Dodaj do ulubionych

Coś śmiesznego😄

09.10.20, 10:29
Czeski dubbing,,Gwiezdnych Wojen,,
Lord Vadermówi do Luke'a Skywalkera:,,Luke, ja som tvoj tatinek,,
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 10:34
      Ojej, trzymajcie mnie, bo mi się zaraz zajady ze śmiechu zrobią! Ale z ciebie szalona wariatka!
    • em_em71 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 10:38
      pewnie mówił "jsem" w wymowie tego j nie słychać
    • fitfood1664 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:01
      nie "tvoj tatinek" tylko "tvoj otec", sprawdzałam, ale dalej śmiesznie
    • m_incubo Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:05
      Błagam, zatrzymajcie tę karuzelę śmiechu!
    • malia Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:06
      Pierwszy raz usłyszałaś coś po czesku??? I to jeszcze chyba niezbyt wyraźnie
      • ajaksiowa Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:42
        Nie usłysza£am tylko wyczytałam w aktualnie czytanym kryminale 😂😂
    • igge Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:42
      smile
      Zostanę czechofilem
    • mona-taran Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:47
      Miałam kiedyś wakacyjnego chłopaka z Czech, śmiechom nie było końca... Tyle, że on nie łapał dowcipu i się w końcu obraził :p
      • mama-ola Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:50
        > Tyle, że on nie łapał dowcipu i się w końcu obraził :p

Marek Kondrat opowiadał kiedyś, jak jechał z kolegą taksówką w Czechach i powiedział do niego:
        - Czesi mają taki śmieszny język. Jakby dzieci do ciebie mówiły.
        Na co taksówkarz się odwrócił i zapytał: - Waś je lepsi?...
        • mona-taran Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:01
          😂
          Ano właśnie, trudno zachować powagę :p
        • ichi51e Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:10
          dla Czechow polski tez smieszny.
          Mnie tam osobiscie nigdy czaski nie smieszyl. nawet dowcip z batmanem uwazam za slaby
          • cichadziewuszka Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:24
            To prawda. Pamiętam wyjazd do Skalnego Miasta, zrobili objazd i zgubiliśmy się, zatrzymała się rodzina Czechów podeszli z mapą - my po polsku, oni po czesku, śmialiśmy się z siebie nawzajem, ale i tak najbardziej kocham ich za piwo i knedliczki z gulaszem 🙂
            • lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:47
              Czechów za knedliki, Słowaków za bryndzowe haluszki!
          • mama-ola Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:36
            > Mnie tam osobiscie nigdy czaski nie smieszyl.

Byłam w Czechach na wakacjach z 4 czy 5 razy; też nie kojarzę, żebyśmy się śmiali z tego języka. Ot, czasem jakieś słowo zabawne się usłyszy, ale tak żeby cały czas, to nie. Nawet nie umiałabym teraz podać przykładu. A ze Słowacji pamiętam jeden przykład. Rano kropiło, a pani rozmawiająca po słowacku przez telefon opowiadała komuś, że kropkało. I potem nawet tak w domu mówiliśmy: kropkało. Ładne smile
          • clio_yaga Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 14:46
            ichi51e napisała:

> dla Czechow polski tez smieszny.
            > Mnie tam osobiscie nigdy czaski nie smieszyl. nawet dowcip z batmanem uwazam za
            > slaby
            >

To zależy, mnie rozbawiały np. czeskie wiadomości drogowe w radiu i " porouchané vozidlo".
          • m_incubo Re: Coś śmiesznego😄 10.10.20, 11:15
            Tak, oni też się śmieją z naszego języka. Mnie nie bawi czeski, lubię go, Nohawice uwielbiam smile
      • lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:15
        Ja miałam kiedyś czeskiego zięcia in spe- przywiózł mi następnym razem płytę Karela Kryla i zmieniłam zdanie na temat tego języka.
        • cichadziewuszka Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:34
          Zaciekawiłaś mnie, zaraz sprawdzę, jak Pan brzmi. Kiedyś słuchałam płyty Anety Langerovej w bardzo romantycznych okolicznościach, eh piękny głos, szalone czasy i cudowne wspomnienia!
          • lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:43
            Spróbuj 'Salome'.
    • pani_tau Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:13
      Poważnie to ma być zabawne?
    • wrotek0 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:23
      Fajny język, uwielbiam piosenki Jaromira Nohavicy. Śpiewa też po polsku np. Czarna dziura, ale teksty czeskie bardziej do mnie przemawiają.
      • lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:39
        Ja teżsmile 'Kometa' po polsku nie ma startu do czeskiej.
    • milupaa Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:31
      No uśmiałam się jak norka. Dowcip znam z czasów dzieciństwa, suuuuuchar.
    • heca7 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:54
      Łeeee, to stare. Ja pamiętam jak jako małe, ledwo czytające dziecko jeździłam z rodzicami na wakacje po Bałkanach. Jechało się godzinami, żadnych autostrad. Na granicach po 8 godzin czekania a internetu nie było wink Więc czas zabijałam między innymi czytaniem namiętnym mapy samochodowej. Tzn atlasu, znałam go na pamięć. I on miał (nie pamiętam czy na końcu czy na początku) spis różnych potrzebnych informacji w językach "naszych przyjaciół". Typu- stacja benzynowa, szpital, milicja itd. Do dziś pamiętam czeskie tłumaczenie Stacji napełniania butli gazowych- stacia napleninia bombicek tekutým plynem. Bardzo mnie to bawiło (ale miałam ze 7 lat). Przed chwilą wrzuciłam to do translatora google i on twierdzi, że to oznacza...napełnianie bomb ciekłym gazem big_grin
      • hasty Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 16:51
        Kiedyś w audycji radiowej Marek Piekarczyk opowiadał o czeskich tekstach piosenek i było tam: jazem satanek .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka