Dodaj do ulubionych

zdrowotnie..

24.08.20, 07:27
wiem, wiem, tylko lekarz. mam już termin. ale czy u którejś z was czerwona plama na piersi utrzymująca się kilka dni, okazała się czymś niegroźnym? niestety umieram ze strachu..
Obserwuj wątek
    • aguar Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 09:29
      Ale tylko plama czy to jest naciek - czyli zgrubienie, bolesne? Jak sama plama przy normalnej konsystencji skóry i tego, co pod skórą, to nie rak piersi, tylko coś dermatologicznego. A nawet jak naciek, to też może być tylko sprawa zapalna. Skóra nie jest jakby wciągnięta? (To zły prognostyk.)
      • mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 10:29
        nie, tylko plama, bez żadnych innych objawów, niebolesne zupełnie, pod skórą chyba jak w sąsiedniej piersi, zaczerwienienie jakby popękane naczynka, ale niemałe, tylko większa powierzchnia. trzymajcie kciuki, udało się gin i usg od razu na dziś o 15.
        • aguar Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 10:32
          Trzymam. Napisz potem, jak poszło.
          • mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:15
            Dzięki, wyglada na zmiany dermatologiczne.
            • ludborka Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:28
              Tak, ja takie miałam. Dosłownie i w przenośni był to pryszcz- tylko dla mnie nie wyglądało tak jak pryszcz 😉
              Też umarłam że strachu
      • asiairma Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:38
        naczyniak?
        • karme-lowa Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 19:39
          asiairma napisała:

> naczyniak?
          Naczyniak (inaczej malformacje naczyniowe)wychodzi zaraz po porodzie. One nie powstają nagle.
    • wapaha Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:42
      ok 20 czerwca zobaczyłam na piersi plamę a pod nią guzek- plama widoczna bardzo, ciepła, guzek bolesny
      mammografia ok-od początku leki p/alergiczne i smarowanie fenistilem-wydawało mi się że to reakcja na ukąszenie/użądlenie
      plama pomału się zmniejszała-guzek tak samo- po 5 tyg wszystko zniknęło aczkolwiek wydaje mi się że jak się przyjrzę to widzę w jej miejscu jakby cien ( moze sobie wmawiam)
      • mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 19:20
        Długo trzymało. Jeśli zeszło to bardzo dobry znak.
    • wlazkotnaplot Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 17:49
      Ja mam taką, mała plamka jakby "pydrowo czerwona". Nic groźnego, podobno po zapaleniu. Ps przypomniałas mi o usg..
    • mrs.solis Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 18:17
      Nie panikuj na zaps. Moj guzek w piersi okazal sie 2 cm. cysta.
      • mae224 Re: zdrowotnie.. 24.08.20, 19:19
        Na zapas nie, ale sprawdziłam od razu, lepiej 2x za dużo niż raz za mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka