gaskama 17.04.21, 20:57 Istnieje coś takiego? Poza Gliną oczywiście. I Pitbulem. Klangor ... nuda. Właśnie zapłaciłam za Rysę. 15zl na Ipla. Co to za gowno 😳. Kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:04 No ok, uszły. Kruk bym dorzuciła. Belfer tylko 1 seria. Ale do Most nad Sundem im daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:13 Kruk średni, Belfer od biedy 1 seria, ale też cienko i często tandetnie. W głębi lasu też szkoda czasu. Wataha jest fajna. Ja od siebie polecam Krew z krwi z A. Kuleszą. Do Gliny nie nie dorównuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:15 Wataha była ok. Do Gliny nic nie dorównuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:25 Tak, nic* Napisałam z błędem Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:34 Bo to stary, dobry Pasikowski. Ale pierwszy sezon Paktu też naprawdę dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:14 A widzisz a ja jakoś Mostu nad Sundem nie moglam przebrnąć Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:23 Most nad Sundem to po prostu rewelacja, żaden serial nie zrobił na mnie wcześniej takiego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:18 >Pakt, Belfer, Znaki W końcu, z braku laku, zaczełam ogladac wychwalanego pod niebiosa Belfra...no i po kilku odcinkach odpadłam. Ciąąąąągnie sie to niemilosiernie. Poczatkowo fabuła wydawała sie nawet intersujaca. Najwyraźniej jednak scenarzystom zaczęło bardziej zależeć, żeby serial ciągnął się przez następne 20 lat (i oni mieli z tego kasę, czy raczej odwrotnie - żeby oni mieli z tego kase wiec serial powinien ciągnąć się przez następne 20 lat) więc wszystko tak sie rozmywało, że podziekowałam. I dlatego własnie nie lubie seriali i z założenia ich nie ogladam - bo mają podstawowe zadanie - dac zarobek ekipie realizujacej. Jedynymi serialami, ktore w ogole warto brac pod uwage to te, gdzie każdy odcinek jest odrębnym bytem a wszystko łączy (luźno) 1, 2 3 głównych bohaterow. I jeszcze najlepiej, żeby nie było więcej niz kilkanaście, no 20 odcinków. Z aktualnych to nie znam takich. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:01 Obejrzałam I odcinek Rysy na AXN, szkoda, że wcześniej nie napisałam o moich wrażeniach, zaoszczędziłabys 15 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:02 No szkoda. Bo dno niespotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:07 To jest na podstawie książki Brejdyganta, może nie było z czego zrobić. Rzadki przypadek, w którym serial na podstawie książki jest lepszy od książki to Szadź na podstawie właśnie jego powieści (nie, żeby cudo ten serial, ale lepszy od ksiażki),może tym razem się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:42 Mnie się podobał. Tak samo jak żywioły Saszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:03 Paradoks był w miarę w porządku (jak na polski serial). Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:08 ja teraz Prokuratora oglądam dupy nie urywa, ale może być Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:20 sanciasancia napisała: > Paradoks był w miarę w porządku (jak na polski serial). > Tez o nim pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:08 Ślepnąc od świateł? Wataha? No nie są to arcydzieła, ale jakoś tam można obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:08 o Wataha tez mi się podobała Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:16 Wataha ok. Szepnąć od świateł ... poza Fryczem ... dno. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:18 Nie przebrnęłam przez Ślepnąc od świateł Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:21 Prokurator, Paradoks, Zbrodnia, Znaki, Waraha to oczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:23 Zbrodnia ... koszmarnie słaby serial. Koszmarnie. Ładny tylko Hel o pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:24 Najgorszy był ten drętwy główny bohater, drewno i recytacja jak na apelu szkolnym. W ogóle casting to była porażka, Frycz musiał być w dołku finansowym Scenariusz był niezły, podobnie jak fabuła. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:26 Zgadzam się. Główny bohater to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:45 A ja mam sentyment do Zbrodni, bo to lalka serialu skandynaesliego, a te uwielbiam. Widoki Helu rekompensowały mi grę aktorów 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:49 Kocham skandynawskie seriale. Na jakim to było oparte? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 13:13 To jest przede wszystkim serial oparty na kryminałach Viveki (tak to napisać? Mianownik: Viveca) Sten. Odpowiedz Link Zgłoś
hellen Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:20 Odwróceni. Stary, wg mnie najlepszy polski serial kryminalny ever. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 14:11 potwierdzam, dawno już oglądałam, teraz młodzież mi urosła i obejrzeliśmy jeszcze raz po wielu latach troszkę stracił w odbiorze, szczególnie jak tyle dookoła nowości powstało, ale i tak trzyma klasę belfer dobry, i długo długo nic (ale nie widziałam żmijowiska), reszta to jakieś popłuczyny by aktorzy mieli z czego żyć, wraz z ekipą i reklamobiorcami oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 14:40 Zmijowiska nie oglądaj. Dno, dna. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:43 Ultraviolet zmoglam jeden odcinek. Słabo zagrane. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:25 "Nową" obejrzałam dla duetu Nejman - Bosak. Plus Kożuchowska się tam sprawdziła w sposób dla mnie zupełnie nieoczekiwany. Całkiem nieźle oglądało się "Motyw" z przesympatycznym śledczym na pierwszym planie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:27 Kożuchowska.... nie, nie, nie. Po moin trupie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:26 Ojca Mateusza mogłabym oglądać dla samego Sandomierza Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:28 Serial dno, ale Sandomierz bajka. Po kilku odcinkach pojechałam zwiedzić miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:36 Ja pojechałam do Sandomierza i tam oglądałam serial Milutki, jest happy end, moje babcie oglądają Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:49 gaskama napisała: > Serial dno, ale Sandomierz bajka. Po kilku odcinkach pojechałam zwiedzić miasto > . > No i ?Jakie wrażenia?Łojca Mateusza spotkałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:36 Niech się cieszy, że żywa wróciła... W Sandomierzu trup ściele się gęsto! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:43 bywalczyni.hosteli napisała: > Ojca Mateusza mogłabym oglądać dla samego Sandomierza Ja też.A jak síę wzruszam .To tylko Bóg wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:28 Dla mnie adaptacja Cobena 'W głębi lasu'. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:30 'W głębi lasu' to powinno pozostac 'w głębi lasu' jak napusal Saramonowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:18 W głebi lasu to temat dla boomerów, którzy mogą powspominać reklamówki z pewexu i to jest ok. Fabuła 😴😴😴 ale do mnie chyba zwyczajnie Coben nie trafia bo innych produkcji tez nie strawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:32 Kurczę, Rojsta nikt nie wymienił??? Jak dla mnie bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:34 Nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:37 Istnieje jeden: Glina. Ale szukam czegoś choć w połowie tak dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:39 Pozostanę przy swoim zdaniu. Glina obleci w tym wszystkim ale to jednak przeciętność. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:46 A Twój ulubiony serial? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:51 Poirot z Suchetem. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:53 Serio. Poza tym , tam naprawdę nie znoszę seriali. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:54 tak naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:44 Wataha Kruk Potem długo długo nic Belfer 1 Znaki Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 21:47 Fala Zbrodni była w porządku (wiem, 20 lat temu) Agnieszka Dygant i Mirosław Baka super. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:06 Kiedyś też Kryminalni byli całkiem OK, ale to było przed Netfliksem Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 11:52 Ale to taki kolorowo tvn-owy. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:02 Sentymentalnie to Ekstradycja z Markiem K. , a współcześnie Rojst Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:08 Ktoś oglądał Instynkt że Stenką? Ok? Odpowiedz Link Zgłoś
australijka Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:17 Oglądałam 3-4 odcinki i przeskoczyłam na ostatni. Panią Stenkę kocham ale Jej otwartej buzi i tego gapiowatego wyrazu twarzy nie lubię. A w tym serialu go sporo. Miała fajne stylizacje. Szczególnie podczas grzebania w śmieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:21 "Prokurator " jest całkiem porządny, na Netflix można obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:23 Dla mnie bardzo dziękuję ok i do tego "Prokurator", ale ja kryminalnych nie oglądałam od wieeeeku lat - jakoś tak teraz mnie wzięło. Znaki zupełnie nie dla mnie, Klangor ok tylko za dużo przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:39 Glina i Krew z krwi dla mnie najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:47 Zaczęłam oglądać Kruka i połowy dialogów nie rozumiem. W ogóle w polskich serial nagłośnienie to dramat Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 14:54 Oglądałam. Taki trochę bezsensu był i Stenka taka sobie. Prokurator znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 17:58 gaskama napisała: > Ktoś oglądał Instynkt że Stenką? Ok? > Szału nie ma ale całkiem ok, można obejrzeć. Prokurator lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 18:23 Jak drętwy Prokurator lepszy (daliśmy mu szansę i 2 odcinki zaliczone), to chyba naprawdę szału nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 20:38 No nie ma. Ale jak ktoś ma dużo czasu to może obejrzeć. Ja ostatnio oglądałam jeden i drugi, nic innego nie miałam do roboty. Pogoda koszmarna, zimno i wieje, to znaczy nie dziś akurat ale 3 czy 4 tygodnie temu. Tragedii nie ma. W sumie to jeden i drugi całkiem ok Odpowiedz Link Zgłoś
bang_bang30 Re: Dobry polski serial kryminalny, 17.04.21, 22:50 Rojst, Wataha, prokurator, ultraviolet, znaki, krew z krwi, Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 00:00 Zasnęłam na 1 odcinku... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 00:11 Odwróceni, Belfer 1, Motyw Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1908 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 13:21 Zbrodnia z Boczarską- na podstawie powieści Viveki Sten, Belfer ze Stuhrem Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1908 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 13:21 Zbrodnia z Boczarską- na podstawie powieści Viveki Sten, Belfer ze Stuhrem Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:10 Szadź mi się podobała Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:24 Wataha jest zdecydowanie najmniej kompromisowa. Żadnych happy endów, nieoczywisty dobór aktorów. Bardzo lubię ten serial. Kiedys był wielki szał na Ekstradycję, ale za młoda byłam 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:41 Rysa jest na axn, chyba pierwszy raz oglądałam coś na tym programie- właśnie pierwszy odc . Rysy. I ostatni. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:45 Krew z krwi (z Kuleszą) była fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dobry polski serial kryminalny, 18.04.21, 15:59 Według mnie nie ma takiego. Robiłam kilka podejść, ale nie dało się oglądać. Wszystkie do siebie dosyć podobne, sztuczne, przerysowane i przewidywalne. Dla mnie szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś