Dodaj do ulubionych

Przecinanie pępowiny

18.08.20, 05:12
Mam nadzieje, ze dzięki Wam jakiś dotrwam do niedzieli .

Dzisiaj mój młody (17 lat) jedzie z 6 kolegami pod namiot nad morze. To pierwszy taki wyjazd bez żadnej osoby dorosłej w pobliżu, Nie martwię się o pierdoły typu jedzenie (jak kupi/zrobi) to będzie miał tylko o skale ewentualnych głupich pomysłów , które takiej ekipie mogą przyjść do głowy .
Wiem, ze to naturalna kolej rzeczy, ale jak przerwać i nie zwariować ?

Drugi młodzieniec wprawdzie teoretycznie w domu, ale znika na całe dnie bo zaczął spotykać się z dziewczyną. I wcale nie czuje się spokojniejsza w tym przypadku...,

Ciężkie to dorastanie .
Obserwuj wątek
    • little_fish Re: Przecinanie pępowiny 18.08.20, 06:21
      Nie wiem, czy cię to pocieszy - mój w niedzielę wrócił z takiego wyjazdu (z tym, że nad jezioro). Ekipa wróciła cała i zdrowa, nic złego się nie wydarzyło. A obawy miałam podobne 😊
      • esperantza Re: Przecinanie pępowiny 18.08.20, 06:57
        Trochę pociesza 😏
        Powtarzam sobie, ze moi synowie jeśli chodzi o ogarnięcie, odpowiedzialność itp zawsze lepiej wypadali poza domem co potwierdzali różni opiekunowie wiec mam nadzieje, ze i tym razem tak będzie.
        Pierwsze zaskoczenie- wstał przed 6 a pociąg ok 8. Gotowy i ogarnięty w 15 min. A w domu od zawsze WALKA o wstawanie, pospiesznie się itp. Do szkoły spóźnia się notorycznie (nawet on line 😁)..
    • molik28 Re: Przecinanie pępowiny 18.08.20, 07:48
      Mój w tym wieku (reszta też w tym wieku) pojechał w Bieszczady. Plecak, namiot i od schroniska do schroniska. Często brak zasięgu i ciągłe informacje w tv o burzach w Polsce. Też się martwiłam. Chyba najbardziej o te burze. Wrócili cali i zdrowi. No cóż. Musimy się przyzwyczajać. Jak zaczął sam wychodzić na podwórko w wieku chyba 6-7 lat też na początku był niepokój i wyglądanie przez okno. Trzymaj się. Niedługo wróci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka