pavia Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 07:56 Mój mąż jest ode mnie 13 lat starszy i o ile na początku zupełnie to nie miało znaczenia, to teraz i owszem. Jest przed sześćdziesiątką i robi się po prostu marudny, co bywa męczące. plus takie ogólne "nie chce mi się nic zmieniać", jest dobrze jak jest. Remont łazienki "ale jeszcze jest ok", zmiana czegokolwiek wymaga zakrojonego planu działania na przekonanie malkontenta 😀 Fakt, że przez covid jego sytuacja zawodowa jest w zawieszeniu (branża hotelarska) i pewnie to też się dokłada do ogólnego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 09:10 Mój jest po 60 i nie jest marudą. To raczej kwestia charakteru, niż wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 09:16 Właśnie pomyslalam, że to kwestia charakteru, ale pewnie w większości faceci stają się marudni. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 09:24 pavia napisała: > Fakt, że przez covid jego sytuacja zawodowa jest w zawieszeniu (branża hotelarska) i pewnie to > też się dokłada do ogólnego samopoczucia. Facetowi, który zawsze miał pracę i sporo pracował, utrata pracy bardzo się się rzuca na głowę. Dlatego na emeryturze większość z nich też się źle czuje. Dobrze mają ci, co mają konkretny fach w ręku, zawsze znajdą zajęcie. Taki hydraulik, ma emeryturę, ale zawsze jest potrzebny, dorobi do emerytury, ale też czuje, że nie wypadł poza obieg. I faktycznie, inaczej się z takim rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 19:15 Mój jest starszy o rok zaledwie, a już widzę objawy marudnosci. Dobrze, że rodzicami zostalismy grubo przed 30stka to ma i miał siłę jeździć na nartach, rowerze, on ogólnie z tych sportowych. Natomiast mentalności im bliżej 50tki zrobiła się dziadków ATA. Nie wiem czy to wynika z życia zawodowego (brak kontaktu w biurze z fajnymi ludźmi) czy taki charakter. I lata co tydz do kościola. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 11:03 agniesia331 napisała: I lata co tydz do kościola. To najgorsze. Ale, że 50-latek? Już? Faktycznie, ze szybko się starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
jeste_m_sobie Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 15:29 Mój mąż - obecnie były - tak miał. 5 lat młodszy ode mnie, pobraliśmy się, gdy miał 28. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 19:50 Ogólnie to majac 43 lata dałabyś sobie spokój z: co myślą inni. Myślałam, że masz 18 lat a facet 40, to bym ci napisala, że zmarnował ci życie. Ale mając lat 43 jesteś już dojrzałą kobietą ale nie czolgasz się w stronę grobu więc luz. A mamą jaką będziesz? Sama sobie postaw cele i się ich trzymaj. Ja mam 42 i jestem wyluzowana znam zestresowane 24 latki z kijem w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 19:58 Ludzi generalnie nie obchodzą za bardzo inni, ja bym sobie prawdopodobnie nic nie pomyślała. Chyba że to jakaś ewidentna sytuacja typu dziany staruszek + żona-trofeum. Albo kobieta z niską samooceną i dużymi pokładami opiekuńczości + wyrachowany poszukiwacz opiekunki na starość. Znałam tylko jedną taką parę, żona już jest od dawna wdową (mężczyźni mają to do siebie, że umierają w młodszym wieku). Odpowiedz Link Zgłoś
irencia77 Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 21:20 Jednego nie potrafię zrozumieć, co miało być inaczej? nie wiedziałaś że możesz zajść w ciążę? masz jakis dziwny problem z tym ze twoj partner jest starszy, w koncu cos cie do niego przyciagnelo cos sie w nim spodobalo, skoro jesteście razem, kochacie się, to wszystko powinno się ułożyć. Ja bym sie nie martwiła na zapas twoim wiekiem Najwazniejsze to fakty czy zarówno ty jak i partner cieszycie się ze zostaniecie rodzicami Odpowiedz Link Zgłoś
renata144 Re: Dużo starszy partner 27.12.20, 22:14 Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, mówiąc szczerze, byl to taki stosunek niepełny, będziecie się ze mnie śmiać, ale zaszłam w ciążę jakimś cudem bez wytrysku tam' wiem na pewno że nie doszedł Odpowiedz Link Zgłoś
niejedynywolnylogin92 Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 11:14 Ile masz lat przypomnij? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 13:47 niejedynywolnylogin92 napisała: > Ile masz lat przypomnij? 🙈😅 Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 14:28 renata144 napisała: > Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, mówiąc szczerze, byl to taki stosunek n > iepełny, będziecie się ze mnie śmiać, ale zaszłam w ciążę jakimś cudem bez wytr > ysku tam' wiem na pewno że nie doszedł A przyszły ojciec, co na to? Nie był zaskoczony ciążą? Ucieszył się? Nie ma takich dylematów, jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 14:29 renata144 napisała: > będziecie się ze mnie śmiać, ale zaszłam w ciążę jakimś cudem bez wytr > ysku tam' wiem na pewno że nie doszedł Aha, Dziewica Maryja, a Twój partner to Św.Józef? Nic się nie martw, na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 14:55 Gdybym była nastolatką i to przeczytała o tym stosunku niepełnym to chyba bym już nie zasnęła 😬😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dużo starszy partner 28.12.20, 15:33 Mnie bardziej niepokoi, ze napisalas "jestem sama w takim zwiazku". Ten zwiazek to przypadek? On ma/mial rodzine, zone, dzieci? Gdyby nie ciaza (przypadkowa jak napisalas) to co by bylo? Jak ona na ciaze zareagowal? Odpowiedz sobie szczerze. CHcesz w ogole to dziecko? Jesli chcesz to urodz, w koncu to "ostatni dzwonek". Ciaza w twoim wieku (43l.) to nie powod do wytykania palcami. Tu sie nie martw. Choc to ciaza zagrozona. Natomiast ojciec noworodka w wieku 58-59 lat, to jest jednak powod do wytykania palcami, smiechow, komentarzy itp. Nie ma co owijac w bawelne, jak niektore forumki to robia. Ludzie beda to komentowali, ze dziadzia zostal tata. Tak juz jest. Jedyny plus, to ty przy nim bedziesz "mloda dziewczyna". 😁To twoj problem co ty z tym zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
renata144 Re: Dużo starszy partner 29.12.20, 20:05 Bardzo ciezko to opisac. Od razu długo obcowalismy, spotykałam się z nim niby przypadkiem, cały czas mówiłam i traktowałam to jako proste spotkanie.. choc za kazdym razem prosił mnie o więcej mimo że mówiłam ze taki związek nie ma sensu ale widziałam szczerą miłość w jego oczach i chyba sama coś tam w środku mialam, nie byłam temu przeciw, dopóki nie doszło do tego.. jest to moja pierwsza ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dużo starszy partner 30.12.20, 17:26 Chlop jak chlop. Liczy sie to co ty chcesz. Chcesz tej ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: Dużo starszy partner 30.12.20, 17:27 *w sensie czy chcesz dziecka? Bo ciaze juz masz.😁 Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Dużo starszy partner 29.12.20, 11:42 Wolałabym z 10-12 lat młodszego Odpowiedz Link Zgłoś