alfa36 27.12.20, 16:50 Wiem, że to nie ma być horror i nie komedia romantyczna. Chciałam obejrzeć "Czarnobyl", ale na Netflixie tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama303 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 16:55 jeśli serial to polecam Faudę, Szpiega, Homeland, Kalifat, Karppi, Rząd Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 18:25 Fiński serial kryminalny, dwa sezony są. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:17 O, fiński chętnie obejrzę, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 21:38 nangaparbat3 napisała: > Co to jest Karppi? > U mnie jako "Deadwind" Tu masz summary z Wiki. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 21:01 O, dziękuję, na pewno obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 30.12.20, 10:12 Oglądam. Dobry, taki solidny kryminał, sympatyczni główni bohaterowie. Bardzo się podekscytowałam, kiedy zaczęło się z sektą (czytam właśnie "Zabijanie Mizkiewicza w Kole Sprawy Bożej", więc pięknie się dopasowało), ale niestety nie było to jakoś pogłębione czy rozszerzone choćby. Ale film w porządku, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
biankao Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 17:13 Alienista - miniserial kryminalny, akcja toczy się w 19 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 17:28 Alienista jest znakomity i to oba sezony, ale trzeba lubić takie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 17:20 Wikingowie, właśnie skończyliśmy...I odliczamy do 30.12.2020 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 18:57 Co Ty? Tkwiłam w przekonaniu, że już więcej nie będzie. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:43 Wikingowie sezon 6B (od 11 odcinka) w Polsce zadebiutuje 30 grudnia 2020 roku. Tym razem stacja History zdecydowała się pokazać odcinki innym rozkładzie niż dotychczas. Oto plan emisji ostatniej odsłony rewelacyjnego serialu: 30.12 (środa), godz. 21:05 - trzy odcinki 21.12 (czwartek), godz. 21:05 - trzy odcinki 1.01 (piątek), godz. 21:05 - trzy odcinki 2.01 (sobota), godz. 21.05 - ostatni, finałowy odcinek Na Netfliksie dopiero 03.01 chyba..Ja tam nie będę w każdym bądź razie tyle czasu czekać 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 17:28 A Gambit Królowej? Niby tylko szachy😁 a fajnie się ogląda i nie trzeba mieć pojęcia o szachach. Obejrzałam z mężem przez święta. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 17:53 Bardzo mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:19 Potwierdzam, obejrzelismy cala rodzina i wszystkim sie podobal. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 21:17 Niedawno obejrzalam 'Searching for Bobby Fisher' - film o podobnej tematyce ( Ben Kingsley etc.) Obejrzalam tez Oktoberfest Beer and blood - tez niezly serial Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 20:02 "Dom z papieru." Jezu jaka to jest beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Netflix - polećcie coś 29.12.20, 04:27 Najbardziej przereklamowany serial bardzo słaby szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 18:00 Gambit Krolowej Hollywood Rached Crown Bal Ania nie Anna Bazar de la Charite Octoberfest Good Girls Breaking Bad i Lepiej zadzwon do Soula 1987 Rojst Shitsel Unorthodox Kaminsky Method Grace i Frankie The Bletchley Circle American Crime Story Broadchurch Wlasnymi Rekoma Nic Widmo Maudie Historia Malzenska Doctor Foster Pralnia Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:37 Etos jeszcze nie oglądałam, Rity jakoś nie mogę przebrnac Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:41 Etos obejrzałam jednym tchem, Ritę rzeczywiście przerwałam, nie miałam czasu, ale jakoś nie wróciłam, fakt. Z tym że moje koleżanki uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:59 zaczęłam dzisiaj Brigertonow 🤣😉 i jest zabawa 😀 ale ja jestem fanka kiczowatych romansów w stylu Cartland (nie na nic lepszego na sen) wiec bawię sie przednio oglądając, swietni pastisz Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 21:23 jesli juz kiczowate romanse to "Betty en NY" 120 odcinkow, jest co ogladac. Mnie wciagnal, choc troche przewijalam, bo glowny watek romansowy interesowal mnie najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 21:34 a nie nie, to musza byc kicz z epoki, powiedzmy, wiktorianskiej, dandysi, debiutantki itp wspolczesne romansidla nieeee Odpowiedz Link Zgłoś
newhabitat Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 01:16 Dzieki za Ethos, swietnie sie oglada Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 19:45 Jesli jestes w stanie strawic teen drama, to z nowszych Tiny Pretty Things, jest na co popatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 20:04 Obejrzałam, a potem przypomniałam sobie, że kupiłam kiedyś "Balet, który niszczy", o polskich szkołach baletowych, wywiady z byłymi uczennicami i uczniami. Wygrzebałam i przeczytałam - to dopiero było wstrząsające Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 20:10 Tak, pomimo ze balet w wykonaniu netflixa jest poprawny politycznie, to pomiedzy wierszami nie jeden upior sie pokazal. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 09:11 Czy ja wiem? W filmie nakręcanie rywalizacji przez nauczycieli, sposób w jaki traktują uczennice i uczniów jest w filmie dość okropny (wciąż przypominał mi się "Whiplash" zresztą), a z drugiej strony wypowiadające się w książce tancerki, które ptem studiowały zagranicą zapewniają, że tam było nieporównywalnie lepiej. Na początku lat 80. moja przyjaciłka pracowała w Teatrze Wielkim jako akompaniatorka baletu - odeszła, mwiła, że nie może znieść tego co widzi i słyszy, sposobu w jaki tancerki są traktowane. Wtedy jej troszkę nie wierzyłam, potem myślałam, że tak było za komuny, teraz przeczytałam i już wiem, że przyjaciółka miała pełną rację. Ciekawa jestem, czy po serii artykułów spowodowanej samobójstwami dwojga dzieci coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Netflix - polećcie coś 27.12.20, 21:41 Juz polecany w innym watku The Life Ahead SL jest superb! Enjoy Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 21:04 Miałam bardzo mieszane uczucia, może dlatego, że powieść czytam w kółko od 40 lat. Jedno pewne, że Zośka zachwycająca. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 21:23 No wiec ja ksiazki nie czytalam. Dopiero z forum dowiedzialam sie, ze orginalnie akcja toczy sie w Paryzu a myslalam, ze moze w Naples, bo krecono film w Bari Moze dlatego, ze nie mam odniesienia do oryginalu a bardziej do obecnego reality (refugees etc.), film przyjelam bez oczekiwan i pozwolilam sie zachwycic nie tylko SL, ale jak wspomnialam w innym miejscu, amazing Ibrahima, ktoremu z calego serca zycze great career, bo swietnym aktorem jest ale tez Abril Zamora jako Lola i Babak Karimi, ktorego widzialam juz w tylu filmach, zawsze w takich "supportive" rolach i zawsze to sa "perelki" Chyba wiec ksiazki nie przeczytam, bo film za bardzo ucieszyl sam z siebie Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 21:54 Książka jest przepiękna, Ty pewnie możesz czytać w oryginale, pozazdrościć, bo warstwa językowa jest nie mniej ważna niż fabuła, a z tej chyba nic do filmu nie przeniknęło, albo prawie nic, bo w ogóle nie mogę sobie przypomnieć. Momo w powieści jest Arabem, a pani Lola bokserem z Senegalu ( w filmie świetna, fakt). Pan Hamil dużo starszy i nosi dżalabiję, a pani Rosa trzyma coś pod łóżkiem w swojej żydowskiej norze. Książka w żaden sposób nie może popsuć fimu, który obejrzało się wczesniej, chociaż czasem może okazać się rozczarowaniem - tak mnie zawiodła "Pianistka" Elfrde Jelinek, ta Hanekego wydaje mi się o wiele lepsza. Ale Ajar/Gary to nie ten przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 01:20 Poza "Gambitem Królowej" niczego ciekawego nie mogę tam znaleźć. Same gnioty widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 10:05 Manhunt:Unabomber oglądałaś?naprawdę dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 21:03 Deepwater. Australisjki serial kryminalny, 4 odcinki..ogląda sie jak dłuższy film. Fajny...taki troche a'la skandynawskim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 22:17 The mess you leave behind lub el desorden que dejas, właśnie skończyłam. Nie bdb, tak powiedziałabym między 3+ lub 4- ale fajnie sie oglądało szczególnie dla krajobrazów hiszpańskiej Galicji. Ktos oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Netflix - polećcie coś 28.12.20, 22:19 Ja mam na liscie "do zobaczenia". Jak juz bede miec wiecej czasu na film na którym sie moge skupić. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Netflix - polećcie coś 03.01.21, 13:17 ja oglądałam, nawet OK, ale oczarował mnie oniryczny Etos, pochłaniałam z największą przyjemnością. ostatnie moje odkrycia: Family Romance z 2019 aus dem nichts/w ułamku sekundy Helen Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Netflix - polećcie coś 29.12.20, 03:35 Very nice na wieczorne ogladanie z kieliszkiem wina - nie jest arcydzielo ale fajna muzyka, przyjemna operatorka, sympatyczne story. Enjoy Cheers! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Netflix - polećcie coś 29.12.20, 04:25 Bloodline, Rectify, Banshee, Ray Donovan, Mindhunter, Unabomber, Unbelievable, Fauda, Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_henryka Re: Netflix - polećcie coś 30.12.20, 11:22 Mindhunter polecam, trochę kryminalny i trochę obyczajowy chociaż pierwszy odcinek taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Netflix - polećcie coś 03.01.21, 09:41 A jakaś polska produkcja? Obejrzałam "Boże Ciało", bo jakoś nie dane mi było wcześniej. Szukam coś na dzisiejszy wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Netflix - polećcie coś 03.01.21, 09:48 Suburra. Blood on Rome. Nie znam polskiego tytulu, wloski serial o mafii dzialajacej w Rzymie i powiazaniach z Vatican. Polecam, bardzo fajny serial. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Netflix - polećcie coś 04.01.21, 12:43 Nie czytałam całego wątku, jak zawsze polecę Faudę. Teraz oglądam Steven Seconds (wzięłam z jakiejś listy top seriali) i mogę polecić, mocny serial. Z innych które oglądałam niedawno: Dogs of Berlin i belgijski Undercover (ale tylko 1 sezon). Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Netflix - polećcie coś 04.01.21, 12:50 Z polskich „Cicha noc” mi się spodobała. I jeszcze „Zabawa, zabawa” Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Netflix - polećcie coś 04.01.21, 12:57 Bad banks - thriller, tematyka jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Netflix - polećcie coś 04.01.21, 13:39 Polecone wczoraj przez osobe, ktorej gusty filmowe cenie. Jeszcze sama nie ogladalam wiec nie mam zdania. Moze ktos juz widzial Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Netflix - polećcie coś 04.01.21, 13:43 Na przyszłość w link wpisz tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama