piesiedwa Re: Co lubicie? 26.03.21, 11:54 Relaks, jablka, szybkie luksusowe auta, cisze, mojego partnera Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Co lubicie? 26.03.21, 11:54 Coca colę i.... pracę w ogródku i ogólnie mój ogród. Wczoraj rozpiczęłam sezon - sprzątanie wiosenne i przycinanie i mój humor od razu lepszy. 😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Co lubicie? 26.03.21, 12:03 Lubie słuchać muzyki Lubie biegac Jeździć rowerem, kijkowac Lubię, jak swieci słońce Kupować ciuchy do biegania Dbać o siebie... jakieś kosmetyczki, fryzjer itp Lubie wyjeżdżać w góry, nad morze, pod namiot... Ogolnie dużo rzeczy Lubię Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Co lubicie? 26.03.21, 12:32 podróże, małe i duże słońce, morze plażę i zimne piwo cztery pory roku i śpiew ptaków mandarynki, nektarynki i winogrona jamniki Lubię wszystko to co związane ze zmysłami - lubię słuchać, jeść, pić, oglądać, dotykać i wąchać to co piękne i przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co lubicie? 26.03.21, 12:36 - jak wracam do domu i kot turla się po dywanie brzyszkiem do góry - pływać kajakiem - w ogóle pływać - zapach paków topoli po deszczu w kwietniu - słuchać radia - oglądać sport w tv - jeździć autem - w ogóle jeździć oraz podróżować - czytać książki - serfować po necie i robić prezentacje - Mozarta ........ ....... ...... ... .. . Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co lubicie? 26.03.21, 12:52 - gruchotanie gołębic (chociaż ptaszysk nie lubię, to dźwięki dobrze mi się kojarzą) - siedzenie pod grubym kocem z herbatą albo winem przy otwartym oknie jak pada (fotel na tarasie też jest ok w takim wypadku) - zapach ziemi po deszczu i szum strumienia - świadomość, że zrobiłam wszystko co sobie zaplanowałam na dany dzień/tydzień - skrzynkę pocztową bez nieprzeczytanych maili - fantę (od czasu do czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co lubicie? 26.03.21, 12:53 I jeszcze - wypływać daleko w morze (najlepiej Śródziemne) i kłaść się na falach. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co lubicie? 26.03.21, 12:59 bialeem napisał: > - gruchotanie gołębic (chociaż ptaszysk nie lubię, to dźwięki dobrze mi się koj > arzą) Jestes pewna xe lubisz gruchotanie gołębi? 😀 Ja tam mam ochotę im kosteczki pogruchotac i popodrzynać tętniczki jak mi na parapet przylatują, gruchają i sra*ą Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co lubicie? 26.03.21, 13:05 Jestem. Wychowywałam się jakiś czas 50 metrów od stowarzyszenia gołębiarzy. Pokój mi wychodził na duży taras z widokiem na park i rozwieszonym hamakiem. Pół dzieciństwa tak sobie w lecie bujałam się czytając książki i słuchając tych powietrznych szczurów i lwów(zoo niedaleko). Mózg mi nieodłącznie kojarzy ten dźwięk z wakacjami na hamaku. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co lubicie? 26.03.21, 15:51 bialeem napisał: > Jestem. > Wychowywałam się jakiś czas 50 metrów od stowarzyszenia gołębiarzy. Pokój mi wy > chodził na duży taras z widokiem na park i rozwieszonym hamakiem. Pół dziecińst > wa tak sobie w lecie bujałam się czytając książki i słuchając tych powietrznych > szczurów i lwów(zoo niedaleko). Mózg mi nieodłącznie kojarzy ten dźwięk z waka > cjami na hamaku. Bardziej chodziło mi o 'gruchotanie' bo to słowo kojarzy mi się z gruchotaniem np kosci gołębia 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co lubicie? 26.03.21, 21:41 Ah, to Mają kilka dźwięków i ja rozróżniam gruchanie (jak żrą i srają) i jak synogarlice nawołują. Dla mnie to gruchotanie Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co lubicie? 26.03.21, 22:21 bialeem napisał: > Ah, to Mają kilka dźwięków i ja rozróżniam gruchanie (jak żrą i srają) i jak > synogarlice nawołują. Dla mnie to gruchotanie Aaaa no patrz. Całe życie czlowiek się uczy. Synogarlice lubię. Fajne to gruchotanie. Golebie tez o ile mi nie srają na parapet czy auto. I nie gruchaja pod oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Co lubicie? 26.03.21, 13:00 Śmiać się. Kawały, komedie, dobrze opowiedziane historyjki, ludzi którzy umieją rozśmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Co lubicie? 26.03.21, 13:12 przyrode, nasze lasy, slonce, morze, ladne kwiaty, srodziemnomorskie klimaty, sztuke, architecture, historie owoce morza, dobre winko, muzyke, taniec, koty, fiolki, centra starych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Co lubicie? 26.03.21, 13:15 Grube książki (na kindlu) Koty Ekskluzywne ubrania, buty, torebki i kosmetyki Ćwiczenia przy youtubie Ematkę Gotowanie, choć marna kucharka ze mnie Leżenie na plaży Kawę Skakanie na trampolinie z dzieckiem Mój dom Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Co lubicie? 26.03.21, 13:25 Leżeć i czytać Najlepiej w odpowiednim lezaczku w ogrodzie Chodzić po plaży Być w lesie Odpowiedz Link Zgłoś
mika.wika Re: Co lubicie? 26.03.21, 14:25 różowe winogrona kiełbasę wiejską/swojską wycieczki z mężem i synem jazdę na rowerze imprezy rodzinne ( ale tylko z rodziną od mojej strony ) dobre kino wypady na drinka z kumpelą zakupy na Zalando Pandorę Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co lubicie? 26.03.21, 16:06 koty lubie i jedzenie lubie i gotowac spac lubie i w ogole w lozku lezec deszcz, mzawke, ulewe ksiazki czytac lubie niebo noca ogladac lubie jechac gdzie oczy poniosa wulkany lubie kontemplowac i pustynie szyc tez lubie siebie zajebiscie lubie! Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Co lubicie? 26.03.21, 21:48 Żyć, być zdrowa, czuć się na swoim miejscu, nie cierpieć biedy, mieć nadzieję, pozerzać horyzonty, poznawać ludzi, podróżować, miezkać z kotami, gotować, oglądać filmy i pewnie dużo więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Co lubicie? 26.03.21, 21:59 Lubię: chodzić po lesie w czasie deszczu ładne skarpetki- kupować i nosić grać w literaki z chłopem i dziećmi czytać wielkie psy pierniki norymberskie słuchać muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Co (i kogo) lubi Chayah :) 26.03.21, 22:08 Jak już dobrze wiecie z wątku "A czego nie lubicie?", Chayah ma całkiem pokaźną listę rzeczy i osób, których nie lubi. Jednak jest też dużo rzeczy, które uwielbia A ja lubię: - słodycze (gdy widzę słodycze, to kwiczę... nie, na serio, KOCHAM słodycze) - kakao (spróbuj tylko przez cały dzień nie zrobić mi ani jednego kubka kakao, to źle się skończy! ) - serial "Rodzina Połanieckich" (uspokaja mnie muzyka z czołówki, plus plejada ulubionych aktorów) - pierogi - frytki (moje obowiązkowe danie na wyjazdach ) - rysować (głównie portrety bohaterów z ulubionych filmów, ewentualnie motywy XIX-wieczne) - jeździć taksówkami (nie wiem dlaczego ) - huśtawki - piec babeczki - odgłos jadącego pociągu (takie moje zboczenie uwielbiam ten stukot kół o tory jakoś mnie uspokaja i często przed spaniem robię sobie atmosferę jadącego pociągu w pokoju) - bazie (ale tylko wtedy, kiedy są małymi, mięciutkimi, puszystymi kuleczkami - jak się robią takie podłużne i porośnięte zielonym, to już wtedy nie są takie fajne - kiedyś wzięłam taką podłużną, zieloną bazię za nieżywą już gąsienicę...) - twórczość Bolesława Prusa z "Lalką" na czele - poezję Apollinaire'a - gry komputerowe typu "ubieranki" - film "Ziemia obiecana" (kocham!!!) - sos czosnkowy - kisiel (ale bez kawałków owoców ) - budyń - film "Sanatorium pod Klepsydrą" - myszy (żywe i pluszowe też ) - wszystkie piosenki o Warszawie (drugie moje zboczenie dodam, że nic mnie nie łączy z tym miastem stąd też moje powiedzenie O-MOŚKU-WARSZAWIAKU, będące łagodniejszą wersją popularnego "O Borze") - koszatniczki - przytulać się (zwłaszcza do mamy <3) - moją panią od rosyjskiego - następujących aktorów: Jerzego Kamasa, Bronisława Pawlika, Romana Wilhelmiego, Wojciecha Pokorę, Mieczysława Voita, Jana Englerta, Andrzeja Maya i Andrzeja Seweryna - liczbę 28 i 77 (osobiste powody) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Co (i kogo) lubi Chayah :) 02.04.21, 22:45 Jeszcze lubię: - rosół (ale ma być dobrze przyprawiony, a nie jakaś woda dla kotków ) - piosenki z Męskiego Grania (w ich wykonaniu "strawię" każdą piosenkę) - dmuchawce - rzeczy w kształcie serduszek - spać Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Co lubicie? 26.03.21, 22:15 Przyrodę, spędzanie czasu z rodziną na łonie przyrody, szacunek, też pomaganie, książki, szachy, goowanie, granie z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co lubicie? 26.03.21, 22:21 Mnóstwo rzeczy: dobre jedzenie, wyspać się, być zdrową i pełną energii, seks, czytać, jeździć rowerem, pływać, mieć ładne ubrania, podróżować, gadać z ludźmi.. .. Odpowiedz Link Zgłoś
indianeczka Re: Co lubicie? 26.03.21, 22:34 Lubię: swoją rodzinę, słuchać Dvoraka zwłaszcza jego Serenadę na skrzypce i 9 Symfonię, dyrygentów Myung-Wung Chunga i Karajana, czytać książki o Holokauście, swój ogród, opery Rossiniego, balety Czajkowskiego, koty, pierogi leniwe, serial Ranczo. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Co lubicie? 27.03.21, 00:01 Morze kocham, koty uwielbiam, od herbaty jestem uzależniona, lubię wieczory ze świadomością że jutro długo śpię, zapach nowego dywanu, wchodzę nieraz do sklepów z dywanami pod pozorem zakupu i wdycham zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Co lubicie? 27.03.21, 00:29 Bardzo dużo rzeczy lubię, nie dałoby się wszystkich wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Co lubicie? 28.03.21, 01:05 Czemu nikt nienwymiel seksi? Ja lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co lubicie? 28.03.21, 01:39 Orgazmy są fajne, ale wyczerpujące. Zakładałabym, że wymieniane są rzeczy, które się lubi 100% dla siebie. Cisza, spokój... to trochę przeciwieństwo seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co lubicie? 28.03.21, 01:44 Uwielbiam lądować w nocy słuchając pierwszej siuty na wiolonczelę Bacha. Generalnie utwór lubię, ale jak przy nim ląduję przemycając słuchawki pod włosami, to jest to jedno z moich ulubionych wrażeń. Nieważkość plus Bach... Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Co lubicie? 03.04.21, 00:13 - moją pracę - PSY - czas dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Co lubicie? 03.04.21, 00:37 Lubię koty, wolność, kwiaty oraz wszechświat Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Co lubicie? 03.04.21, 00:39 Przestrzeń Ciszę Święty spokój Lody karmelowe Gorącą kąpiel Długie spacery Pływanie Góry i narty Wiedzieć Książki Jeździć na rowerze Swój ogród Nie mieć zmartwień Czas z moim dzieckiem (to chyba powinno być na początku), bo działa na mnie jak katalizator Czerwone wino Fioletowy kolor ...i jeszcze pewnie milion rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś