Dodaj do ulubionych

Obiektywnie

04.11.20, 18:39
Zacznę od " je..ć PIS" smile
Ale zadziwia mnie fakt jak wszyscy obwiniaja ww.o sytuację w kraju...
Obistrzenua żle.. są wszedzie u nas jedbak w porównaniu z innymi krajami mniejsze, oriblemy w służbie zdrowia...też.
Wszędzie jest podobnie...niezaleznie od opcji politycznej. Krgzys jest/ będzie lokalny a nie lokalny nasz Polski.
Taka sprawiedliwosc ze wirus nie wybiera.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:46
      marinette.wue napisała:

> Zacznę od " je..ć PIS" smile
      > Ale zadziwia mnie fakt jak wszyscy obwiniaja ww.o sytuację w kraju...

natomiast nas w ogóle nie dziwi, że tyle głupich produkuje się na forum publicznym.
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:50
        A to jakies forum wzajemnej adoracji to "nas"? Wiedzę o swiecie czerpiesz z forum, ok...
        • olena.s Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:58
          Ano, nas.
          Tu jest grupa kobiet spotykająca się od lat. Więc, owszem, jest pewne "my".
        • sko.wrona Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:59
          Tak. Masz rację cała reszta świata jest zmuszona wysłać wojsko do liczenia łóżek w szpitalach. Cała reszta świata zamyka w pierwszej kolejności szkoły, w ostatniej - kościoły. Do tego, wszędzie na świecie przywódcy twierdzili latem, że wirusa nie ma i nie zrobili nic żeby się przygotować. Nie licząc, oczywiście, zakupu wirtualnych respiratorów.
          My nie mamy łóżek, planów szpitali polowych, latem olaliśmy testy i poszliśmy na żywioł ze szkołami
          • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:05
            Przeciez wiekszosc chciala scenariusza szwedzkiego ...
            • sko.wrona Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:07
              Większość Polaków chciała scenariusza szwedzkiego???
              Swoją drogą scenariusz szwedzki zakłada jednak działające szpitale. To raz.
              W scenariuszu szwedzkim nie zamyka się prawie całej gospodarki. To dwa.
              My mamy scenariusz polski: zero przygotowania, puszczenie na żywioł, a potem lockdown.
            • lellapolella Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:33
              Skąd te rewelacyjne wieści, że większość popierała szwedzki model? Jakieś sondaże, linki, czy tak sobie chrzanisz bez sensu?
          • szpil1 Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:32
            sko.wrona napisała:

> Nie licząc, oczywiście, za
            > kupu wirtualnych respiratorów.
            >

I limuzyn! Najbardziej potrzebne teraz.
    • iwoniaw Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:53
      No rzeczywiście, biedne żuczki, w ogóle nie ukradli milionów na fejkowe respiratory os handlarza bronią i bezużyteczne maseczki w Antonowie, nie zmarnowali też pół roku na kampanię pacynki zamiast planować zabezpieczenia opieki zdrowotnej na 2 falę. Poza tym nawet nie demoralizowali społeczeństwa latając bez masek, odwiedzając zamknięte dla innych cmentarze i szlajając się po jachtach w Hiszpanii, gdy pół kraju miało spieprzone wakacje zakazami lotów. I ani słowo o wirusie w odwrocie nie padło w przestrzeni publicznej, zero też zachęty do durnych zachowań. Po czym niwe pozamykano szkół nez ładu i składu ani cmentarzy na dzień przed świętem. Nikt też nie sprowokował masowych demonstracji dłubiąc przy kontrowersyjnej ustawie, ani nie wzywał do tworzenia bojówek, które te demonstracje powinny sekować. Też nie mogę wyjść ze zdumienia, że ktokolwiek może uważać, że PiS ma cokolwiek wspólnego z obecną sytuacją 😂😂😂
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:56
        Ale to są realia nie tylko nasze Polskie...
        • iwoniaw Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:57
          marinette.wue napisała:

> Ale to są realia nie tylko nasze Polskie...

Tak, w każdym kraju rząd tak robi, w każdziusieńkim! Tak jest!

Tylko że nie.
        • paskudek1 Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:58
          Poważnie? Przestań pieprzyć może co?
        • olena.s Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:00
          Tak! Wszędzie idioci kupili niedziałające maski, nieistniejące respiratory! Wszędzie wprowadzili po chamsku rozwiązanie, które naturalnie wkurzyło 50% narodu! Wszędzie uprawiali wcześniej dzikie rozdawnictwo! Wszędzie była Srebrna i Getback, blond lusie za dziką kasę w NBP. Absolutnie wszędzie!
          • sko.wrona Re: Obiektywnie 04.11.20, 22:48
            Kurna oni nawet nie wpadli na to żeby latem wyszkolić terytorialsów. Zabrali się za to w październiku...
    • chococaffe Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:55

Ale zadziwia mnie fakt jak wszyscy obwiniaja ww.o sytuację w kraju...

big_grin

• chococaffe Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:57
        Ale tak serio, to masz rację. Nie mozna zapomnieć o Ordo Iuris i Konfederacji
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:59
        A uwazasz ze gdyby u tzw władzy byl ktokolwiek inny wirus i 25tys zachorowan dzisiaj by nas ominęło?
        Zresztą jaki naród tacy rządzący...
        • chococaffe Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:01
          Zresztą jaki naród tacy rządzący.

Ja ujęłabym to inaczej - jacy rządzący takie trolle
    • ludzikmichelin4245 Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:57
      Obwiniamy PiS m.in. dlatego, że przez swoje działania grubo przed pandemią doprowadził do dramatycznego poziomu usług publicznych, co korona jedynie obnażyła.
      • szeptucha.z.malucha Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:01
        Choćby durną deformą edukacji. Gdyby nie to, lepiej można by zarządzać szkołami w epidemii.
    • szeptucha.z.malucha Re: Obiektywnie 04.11.20, 18:59
      Wszędzie próbują w trakcie pandemii przepchnąć swoje pomysły jak ograniczenie dostępu do antykoncepcji, zakaz aborcji i tysiąc innych spraw, bez pytania ludzi?
      Wszędzie zaskakują ludzi, zostawiają na lodzie?
      Wszędzie kupują respiratory widma?
      Wszędzie pchają miliony w błoto lub do własnej kieszeni?
      Wszędzie szczują ludzi ma siebie w każdej możliwej konfiguracji?
      Wszędzie pozbawiają opieki i rehabilitacji chorych i niepełnosprawnych?
      Wszędzie dzieci osób kluczowych zawodów zatrzymują rodziców w domu?
      Wszędzie zdanie ludzi mają gdzieś i z tego gdzieś wyciągają swoje pomysły?
      Wszędzie bagatelizują na przemian z panikują?
      Itp, itd.

• marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:03
        Piszę przede wszystkim o ciaglym niezadowoleniu z nauki online, i zamykaniu galerii etc...to jest wszędzie .
        Mie o przekretach, aborcji i innych.
        • iwoniaw Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:11
          marinette.wue napisała:

> Piszę przede wszystkim o ciaglym niezadowoleniu z nauki online, i zamykaniu g
          > alerii etc...to jest wszędzie .
          > Mie o przekretach, aborcji i innych.

Czemuż ach czemuż pomijasz te aspekty? Czyżby one jakoś wyjaśniały obwinianie o cokolwiek PiS i nie mogłabyś się dziwić, o co ludziom chodzi? No, nie zapłacą za wątek mocodawcy, kiepsko ci idzie 😂
          • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:13
            Bo pisze o szlochach dot np nauki zdalnej i nue bronie pisu...
            • a23a23 Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:37
              marinette.wue napisała:

> Bo pisze o szlochach dot np nauki zdalnej i nue bronie pisu...

To ja Ci odpowiem i możesz przekazać mocodawcom. I żebyś lepiej zrozumiała, posłużę się przypowieścią. Przypowieścią o samolocie i bąbelku.

Wyobraź sobie, że lecisz samolotem, na pokładzie którego są rodzice z dzieciaczkiem. Takim całkiem małym, któremu jest w tym samolocie źle. I płacze. Płacze cały czas, co bardzi daje się we znaki otoczeniu. I teraz możliwe są dwa scenariusze. W pierwszym rodzice mają wywalone na cały samolot, zatkali uszy, a dziecko niech się drze, w końcu ma prawo bo to dziecko, a kto tego nie rozumie bezdzietną lambardziarą jest. W drugim rodzice robią co mogą, żeby dzieciaczka zająć i uspokoić. Tulą, zabawiają, noszą etc. Niewiele to pomaga, ale przynajmniej widać, że robią co w ich mocy. Jak zachowają się współpasażerowie? W pierwszym scenariuszu w najlepszym przypadku będą z wkurzeniem obserwować sytuację, być może coś powiedza, może wezwą obsługę jak już nic nie pomoże. W drugim raczej ze zrozumieniem odniosą się do tego, że no siła wyższa, rodzice robią co mogą, trzeba im pomóc jeśli się da, a przynajmniej nie przeszkadzać.

A teraz tłumaczę przypowieść. Ludzie w swojej masie rozsądni są. Co w marcu widzieliśmy.
              Więc gdyby widzieli, że rząd jest tymi roztropnymi rodzicami, który robi co może, zeby z sytuacją sobie poradzić, jeśli by rzucił wszystkie siły do walki i rozsądne obostrzenia wprowadzał, przy okazji nie starając się nakraść jak najwięcej, to obi "pasażerowie samolotu" zwanego Polską bardzo chętnie by pomogli.

Niemniej rząd to "rodzice nieroztropni" z drugiego scenariusza, nie przygotowali zabawek na wspólną podróż zwaną pandemią, nie zabezpieczyli jedzonka ani ciepłych kocyków, żeby wspólnie tą podróż jak najmniej uciążliwie przebyć. Za to patrzą, jak najeść się jak najwięcej z wózka stewardessy i czy przypadkiem nie da się przywłaszczyć sobie jakiegoś dodatkowego alkoholu czy perfum, jak tylko stewardessa nie patrzy. Nie tylko dla siebie, ale i dla znajomego instruktora narciarstwa czy brata swojej żony. Więc niech Cię nie dziwi, że współpasażerowie mają dość i wyrażają swoje niezadowolenie z zaistniałej sytuacji.

• mia_mia Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:44
                Ładne, ale raczej trolloo nie zrozumie.
            • lellapolella Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:35
              Jak to nie bronisz PiS, skoro się dziwisz, że jest obwiniany, hę? Coś ci nie styka na łączachbig_grin
            • black.emma Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:17
              We Francji szkoły są otwarte mimo większej liczby zakażeń. Co ty mi tu pierdzielisz, że wszędzie jest tak samo.
              • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:30
                Francja = wszędzie.
                • runny.babbit Re: Obiektywnie 04.11.20, 22:58
                  Anglia, Włochy, Niemcy, Dania, Holandia, Norwegia, Austria, też mało?
                  • taje Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:29
                    W Luksemburgu też szkoły otwarte.
                • black.emma Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:54
                  Francja = nie wszędzie idiotko. Dziewczyny dopisały inne kraje.
          • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:13
            Bo piszę o szlochach dot.np nauki zdalnej, restauracji czy galerii
            • sko.wrona Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:19
              No sorry, ale za szlochy nad zdalną edukacją też odpowiada rząd, bo przez wakacje nie zrobił NIC żeby szkoły na nauczanie zdalne przygotować.
              Żadnych procedur, szkoleń, tylko ustalenia ile czasu dziecko może spędzić przed kompem. Jeżeli w danej szkole zdalna nauka funkcjonuje na jakimś poziomie to jest to zasługa wyłącznie dyrektora.
              A zamykanie centrów handlowych, punktów gastronomicznych, w przypadku, gdy w kościele może gromadzić się kilkadziesiąt osób to raczej tylko w Polsce. Nie dziwię się, że wiele osób czuje się oszukanych.
              • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:26
                A wczesniej nie czułaś sie oszukana przez ten rząd ?
                Nauka zdalna nigdy nie zastapi stacjinarnej nawet w 10% ale rakie są realia wszedzie. I jak widac nawet tutaj- zaangazowanie nauczycieli moze byc ale nie przeskocza barier jaką jest np brak kamerki za 50zl
                • mid.week Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:34
                  Ja sie nie czuję oszukana. Wiadomo, ze pis to banda konserwatywnych zjebów z seksualną fiksacją i jednocześnie totalnych debili ekonomicznych. W sumie niczym mnie nie zaskoczyli ani nie rozczarowali.
                  • lellapolella Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:37
                    Otóż to. Nikogo PiS nie rozczarował, ani nie zdziwił. Każdy człowiek w tym kraju wie, że to banda nienawistnych półmózgów.
                    • mid.week Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:46
                      Moge tylko dodać, ze ostatni raz tak dobrze sie bawiłam w 2007 jak śpiewaliśmy Jarkowi
                      "ta ostatnią niedziela, jutro się rozstaniemy" smile
                      Oszukana to sie poczułam jak durny naród wybrał tego psychopate ponownie. Na nic śmierć Blidy, Leppera, na nic wolta Giertycha i kilku innych...
            • saszanasza Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:41
              marinette.wue napisała:

> Bo piszę o szlochach dot.np nauki zdalnej, restauracji czy galerii

Bo...nauka zdalna nadal spoczywa na barkach szkół, dyrektorów i nauczycieli, którzy nie dość, że nie zostali do niej przygotowani, to i są szykanowani i zastraszani
              Bo...restauracje czy sklepy w galeriach, to przedsiębiorcy, a przedsiębiorcy to gospodarka, która nie podniesie się od kolejnych obostrzeń, bo została zaniedbana przez rządzących, ci zamiast w nia inwestować inwestowali w KK lekcje religii i rydzyka, a aktualnie oferowana pomoc jest niewystarczająca
          • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:37
            Ogarnij się...jakie przekrety i podejscie do spol.ma pis kazdy wie...po co mam pisac kolejnye elaborat? Naprawde jeszcze nie doczytalas i czym pisze?
            • lellapolella Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:20
              Ty się ogarnij. Napisałaś "Ale zadziwia mnie fakt jak wszyscy obwiniaja ww.o sytuację w kraju..."
              Pandemia w dobrze rządzonym kraju, to zupełnie co innego niż pożar w burdelu, więc nie próbuj tej symetrystycznej ekwilibrystyki
    • janja11 Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:01
      Tylko PiS władza "zgubiła" 120 mln , z które miały być kupione respiratory. Ludzie umierają, bo nie ma dla nich respiratorów.

A PiSi premier jeszcze chamsko się z ludzi naśmiewa
      https://img16.dmty.pl//uploads/202010/1603287015_txxmpj_600.jpg
    • lauren6 Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:12
      Kto jeszcze wprowadził całkowty zakaz aborcji w środku pandemii i wyprowadził setki tysięcy wkurwionych ludzi na ulice? Pokaż mi drugi taki kraj.
    • bi_scotti Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:15
      marinette.wue napisała:

> Zacznę od " je..ć PIS" smile
      > Ale zadziwia mnie fakt jak wszyscy obwiniaja ww.o sytuację w kraju...

Well, mowia, ze dopoki Cie cos dziwi, dopoty jestes mloda - good for you big_grin
      Co zas do porownywania dzialan w roznych krajach, to owszem, wszedzie popelniono jakies bledy i zapewne jeszcze next ones zostana popelnione. Problem jest jednak w tym "jakie" i w "jakiej skali". Wyglada na to, ze w PL byly podejmowane rozne naprawde idiotyczne decyzje typu zakaz wstepu do lasu tudziez sporo zywej gotowki od taxpayers zostalow wydanych ... hmmm ... delikatnie mowiac ... niewlasciwie. A za wszystkie te decyzje odpowiedzialna jest jedna, jedyna rzadzaca partia - we know which one wink Wiec chodz zdziwienie czyni Cie mlodsza, takich uczciwych podstaw do owego zdziwienia raczej nie masz. Cheers.
      • bi_scotti Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:18
        choc nie chodz! sorry.
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:21
        Zgadzam sie, tylko śmieszy mnie samo biadolenia nad lockdownem
        • saszanasza Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:43
          marinette.wue napisała:

> Zgadzam sie, tylko śmieszy mnie samo biadolenia nad lockdownem

Nie rozumiesz, że w obecnej sytuacji Polski nie stać na kolejny lockdown?
        • black.emma Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:56
          Mnie też śmieszy, wiesz? Dopóki mnie na to stać. Powtórzę się... pogadamy jak będziesz żarła trawę. A sądząc po branży to nastąpi niedługo.
    • la_mujer75 Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:17
      Hahahahahahahah
      Aleś mnie ubawiła!
      Obiektywnie....
      Hahahahahah!
      W innych krajach jest tak samo...
      Hahahahahah!
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:22
        Napisze raz jeszcze.czytaj ze,zrozumieniem a nie to co chcesz przeczytac
    • kadfael Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:20
      I tu forumowicz staje przed dylematem. Czy ktoś jest taki głupi, czy jest trollem.
    • mia_mia Re: Obiektywnie 04.11.20, 19:29
      Gdzie był rząd przez ostatnie pół roku? Tłukł się o dostęp do koryta. Co robił ostatnio? Wywoływał protesty. Co robił w sprawie zdrowia? Napychał kieszenie milionami. Super mamy ten rząd!
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:24
        NIe mamy beznadziejny, tylko po co w obliczu ogólnoświatowej pandemii płacze o naukę zdalną? O lockdown? No wiejszjsc wątków oprócz aborcji jest o tym
        • sol_13 Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:31
          Tak, bedziemy "płakać "o nauke zdalną, jak to nazywasz, gdyz to powinno być zrobione w ostateczności a nie jako pierwsze. Jakos w innych krajach (poza niektórymi stanami w USA) szkoły sa otwarte, gdyż jest to uznawane za priorytet.
          • paskudek1 Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:43
            Za to kościoły zamknięte w przeciwieństwie do naszych
            • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:50
              Tak ,niestety ale nie o tym byl wątek
              • buldog2 Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:53
                Wątek o tym, żeby rząd mógł kraść jeszcze więcej, a to i z wątkodajką się podzieli.
          • mia_mia Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:52
            U nas są otwarte, a my od dwóch tygodni na zdalnej i chwalić bozie wszelakie, że nauczycielka tylko na kwarantannie.
    • mid.week Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:24
      mam w nosie czyja to wina byleby pis wypierdalał za całokształt. Howgh!
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:31
        Raczej przyszlosci nie mają. Niestety jestesmy spoleczenstwem egoistow...tak samo osoby ktore nie moga obejsc sie w tym czasie bez restauracji/ imprez/ kosciola i innych rozrywek.
        Jestem mlody/a mam to w d... co mnie obchodzi stary dziad lub baba?Rodzice nie mogący zniesc nauki.online. to wszystko jest mocno upiwrdliwe ale i czasy niecodzienne.
        • lellapolella Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:39
          Nie, nie jesteśmy społeczeństwem egoistów, egoiści to rząd, który wykorzystuje pandemię, zamiast ją ograniczać.
        • mid.week Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:41
          marinette.wue napisała:

> Raczej przyszlosci nie mają. Niestety jestesmy spoleczenstwem egoistow...tak sa
          >

Na ilu forach innych nacji byłaś że doszłaś do takich wniosków?
          • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:50
            A to tylko u nas kryzys i lockdown,
            • mid.week Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:06
              cięzke twe myśli, wolno płynące...
            • szeptucha.z.malucha Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:14
              Ja mogę żyć bez restauracji, restaurator beze mnie nie. Itp.
              Połowa mojej rodziny bezoperacyjne zostaje. A pomoc g.....na.
            • black.emma Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:57
              Tak, tylko u nas. Gdzieś jeszcze? Oprócz białorusi i węgier.
        • sko.wrona Re: Obiektywnie 04.11.20, 22:59
          No właśnie bez kościoła najwyraźniej nie możemy się obejść.
          Masz rację, czasy są niecodzienne. W cywilizowanym zdaje się kraju ludzie umierają w namiotach przed szpitalem, albo w karetce, czekając aż się zwolni łóżko.
          A nasz rząd reagując na tą sytuację w prowadza praktycznie zakaz aborcji.
          Jesteśmy na etapie gdzie już nawet nie martwimy się czy dla wszystkich potrzebujących starczy respiratorów, bo skończyły nam się łóżka.
          Według ciebie jak zamkniemy szkoły to sytuacja się sama naprawi? Żołnierze znajdą ukryte łóżka? Zmaterializują się respiratory od szumowskiego?
    • kropkacom Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:41
      A kogo obwiniać? Nadal Tuska? big_grin
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:51
        Ale o co? respiratory czy samego wirusa?
        • mia_mia Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:53
          Wszystko jedno, zawsze to wina Tuska
        • kropkacom Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:56
          Politykę w dobie wirusa.
    • malia Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:53
      Ja nie wiem, czy ty tylko zmieniłaś nicka, czy spadłaś tu z księżyca, ale uświadomię cię, że ABSOLUTNIE WSZYSTKIE posty trolików mające na celu złagodzenie postrzegania pisowych świństw zaczynają się - ja nie głosuję na pis, albo ja nawet nie lubię pisu. A więc nic odkrywczego tu nie wniosłaś. W związku z tym możesz się oddalić.
      • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 20:58
        Nie zmieniała nicka...( ziew) zresztą tak jak juz ktoś kuedys napisał najprościej napisać troll i sprawa załatwiona.
        • kropkacom Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:01
          To nie pisz jak troll. Proste.
        • malia Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:02
          Ok, nie trol, jesteś zwyczajnie głupia
          • marinette.wue Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:08
            Serio? W realu tez jestes taka odwazna ?
            • szeptucha.z.malucha Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:15
              A Ty?
            • malia Re: Obiektywnie 04.11.20, 21:17
              Wobec takich poglądów? Tak. Czas jedzenie bułki przez bibułkę się skonczył
            • black.emma Re: Obiektywnie 05.11.20, 00:00
              Nie wiem, jak malia, ale podpisuję się, serio i jestem równie odważna w realu, żeby mówić pisowskim idiotom prawdę.
    • cruella_demon Re: Obiektywnie 04.11.20, 23:21
      WYPIERDALAJ TROLLU!
    • livia.kalina Re: Obiektywnie 05.11.20, 12:35
      Przepraszam bardzo, a kogo obwiniać za sytuację w kraju jak nie rządzących? Żydów? Cyklistów? Feministki? Na marginesie zauważam, ze są właśnie tacy, co ich obwiniają...

Nikt nie obwinia PiS o to, że jest koronawirus, tylko o to, że zmarnowali miliony na wybory widmo, na respiratory, które nie dotarły i na lizmuzyny, kiedy brakuje dosłownie na wszystko. Polityka antykowidowa jest chaotyczna- przypomnę zamknięcie lasów. Obwiniani są reż za propagandę, za opowiadanie że już pandemii nie ma, , za „nie szczepię się bo nie” i za obwinianie za wzrost liczby przypadków protestujące kobiety.
      • runny.babbit Re: Obiektywnie 05.11.20, 12:46
        10/10.
        Dziwi mnie dlaczego nikt z mediów ich nie grilluje pytaniami co do licha zrobili przez ten cały czas i jaka jest strategia rządu.
      • mid.week Re: Obiektywnie 05.11.20, 16:53
        i co roku marnujemy ok 20 miliardów
        zrzutka.pl/rae44k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka