Dodaj do ulubionych

Wymiana okien

26.09.20, 23:41
Mam pytanie lekko strategiczne: czy udaloby się wymienić okna bez uszkodzeń ścian wokół tych okien? Da się te prace przeprowadzić czysto i bez zniszczeń? Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami z tzw. życia 😚
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Wymiana okien 26.09.20, 23:45
      5 dni temu mi wymieniali okno kuchenne. I żadnych uszkodzeń nie było. Wyjęli jedno, wstawili drugie. Trochę pianki i tyle. Z tym, że wokół starego okna nie było żadnych płytek, które mogłyby odpaść. Tylko tynk.
      • filizanka_czarnej_kawy Re: Wymiana okien 26.09.20, 23:54
        A ten tynk przeżył czy trzeba było kłaść nowy? Ja mam mocno odswiezony dom , decyzja o oknach pojawiła się teraz i trochę się martwię co to będzie 🤔 Czy wymienialaś też parapety?
        • heca7 Re: Wymiana okien 27.09.20, 08:11
          Tynk przeżył. Oczywiście jakieś drobne uszkodzenia były i wystarczyło je zamalować.
          Parapet to ja w ogóle wyrwalam bo tam będzie blat kuchenny wink
      • afro.ninja Re: Wymiana okien 27.09.20, 05:57
        Raczej nic, ale trochę pyłu po robocie jest.
    • koronka2012 Re: Wymiana okien 27.09.20, 00:12
      Tak tak i tak. Po wymianie okien parenascie lat temu nie musialam robić absolutnie nic.
      • filizanka_czarnej_kawy Re: Wymiana okien 27.09.20, 00:29
        Cudownie, aż się uśmiechnęłam na sama myśl 😊😊
    • mikams75 Re: Wymiana okien 27.09.20, 01:04
      zalezy jak masz osadzone stare okna, jesli to bardzo stare okna np. w kamienicy, to do demontazu trzeba wyrwac pol sciany. Jak masz cos nowszego montowanego na pianke, to wytna bez szkod.
    • anorektycznazdzira Re: Wymiana okien 27.09.20, 03:56
      Nie.
      Oczywiście skala uszkodzeń może być rozmaita i pewnie "zależy", ale niby jak mają wyjąć wmurowaną ramę tak, żeby nie było śladu w miejscu, skąd ją odkuwawno???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka