cku 06.11.20, 19:04 Macie jakieś fajne przepisy na dania z tym czymś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Mam kalafior romanesco 06.11.20, 19:11 Przepadam za romanesco, ale jem zwyczajnie- z masełkiem i bułką tartą Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Mam kalafior romanesco 06.11.20, 19:14 Przepisy to nie, traktuję go jak kalafior/brokuł, czyli do zup, do sałatek, itp. Gotuje się szybko, spróbuj czy Ci nie zasmakuje nawet zblanszowany. Lubię na zimno z vinegretem, serem i podprażonymi pestkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Mam kalafior romanesco 06.11.20, 19:16 Lubię makaron z romanesco Ale z głowy robię Jakas włoska inspiracje panietam Na oliwie z czosnkiem i cebulką podsmazam zblanszowane różyczki Wrzucam w to ugotowany makaron i sypie parmezanem Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Mam kalafior romanesco 06.11.20, 23:57 Leczo:kalafior, cukinia, kabaczek, cebula, papryka, pomidor, może być z puszki. Pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Mam kalafior romanesco 07.11.20, 00:05 agniesia331 napisała: > Leczo:kalafior, cukinia, kabaczek, cebula, papryka, pomidor, może być z puszki. > Pyszne Może i pyszne ale według składu to jest jakaś wariacja zupy pomidorowej. A kalafior w leczo to już jest profanacja potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś