czerwonylucjan 25.07.20, 10:46 Macie doswiadczenia? Popularne sa Czechy i Slowacja, zastanawiam sie czy warto zrobic na Ukranie korony implantow lub np licowki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just_shelly Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 10:54 Przyjaciolka robiła biust. Zadowolona. Ale to było z 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 12:05 Swietnie, niech wpiszesie jeszcze 100 osob z ta, jakze pomocna, informacja... Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 11:18 Wszystko zależy od odległości. Jak masz stosunkowo blisko, warto. Jeśli ma to być 12h drogi- nie. Ewentualna awaria licówek i jesteś zmuszona brać urlop, żeby jechać to ogarnąć. Druga sprawa- gdzie będziesz chodzić na kontrole? Dwa razy do roku dentystę jednak się odwiedza, zamierzasz tak często jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 12:23 Inny dentysta tez moze zrobic konrole czy to licowki czy korony. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 11:22 Koleżanka swego czasu robiła sobie krorony na Ukrainie i bardzo sobie chwali do dziś. W super gabinecie za najwyższej jakości materiały zapłaciła połowę tego co w Polsce ale to było z 5 lat temu i niejako przy okazji. Żeby jechać celowo to nie wiem czy się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 11:58 Robila w wiekszym miescie? Moge to polaczyc z normalna turystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bread_pita Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 16:32 Też jestem ciekawa cen licówek. Ale tego się chyba nie robi na jednej wizycie? Najpierw spiłowanie do pieńków, wyciski i dopiero potem nakładanie. Jak to rozwiązać na obczyźnie? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 10:37 Mylisz licowki z koronami. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 16:05 Kojarzy mi się, że we Lwowie ale ręki sobie za to ująć nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Turystyka medyczna 25.07.20, 16:28 Wszystko super jak nic się nie skomplikuje. Jak pojawia się komplikacje, to zawsze lepiej je naprawiać u siebie, a nie tysiące kilometrów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 10:38 Naprawic nozna juz w Polsce jesli bedzie taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 11:08 Nie życzę nikomu bycia w sytuacji, kiedy szuka kogoś, kto poprawi czyjaś robotę. Jest się spławianym dopóki nie ma zagrożenia życia. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 11:54 Pisze glownie o uslugach dentystycznych, trudno o zagrozenie zycia przy ulamanej licowce 😎. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kak Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 15:57 Nie wiem jak z dentystami, ale ja szukalam za granica kogos, kto mi naprawi drucik retencyjny zalozony przez polskiego ortodonte. Absolutnie nie, nikt nie przyjmuje cudzych pacjentow. Dzwonolam do wielu gabinetow. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Turystyka medyczna 26.07.20, 11:35 Jak masz blisko to czemu nie. Ja wiekszosc zycia mieszkalam blisko czeskiej granicy i sporo osob z mojej rodziny czy znajomych korzystalo z uslug tamtejszej sluzby zdrowia. Wujek i ciotka operowali sobie zacme, bo termin byl od razu i na oboje oczu, a wtedy w PL bylo czekanie 3 lata w kolejce. Sporo znajomych przerabialo leczenie ortodontyczne, bo bylo tansze niz w PL. Znam tez mnostwo dziewczyn z lokalnej grupy IVF, ktore procedure robily w Czechach. Jakoscia podobno nic nie odbiegalo od polskich standardow. Moj wujek z USA licowki zrobil sobie w Polsce. Na razie po kilku latach musial naprawiac licowke raz w USA i raz w PL. Ale on czesto do Pl przylatuje i robi wtedy tez dodatkowe przeglady. Odpowiedz Link Zgłoś