fakt, ze zwisaly nisko nad nimi, gdy bylam na gorze, ze mogli je podtrzymywac "bo sa takie ciezkie - byl totalnym afrodyzjakiem (dla nich). wtulali w nie twarze, dlonie, penisy, nigdy im dosc nie bylo.
                                          i nie zawsze byly to osoby "zwiazane ze mna emocjonalnie" - bo i takie stwierdzenie spotkalam na forum - ze "takie" piersi moga sie podobac wylacznie, gdy facet jest zakochany ...

gusta sa rozne.
                                          • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:35
                                            Kura, nie tłumacz się. To bez sensu. Przecież to jasne. Są miliony różnych cycków i miliony różnych facetów (i kobiet) , którzy lubią różne cycki. Jak ktoś tego nie rozumie to ma trzynaście lat i wiedzę czerpie z pornosów.
                                          • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:42
                                            Dla mnie większe piersi to jest ciekawy eksperyment, bo naprawdę jest różnica w reakcjach facetów.
                                            • ultramaryn.a Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:47
                                              gru_z_gru napisała:

> Dla mnie większe piersi to jest ciekawy eksperyment, bo naprawdę jest różnica w
                                              > reakcjach facetów.

Wierzę. Ktoś już to pisał: facet nie skomplikowany, jedna wajcha uncertain
                                              • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:54
                                                Dla mnie to jest absolutna nowość, że się spotykam z dawno niewidzianym kumplem i on przez połowę spotkania gapi mi się w dekolt. Zaczynam się zastanawiać, czy się nie zdecydować na trzecie dziecko dla podtrzymania efektu big_grin
                                          • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:53
                                            big_grin Oj kuro, kuro, soczystością opisów zawstydziłaś teraz niejednego jozka!

Ale co z tego wynika? Czy myślisz, że kobiety z jędrnym i sterczącym biustem nie uprawiają seksu i nie dostają komplementów? 'Gorgeous' i 'amazing' słyszę prawie codziennie. wink
                                            • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:55
                                              Mada, z dedykacją dla Ciebie:
                                              www.youtube.com/watch?v=sM1LOMZjFJ4
                                            • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 21:36
                                              Mada, idź stąd.
                                              Naprawdę, idź.
                                              • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 22:06
                                                A ciebie co tym razem ugryzło?
                                                • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 12:42
                                                  Ugryzła mnie ta idiotyczna walka w kisielu na to kto w życiu zebrał więcej komplementów za cycki oraz komu wisi a komu sterczy, w wyniku której wszyscy, nawet postronni obserwatorzy, zostali ubabrani syfem.
                                                  • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 13:04
                                                    Ha ha! Ale to malinowy kisiel był, nie taki znowu syfiasty. wink Ale dlaczego nie zareagowałaś na post kury, która bardzo dosłownie i - rzekłabym - obrazowo big_grin przedstawiła nam przebieg swoich intymnych zbliżeń, tylko na mój? Poczułam się obryzgana kisielem, w którym nie siedziałam.
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 13:29
                                                    Serio? Ta zabawa w "a ona zaczęła!" może się ciągnąć w nieskończoność.
                                                  • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 13:38
                                                    W tej chwili to akurat tylko ty nadal to rozpamiętujesz. My sobie stałyśmy po razie i spokój :p
                                                  • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 13:38
                                                    Dałyśmy*
                                                  • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 14:14
                                                    To inne mogą się chwalić a ja nie? O nie! Też będę. :-b
                                                    Inne mogą wypisywać niestworzone historie jak to każdemu facetowi w piaskownicy staje na widok ich boskich kształtów, a tylko na mnie wsiadłaś (i to bez powodu, bo ja akurat nic takiego nie napisałam). Wręcz zwróciłam kurze uwagę, że takie przechwałki są bez sensu, bo w sypialni to każda raczej dostaje komplementy. Trudno, żeby facet mówił "masz zwisy i cellulit, ale jakoś to przełknę'. big_grin
                                                  • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 14:40
                                                    To raczej wynika z tego że facet idzie do łóżka z kobietą która go podnieca a nie z taką która mu się nie podoba i cierpi na widok jej piersi
                                                  • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 14:47
                                                    Dokładnie.
                                                    Chyba, że w małżeństwie z 30-letnim stażem...
                                                  • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 14:04
                                                    Kura napisała dobry erotyczny kawałek
                                          • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 11:10
                                            O to to.
                                            W ogóle cycki jako takie zawsze znajdą amatora.
                                        • cauliflowerpl Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:33
                                          gru_z_gru napisała:

> Ty piszesz "jest ładniejszy", ja piszę tylko co mnie się bardziej podoba, nie p
                                          > iszę, co jest ładniejsze w ogóle. I jakie zwisanie na brzuch? Piszę o naturalni
                                          > e dużych piersiach, grawitacja jest faktem, nie mogą sterczeć równolegle do pod
                                          > łoża big_grin Ok, nie każdy lubi taki efekt, ja jako posiadaczka małych piersi przez
                                          > większą część życia wolę inne.
                                          > A sztuczne bomby odnosiło się do piersi w stylu wczesnej Dody. Oczywiście, że w
                                          > olno się nimi zachwycać, ale ja wolę inne.

Kazdy ma jakies preferencje, pierwotne preferencje w genach nam wręcz siedzą. W zwiazku z czym wole termin "ciało-politycznie poprawny" albo "ciało-obojętny" wink
                                      • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:32
                                        To chyba jednak jest gazeciarz.
                                        Że nie kobieta, to wiem od dawna.
                                        Czy może ktoś z 21madą spacerował po Kampinosie czy innej Jurze?
                                        • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:36
                                          O co chodzi z tą Jurą?
                                          • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:48
                                            trampki-w-kwiatki napisała:

> O co chodzi z tą Jurą?

Sądziłam że jesteś starą forumką, obeznaną w takich aferkachsmile

forum.gazeta.pl/forum/w,567,169019797,169019797,Najgorszy_czas_w_Waszym_zyciu_.html
                                            Flegmatyczka to gazeciarz. Bei napisała, że spacerowała z flegmatyczką po Jurze i tak ją opisała:
                                            "To piękna, młoda, delikatna dziewczyna. Oglądalyście Most nad Sundem? To wypisz wymaluj Saga Noren. Nie tylko uroda, ale i CHARAKTER.
                                            Jest bardzo pomocna, szczera, sympatyczna. Ma bardzo ciekawe zainteresowania, nawet zaprosiła mnie do swojego świata. "

• trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 21:39
                                              Saga Noren? big_grin
                                              Ej, ale faktycznie podobny typ z charakteru.
                                              W sumie Gazeciarz musi być całkiem wyględna , bo pamiętam czasy gdy ciągle wspominała o jakimś nowym kochanku.
                                              • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 21:42
                                                Toż to chłop. Która kobieta w taki sposób pisze o porodach i innych fizjologicznych sprawach. To jego wieczne "słabo mi" na wspomnienie kubeczka menstruacyjnego, na przykładbig_grin
                                                • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 22:07
                                                  Katja jest kobietą i też za nią tęsknię. Ktoś coś?
                                                • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 25.06.20, 12:43
                                                  Nie, to na sto procent kobieta.
                                                  Po prostu specyficzna.
                                                  Ale znam takie smile
                                              • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:47
                                                Nie trzeba być wyględną, żeby miewać kochanków.
                                        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:41
                                          oczywiście że gazeciarz
                                          i obstawiam że pytającakinga to też on ( wątek o ramionach )
                                          • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:45
                                            Nieee, pytajacakinga ma całkiem bogatą historię forumową i jej wypowiedzi nie wskazują na gazeciarza.
                                          • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:56
                                            Ma zupełnie inny styl.
                            • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:25
                              Ktoś Ci broni protestować, mona? Tylko żeby nie było jak w jednym wątku jakiś czas temu, gdy ktoś chcąc bronić LGBT zaczął nazywać samotne matki i ich dzieci tak, jak zaczął nazywać.

Argumentum ad personam zawsze było dowodem na wyczerpanie wszelkich innych argumentów.
                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:24
                          > Danaide, nie badz naiwna- nikt na tym forum nawet na kilometr sie do
                          > cialopozytywnosci nie zblizyl.

o nie mow, uwazam, ze nie masz racji.
                          jest pare osob, po ktorych wypowiedziach to wrecz "widac i czuc".
                          na szybko - Turzyca - znam ja jeszcze z forum dla biusciastych, pieknie tam (i tu) zawsze pisala o biustach (malych i duzych) i cialach.
                          • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:28
                            Turzycy nie kojarze z tym tematem wink Ale owszem, przesadzilam, jest troche forumek, ktore sa moze nie tyle "cialopozytywne", co kulturalne- i z wygladu nie szydza (Asia_i_p na przyklad). Ja tam sie do nich nie zaliczam, zdaje sobie z tego sprawe big_grin
                        • danaide Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:04
                          No wiem, wiem. Zdumiewa mnie, że z jednej strony wiele wątków zaczyna się od "tu takie mądre kobiety siedzą", a z drugiej strony co rusz zaściankiem wali.
                          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:27
                            Bo siedzą. I nie stoi to wcale w sprzeczności w zaścianku. To kobiecy słaby punkt-ciało- bo właśnie przez jego pryzmat i przez pryzmat urody jesteśmy oceniane. Świat się zmienia, niby mamy tolerancję, niby tyle się mówi o wyzwoleniu kobiet, swobodzie wyboru a stale wywierana jest na nas presja.
                            No i jest to również słaby punkt- bo wiele kobiet wygląda naprawdę fajnie- ale przez kompleksy/gnojenie przez innych/wmawianie od dzieciństwa- wpadają w coraz większe kompleksy i nie lubią siebie-a przez to widzą w innym świetle
              • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 06:42
                A mówienie o biuście który nie stoi sztywno na baczność "zwisy" się nie kłóci? suspicious
                • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:45
                  Sztywno na baczność to raczej stoi tylko sztuczny.
                  A w ogóle to podczas gdy mada tu utyskuje na zwisające wielkie biusty, gruba z księgowości epatuje swoim biustem na plaży... zgadnijmy kto wzbudzi większe zainteresowanie u płci przeciwnej?
              • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:43
                Przede wszystkim z konstrukcji zdania nie wynika, że określenie "pryszcze" zostało zastosowane do biustu.
          • chicarica Re: Bluzki na naramkach ;-) 26.06.20, 10:46
            Mnie tam się na razie żaden na jędrność nie żalił. Może dlatego że trudno się żalić mając zatkane biustem usta wink
      • igor.pukajew Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:50
        ale mordka
      • nuclearwinter Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 18:46
        Piękna ta czerwona bluzka i super kobieta ma figurę 😍
        • paskudek1 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 19:25
          Ona ma przede wszystkim dobrze dobrany stanik i bluzkę uwzględniająca biust u kobiety. Ona szyje te bluzki także na biust a nie tylko wzrost i wagę.
      • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:18
        Myślałam, że ramiączka to takie cienkie sznurki jak od stanika. Jeśli to jest bluzka na ramiączkach, to zajebista i też bym nosiła, gdybym miała ciało, które na to by pozwalało.
    • saszanasza Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:09
      Noszę, moje ulubione to te:
      www2.hm.com/pl_pl/productpage.0572797001.html
      • swiecaca Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 13:32
        serio? to jest bielizna
        • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:15
          Bielizna to majtki i biustonosz...
        • zuleyka.z.talgaru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:52
          Bielizna? Od kiedy tiszert to bielizna? Bielizna to gatki i biustonosz.
          • koko8 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:59
            T-shirt jak nazwa wskazuje jest w kształcie litery T.
      • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:14
        Fajne. Ciekawe ile lat ma pani na zdjęciu, tak a propos wątku Barbibarbi...
        • paskudek1 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:37
          Tak po 30 o ile pamietm
          • majenkir Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:08
            paskudek1 napisała:
            > Tak po 30 o ile pamietm

Tak ze 20 lat po 30-ce
            • paskudek1 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 19:24
              Ula nie ma 50, nie jestem pewna czy ma 40 już. Nie pamiętam. Widziałam jak się jej firma tworzyła i jak ona zaczynała.
    • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:16
      Nosilam w czasach jak nie potrzebowałam stanika smile teraz nosze na szerokich ramiączkach, raczej dopasowane
    • str8.up Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:27
      Noszę takie zwykłe, nie czuję się zbyt goło. Ważne, żeby nie miały zbyt dużego wycięcia pod pachami.
    • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:35
      Lubie i nosze smile Teraz latem to prawie tylko takie na zmiane z sukienkami.
      • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:52
        Wow! Masz super figurę!
        • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:04
          Dziekuje, zdaje sobie z tego sprawe wink tongue_out
          • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:00
            Jak to robisz, że nie masz w ogóle tłuszczu na brzuchu?
            • manon.lescaut4 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:15
              Przecież ty tez podobno nie masz wiec co cię w tym dziwi?
            • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:18
              Hulahop i planki raz w tygodniu, duzo ruchu rekreacyjnego i codzienny zapieprz w gospodarstwie. I akrobatyczne pozycje seksualne raz na czas jakis wink
              • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:16
                Kurde, idę po moje hula hoop...
      • 7katipo Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:04
        Kurczę, też tak kiedyś miałam. Teraz spod krótkiej koszulki fałda mnie się wylewa jak Kubusiu Puchatku w czerwonej bluzeczce 😀😋
    • ludzikmichelin4245 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:54
      Tych na cienkich ramiączkach nie noszę - nie lubię, jak wystają mi ramiączka od stanika, a staników bez ramiączek również nie lubię.
    • amast Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:58
      Ja ostatnio coś takiego

ae01.alicdn.com/kf/HTB109W4kmYH8KJjSspdq6ARgVXaS.jpg
      • monique_alt Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:44
        Piekna.
    • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 11:59
      Okropna ta forma "na naramkach".
      Ty się czujesz zbyt goło w czymkolwiek?! Szok.
      Mam takie:
      www2.hm.com/pl_pl/productpage.0790448001.html
      www2.hm.com/pl_pl/productpage.0814766004.html
      • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:20
        To jest regionalizm z Wielkopolski 🙂 Dla mnie zupełnie naturalny.
      • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:20
        To jest regionalizm z Wielkopolski 🙂 Dla mnie zupełnie naturalny.
    • koko8 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:02
      Jako bluzki nie noszę. Koszulki na ramiaczkach tylko do spania lub bawełniane z elastanem (i czasem kornkąwink) zimą pod sweter.
    • szafireczek Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:09
      Oczywiście, nie tylko topy, ale i sukienki z taką górą - akurat sukienki mają podwójne i potrójne paseczki. Najchętniej jedwabne, jeśli chodzi o tkaninę.
    • lilia-anna Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 12:24
      Nie, bo - mimo rozmiaru 36/38 - mam duży biust i mocno umięśnione ręce, więc źle w nich wyglądam. No i kwestia stanika też pozostaje. Bluzek w poprzeczne paski też nie noszę, bo wyraźnie mnie pogrubiaja (a szkoda, bo lubię marynarski styl).
    • fil.lo Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 13:36
      Jasne, szczególnie w czasie upałów. W ogóle nie kojarzą mi się z bielizną, ale wolę szersze ramiączka i luźny fason.
    • kkalipso Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 14:31
      Takie noszę.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSeiwwjUEJ33gK8cH77NyEpe070fjd-q29yVQ&usqp=CAU
    • dolcenera Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:19
      Namiętnie noszę te na cieniutkich ramiaczkach z Promodu, i do tego - o zgrozo - z szortami.
    • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:20
      Jasne. I bardzo je lubię . Mam różne. Sportowe, z koronką, uwielbiam bokserki. I na wąskich ramiączkach i na szerszych i bez stanika i z kolorowymi topami. I szorty nosze . I sandały też tongue_out
      • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:22
        No i kolejna chuda! Litości nie macie!
        • fornita111 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:28
          No i to jest ta legendarna ematkowa zgrabnosc- robi wrazenie, serio! Ja jestem estetka i widok zdrowego smuklego ciala mnie zawsze cieszy. Fetysz taki wink
          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:33
            Dziękuję smile
        • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:51
          nie chuda tylko zgrabna i szczupła.
      • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:23
        Wapaha ale masz mega nogi!😍
        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:28
          Dziękuję..smile
          Memph -a nie jestem chuda...serio..( 153 cm 56kg)
          • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:52
            Masz takie smukłe uda naturalnie, czy to wypracowane jakimiś ćwiczeniami?
            • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:02
              Moja mama też miała smukłe uda więc to może spadek po niej- ale też praca własna- ciągle coś ćwiczę /trenuję od 6 rż
              • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 23:36
                Może spadek... Nawet w czasach największej aktywności fizycznej nie miałam smukłych ud - najwyżej umięśnione. To znaczy nie są ogromne, tylko resztę mam drobną, więc proporcjonalnie są spore.
                • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 08:49
                  kurde....przepraszam ? uncertain
                  • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:03
                    Ale za co? big_grin Liczyłam na jakiś magiczny zestaw ćwiczeń po prostu, ale jak nie znasz to trudno.
                    • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:10
                      big_grin

Może klucz w tym " w czasach największej aktywności fizycznej" - bo ja ciągle jestem w aktywności fizycznej ? suspicious
                      • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:40
                        Ja też jestem. Pisząc "największa" miałam na myśli na przykład trzy tygodnie ze średnią 80 km dziennie na rowerze.
                        Albo czas, kiedy robiłam treningi: godzina spinningu, siłownia, basen - jednym ciągiem, bo jak już weszłam na ten multisport to zasuwałam, aż mi złe emocje wyparowały, a to trochę zajmowałam.
                        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:01
                          No nie wiem co mam powiedzieć- każde ciało jest inne, każde inaczej reaguje i w innym tempie- może kluczem jest regularność ? Czyli to co jest na codzien i stale a nie "zrywami" ? Ja odkąd sięgam pamięcią ciągle byłam w ruchu, od kilku lat mogę o tym powiedzieć dokładniej i rzetelniej-bo dzięki różnym urządzeniom mam to udokumentowane. Od kilku lat żyję w trybie ciągłeś aktywności- taki był np. mój luty ( wiadomo inaczej aktywność wygląda w różnych porach roku, raz w roku mam też bardzo mocno aktywny okres kilku tygodniu -rok temu to było 2 tyg po 3 treningi i potem 6 tygodni po 2-3-4 ) Niżej masz luty tego roku ( zegarek od jakiegoś już czasu nakładam tylko na czas treningu)
                          • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:22
                            Albo pewnych elementów budowy się nie przeskoczy. Np. bardzo szybko od jakiejkolwiek aktywności mam płaski brzuch i zarysowane mięśnie, a znam osoby, które sporo muszą powalczyć, żeby taki efekt osiągnąć.
                            Możliwe też, że zawsze wybierałam aktywności idące mocno w nogi: taniec, jazda konna, jazda na rowerze, bieganie. Ale też to nie jest jakiś specjalny problem, z mocnymi udami da się żyć, a nawet czasem się przydają wink
                            • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:25
                              Tak, genetyka. Szczypta szczęścia i sporo pracy wink
                              Mocne uda są super smile
                            • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:32
                              "Np. bardzo szybko od jakiejkolwiek aktywności mam płaski brzuch i zarysowane mięśnie, a znam osoby, które sporo muszą powalczyć, żeby taki efekt osiągnąć."

Mezomorficzkasmile
                              • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:33
                                Bez wyzwisk proszę big_grin
                                • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:37
                                  big_grin
                              • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 14:36
                                O, doczytałam sobie na szybko. Nieźle, to nawet pasuje. Trudno mnie nazwać muskularną, bo jestem raczej drobna, ale rzeczywiście mięśnie mi się łatwo rysują, jak odstawiłam cukier to mam błyskawiczne efekty i sylwetka mi się zbliżą do klepsydry.
                                • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 18:36
                                  Fajnie- u mnie wg mnie kolumna /cegła lub rożek
          • mami2 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:02
            153 cm to same nogi tongue_out? NIe pomyliłaś coś z tym 153?
          • azalee Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:51
            153cm? No to masz super proporcje! Na zdjeciach (zwlaszcza pierwszym) dalabym Ci co najmniej 170
            • mami2 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 20:30
              NO też dlatego zapytałam. Niemożliwością to wprost jest wink. Ja mam 160 cm, waże 52 kg i tak nie wyglądam. Łeeeeeee.....Może jej się 153 ze 173 pomyliło big_grin.
              Ale jeżeli to faktycznie taki wzrost, to musi nieźle być wysportowana przy tych parametrach, żeby tak wyglądać- może akrobatykę/gimnastykę artystyczną trenuje, bo pisała że od 6 roku życia ćwiczy smile.
              • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 20:47
                Mąż mnie zmierzył wink- mam 80 cm od kostki do kolca biodrowego. Wymiary 92/93-72/73-91/92. Waga aktualnie 55/56 ( zimą dobijam do 57, latem mam wiecej kardio spadam nieraz do 53/54kg)
                Pływałam od 6 rż, od 12-14 wyczynowo, biegałam runnmagedony zanim to było modne i zanim zaczęły się tak nazywać - na siłownię chodziłam jako jedna z nielicznych dziewczyn w mieście wink - aktualnie dużo pływam, biegam, trochę rower /siłownia./ biegi z przeszkodami, biegami na orientację, kiedyś tam miałam zajawkę na wspinaczkę po skałkach( mam kurs ), dobrze ( b. dobrze ) gram w tenisa stołowego i bardzo to lubię
                • igor.pukajew Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 23:54
                  Widać zes wysportowana babka smile
                • mami2 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:48
                  Cóż...mogę jedynie pozazdrościć, ukłonić się w pas i wziąć za siebie. Wymiary prawie podobne - trochę dłuższa noga, ale mniejszy biust. Prawie robi wieeelką różnicę big_grin
                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:04
                    Na naturalną powiększenie piersi nie mam sposobu ale ćwicząc możesz zmienić stosunek tkanki tłuszczowej vs tkanki mięśniowej
                    Dziękuję
                    • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:08
                      > Na naturalną powiększenie piersi nie mam sposobu ale ćwicząc możesz zmienić
                      > stossunek tkanki tłuszczowej vs tkanki mięśniowej

ale w piersiach??
                      zeby lepiej/jedrniej wygladaly?
                      polecisz mi cos? najlepiej co z youtube, zebym mogla zobaczyc?
                      chetnie bym wyprobowala
                      • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:35
                        Można bardzo poprawić wygląd piersi w siłowni, ze stosownym obciążeniem.
                        Wyciskanie sztagi/hantli, rozpiętki, pompki, wyciskanie na maszynie, krzyżowanie linek wyciągu górnego na stojąco, przenoszenie sztangielki za głowę.
                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:40
                          > Można bardzo poprawić wygląd piersi w siłowni, ze stosownym obciążeniem.

silownia nie dla mnie uncertain
                          cos w domu, prostego, polecilabys?
                          • 21mada Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:42
                            Ćwicz klatkę piersiową - pompki, też takie przy ścianie. Podnoś sobie hantelki.
                          • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 10:59
                            Bez zabawek...? No to pompki.
                            Niestety, żeby był efekt, to trzeba jednak targnąć ciężar i zniszczyć te włókna. Jesteś pewna, że siłownia nie dla Ciebie?
                            • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:11
                              > Bez zabawek...? No to pompki.

ok, dzieki. nigdy nie robilam uncertain musze sobie jakis samouczek na youtube znalezc ...

> Niestety, żeby był efekt, to trzeba jednak targnąć ciężar i zniszczyć te włókna.
                              > Jesteś pewna, że siłownia nie dla Ciebie?

chyba tak ... ja generalnie sportu nie lubie, znalazlam sobie bieganie i to kocham, choc tyle dobrze.
                              jestem samotnikiem i troche leniwcem, nie wyobrazam sobie regularnego bywania na silowni (nigdy nie bylam).
                              w domu cwicze codziennie "7 minut dla ..." - takie cykle znalezione na youtube i tyle daje rade.
                              • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:16
                                Siłownia jest dla samotników, przecież ćwiczysz sama (no, z trenerem przynajmniej na początku). Wymienisz od czasu do czasu jakiś small talk, ktoś Cię zapyta ile jeszcze serii robisz przy wyciągu, i tyle. Nie ma przymusu rozwijania się towarzysko, choć naturalnie możnawink
                                • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:38
                                  > Siłownia jest dla samotników, przecież ćwiczysz sama

Anika, nie - tam sa ludzie wink to dla mnie na ogol bariera nie do przebycia - nie przez zaden wstyd, po prostu nie lubie obecnosci, harmidru itp. czasem szlam z synem na basen, ktory byl w srodku najrozniejszych pomieszczen "silowniowych" wlasnie i az mnie glowa bolala od tych wszystkich ludzi dookola (choc nikt do mnie mowil!)

dziwadlo ze mnie ...
                      • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:03
                        Piersi to tylko tkanka tłuszczowa, łączna.Każdy ma inną jakość koleganu i inaczej reaguje na zmiany,. Dobrze wpływają wszelkie ćwiczenia na klatkę piersiową- bo wzmacniają gorset, mięsnie międzyżebrowe. Same piersi od tego magicznie się nie zwiększa ani spektakularnie nie podniosą- ale klatka piersiowa będzie wyglądała dużo ładniej.
                        Ja np. od grudnia codziennie robię 100 pompek. Ale to teraz -wcześniej jednak całe życie w ruchu, przy bieganiu piersi chronione dobrym stanikiem ( to bardzo ważne). Z tym że ja chyba mam też dobry "spadek" w postaci tej tkanki-bo nie mam problemów z cellulitem, rozstępy minimalne ( piersi). Chwaląc się- a jak, bo dumna byłam- przy ostatnim badaniu mammograficznym młoda pani technik pochwaliła suspicious ( wyszło zupełnie naturalnie i przez moment głupio jej się zrobiło bo nie wiedziała jak zareaguję )
                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:13
                          no ja piersi chronie stanikiem bardzo dobrze od bardzo dawna smile mam rozmiar 70G/GG od lat - i musze powiedziec, ze w staniku piersi wygladaja (wedlug mnie) swietnie. bez gorzej LOL

pomysle o tych pompkach, ech ...
                          moze syn mnie nauczy, on tez cwiczy ostatnio wytrwale (jakies 2 lata)
                          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:23
                            A z ciekawości- jaki masz stanik do biegania ?

Pomyśl o pompkach-ale bez wariactwa. Zacznij do stania przy ściania , po jakimś czasie damskie, bez nie wiadomo ilu powtórzeń i serii. Rozłóż sobie pracę na cały dzien. Ja nieraz robię tę 100 w dwóch seriach, nieraz 3lub 4 a nieraz sobie cykam 10x10.
                            Tu masz ćwiczenia w domu , wklejałam w wątku w którym forum zastanawiała się czy operować ramiona po schudnięciu
                            link
                            • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:36
                              > A z ciekawości- jaki masz stanik do biegania ?

przez lata mialam shock absorber i uwielbiam go. teraz sie troche zeszmacil i chcialam przed wakacjami kupic nowy (dzis wyjezdzamy!), ale nie bylo w sieci mojego rozmiaru uncertain kupilam wiec inny sportowy, marki freya, tez bardzo fajny. oba trzymaja biust 70G jak skala.

> Pomyśl o pompkach-ale bez wariactwa. Zacznij do stania przy ściania , po jakimś
                              > czasie damskie, bez nie wiadomo ilu powtórzeń i serii.

> Tu masz ćwiczenia w domu , wklejałam w wątku w którym forum zastanawiała się c
                              > zy operować ramiona po schudnięciu

dziekuje!!
                            • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:41
                              > Tu masz ćwiczenia w domu , wklejałam w wątku w którym forum zastanawiała się c
                              > zy operować ramiona po schudnięciu
                              > link]

Wapaha, zagladnelam do tego linku - czy te cwiczenia z hantlami tez beda dobre "na biust"?
                              bo wydaje mi sie, ze takie moglabym robic z pelnymi butelkami wody mineralnej (moj syn tak robil, dopoki hantli mu nie kupilismy - a na wakacje ich nie zabierzemy).
                              • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 11:52
                                Oczywiście że tak- hantle to skrót myślowy
                                Między bogiem a prawdą- w mojej opinii- nasze ciało to jedność. By wyglądało ładnie harmonijnie nie nalezy się fokusowąc na jednej partii bo taka z nas maszyneria, że wszystko jest ze sobą połączone. Biust to nie tylko klatka piersiowa ale właśnie linia ramion, mocny core ( brzuch, pośladki)- mięsnie posturalne wpływają na nasza postawę (proste plecy, core trzymający wszystko w kupie, naturalnie wypięta piers )

Ja mam Panache- już bardziej jako pamiątkę bo po latach użytkowania zostawiłam sobie na sytuację awaryjne i krótkie bieganka , poza tym właśnie shocki ale tez pomału rozglądam się za jakimś i nie wiem czy się nie skończy na Panache znowu . Niestety tak naprawe chyba nie ma nic innego do wyboru na rynku uncertain
                                • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:00
                                  > Między bogiem a prawdą- w mojej opinii- nasze ciało to jedność.

musze Ci przyznac racje. ja jestem z sylwetki raczej postawa "mol ksiazkowy" (przygarbiony, malo wdzieczny itp), ale odkad zaczelam biegac, to sama czuje, ze to sie zmienia, ze sie wyprostowalam i mam wiecej gracji - i bliskie mi osoby to zauwazaja smile

> Niestety tak naprawe chyba nie ma nic innego do wyboru na rynku uncertain

a te co masz, to Ci nie odpowiadaja? czy zwyczajnie brakuje Ci odmiany.
                                  ja shock absorber uwielbiam, freya tez wydaje sie bardzo ok (nowa jest)
                                  • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:03
                                    Po pierwsze -brakuje odmiany
                                    PO drugie - shock spłaszcza biust -freya ładnie zaokrągla ale shock jest przyjemniejszy i mniej sztywny-freya ma inny materiał i nieładną linię dekoltu

Pomalutku aż do skutku i nic na siłę - fajnie jakbyś wprowadziła przed bieganiem jako element rozgrzewki trochę pompek/planków/przysiadów
                                    • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:17
                                      > Pomalutku aż do skutku i nic na siłę - fajnie jakbyś wprowadziła przed bieganiem
                                      > jako element rozgrzewki trochę pompek/planków/przysiadów

i to jest bardzo dobry pomysl! dziekuje kiss
                                      od tego zaczne.

PS co to sa "planki" <wstydzi sie>
                                      • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:19
                                        Nie wstydź się kiss
                                        • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:23
                                          ... a na plecah maja mi usiasc dzieci big_grin

dzieki, nigdy takich nie robilam, sprobuje te po 30 sekund przed biegami ... jutro, juz jutro pojde sobie pobiegac nad morze!!!
                                          • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:33
                                            Kuro, moja młoda uwielbia na mnie siadać jak ćwiczę... Albo chce na ręce jak robię przysiady, więc mam 13 kg dodatkowego obciążenia 😅
                                            • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:37
                                              > Kuro, moja młoda uwielbia na mnie siadać jak ćwiczę... Albo chce na ręce jak
                                              > robię przysiady, więc mam 13 kg dodatkowego obciążenia 😅

... moj syn ma prawie 190 cm i wazy prawie 80 kg ...
                                              • mona-taran Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:39
                                                To efekty szybciej zauważysz 😂
                                                • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:41
                                                  > To efekty szybciej zauważysz 😂

... drugi ma 170 cm, ale jest chudzina, moze z nim sie zdecyduje big_grin
                                              • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:40
                                                big_grin
                                          • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:40
                                            Oj jak wspaniale . Pobiegaj sobie boso, samym brzegiem morza, pomalutku - będzie przyjemnie a po jakimś czasie poczujesz mięśnie których nie znałaś. To dobre ćwiczenie do stabilizacji. A jak chcesz trudniej-biegaj środkiem plaży wink, w samym piachu big_grin
                                            • kura17 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:42
                                              w piachu biegac nie bede wink
                                              ale moze sprobuje tuz nad brzegiem, boso - brzmi fajnie.
                                              na razie biegam sciezkami kolo morza, oddycha sie tam inaczej, no ...
                        • mami2 Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:01
                          No coś w tym jest. Ja dopiero jak przytyłam (tłuszcz), to powiedzmy, że wielki kompleks małych piersi zaczął być znośny...Ja mam akurat chyba tak, że co bym nie robiła, to ogólnie jednak lepiej wyglądam jak jest mnie trochę więcej niż mniej (w kg), ale to skutkuje tym, że ciało mam mało jędrne, brzuch mi rośnie i tyłek przy okazji. No jedyne wyjście to ćwiczyć, ale ja leń jestem patentowy. Jak się jest całe życie szczuplym bez żadnych diet, wymagających ćwiczeń, to po co sobie głowę jakąś aktywnością obciążać wink. Potem się budzisz po 40 stce i przy pierwszym lepszym przysiadzie czy skłonie zastanawiasz się czy masz 40+ czy 70+...
                          Podobno zdarzają się okazy bardzo szczupłych kobiet z dużą ilością tłuszczu w okolicach biustu, no ale to nie mój przypadek smile.
                          • cauliflowerpl Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 12:32
                            Mami, u mnie na brak cycków najlepiej podzialalo.... zrobienie sobie pieknych miesni brzucha big_grin
                            Pierwszy raz w zyciu stanelam przed lustrem bez bluzki i spojrzalam na siebie z zachwytem. Wczesniej to bylo "no fajnie, ALE...", teraz jest po prostu zaje**scie.
                            Jak chcesz zobaczyc moj "rozmiar" biustu, wygooglaj Ariane Luthi.
                            • trampki-w-kwiatki Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 13:43
                              No to piąteczka, ja mam klatę jak Keira Kniteley wink
        • cauliflowerpl Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:50
          True story, nogi ful wypas.
      • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:46
        Na tym leżącym pięknie widać dwójkęsmile Też mam taką ładnąbig_grin
        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:02
          kiss
        • rosapulchra-0 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 20:19
          Jaką dwójkę?
          • anika772 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 20:37
            Mięsień dwugłowy uda, to ten z tyłusmile
      • nuclearwinter Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 18:42
        Faktycznie, przepiękne nogi!
      • 7katipo Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 09:07
        Jakbym miała takie nogi, to bym z szortów nie wychodziła jak rok długi!
        😍
      • saszanasza Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 22:14
        wapha, ty to masz te nogi normalnie do samej ziemi😍
        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 24.06.20, 22:21
          kurde ja nie wiem, może to zdjęcie tak wyszło ? mam ładne nogi to prawda ale kurcze nie aż tak
    • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:49
      [img]https://lp2.hm.com/hmgoepprod?set=quality[79],source[/a9/0b/a90b41ff45824fb6aef1eb3255ab3afac92f713f.jpg],origin[dam],category[ladies_tops_vests],type[DESCRIPTIVESTILLLIFE],res[m],hmver[1]&call=url[file:/product/main][/img]
      Takie kupiłam. Szukałam czegoś podobnego w polskich firmach i dramat - nie wiem, dlaczego nie potrafią uszyć prostych, klasycznych topów.
      • gru_z_gru Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 15:50
        Nie wkleiło się Tekst linku
        • wapaha Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:05
          Gru, kupiłam takich kilka w tamtym roku w Pepco. Baardzo dobry jakościowo materiał
    • just_shelly Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:24
      Tak noszę na imprezy albo pod żakiet. Podobnie jak sukienki w stylu bieliznianym.
    • anorektycznazdzira Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:46
      Nie noszę, bo nie lubię, nigdy nie lubiłam i nie podobają mi się osoby w takowych.
    • ewa_2009 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 16:51
      W jakiej części Polski stosuje się "naramki"? Nie jestem złośliwa - pytam z czystej ciekawości, bo nigdy nie słyszałam/widziałam.
      • memphis90 Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 17:30
        Wielkopolska.
    • georgia.guidestones Re: Bluzki na naramkach ;-) 23.06.20, 18:34
      Tank topy czyli z szerszymi ramiaczkami. Basic taki jak z Kappahl albo zlikwidowanego juz Cubusa. Gładkie, jednokolorowe, lekko elastyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka