niemaznaczenia 31.07.20, 14:14 Robicie soki? U mnie jutro zaczyna się pierwsza część akcji, co roku robimy jakieś 15-20 litrów. Maliny niestety drogie, u mnie po 6 zł, ciekawe po ile będą jesienne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: maliny 31.07.20, 14:16 Robię. W tym roku mi ponad 30 litrów wyszło. Ale to było miesiąc temu, teraz tylko resztka "całorocznych". Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: maliny 31.07.20, 14:20 U mojego dostawcy właśnie wysypało, też chcę podciągnąć pod 30 litrów razem z jesiennymi Robisz tradycyjnie w cukrze czy sokownikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: maliny 31.07.20, 14:22 I tak i tak, ale sokownikiem więcej, u mnie to służy jako dodatek do wody, nie jako lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: maliny 31.07.20, 14:48 U mnie już w ogrodzie maliny prawie się skończyły. Zbieram ostatki. Zawiązują się te późne, będą do pierwszych przymrozków. Soków nie robię, bo nie używamy, większość zamroziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: maliny 31.07.20, 15:16 A ja nie robię, mam jeszcze zapasy z lat poprzednich, sok malinowy nam się przejadł i tylko sporadycznie się używa, więc schodzi powoli (a mam chyba jeszcze z 50 butelek) Odpowiedz Link Zgłoś