kropkacom Re: Tatuaże 05.04.21, 15:33 Dobrej jakości tatuaż, estetyczny, pasujący do osoby nie powinien szpecić. W mojej pracy napatrzyłam się jednak na naprawdę szpecące tatuaże. Takie tatuaże bez pomysłu, idei i tanie. Przy czym siedzę cicho i traktuje ogladanie tych tatuaży jako lekcję. Lekcję pod tytułem: czego nie robić ze swoim ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Tatuaże 06.04.21, 00:24 To inna kwestia. Mnóstwo tatuaży to straszna tandeta, niektóre - w ogóle nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Tatuaże 06.04.21, 00:28 99.9% to tandeta, mam to gdzieś, bo nie znajduje się na mojej skórze, ale estetyka w większości to dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Tatuaże 06.04.21, 10:50 Porządne są dość drogie. No i ludzie mają gust jaki mają, w końcu trudno oczekiwać, żeby ktoś tatuował sobie coś, co mu się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Tatuaże 05.04.21, 16:40 Sobie nie zrobiłam i pewnie nie zrobię, bo to decyzja której nigdy nie jestem pewna na tyle aby uznać, że na 100% chce to na całe życie. Natomiast u innych mi nie przeszkadzają. Niektóre mi się podobają inne mniej, ale w sumie nie mam na ten temat jakiegoś zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Tatuaże 05.04.21, 16:49 szczerze? nie..wyglądają jakoś tak tanio i bez klasy. Kojarzą mi się z karynami z basenu, noszącymi sztuczne rzęsy i z ich misiami z owłosionymi pleckami i skorpionem czy innym tygrysem na ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 05.04.21, 17:48 Muszę sobie zrobić rzęsy i pazy, będą mi do tatuaży pasować 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tatuaże 05.04.21, 19:40 mashcaron napisała: > Muszę sobie zrobić rzęsy i pazy, będą mi do tatuaży pasować 😅 Ja mam pazy. Znajdziemy jeszcze trzecią laskę z rzęsami i będziemy razem tworzyć jedną super Karynę 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Tatuaże 06.04.21, 01:09 borsuczyca.klusek napisała: > mashcaron napisała: > > > Muszę sobie zrobić rzęsy i pazy, będą mi do tatuaży pasować 😅 > > Ja mam pazy. Znajdziemy jeszcze trzecią laskę z rzęsami i będziemy razem tworzy > ć jedną super Karynę 😉 > > Ja mam rzęsy (zrobiłam sobie na próbę tydzień temu) to łapię się z wami na Karynę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tatuaże 06.04.21, 01:15 No i proszę mamy drużynę pierścienia 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Tatuaże 06.04.21, 09:06 Kurde... a ja nie mam nic z tych rzeczy... I mój misiu jakiś taki herlawy , bez włosów na plecach i bez skorpiona czy innego skorupiaka na ciele... Kurde... i w sklepie nawet nie pracuje... Nawet porządna karyną być mi nie pozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 12:16 Nie smuć się, jeszcze możesz to wszystko naprawić! Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 05.04.21, 17:56 jestem przeciw, totalnie, środowisko i tak mamy zatrute, nie wiem po co miałabym się dotruwać dodatkowo metalami ciężkimi zawartymi w barwnikach używanych do tatuażu, nie mówiąć o tym, że kiedyś mogę potrzebować rezonansu magnetycznego Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 05.04.21, 18:05 Tatuaże nie są przeciwwskazaniem do wykonania rezonansu. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 05.04.21, 18:15 nie są przeciwwskazaniem tatuaże ale wymagają podjęcia środków ostrożności i komplikacje wynikające z oparzenia zawsze możliwe, poza tym, jak żyję nie widziałam jeszcze tatuażu który by dodawał komuś uroku, a jeszcze jak się rozmyje przez lata to już wogóle ohyda, nie, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 05.04.21, 18:21 www.google.com/amp/s/www.hellozdrowie.pl/czy-majac-tatuaz-na-ciele-mozna-poddac-sie-badaniu-rezonansem-magnetycznym/amp/ Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 08:33 www.ladepeche.fr/2019/09/27/scanner-irm-les-effets-inattendus-des-tatouages,8442328.php Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 08:39 Nie znam francuskiego :p W każdym razie ani ja ani mój mąż żadnych poparzeń nie mieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:05 ja potrzebuję swoich węzłów chłonnych, może ty nie, nie wnikam postuluję by ludzie robiący sobie rzeczy bezużyteczne i szkodliwe same płaciły za własną głupotę, zamiast obarczać kosztami społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 09:09 W kraju w którym mieszkam płaci się dość sporo za ubezpieczenie zdrowotne, więc w razie czego społeczeństwa nie obciążę, nie musisz się martwić Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 09:15 W jaki sposób obciążę , skoro za wszystko, czego nie pokrywa mój pakiet ubezpieczeniowy muszę płacić z własnej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:19 oj, wróć może do szkoły a najlepiej to doinstruuj się trochę Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 09:35 Może ty się doinstruuj ( ? 😅) Nie mieszkam w Polsce, służba zdrowia w kraju w którym mieszkam działa nieco inaczej :p Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 07.04.21, 08:06 mam się doinstruować osiołku z tego w którym kraju żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:13 leczenie raka jest drogie, wątpię by ze składek jednej osoby starczyło, nie życzę ci absolutnie źle, ale tatuaże zwiększają np ryzyko raka, im rozleglejsze tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka42 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:17 😂😂😂 Tępota level max, dawno takich bzdur nie czytałam 🙈🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:20 też wierzysz że jak coś jest za darmo to znaczy że nikt za to nie płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:18 poza tym chyba nie zdajesz sobie sprawy że twoje składki idą na utrzymanie infrastruktury zdrowotnej po to by była w gotowości podjąć się twojego leczenia gdy będzie ci potrzeba, a nie leżą na koncie i czekają aż zachorujesz Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Tatuaże 07.04.21, 08:36 Mam tatuaż i robiłam rezonans. Nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Tatuaże 05.04.21, 18:06 Ciekawe, czy te wszystkie przeciwniczki tatuaży mają wytatuowane permanentnie brwi 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Tatuaże 05.04.21, 18:13 ale to wyjątek, przecież ten makijaż utrzyma się krótko i nie jest na całe życie oraz nie wymaga potem usuwania laserem Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Tatuaże 05.04.21, 18:20 może i się tak nazywa, ale nie jest niestety na stałe i znika nawet po paru miesiącach - no chyba że tobie go zrobili w studiu tatuażu Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tatuaże 06.04.21, 11:06 mae224 napisała: > Dlatego nazywa się permanentny 🙄 Niektorzy go nazywają pernamentny 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 05.04.21, 18:15 nie mają, ani brwi ani usta ani nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 05.04.21, 18:22 fitfood1664 napisał(a): > nie mają, ani brwi ani usta ani nic innego No ja nie mam, ani tatuażu ani nic wymienionego i innego. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Tatuaże 05.04.21, 18:16 OT Czy tatuaż blaknie tak jak permanentne brwi ? No bo jesli tak to można porównywać - jeśli nie - to moim zdaniem nie ma jak porównać mae224 napisała: > Ciekawe, czy te wszystkie przeciwniczki tatuaży mają wytatuowane permanentnie b > rwi 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Tatuaże 05.04.21, 18:16 Nie wiem jak inne, ja nie mam makijażu permanentnego. Głównie dlatego, że mam bardzo ciemną oprawę oczu i ogólnie olśniewam urodą bez makijażu Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Tatuaże 06.04.21, 00:31 mae224 napisała: > Ciekawe, czy te wszystkie przeciwniczki tatuaży mają wytatuowane permanentnie b > rwi 🙄 W życiu nie miałam wytatuowanych brwi, a nawet doklejanych rzęs. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Tatuaże 06.04.21, 01:38 jesli do mnie pijesz, to nie. nie mam wytatuowanych brwi, więc nie musisz robić zdziwionego dziubka. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Tatuaże 05.04.21, 18:18 Nie zrobiłabym sobie tatuażu, mąż też. Inni mają wolną wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Tatuaże 05.04.21, 18:28 U siebie nigdy. U innych osób toleruję tylko delikatne rysunki z wybitnym walorem artystycznym. Takich osób widziałam w życiu może 5, tzn. takich, których tatuaże mnie zachwyciły aż mi oko zbielało. 99,9% tatuaży to dramatyczny szajs- nie rozumiem po co ludzie sobie to robią. Dla mnie to niezrozumiały nawrót mody z XVII w.- piraci, korsarze, takie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Tatuaże 06.04.21, 07:05 Tatuaże i tatuowanie się są jednak nieco starsze niż z XVII w. Ludzie od niepamiętnych czasów ozdabiali ciała, czy to tatuażami, czy skaryfikacjamj, czy innymi, zapewne jeszcze bardziej wstrząsającymi dla ematki sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Tatuaże 06.04.21, 15:22 no jak przynależeli do jakiegoś plemienia obecnie większość wygląda tragicznie, a już na starzejącej skórze wyjątkowo obleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Tatuaże 05.04.21, 19:25 Dla mnie u innych są ciekawe jeśli są estetyczne i zgodne z zasada „Less is more”. Nadmiar i brak harmonii powodują negatywne wrażenia. Sam nie mam, bo boje się zdrowotnych aspektów (lubie słońce) Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Tatuaże 05.04.21, 19:43 Tullipanko, nikt nie ma prawa zmuszać Cię do tatuaży. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Tatuaże 06.04.21, 00:07 Mam dwa i bardzo je lubię. Nie przeszkadzają mi też u innych. Nigdy nie oceniałam człowieka na podstawie tego ile na tatuaży. To płytkie i stereotypowe. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Tatuaże 06.04.21, 01:10 W ogóle nie mam "zdania", bo niby jakie mam mieć? Trochę jak pytanie "co sądzicie o farbowaniu włosów"-no co sądzę, jak ktoś chce to farbuje albo nie. Sama nie chcę tatuazu. Nie obchodzi mnie zbytnio czy ktoś sobie robi czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:09 no widzisz, a ja nie farbuję i mam zdanie, farbowanie włosów jest szkodliwe dla zdrowia i dla środowiska, najbardziej wpieniają mnie babki które farbują kudły na siwo, to już szczyt bezmóżdża Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Tatuaże 06.04.21, 11:07 A one mają to głęboko w dudzie bo nie twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Tatuaże 07.04.21, 08:06 moja sprawa, środowisko to sprawa nas wszystkich, choć wiem że dziunie tego nie ogarniają Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Tatuaże 07.04.21, 10:06 Oj troliszczu, troliszczu. W zależności od wątku albo masz na środowisko wywalone, albo ci przesadnie zależy, ważne tylko żeby klepać. Odpowiedz Link Zgłoś
my_fair_lady Re: Tatuaże 06.04.21, 01:52 Mogà być ciekawe, ładne - lub brzydkie, rozmyte.... Tak samo jak makijaż, paznokcie, rzęsy czy kolor włosów. Przy czym rozumiem, że tatuaż, w przeciwieństwie do do tamtych, jest “na stałe”; natomiast tak samo mogà być delikatne lub wtrętne. Mnie bardziej nie podobajà się: pomarańczowa sztuczna opalenizna, rzęsy szczotki czy paznokcie szpony, niż tatuaże. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Tatuaże 06.04.21, 02:59 U kogos - mam doskonale w d... Jego d... - jego sprawa. U siebie: w zyciu nie zrobię. Nie chcialabym zyc z 1 obrazkiem na d... cale zycie. Po jakims czasie zaczalby mnie wkurzac. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Tatuaże 06.04.21, 03:44 Sobie nigdy nie zrobię. Z kilku powodów. Po pierwsze jest to dla mnie kategoria z gatunku „na innych mi się czasem nawet podoba, ale u siebie nigdy w życiu”. Poza tym jest to coś, czego nie da się tak łatwo pozbyć lub zmienić, a ja nie mam pewności, że za 5 czy 10 lat mi się nie odwidzi. No i bardzo boję się bólu i zastrzyków, więc sama wizja, że musiałabym się poddać czemuś takiemu mi wystarczy 😄. Nie pozwoliłabym też na tatuaż niepełnoletniemu dziecku. Dorosłe raczej nie będzie mnie pytać o zdanie, ale jak się wytatuuje (mam nadzieję, że jednak nie), to nadal będę kochać jak swoje 😉. Tatuaże kompletnie obcych ludzi mnie nie ruszają. Chyba, że ktoś ma jakiś bardzo brzydki czy bardzo ładny, ale niestety zdecydowanie częściej widuję jakieś koszmarki. Raz tylko zaniemówiłem na widok tatuażu u obcej osoby. Koleżanka po powrocie z wakacji pochwaliła mi się tatuażem. Strzeliła sobie coś takiego jak na zdjęciu na cały dekolt. Tylko bez tej szarfy i dookoła te promienie są kolorowe. Zapytała, czy ładne, a mnie zatkało i nie wiedziałam, co powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Tatuaże 06.04.21, 11:27 Ja też tak mam..... poza tym mam bladą karnację, a wg mnie tatuaże akceptowalnie mogą wyglądać jedynie na opalonej skórze, więc nie, na pewno sobie żadnego nie zrobię..... Ludzie wytatuowani jakoś na mnie wrażenia specjalnie nie robią, chociaż raz widziałam u mężczyzny tatuaż, który mnie przeraził.... miał wytatuowanego dużego pająka z boku, na szyi, na mięśniu, jak odwrócił głowę, to ten pająk wyglądał jakby się poruszał..... no okropne to było..... Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka42 Re: Tatuaże 06.04.21, 07:19 Mam i to sporo. Pierwszy miałam 20lat temu. Teraz przerobiony na ładniejszy. Wszystkie są ładne, estytyczne i inne niż te pospolite i robione "bo moda". A takie były, moda na koliberki, znaki nie skończoności, serduszka, napisy po angielsku, daty urodzenia, imiona dzieci lub partnera - nie, nie nie to absolutnie nie moja bajka. Moje są wyjątkowe, i inne niż modowe. Gdy jestem w ubraniu zimowym (dl. spodnie, rękawy) to widać tylko jeden. A mam 8 i to sporych. Najczęściej motywy kwiatowe. Nawet przeciwnicy tatuażu, i moje anty koleżanki twierdzą że pod względem wykonania to sztuka, i są ładne. Dlaczego mam? Bo lubię. Po prostu. A mój ostatni jest dla mnie najpiękniejszy 🤩 I dodam, nie jestem patola, nie jestem Karina, mam dwójkę dzieci, męża i pracuje z osobami niepełnosprawnymi jako terapeuta zajęciowy. U innych mnie rażą gdy są to buble tatuażowe i "bo moda". Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 08:15 lopezka42 napisała: > I dodam, nie jestem patola, nie jestem Karina, Tak ci się tylko wydaje :p na pewno masz jakieś deficyty i nienajlepsze pochodzenie ! 😅 Albo przynajmniej rzęsy i pazy Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Tatuaże 06.04.21, 08:42 Ocenianie przez pryzmat tatuaży jest krzywdząca. Nie to co wytykanie pazow i rzesow 😜 PS. Nie mam ani jednego, ani drugiego, ani trzeciego Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 08:45 Pazy i rzęsy wytykają w większości te same osoby które wytykają tatuaże :p Mnie cudze pazy ani ziębią ani grzeją :p sama nie mam bo nie potrafię z pazami nic zrobić ale lubię oglądać filmiki że zdobienia pazików, są bardzo relaksujące:p Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:17 A ja się zastabawiam, co to są te pazy. No tak, kto nie ma, ten nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:55 bzdura. Pazy- to robione pazury- żele, tipsy juz chyba odeszły do lamusa, ale dalej coś się przykleja. Ja nie mam sztucznych, a wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 10:01 Też nie mam a wiem. Dowiedziałam się z ostatniego wątka pazowego :p Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tatuaże 06.04.21, 10:14 Pazy to wystylizowane pazury. Nie muszą być sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Tatuaże 06.04.21, 13:07 A dziękuję, czyli coś mi tam świtało, ale nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Tatuaże 06.04.21, 10:59 Ale co z żelami nie tak? Mam znajomą, zawsze żele, paznokcie o naturalnym kształcie, perfekcyjnie pomalowane stonowanymi kolorami - różne odcienie beżu, delikatny róż - ma przepiękne dłonie, ładnie gestykuluje, w sumie kiedy ją spotykam, nie mogę oczu oderwać. To nie jest problem "żeli" tylko całej reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 11:11 Nic. Jest tak, jak z tatuażami- mogą być ładne albo brzydkie. Jedni lubią, drugim są obojętne a dla trzecich fuj i obrzydliwość:p Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Tatuaże 06.04.21, 10:54 alina460 napisała: > A ja się zastabawiam, co to są te pazy. No tak, kto nie ma, ten nie wie. Jakoś się wstydziłam pytać, ale też nie wiem - coś z paznokciami pewnie, ale CO? Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka42 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:09 Man pazury, co prawda krótkie, bo długie paluchy i długie pazury wyglądają bleee a do tego robię sobie sama, i w kolorze naturalnym więc nie wiem czy się liczy 😂 brwi mam też zrobione od 3 lat, ale tak że jak komuś mówię że mam, to ogląda mnie i dopatrzyć się nie może, gdzie one są 😂 Ale jest gorzej, moja babcia 90lat i mama 70 lat mają też od 3 lat makijaż permanentny brwi... To dopiero patologia 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 09:12 Ja wielu rzeczy nigdy nie zrobiłam bo jestem za leniwa :p np. rzęsy. Niektóre metody dają fajny efekt, ale dbanie o to i uważanie na nie mnie przerasta :p po dwóch dniach miałabym jakieś nędzne resztki :p Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka42 Re: Tatuaże 06.04.21, 09:20 O mam to samo, nie chce mi się trącić czasu na to, a aby było ładnie musi być zadbane. Mialam rzesy kiedyś kilka miesięcy, ale potem stwierdziłam że co trzy tygodnie, tracić 3 godz na bezsensowne leżenie to nie dla mnie 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Tatuaże 06.04.21, 08:06 Raz widziałam tatuaż, który mi się podobał. Mały, na karku, widoczny tylko gdy dziewczyna upiela włosy. Zastanawiający i dający do myślenia. Zazwyczaj są tandetne, z dziwacznymi sentencjami, datami urodzenia progenitury, itp koszmarki. Wydziarane bez ładu, składu i polotu tu i ówdzie. Najgorsze są wytatuowane nogi, w taki sposób że ich długość zostaje optycznie skrócona. Coś jak buty zwane rzymiankami zakładane przez osoby z grubymi nogami. To moje odczucie. Nie ma obowiązku wyglądać lepiej niż gorzej, gust też każdy ma swój, niech się zatem tatuują na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Tatuaże 06.04.21, 08:28 Na cudzej skórze często podziwiam, u siebie nie potrafiłam podjąć decyzji wyboru- który konkretnie miałabym nosić do końca życia, więc nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga Re: Tatuaże 06.04.21, 08:52 Co kto ktoś nosi na skórze i wygląda, jego sprawa. Byle nie szpecił otoczenia Sama nie mam tatuaży, nie podoba mi się trwała ingerencja w moje ciało i raczej nie ma tu porównania z kolczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
smaczna_zupa Re: Tatuaże 06.04.21, 09:15 Ja mam dwa, jeden widoczny, bardzo oryginalne, pasujące do mnie. Uwielbiam je. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tatuaże 06.04.21, 11:11 Tez mam dwa a małżonek jeden ale za to porządny, zdarza się że starsze panie zaczynają odmawiać różaniec lub żegnać się na jego widok 😀 Spodziewalam się na ematce histerycznych komentarzy na temat tatuaży, podobne reakcje wywołują tylko palacze (nie pale ja ani malzonek) A ja uważam że tatuaże są fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tatuaże 06.04.21, 12:01 Przybij piątkę Karyna 😀 Nasze chlopy tez niech przybija. No cóż. Wg niektórych jesteśmy patolgia. Trzeba będzie z tym jakos żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 12:05 Muszę powiedzieć mojemu lekarzowi że jest patolem:p akurat dziś mam wizytę:p Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Tatuaże 06.04.21, 12:08 Kurde.. musze zmienić giną. Zeby mnie jakas nizina społeczna leczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 06.04.21, 12:10 Pacz, ja to nawet do porodu miałam patologiczną, wytatuowaną położoną 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Tatuaże 07.04.21, 09:31 Padło gdzieś określenie patologia? Strasznie to przeżywacie i traktujecie osobiście, a chyba jest dość oczywiste, że nie wszystko się wszystkim podoba. Walniesz sobie oberżynę na włosach - nie wszystkim się spodoba, wyskoczysz w sandałach - połowa ematek będzie przerażona twoim gustem. Jakie trzeba mieć (dodatkowe) deficyty, żeby tego nie rozumieć? Nie chodzę po ulicach, nie mówię ludziom co myślę o ich tatuażach i nie zakładam pokrowców na wytatuowanych ludzi, naprawdę mam gdzieś cudzą skórę, odpowiadam na post NA FORUM. To święte oburzenie, że ktoś śmie oceniać, i to wprost zapytany, cudze tatuaże, jest kuriozalne. I oczywiście, że mam prawo oceniać negatywnie czyjeś tatuaże, powiększone usta, kolczyki w nosie i stwierdzić, że wg mojej SUBIEKTYWNEJ oceny ta osoba ma deficyty i nie chcę, żeby mnie np. reprezentowała w sądzie. Podobnie jak nie ma opcji, żebym skorzystała z usług kogoś lub związała się bliżej z kimś, o kim wiem, że w domu na półce ma "365 dni", a w polubionych na fejsie "Arabską żonę" i "Warsaw Shore" i to moja @#&@ sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Tatuaże 07.04.21, 09:40 Wow, i to my się oburzamy? 🤣🤣 Bardzo cię ruszyło jak na osobę która twierdzi, że to jej, @#&@, sprawa 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tatuaże 07.04.21, 10:04 mashcaron napisała: > Wow, i to my się oburzamy? 🤣🤣 Bardzo cię ruszyło jak na osobę która twierdzi, > że to jej, @#&@, sprawa 😂 Strasznie się pulta. Słowo klucz: deficyty. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Tatuaże 07.04.21, 16:52 "pultam się", bo irytujące jest tłumaczenie tego samego w kółko komuś, kto wmawia mi dziecko w brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Tatuaże 07.04.21, 09:34 Chyba niezupełnie rozumiesz, co czytasz, niezależnie (chyba) od tatuaży czy ich braku. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Tatuaże 07.04.21, 10:54 m_incubo napisała: > Chyba niezupełnie rozumiesz, co czytasz, niezależnie (chyba) od tatuaży czy ich > braku. > Bo widzisz... w wątku wyżej coś tam smarujesz , ze cie to nie obchodzi, ale ogólnie, to obrażasz. To jak paznokcie. Mogą byc żelowe i ładne, mogą być dlugie i obleśne, ale nie mówię komuś, ze ma deficyt, bo nosi takie pazury. Ja po prostu takich nie robię. Mogę się podziwić, jak taka osoba funkcjonuje z takimi , ale... tyle. Tatuaze jedni mają, drudzy nie... Ale nazywać kogoś patolem, czy kimś z deficytem bo ma tatuaże.? Cosik nie teges. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Tatuaże 07.04.21, 11:12 Ok, nie będę wyjaśniać po raz kolejny. Absolutnie nie nazywam nikogo patolem i nie napisałam o deficytach intelektualnych, a zdaje się tak to zrozumiałaś, z sobie tylko wiadomej przyczyny. Uderz w stół? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 15:22 Coś w tym jest. Żadna z osób przeciwnych tatuażom u siebie, nie wspomniała ani słowem o patologii czy nizinach społecznych czy wartościowaniu ludzi. Te pojęcia pojawiły się w wypowiedziach zwolenników tatuaży. Zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Tatuaże 07.04.21, 15:44 Allez z ciebie nieuczciwa dyskutantka 😅 Ja pisalam o wartosciowaniu ludzi, bo wartosciujesz. Skad wiesz, ze nie jestem przeciwna tatuazom u siebie (a akurat zupelnie jestem😀). Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 16:04 Nie, nigdzie nie napisałam niczego, co by wskazywało na wartościowanie ludzi. A jak tak uważasz, to znaczy ze nie umiesz czytać , ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 16:06 "Skad wiesz, ze nie jestem przeciwna tatuazom u siebie (a akurat zupelnie jestem😀). " Nie interesuje mnie to, u kogo jesteś przeciwna a u kogo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 16:09 Za SJP: wartościować «poddawać coś ocenie» Poddałam ocenie jakichś ludzi? Gdzie? Zacytuj. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Tatuaże 07.04.21, 19:39 Czy dobrze kojarzę, że jesteś pracownikiem naukowym? Jeśli tak, to gdy piszesz, że tatuaże widzisz zwykle u sprzedawców czy kelnerów, to owszem, gdzieś tam pod spodem, cieniutko, jest to jakieś wartościowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 19:57 Nie, samo zauważenie i stwierdzenie , ze kelner miał tatuaż nie jest wartościowaniem. Wartościowaniem by była opinia, ocena, komentarz (i to też nie każdy) tego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Tatuaże 07.04.21, 20:12 > Nie, samo zauważenie i stwierdzenie , ze kelner miał tatuaż nie jest wartościow > aniem. Wartościowaniem by była opinia, ocena, komentarz (i to też nie każdy) te > go faktu. Tak, w warstwie, powiedzmy, słownej - w tym co piszesz, to prawda. Ale niektóre forumki pewnie poczuły się jakoś urażone tym zestawieniem z kelnerem. Przypuszczam, że o to własnie chodzi. No nic, taki mały OT Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 22:37 beneficia napisała: > > > Ale niektóre forumki pewnie poczuły się jakoś urażone tym zestawieniem z kelner > em. Przypuszczam, że o to własnie chodzi. Nie wiem dlaczego, tym bardziej że te moje subiektywne obserwacje okazały się zbieżne z wynikami badania statystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 19:59 CBOS zrobił i opublikował badania na ten temat. I nie, ta instytucja nie oceniła ludzi mających tatuaże, tylko przedstawiła fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tatuaże 07.04.21, 20:18 A już wartościowanie "pod spodem, cieniutko" to w ogóle nie wiem co to jest. Pod spodem czego? Cieniutko? Cieniutkie wartościowanie????? Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Tatuaże 07.04.21, 09:04 Osobiście - nigdy w życiu. Inni, jak chcą niech się szpecą, nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Tatuaże 07.04.21, 09:08 Sama sobie bym nie zrobiła tatuażu. Nigdy nie podobało mi się takie ozdabianie (?) ciała. Wystarczył jeden pobyt w hotelu, gdzie dominowała narodowość słynąca z umiłowania do takich upiększeń. Naoglądałam się wtedy sporo różnych, najczęściej paskudnych, tatuaży. W koszmarach będzie mi się śnił mężczyzna o wadze zbliżającej się do 150 kg z ogromnym tatuażem na brzuchu, który raczej nie były dziełem sztuki. Okropność. Widziałam kobiety w wieku emerytalnym, które miały tatuaże pamiętające raczej ich wiek nastoletni. Nie wyglądało to ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tatuaże 07.04.21, 09:14 aguha napisała: > ciej paskudnych, tatuaży. W koszmarach będzie mi się śnił mężczyzna o wadze zbl > iżającej się do 150 kg z ogromnym tatuażem na brzuchu, który raczej nie były dz > iełem sztuki. Okropność. Widziałam kobiety w wieku emerytalnym, które miały tat > uaże pamiętające raczej ich wiek nastoletni. Nie wyglądało to ładnie. Strasznie wrażliwa jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Tatuaże 08.04.21, 07:32 Troszkę Może nie widziałam ładnego tatuażu? Tak czy inaczej, ja bym sobie nie zrobiła. Tatuaż jest trwały, a moda się zmienia. To, co fajnie wygląda w młodym wieku, na starszej skórze już niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Tatuaże 07.04.21, 13:06 Moim zdaniem tatuaże trzeba podzielić na dwie grupy: widoczne dla postronnego obserwatora i widoczne w szczególnych okolicznościach. Tatuażami "niewidocznymi" nosiciel robi krzywdę sam sobie. "Widoczne", niestety mają wpływ na otoczenie, tak jak np. niechlujne ubranie. I tym drugim jestem zdecydowanie przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Tatuaże 07.04.21, 13:40 Wszystko mi jedno, sama nie mam i nie planuje. U innych mi nie przeszkadza, chyba, zeby byli cali wytatuowanii wraz z twarzą. To jest dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Tatuaże 07.04.21, 14:57 Kiedyś myślałam nad jakimś drobnym, może do tego wrócę. Ale coś delikatnego na przegubie dłoni, dekolcie czy biodrze. Nie mam nic przeciwko o ile ktoś nie wygląda jakby z piekła uciekł (odstraszające brzydkie tatuaże na większości ciała). Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Tatuaże 07.04.21, 16:27 Kompletnie wyleczyła mnie koleżanka z tego pomysłu. Koleżanka była zachwycona swoją tandetną różą na plecach, później koło pępka zrobiła sobie jakąś równie tandetną wróżkę. Akurat wróżka jej się nie spodobała (może z przodu lepiej widać?). Miałam wątpliwą przyjemność obserwowania poszczególne fazy usuwania tego tatuażu, bo oczywiście plastry przy mnie zmieniała. Dodam, że ową wróżkę zrobiła tam gdzie najtaniej bo jako studentka nie miała pieniędzy na droższy salon. Zatem jestem przeciw, a cudzym wyborom się tylko przyglądam pod kątem artystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tatuaże 07.04.21, 16:43 A przynajmniej zlazło do końca? Bo chyba największy problem z tym usuwaniem to nie tylko ból i cena, ale właśnie to że i tak zostają jakieś powidoki. Odpowiedz Link Zgłoś