mashcaron 09.03.21, 14:03 ... aż się serce kraje 😞 przykro patrzeć jak z wesołego królika zamieniła się w taką przybitą kulkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:11 Wygląda jakby się nieszczęśliwie zakochała. To melancholijne spojrzenie w dal...❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:16 Ona by chciała brykać radośnie, potarmosić resztę bandy.. próbowała dziś wskoczyć na kanapę to ją złapałam w locie zanim wyrżnęła w podłogę Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:07 Forum Ci zaraz powie, ze tylko terapie pomoze, i niech to przepracuje ze specjalista. A ja powiem - daj jej marchewke. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:11 Marchewka nie pomaga, próbowałam. Nawet banan nie pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:18 Bardzo trafnie ujęłaś, chwyta za serce ten obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:20 O weś Nie lubie smutku króliczego Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:56 Izolujesz ją od towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 14:58 Muszę, bo jak puszczę razem to zaczną szaleć i sobie jeszcze bardziej nogę uszkodzi. Wąchają się przez kraty. A tak, to wypuszczam osobno ( tzn. Raz dwie, raz jedną) Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 22:56 Niech śpią razem w zamknięciu, a wypuszczaj tylko zdrowe. Stan psychiczny jest bardzo ważny w rekonwalescencji. Czasem może być tak, że zwierzę bez stada w ogóle nie będzie zdrowieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 23:48 Problem w tym, że ona z nową nie jest zaprzyjaźniona i będą się tłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 15:31 podobnie, jak wiele dzieci w naszym kraju ... Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Smutek i melancholia.. 14.03.21, 19:43 Twój komentarz chwycił mnie za gardło, bo mocno się z Tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 20:15 Ona już wie, że szary wredus zajął jej miejsce. Radość z rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 20:19 🤣 No nie? A ile było wątków pt. nie chcę żeby moje dziecko było samo jak umrę, dorobię mu rodzeństwo" :p a potem przychodzi taka szara pinda nie wiadomo skąd i wygryza sobie miejsce 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 20:23 Podaruj jej zabawkę ze smakolykiem, ale tak by musiała się potrudzic by wydobyć, typu dziurawa skarpetka wypchana pysznosciami i zawieszona przed noskiem. Królisie lubią też pudełka z wycietymi otworami, taki kartonowy domek w domku, jak matrioszka może się rozchmurzy i dużo glaska.ia po uszach! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 20:26 Ma kulę-smakulę, piłeczki z ziołami w środku ale nic nie chce. Jak ją wypuszczę to człapie tylko za kanapę i tak patrzy w dal.. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 20:33 Ej musze przyznać ze super są te (twoje) króliki. Nigdy nawet nie dotknęłam krolika, żaden znajomy nie miał...można tarmosić (z miłością) czy średnio? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 20:50 Nie, tarmosić nie można:p nie lubią tarmoszenia, podnoszenia/noszenia. Lubią głaskanie, drapanie za uszami i po policzkach. Jedna lubi mizianie po brzuchu, druga na dotknięcie brzucha zrywa się i tupie :p trzeciej dopiero się uczę, jak na razie to lubi mi siedzieć na cyckach. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 23:56 a je chociaz i pije, czy zupelnie nic? jak nie je i nie pije ponad dobe to postaraj sie rozmiekczyc kulki i strzykawka do pyszczka. Moja Pupe tak kiedys poilam jak biegunke bidusia miala. Siedzialam z nia 3 dni bez przerwy.. matka ja zatrula, bo sie zal kroliczka zrobilo i mleczy z trawnika narwala, i bida jakas zaraze wirusowa zlapala.. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 23:58 Je, pije, może bez takiego entuzjazmu jak zwykle, ale wszystko znika. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 00:03 o to wydobrzeje, trzeba ja tylko zostawic w spokoju, i sie wylize Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 23:41 a co, braciszek poszedł na pasztet wielkanocny? Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 09.03.21, 23:55 Buuuu... no to wierszyk dla pacjentki "Żeby Gaja nie skakała, (czy to jest Maja?) Toby nóżki nie złamała". Prawda! Ale gdyby nie skakała, Toby smutne życie miała. Prawda? Bo figlować - bardzo miło, A bez tego - toby było Nudno... Chociaż teraz musi płakać, Potem będzie znowu skakać! Trudno! Więc gdy cię dorośli straszą, Że tak będzie, jak z tą naszą Króliczyca, Najpierw grzecznie ich wysłuchaj, Potem powiedz im do ucha Prozą: "A ja znam może dwadzieścia innych króliczek, co od rana do wieczora skakały i zdrowe są, i wesołe, i nic im się nie stało, i dalej skaczą! Grunt, żeby się nie bać! Tak skakać, żeby się nic nie stało! Bo inaczej, co by za życie było? Prawda?" I skacz, ile ci się podoba. Niech dorośli zobaczą, jak się to robi! Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 07:37 Prowadzenie na smyczy nie byłoby dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 09:30 Chodzi o to że miałaby ruch pod kontrolą,chyba że lekarz powiedział aby ograniczyć go do minimum Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 09:38 Ma ograniczyć, dlatego siedzi w małej klatce. Setka kazała trzymać nieruchawą do piątku. Inaczej zostawiłabym ją w kojcu i gra gitara, ale tam jest za dużo miejsca do łażenia. Dziś wygląda nieco weselnej, rano na mój widok wspięła się na kratki i miała żywsze spojrzenie chyba w końcu przestaje tak boleć Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 10:41 O, to miło słyszeć, bo śmutny królik =smutne forum Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 11:13 Superowo jest czytać o wyczynach Tiny i reszty dziewczyn(imiona skleroza zaćmiła)😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 11:17 Wrzuciłam je wszystkie do łazienki. Obwąchały się po czym każda się udała leżeć w innym kącie. Uważam to za ogromny sukces :p I mały wredny Myszor wylegujący się pod kiblem 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 11:58 Pierwsze spojrzenie z pod kibla jest najlepsze🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 12:38 Ona sobie normalnie, na pełnym luzie poszła spać... Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 12:43 W końcu musi odpocząć od tych wrednych, wielkich bab Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 12:49 Gaja zwiedza zagrodę w której się trochę zmieniło odkąd została wyeksmitowana a mały myszon się czai :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 13:58 Zdecydowanie powrót do normalnego życia dobrze jej zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 14:07 Dzieki za "Sage Króliczą" Mashcaron! Lepsza niz wszystkie Meghan i Harry ... tylko biednej szarej nie dyskryminuj. No i depresje Gai lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 14:12 Ja nikogo nie dyskryminuję, kocham wszystkie tak samo Gaja się bardzo rozchmurzyła odkąd ją wypuściła z dziewczynami. Mądry z niej królik, mierzy siły na zamiary i jak się zmęczy to idzie sobie po angielsku za kanapę odpocząć Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 19:41 Nikt nie lubi izolacji Świetna wiadomość, że jej lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
ala8167 Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 14:31 Puść jej jakieś Unforgiven 2, bo tak bez sensu patrzy w okno Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 10.03.21, 14:39 Albo Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005) - Wallace Transforms Scene (5/10) | Movieclips Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 07:30 słyszałam, ze marsze wojskowe poprawiają nastrój Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 12:17 Czytałaś, ze lalunia złamała nóżkę? Jak tam pacjentka dzisiaj? I towarzystwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 12:39 Nie złamała, stłukła tylko :p złamanie u królika to poważna sprawa, może się skończyć nawet amputacją. Pacjentka ma się dużo lepiej. Trochę jeszcze tą nogą zamiata i nie jest taka rozhopsana jak wcześniej ale humor dopisuje. Sytuacja między dziewuchami się zaczyna uspokajać. Czasem się jeszcze przeganiają ale nie tak drastycznie i agresywnie jak wcześniej. Mimo wszystko jak wychodzę to je zamykam dla spokoju ducha :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 21:40 W końcu zaczynają się zbliżać 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 21:50 Dały się przekupic, a może to zmęczenie...? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 21:57 Nie wiem, nie chcę wiedzieć, niech już tak zostanie:p Maja dziś myła młodej uszy, więc może jakieś uczucie w nich się kluje :p Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 21:55 mashcaron napisała: > W końcu zaczynają się zbliżać 😁 fantastyczne kicaki Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 21:56 Przepiękne stado. Szkoda, ze nie można podsłuchać o czym gadają. I co teraz z tym czwartym królikiem 😉😉😉? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 21:59 Chłop się na czwartego nie zgodzi, za dużo nerwów go to kosztuje:p wiesz, jak on się strasznie martwił że sobie krzywdę zrobią albo że się nie dogadają wszystkie razem i któraś będzie smutna?:p Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smutek i melancholia.. 11.03.21, 23:22 To będzie je rozbawiał i bajki czytał. Jestem w szoku, że tak sobie wolno latają jak ludzie. Jedyny znany mi królik domowy był kablożerny, siał kuleczkami po całym domu. I gwałcił poduszkę. Non stop. No i bardziej klatkowy był niestety, przez to. Ale to facet był a Ty masz dziewczyny, róznicę w kulturze widać pd razu. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 05:49 A był wykastrowany? Podejrzewam że nie, skoro non stop gwałcił poduszkę. To bardzo męczące i stresujące dla zwierzaka, chodzi wiecznie nabuzowany... Uczony był kuwetowania? Choć nawet jeśli był, a nie został wykastrowany, to w okresie dojrzewania wszelkie nauki mogą iść się paść, bo nakręcony hormonami samiec myśli tylko o jednym :p w sumie i tak dobrze, że gwałcił tylko poduszkę, bo bywa że sobie uatrzy np. kota albo psa.. albo nogę właściciela:p Kable się zabezpiecza :p ja mam wszelkie kable za meblami, więc nie ma problemu, ale na zdjęciu gdzie leżą pod krzesełkiem widać że Play station jest zabezpieczone kartonem bo właziły i sobie na ps'ie dupki grzały :p drugim kartonem ( ciągle nie wymyśliłam nic ładniejszego) jest zastawione wejście za Tv :p Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 07:20 Czy Tina urośnie?wet określił jej wiek na młodszą czy starszą od Gai i Mai?jakie dzwięki wydają króliki?☺☺ Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 07:27 Na pewno urośnie, już z resztą urosła, ale taka duża jak rude nie będzie. One w jej wieku były już większe. Jest trochę młodsza, niewiele, ok 1,5 miesiąca mniej ma. Króliki generalnie nie wydają dźwięków paszczą, czasem coś tam mrukną ale jest to na tyle ciche, że czasem nie jest się pewnym czy się coś faktycznie słyszało :p za to tupią jak się denerwują:p Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 09:08 Bardzo to było dawno temu, z 25 l. Chyba inne podejście było i kastrowany biedak nie był, pan domu nie pozwolił. I byl jedynym królikiem w domu, Twoje szczęściary mają siebie i od razu widać, że to im dobrze robi na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 09:11 No tak, ja też mniej więcej tyle lat temu miałam królika, nikt o kastracji nawet nie myślał przez co biedak wylądował w zagrodzie w ogródku bo zrobił się bardzo agresywny,nie można było do niego podejść. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 11:02 Tadaam 😁 Ps. Tak, to jest worek na warzywa 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 14:07 O, i proszę jak sobie dziewczęta zgodnie z jednej michy jedzą. Żadnego przeganiana, przepychania, zabierania miski. Sielanka normalnie, aż ciężko uwierzyć że jeszcze dwa dni temu chciały sobie wszystkie kudły powyrywać:p Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 14:40 widać to grzeczne dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 14:55 Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że ona ciągle coś knuje 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 15:54 Ona jest Króliczyca Myśląca Piękny ten portret. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 16:45 Myśląca, tylko o czym ona tak myśli, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 17:22 Na tym zdjęciu nie knuje. Knuła pod wucetem. A raczej tam miała już przemyślaną koncepcję. Tu siedzi i udaje większą niz jest 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 17:21 O ludzie. Filmik bym chciała. Z nosami, ryjkami i wąskami w ruchu. Co za widok ! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 17:25 Chcesz gamunia to mogę jutro nakręcić i ci wyślę na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 17:59 Ok, dam ci jutro znać tutaj jak wyślę Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 19:11 Wklej tu filmik dla wszystkich. Ja jestem fanka. Akszią piszur plis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 20:48 Żeby tutaj wkleić to bym musiała gdzieś najpierw wrzucić, co jest dla mnie pewnym utrudnieniem :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 10:50 Dobra, macie :p youtu.be/bllXPOhxXJE Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 11:02 mashcaron napisała: > Dobra, macie :p Jakie cudowne chrupaki😍😍😍 Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 12:14 Jak ma na imię ta bardziej przedsi€biorcza co michę zawłaszcza?pilnujesz coby sprawiedliwie przy żarciu było?😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 16:31 Ta, co wlazła do miski to Gaja, ta co zębami michę przestawia to Maja :p Nie pilnuję, same sobie muszą radzić :p Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 12:20 Świetny filmik, prosimy o króliczy kanał i regularne uaktualnienia. Zrobisz karierę jako jutuberka ☺️☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 12:25 Rozkoszne! I prześmieszne z tym włażeniem do miski Dziękuję za uroczy filmik! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 12:33 Przesłodkie pychule. Moglabym siedziec i je obserwować. Mają taki spokój na twarzach 😏😏😏 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 20:19 Spokój mają na twarzach tylko jak jedzą i śpią:p a tak, to kombinują :p Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_4 Re: Smutek i melancholia.. 12.03.21, 19:03 Trzy siostry.. (nie Czechowa, lecz Mashcaron). Idylla. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 12:37 Dajcie lajki, co łaska... króliczki gwiazdorzą! Dzięki za te śliczności Mashcaron! conigli Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 13.03.21, 16:52 Macie jeszcze wesołego królika :p saltelli Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 14.03.21, 16:40 Raptem cztery lajki, chyba kariery nie zrobimy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 14.03.21, 17:34 No tak się kariery zaczyna! Male skoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 08:38 A jak,w końcu je się najpierw oczami :p choć akurat one jedzą najpierw nosem :p siedzą czasem poupychane po jakichś dziurach, pod kanapą, za kanapą, u młodej w zabawkach ale wystarczy że przekroję marchewkę i w moment zaczynają się zlazić niczym zombie na zapach krwi :p Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 09:00 Gaia romansuje z ulubionym pluszakiem młodej 🤣 youtube.com/shorts/hLiyZpAwUBA Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 10:11 myła pluszowego kolegę? Słodziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 15:48 moje koty też tak robią. Zabawnie to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 16:00 Aaaaa.... no pięknie! Patrz-ta na ta filuternie zarzuconą nóżkę! Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 18:58 It must be love love love, jak śpiewał Madness... albo mała szara sprawdza, czy już może pożreć tę rudą - czy się zmieści Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 19:06 Taak, ewidentnie ją mierzy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 15:57 Wy mi lepiej powiedzcie, dlaczego jako następny filmik do oglądania po tych rozkosznych króliczkach YouTube podsuwa mi "72-Hour Beef Wellington"? (nie, nie oglądam na YT przepisów kulinarnych ). Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Smutek i melancholia.. 15.03.21, 16:03 Nigdy nie rozumiałam ścieżki doboru kolejnych filmów na YT.. dałby królika w śmietanie to by miało jakiś sens, ale wołowiny to się z nich nie ukręci :p Odpowiedz Link Zgłoś