Dodaj do ulubionych

Farby do włosów z połyskiem

31.08.20, 04:44
Możecie mi jakąś polecić j.w? Włosy mam bardzo ciemne i farbuję je również na ciemne kolory ( ciemny brąz i czarny). Jednak po nałożeniu farb kolor jest ale bez połysku lub połysk chwilowy. Znacie jakieś farby, które gwarantowały by mi taki efekt?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 05:25
      To chyba nie kwestia farby, tylko kondycji włosów.
      • iberka Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 06:44
        Też jestem tego zdania. Koniecznie nawilżaj włosy. U mnie 3 tydzień miodowania i jest super 😊
        • kk345 Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 08:57
          Napiszesz coś więcej? Po prostu maseczka z miodu?
          • iberka Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 15:38
            Miód naturalny w proporcji 2 łyżki z odżywką lub maską do włosów (1 łyżka). Mieszam i nakładam (raz w tygodniu) na suche włosy przed myciem, na to foliowy czepek i ręcznik. Zmywam bez problemu (miałam obawy co do lepkości miodu wink ). Drugi tydzień bez włosów à la szalony naukowiec big_grin.
            Miód rozjaśnia zatem trzeba uważać z ciemnymi włosami.
            • kk345 Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 23:31
              I po zmyciu miodu myjesz szamponem, jak zwykle?
              • iberka Re: Farby do włosów z połyskiem 01.09.20, 13:31
                Dokładnie tak. Po tej masce jestem w stanie wysuszyć włosy, pójść spać i rano są ok, a nie było to możliwe do osiągnięcia dla mnie przez wiele lat.....
                • kk345 Re: Farby do włosów z połyskiem 01.09.20, 16:50
                  Dzięki, spróbuję!
    • bo1 Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 08:00
      Bardzo błyszczące są po balsamie koloryzującym Venity:
      www.venita.com.pl/koloryzacja-ziolowa/712-ziolowe-balsamy-henna-color.html
      Ale to nie jest prawdziwa farba tylko koloryzująca paćka, która stopniowo wypłukuje się po myciach.
    • nigolla Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 10:01
      Odchodząc od tematu farby do włosów - mega ważne jest, żeby później używać szamponów do włosów BEZ SIARCZANÓW. One totalnie wypłukują barwnik z włosów, więc szybko zaczyna brakować połysku, nawet już po pierwszym myciu. Poczytaj w necie o tym więcej, czego nie powinno być w składzie, bo nawet napis "do włosów farbowanych" nie gwarantuje odpowiedniego składu.
    • bei Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 10:19
      Odżywki kemon ( seria actyva )- po nich włosy jak lustro, nie tylko błyszczące ale i gładkie.
    • bei Re: Farby do włosów z połyskiem 31.08.20, 10:23
      www.izielnik.pl/blog/miod-na-wlosy-jak-dziala-jakie-ma-efekty-i-jak-przygotowac-maseczke-z-miodu

Powyzej link do miodowania wlosow
    • aaa-aaa-pl Re: Farby do włosów z połyskiem 01.09.20, 08:12
      Kup ten olejek - u mnie "robi" świetny efekt :
      m.ceneo.pl/31943512;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQjwv7L6BRDxARIsAGj-34qZEZtpiuekxE1dWEYosE0Nbo2m7Z6ZQ8XSPn5_Q9AppXhqXBCTfhQaAutyEALw_wcB#tab=click&shop=147405339

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka