Dodaj do ulubionych

taki krem potrzebuję

08.08.20, 21:59
Na dzień, ale raczej bez filtra, filtr położę na niego
Cos tam POD niego też kładę, więc nie musi mieć super przeciwzmarszczkowego działania, ale:
- taki blur, bardzo nawilżający, żeby "utrzymał" dobry wygląd cery dojrzałej przez większośc dnia, chyba raczej trochę gęstszy, i tez odżywczy uncertain Pod makijaż.
Kiedyś uzyłam kolezanki kremu, LRP i był genialny, ale nie mogę zapytać, bo juz nie jest moją koleżanką. Kupiłam kilka kremów LRP, ale nie trafiłam.
BTW- może być innej firmy, ale do cery dojrzałej i o takich właściwościach.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:04
      Jelly Aquarysta Astalift smile
      • b-b1 Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:15
        LRP hialu B5- dla mnie całkiem niezły pod krem z filtrem i makijaż.
    • fil.lo Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:13
      A ja ostatnio dostałam w prezencie coś takiego:
      forever-suplementy.pl/pielegnacja-ciala/42-aloesowa-emulsja-nawilzajaca.html
      Spróbowałam i jest naprawdę ekstra, odżywczy, fajnie się wchłania, dobrze nawilża (miałam przesuszone policzki, a z tym kremem nie mam) i super ładnie pachnie. Niby do wszystkiego, ale ja używam do twarzy.
    • just_shelly Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:18
      Ja tkwię w zachwycie liquid gold Stratia. Kładę go na serum, kładę na ten słynny krem z kwasem hialuronowym, kładę solo.
      Wątpię, czy sprawdzi się zima, ale teraz latem jest idealny. Pięknie nawilża. A myślałam ze do końca życia będę skazana na cetaphil.
      • fil.lo Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:20
        A mnie cetaphil rozczarował (wiem, że to nie całkiem na temat) i nie nawilżył jak należy
        • just_shelly Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:58
          Cetaphil mi skore uratował. Poleciła mi go wizażystka robiąca mi make up. I tak zostało. Na ponad 2 lata. W końcu podkłady się trzymały, skończyły się suche skórki, podrażnienia itp.
          Ale Stratia to moje tegoroczne odkrycie nr 1.
          • nikita1907 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 09:48
            Physiogel tez jest fajny
    • ida_listopadowa Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:50
      LRP Tolerane ale wersja klasyczna. Jest to krem do twarzy i jednoczesnie pod oczy, drogi ale sa czesto promocje.
      • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 23:01
        znaczy który? Bo to może być ten
        • ida_listopadowa Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 23:37
          sądzę, że to może być ten. Są 3 wersje w pojemniku z pompką (bardzo fajną zresztą) - wypróbuj Creme (jest jeszcze wersja lekka oraz na noc)
          • ida_listopadowa Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 23:40
            no i akurat faktycznie jest promocja w Superpharm na niego:
            www.superpharm.pl/la-roche-posay-toleriane-ultra-1295.html
            • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 23:55
              dzieki, może spróbuję, ale ten koleżanki był w tubce uncertain
              • ada.maris Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 09:20
                Jeżeli tubka metalowa, to LPR ma zdaje się tylko 2 rodzaje kremów redermic c i redermic r, ten drugi jest z retinolem, wiec na pewno koleżanka go nie używała na dzień,zatem zostaje redermic c, który ma kilka wersji, w tym do cery suchej.
                • grey_delphinum Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 10:07
                  W tubie jest jeszcze nutritic czy jakoś tak, właśnie do skóry suchej
                • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 12:34
                  w tubie plastikowej uncertain
                  akurat te redermiki probowałam- zupełnie mi nie podeszły
                  • pade Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 12:46
                    Spróbuj Bandi anti-dry. Wiem, że piszę o nich po raz fefnasty i wygląda to tak, jakbym u nich pracowałabig_grin, ale ja po prostu jestem tymi kremami zachwycona. I ich filtrem 50-tką. To jest filtr, w którym czuję się jakbym miała na twarzy kompres. Miałam setki filtrów i każdy, dosłownie każdy wysuszał mi skórę. Ten nie. Nawet nie jest specjalnie tłusty, nie świecę się jak latarnia. Jedyny minus to lekkie bielenie. Ale to można ograć pudrem.
                    Ja mam dwa hity jeśli chodzi o kremy nawilżające i to jest Obagi Hydrate i Bandi anti dry (emulsja lub kremowa kuracja). Obagi stosowałam kilka lat. A ostatnio znalazłam Bandi i jestem zachwycona bo za jedno Obagi mam trzy Bandi (na allegro).
                    • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 17:40
                      Też jestem za seriami BANDI, tylko żel do mycia twarzy mnie nie zaspokoił i nie kupię ponownie
    • mysiulek08 Re: taki krem potrzebuję 08.08.20, 22:51
      jeszcze nuxe, serum, ciemnozielone opakowanie z dozownikiem
    • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 07:56
      Krem nawilżający kładzie się NA FILTR
      • lucerka Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 08:27
        A czemu? Ja filtr zawsze jako ostania warstwę stosuje.
        • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 08:41
          Mnie kosmetyczka rozpisała sposób porannej pielęgnacji: serum, filtr a potem krem nawilżający. Filtr ma się wchłonąć
          • chococaffe Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 08:57
            To chyba zależy od rodzaju filtra - chemiczny czy mineralny, ale może się mylę.
          • konsta-is-me Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 09:58
            Jesli krem nie jest tlusty, to dlaczego filtr mialby sie nie wchlonac ?
            • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 10:45
              Mnie zależy na ochronie więc nie podważam zaleceń osoby która jest mega w swojej dziedzinie. Robi cuda że skóra kobiet. Moja skóra jest dobrze nawilżona od kiedy korzystam z jej zaleceń, typów kremów. Tak na marginesie LRP to marka że złym składem zarówno dla osób z problemami zaskórników, trądzikiem jak i dla tych które chcą nawilżać
              • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 11:59
                walą mnie te domorosłe, nieprofesjonalne, amatorskie analizy składów tongue_out w większości przypadków sa przeprowadzane przez znudzone, żadne sławy dziewczęta z FB tongue_out
                potrzebuję kremu w określonym celu.
                • snakelilith Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 12:14
                  Jeżeli nie masz trądzikowej cery, czy w inny sposób wrażliwej na niektóre składniki skóry, to możesz używać czego chcesz. Przy suchej skórze nawet wazelina, czy krem Nivea nie zrobi krzywdy. Z drugiej strony, jeżeli twoja skóra potrzebuje aż takiego nawilżenia, to nie jest wykluczone, że coś z pielęgnacją robisz źle. Nie tobie pierwszej mogło zdarzyć się to, że kosmetyki, które miały pomagać, klastrują tylko niedoskonałości, ale problem odnawia się codziennie na nowo. I często wtedy wykluczenie niektórych, niezbyt korzystnych składników, powoduje stałą poprawę stanu skóry.
                  • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 12:25
                    Ale ja mam skórę zadbaną, tylko dojrzałą uncertain
                    Krem nivea toi nawet moje nastolatce nie służy, rozumiem, że czasami bywa inaczej, szukam czegos dla cer dojrzałych
                    Potrzebuję czegoś do zamknięcia pielęgnacji (od jesieni, teraz jest cool), pod filtr non-chemical.
                    I przypomniał mi sie ten krem, którym się kilka razy posmarowałam wtedy wydawał się idealny.
                    • snakelilith Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 13:12
                      Znam ten problem, bo sama mam dojrzałą skórę, która mocno reguje na wszelkie wahania. Wiem jednak też, że wiele składników mi nie służy i tym pogarszam tylko stan mojej cery, dlatego nie jestem zdania, że to tylko wymysł dziewcząt z FB, bo zwracanie uwag na składy w ogóle nie jestem ani wymysłem FB, ani młodego pokolenia.
                      • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 14:20
                        Te grupy sa pelne osob, które mają chęci, ale ich wiedza jest powierzchowna.
                        Wielu lekarzy dermatologów wyśmiewa ich pomysły. Po prostu mala ilosc powierzchownej wiedzy i parcie na szkło bardziej szkodzi niż kompletny brak wiedzy uncertain
                        • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 15:16
                          Co to znaczy "zamknąć pielęgnację"!? Poszukaj dobrej kosmetyki która dobierze sposób pielęgnacji do typu skóry, żaden krem nie zadziała kiedy skóra nie jest nawilżona
                          • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 15:19
                            Kosmetyki odwiedza się w realu a nie na FB🙄
                          • treo.tralve Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 17:03
                            Nie wiesz co to znaczy_dosc znane wyrazenie???? big_grin zapytaj swojej kosmetyczki
                            • ana119 Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 17:35
                              🤣
    • eliksir_czarodziejski Re: taki krem potrzebuję 09.08.20, 11:20
      Mnie pasują kremy z Iwostinu do cery dojrzałej. Ładnie nawilżają ale dodatkowo szczególnie w sezonie grzewczym posiłkuje się ich kremem tłustym na noc co kilka dni.
      Nic mi tego kremy złego nie robią a nawilżają, koja i wyciszają cerę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka