ajaksiowa 09.10.20, 10:29 Czeski dubbing,,Gwiezdnych Wojen,, Lord Vadermówi do Luke'a Skywalkera:,,Luke, ja som tvoj tatinek,, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 10:34 Ojej, trzymajcie mnie, bo mi się zaraz zajady ze śmiechu zrobią! Ale z ciebie szalona wariatka! Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 10:38 pewnie mówił "jsem" w wymowie tego j nie słychać Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:01 nie "tvoj tatinek" tylko "tvoj otec", sprawdzałam, ale dalej śmiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:05 Błagam, zatrzymajcie tę karuzelę śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:06 Pierwszy raz usłyszałaś coś po czesku??? I to jeszcze chyba niezbyt wyraźnie Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:42 Nie usłysza£am tylko wyczytałam w aktualnie czytanym kryminale 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:47 Miałam kiedyś wakacyjnego chłopaka z Czech, śmiechom nie było końca... Tyle, że on nie łapał dowcipu i się w końcu obraził :p Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 12:50 > Tyle, że on nie łapał dowcipu i się w końcu obraził :p Marek Kondrat opowiadał kiedyś, jak jechał z kolegą taksówką w Czechach i powiedział do niego: - Czesi mają taki śmieszny język. Jakby dzieci do ciebie mówiły. Na co taksówkarz się odwrócił i zapytał: - Waś je lepsi?... Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:01 😂 Ano właśnie, trudno zachować powagę :p Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:10 dla Czechow polski tez smieszny. Mnie tam osobiscie nigdy czaski nie smieszyl. nawet dowcip z batmanem uwazam za slaby Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:24 To prawda. Pamiętam wyjazd do Skalnego Miasta, zrobili objazd i zgubiliśmy się, zatrzymała się rodzina Czechów podeszli z mapą - my po polsku, oni po czesku, śmialiśmy się z siebie nawzajem, ale i tak najbardziej kocham ich za piwo i knedliczki z gulaszem 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:47 Czechów za knedliki, Słowaków za bryndzowe haluszki! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:36 > Mnie tam osobiscie nigdy czaski nie smieszyl. Byłam w Czechach na wakacjach z 4 czy 5 razy; też nie kojarzę, żebyśmy się śmiali z tego języka. Ot, czasem jakieś słowo zabawne się usłyszy, ale tak żeby cały czas, to nie. Nawet nie umiałabym teraz podać przykładu. A ze Słowacji pamiętam jeden przykład. Rano kropiło, a pani rozmawiająca po słowacku przez telefon opowiadała komuś, że kropkało. I potem nawet tak w domu mówiliśmy: kropkało. Ładne Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 14:46 ichi51e napisała: > dla Czechow polski tez smieszny. > Mnie tam osobiscie nigdy czaski nie smieszyl. nawet dowcip z batmanem uwazam za > slaby > To zależy, mnie rozbawiały np. czeskie wiadomości drogowe w radiu i " porouchané vozidlo". Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Coś śmiesznego😄 10.10.20, 11:15 Tak, oni też się śmieją z naszego języka. Mnie nie bawi czeski, lubię go, Nohawice uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:15 Ja miałam kiedyś czeskiego zięcia in spe- przywiózł mi następnym razem płytę Karela Kryla i zmieniłam zdanie na temat tego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:34 Zaciekawiłaś mnie, zaraz sprawdzę, jak Pan brzmi. Kiedyś słuchałam płyty Anety Langerovej w bardzo romantycznych okolicznościach, eh piękny głos, szalone czasy i cudowne wspomnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
wrotek0 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:23 Fajny język, uwielbiam piosenki Jaromira Nohavicy. Śpiewa też po polsku np. Czarna dziura, ale teksty czeskie bardziej do mnie przemawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:39 Ja też 'Kometa' po polsku nie ma startu do czeskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:31 No uśmiałam się jak norka. Dowcip znam z czasów dzieciństwa, suuuuuchar. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 13:54 Łeeee, to stare. Ja pamiętam jak jako małe, ledwo czytające dziecko jeździłam z rodzicami na wakacje po Bałkanach. Jechało się godzinami, żadnych autostrad. Na granicach po 8 godzin czekania a internetu nie było Więc czas zabijałam między innymi czytaniem namiętnym mapy samochodowej. Tzn atlasu, znałam go na pamięć. I on miał (nie pamiętam czy na końcu czy na początku) spis różnych potrzebnych informacji w językach "naszych przyjaciół". Typu- stacja benzynowa, szpital, milicja itd. Do dziś pamiętam czeskie tłumaczenie Stacji napełniania butli gazowych- stacia napleninia bombicek tekutým plynem. Bardzo mnie to bawiło (ale miałam ze 7 lat). Przed chwilą wrzuciłam to do translatora google i on twierdzi, że to oznacza...napełnianie bomb ciekłym gazem Odpowiedz Link Zgłoś
hasty Re: Coś śmiesznego😄 09.10.20, 16:51 Kiedyś w audycji radiowej Marek Piekarczyk opowiadał o czeskich tekstach piosenek i było tam: jazem satanek . Odpowiedz Link Zgłoś