filizanka_czarnej_kawy 26.09.20, 23:41 Mam pytanie lekko strategiczne: czy udaloby się wymienić okna bez uszkodzeń ścian wokół tych okien? Da się te prace przeprowadzić czysto i bez zniszczeń? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami z tzw. życia 😚 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Wymiana okien 26.09.20, 23:45 5 dni temu mi wymieniali okno kuchenne. I żadnych uszkodzeń nie było. Wyjęli jedno, wstawili drugie. Trochę pianki i tyle. Z tym, że wokół starego okna nie było żadnych płytek, które mogłyby odpaść. Tylko tynk. Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Wymiana okien 26.09.20, 23:54 A ten tynk przeżył czy trzeba było kłaść nowy? Ja mam mocno odswiezony dom , decyzja o oknach pojawiła się teraz i trochę się martwię co to będzie 🤔 Czy wymienialaś też parapety? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wymiana okien 27.09.20, 08:11 Tynk przeżył. Oczywiście jakieś drobne uszkodzenia były i wystarczyło je zamalować. Parapet to ja w ogóle wyrwalam bo tam będzie blat kuchenny Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Wymiana okien 27.09.20, 05:57 Raczej nic, ale trochę pyłu po robocie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Wymiana okien 27.09.20, 00:12 Tak tak i tak. Po wymianie okien parenascie lat temu nie musialam robić absolutnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka_czarnej_kawy Re: Wymiana okien 27.09.20, 00:29 Cudownie, aż się uśmiechnęłam na sama myśl 😊😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wymiana okien 27.09.20, 01:04 zalezy jak masz osadzone stare okna, jesli to bardzo stare okna np. w kamienicy, to do demontazu trzeba wyrwac pol sciany. Jak masz cos nowszego montowanego na pianke, to wytna bez szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wymiana okien 27.09.20, 03:56 Nie. Oczywiście skala uszkodzeń może być rozmaita i pewnie "zależy", ale niby jak mają wyjąć wmurowaną ramę tak, żeby nie było śladu w miejscu, skąd ją odkuwawno??? Odpowiedz Link Zgłoś