Dodaj do ulubionych

mam marzenie

08.12.20, 09:27
Że prawdziwi dziennikarze prasy lokalnej odejdą i pozakładają nowe czasopisma i strony internetowe. Że lokalni przedsiębiorcy pomogą im, inwestując, wspierając finansowo. Że mieszkańcy ich miast i regionów będą kupować i czytać.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: mam marzenie 08.12.20, 09:35
      nangaparbat3 napisała:

> Że prawdziwi dziennikarze prasy lokalnej odejdą i pozakładają nowe czasopisma i
      > strony internetowe. Że lokalni przedsiębiorcy pomogą im, inwestując, wspierają
      > c finansowo. Że mieszkańcy ich miast i regionów będą kupować i czytać.

A ja mam marzenie, aby Polacy zaczęli czytać zamiast oglądać TVP. Od tego bym zaczął.

S.
      • damartyn Re: mam marzenie 08.12.20, 09:46
        nangaparbat3
        "dizis prawdziwych dziennikarzy już nie ma" - rozczaruje Cię, to marzenie się nie spełni. Dookoła bełkot. Cos tam się dobrego zdarza, można gdzieś w sieci poczytać ale to naprawdę już rzadkość.
        Czasy "teczek" w kiosku Ruchu i czekanie na każde słowo pisane? To se już ne vrati. Prasa papierowa ( trochę masło maślane) umarła.
    • anna.light Re: mam marzenie 08.12.20, 09:42
      Dziennikarze mają zapewne rodziny, kredyty i nie będą chcieli ryzykować i odchodzić , będą pisać co im redakcja każe. A przejęcie prasy lokalnej jest super posunięciem, w następnych wyborach samorządowych PIS ma gwarantowane 40- 50%.
      • tiszantul Re: mam marzenie 08.12.20, 12:46
        "Dziennikarze mają zapewne rodziny, kredyty i nie będą chcieli ryzykować i odchodzić , będą pisać co im redakcja każe"

Wcześniej też pisali, co im redakcja każe. Jak nie chcą zmieniać linii politycznej to niech przejdą do innych niemieckich gazet, za Odrą jest ich sporo. Przecież afirmacja życia w zjednoczonej Europie to był jeden z ich głównych przekazów. Z kolei w latach 90. dziennikarze radzili zwalnianym z pracy dziesiątkom tysięcy ludzi przebranżowienie. Możliwości więc nie brak
        • wtop.ek Re: mam marzenie 08.12.20, 12:58
          A jaka jest ta lina polityczna, Mateuszku? Socjaldemokracja? Chadecy? Zieloni?
    • lot_w_kosmos Re: mam marzenie 08.12.20, 10:00
      jak MLK.....
      nie sądzę ze się spełni
      realia
    • wtop.ek Re: mam marzenie 08.12.20, 10:09
      Lokalni przedsiębiorcy będą wspierać. Np. w formie artykułów sponsorowanych wychwalających konieczność budowy chlewni w parku krajobrazowym big_grin
    • szafireczek Re: mam marzenie 08.12.20, 10:43
      Ładne, ale nierealne. Poza tym, życie nie znosi próżni, jedni odejdą, drudzy przyjdą...a media cyfrowe wypierają tradycyjne...
    • sumire Re: mam marzenie 08.12.20, 14:09
      Nie ma szans. Prędzej pójdą pracować do korpo.
    • mamtrzykotyidwa Re: mam marzenie 08.12.20, 14:18
      A gdzie ty widzisz tych prawdziwych dziennikarzy?
      Sądząc po poziomie wypisywanych bzdur, błędach i nieznajomości języka ojczystego, to prawdziwi dziennikarze są gatunkiem wymarłym od co najmniej 10 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka