mae224 24.08.20, 07:27 wiem, wiem, tylko lekarz. mam już termin. ale czy u którejś z was czerwona plama na piersi utrzymująca się kilka dni, okazała się czymś niegroźnym? niestety umieram ze strachu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguar Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 09:29 Ale tylko plama czy to jest naciek - czyli zgrubienie, bolesne? Jak sama plama przy normalnej konsystencji skóry i tego, co pod skórą, to nie rak piersi, tylko coś dermatologicznego. A nawet jak naciek, to też może być tylko sprawa zapalna. Skóra nie jest jakby wciągnięta? (To zły prognostyk.) Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 10:29 nie, tylko plama, bez żadnych innych objawów, niebolesne zupełnie, pod skórą chyba jak w sąsiedniej piersi, zaczerwienienie jakby popękane naczynka, ale niemałe, tylko większa powierzchnia. trzymajcie kciuki, udało się gin i usg od razu na dziś o 15. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:15 Dzięki, wyglada na zmiany dermatologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:28 Tak, ja takie miałam. Dosłownie i w przenośni był to pryszcz- tylko dla mnie nie wyglądało tak jak pryszcz 😉 Też umarłam że strachu Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 19:39 asiairma napisała: > naczyniak? Naczyniak (inaczej malformacje naczyniowe)wychodzi zaraz po porodzie. One nie powstają nagle. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:42 ok 20 czerwca zobaczyłam na piersi plamę a pod nią guzek- plama widoczna bardzo, ciepła, guzek bolesny mammografia ok-od początku leki p/alergiczne i smarowanie fenistilem-wydawało mi się że to reakcja na ukąszenie/użądlenie plama pomału się zmniejszała-guzek tak samo- po 5 tyg wszystko zniknęło aczkolwiek wydaje mi się że jak się przyjrzę to widzę w jej miejscu jakby cien ( moze sobie wmawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 19:20 Długo trzymało. Jeśli zeszło to bardzo dobry znak. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:49 Ja mam taką, mała plamka jakby "pydrowo czerwona". Nic groźnego, podobno po zapaleniu. Ps przypomniałas mi o usg.. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 18:17 Nie panikuj na zaps. Moj guzek w piersi okazal sie 2 cm. cysta. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 19:19 Na zapas nie, ale sprawdziłam od razu, lepiej 2x za dużo niż raz za mało. Odpowiedz Link Zgłoś