Dodaj do ulubionych

Poziom intelektualny e-matki

05.05.21, 06:29
Włoski; kiecki; pieski; kotki i tak w kółko, Jakikolwiek wątek zawierający treści merytoryczne umiera śmiercią naturalną, Zdawałoby się po wysypie na forum wonskich specjalistek, że będzie tu krynica intelektu, a tu zonk
Obserwuj wątek
    • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:33
      Krynica intelektu? Może chodziło Ci o skarbnice?
      Krynica może być morska, górska...
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:36
        Z tobą nie rozmawiam, zajmij się lepiej przygotowaniem do wesela. Przecież jak twierdzisz to ostatnia szansa
        • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:36
          A gdzie tak stwierdziłam Krynico?
          • annajustyna Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:53
            Chyba w wątku o Corona party, które szykujesz w związku ze ślubem 🤭
            • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:57
              Tak ale czy ja tam pisałam, że to moja ostatnia szansa ???
              • annajustyna Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:13
                Pewnie nie. Ale wiesz, forum to prawdziwy ring nadinterpretacji.
        • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 06:49
          Cytuje " Wiesz, wesela nie planuje sie z tygodniowym wyprzedzeniem. Ja swiadomie wychodze za maz w tym roku, zeby sie palilo I walilo"
          • fitfood1664 Re: Poziom intelektualny e-matki 08.05.21, 13:45
            Merytorycznych treści szukasz na forum?
            A duchowej strawy? Na ścianach miejskiego szaletu?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:05
        adriana.la.cerva napisał(a):

> Krynica intelektu? Może chodziło Ci o skarbnice?
        > Krynica może być morska, górska...

Może sprawdź znaczenie słowa "krynica", wychodząc poza nazwy miejscowości...
      • canaille Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 20:14
        Coś Ty, "krynico mądrości", tak tytułował mnie jeden z eksów, nie wiem tylko czemu z przekąsem...
        • asia_i_p Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 19:50
          To z litanii loretańskiej.
          • asia_i_p Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 19:52
            A nie, mój błąd, litania do Chrystusa Króla.
            • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 19:58
              asia_i_p napisała:

> A nie, mój błąd, litania do Chrystusa Króla.
              >

Jesteś pewna, Asiu?
              m.niedziela.pl/artykul/2027/Litania-do-Chrystusa-Krola
              "Stolico mądrości" jest w litanii loretańskiej

• fitfood1664 Re: Poziom intelektualny e-matki 08.05.21, 13:43
        krynica mądrości, wulkan intelektu, pomieszało się biedaczce, a tak chciała zabłysnąć
    • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:36
      Te treści merytoryczne, to wątki foliarzy? Może wkleisz przykład? A tak w ogóle, to kto powiedział, że specjalistki nie mogą się po pracy zajmować tematami lekkim i przyjemnymi?
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:43
        Nie foliarzy, kilka wątków zakładałam, kilkadziesiąt czytałam gdzie autor zadawał pytania z zakresu ekonomii, prawa pracy, prawa podatkowego; bankowego itp. Reakcja:0. Wątek mój piesek zrobił kupkę (ironia) 3000 postów
        • ichi51e Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:58
          ale dlaczego ematka ma ci tu za darmo udzielać porad z ekonomii prawa pracy czy doradzać w podatkach? idź zapłać jak czlowiek
          • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:20
            W punkt. Nic mnie tak nie denerwuje jak zasięganie darmowych porad u anonimowych ludzi, co do których nie ma się żadnej pewności, czy mają rzeczywiście wiedzę w temacie. Osobiście trochę się dziwię ludziom, którzy włożyli mnóstwo wysiłku w zdobycie wiedzy, a później dzielą się nią za darmo z ludźmi bynajmniej nie biednymi.
            • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:27
              No cóż, Każdy sądzi według siebie, Ja nie mam problemu z dzieleniem się swoją wiedzą. Nawet za darmo...
              • iwles Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:42

A gdzie ty się dzielisz swoją wiedzą ? Póki co, więcej pytasz, niż odpowiadasz.
                • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 06:51
                  Poszukaj... Przekonasz się
              • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:06
                Tyle, że idąc do prawnika/ księgowej/lekarza wiem, kto to jest, mogę sprawdzić certyfikat, wpis na listę czy ubezpieczenie OC, a jeśli coś spartoli, mogę mieć do niej roszczenie, a co do osoby na forum nie mogę tego w żaden sposób zweryfikować, tu każdy może wrzucic swoje trzy grosze, nawet jak z daną dziedziną nie ma nic wspólnego. Osoba prosząca o poradę przez net podaje tylko takie info, które uzna za stosowne, a lekarz nie widzący pacjenta czy prawnik nie widzący dokumentów porusza się wtedy jakby trochę po omacku.
              • triss_merigold6 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:22
                Eee... czym?
        • heca7 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:48
          mizantropka_20 napisała:

> Nie foliarzy, kilka wątków zakładałam, kilkadziesiąt czytałam gdzie autor zadaw
          > ał pytania z zakresu ekonomii, prawa pracy, prawa podatkowego; bankowego itp.
          > Reakcja:0. Wątek mój piesek zrobił kupkę (ironia) 3000 postów

Czytałaś kilkadziesiąt wątków i reakcja - zero?! To czemu sama się tam nie wypowiedziałaś z zakresu ekonomii, prawa i podatków? 😉
          • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 15:35
            Gdyby ci się chciało poszukać tu byś znalazła. Z drugiej strony nie miałam wielkich szans. Przypominam: włoski; kiecki; pieski; kotki
          • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 11.05.21, 16:49
            Zdarzało mi się
        • sumire Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 09:05
          Wiesz, była tu onegdaj taka Grażynka biznesu, co regularnie próbowała wyciągać darmowe porady prawne. Od czasu do czasu zdarza się ktoś, kto oczekuje, że forum zaprojektuje mu wnętrze albo wyliczy podatek. Raz na jakiś czas doradzić życzliwie można, ale nie dziw się niechęci do prób wyłudzenia usług, które w realu są płatne. I nie nazywajmy tego "merytorycznymi treściami".
          • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 15:39
            Dla mnie to nie jest wyciąganie, tylko wymiana wiedzy, Ale faktycznie, czytając odpowiedzi szkoda czasu.
        • hanusinamama Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:06
          Aaaaaaaaaaaa ze twoje umierają?
    • abecadlowa1 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:48
      Jak masz taki fetysz, że lubisz przebywać tylko z intelektualistami to się umów z JKM.
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 06:55
        Nie mam takiego fetyszu... Myślałam tylko, że obcując z międzynarodową elitą coś z tego wniosę. Cusz nie udało się
        • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:01
          Coś z tego wniesiesz? Jeżeli już to wyniesiesz.
          • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:10
            Odczep się ode mnie foliarzu
            • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:13
              Będę twoją psychofanką Krynico
              • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:17
                Chciałabyś grubasko
                • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:19
                  Moje marzenie Krynico !
                • ichi51e Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:31
                  (i tyle w temacie wysokiego poziomu intelektualnego)
                  • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 06:54
                    Nie twierdzę, że posiadam wysoki poziom. Gdybym taki miała nie tkwiłabym na odmóżdżającej e-matce
                    • pitupitt Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 10:35
                      "Nie twierdzę, że posiadam wysoki poziom" , ale od innych wymagam... Teraz to mnie rozbawiłaś.
                      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 13:15
                        Cieszę się
                • rosapulchra-0 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:00
                  Pamiętaj, zanim gruby schudnie, to chudy ze światem się pożegna.
            • rosapulchra-0 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:58
              Dlaczego jesteś taka niegrzeczna? Tym bardziej, że nie masz racji i dobrze zostałaś poprawiona.
              • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 15:29
                Masz rację. Jestem niegrzeczna.... Ale takie foliary wyprowadzają mnie z równowagi
                • taki-sobie-nick Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 00:57
                  Przyzwyczaj się.

[patrzy spode łba spod folii]
        • pitupitt Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:16
          Popracuj najpierw nad własnym słownictwem zamiast rozliczać e-matkę z inteligencji. Btw. chyba o "cóż" ci chodziło...
          • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 09:06
            Słownictwo to jedno, a znaki przestankowe ( a raczej ich brak) to drugie.
            • effka454 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:42
              Znaki przestankowe już wyniosła, dlatego nie ma wink
            • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 04:16
              Chyba raczej chodziło ci o interpunkcje, fakt mam z tym problem. Zadowolona?
              • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 07:10
                Interpunkcja to właśnie zbiór zasad, dotyczący stosowania znaków przestankowych. Z czego mam być zadowolona, że robisz błędy? Zamiast płodzić wątki na odmóżdżającym forum, możesz popracować nad tym.
                • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 08:05
                  zastosuję się do twojej rady, pozdrawiam
                  • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 08:19
                    Serdecznie polecam też zasady dotyczące stosowania wielkich liter smile
                    • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 10:08
                      DO TEJ RADY TEŻ SIĘ ZASTOSUUJĘ
                      • iwles Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 10:21

Nie o tę zasadę chodziło.
          • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 11.05.21, 16:52
            Cuszsz nie zauważyłabyś ironii nawet gdyby zagrodziła ci drogę....
            • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 11.05.21, 16:54
              Po cuszszsz powinien być znak przestankowy. Nie zastosowałam, kajam się
        • lellapolella Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 17:05
          Może te fatalne odczucia masz przez twój nick? W końcu zobowiązuje, nie?
    • taniarada Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:02
      Wyjątkowo niski .Choć parę fajnych osób można tu zobaczyc .Te fajne to kruche istoty.
      .
      • esperantza Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:28
        Masz swój duży wkład.
        • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 04:22
          W sumie racja. Cytując klasyka "co ja robię tu"
        • taniarada Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 05:51
          esperantza napisała:

> Masz swój duży wkład.
          Fakt niezaprzeczalny.Mam i posypuję głowę popiołem.Lubię to forum lepsze od innych.Sporo fajnych kobiet mają swoje przemyślenia życiowe.Z jedną szczególnie się polubiłem wspaniała kobieta ,gdzie mi tam do niej.
    • kozica111 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:12
      Piesokotowe watki lubie.Widać jednak pewien trend "dołowania poziomu", może to dlatego że sporo ematek siedzi na zdalnym i nie ma z kim za bardzo pogadać stąd te buty, kiece i włosing w nadmiarze, chociaz może to nie tyle nadmiar co brak proporcji.
      • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:21
        Hm, ja nie lubię po pracy gadać o pracy, wolę plotki, by mózg odpoczywał smile a z tą pracą zdalną to pełna racja!
    • gama2003 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:28
      Idź na auto moto albo zagadaj do rikiego.
      • bywalec.hoteli Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:28
        gama2003 napisała:

> Idź na auto moto albo zagadaj do rikiego.

XD
      • mallard Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:41
        gama2003 napisała:

> Idź na auto moto albo zagadaj do rikiego.

Tak, bo ze mną, to najwyżej o wnuczkach moich możesz pogadać.
    • po-trafie Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:35
      Bo po godzinach pracy umyslowej, forum ma byc odpoczynkiem, relaksem dla ukladu nerwowego i rozrywka.
      • rozwiane_marzenie Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 16:22
        100/100
        Po pracy jestem tak wypompowana obliczeniami, rozliczeniami, księgowaniem, że ostatnią rzeczą, o której chciałabym podyskutować to "tematy intelektualne" big_grin
    • rosapulchra-0 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 07:44
      O ptaszkach zapomniałaś 🤨
      Poza tym jakoś nie widzę, żebyś swoimi wypowiedziami podnosiła poziom intelektualny na forum.
    • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:09
      Dziękuję - postaram się zwracać więcej uwagi na twoje wątki
      • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:11
        Hyhy, zawsze sie zastanawiam, co właściwie chcą osiągnąć takie osoby, pisząc o tym, jakie to one są zajebiste w stosunku do innych użytkowników forum.
        • kira02 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 14:39
          Jak to co? Chcą poprawić swoje samopoczucie.
    • primula.alpicola Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:21
      Nie wiem zatem po co tu przesiadujesz?
    • sumire Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:37
      Dopiero była tu dyskusja o czytaniu na kilkaset wpisów, tak że...
    • mail-na-gazecie Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:47
      Zgadzam się. Raz na milion trafi się ciekawy temat wykraczający poza wielki świat kuchenny blat.
      • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 09:08
        Ależ obecność na forum nie jest obowiązkowa, chyba nie jesteś Rikim, żeby się tu latami męczyć.
        • mail-na-gazecie Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 11:45
          Nie męczę się, bo coraz rzadziej wchodzę i omijam tematy ogródkowo kuchenne. Wypowiedzieć się chyba mogę?
    • alicia033 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:54
      to ić stond
    • mid.week Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 08:56
      Ja byłam kilka razy w Krynicy, ale to wszystko co mnie z nią łączy. Mam pieska, kotka, włoski też mam i kilka kiecek się znajdzie, nosz przewalone...
    • gaskama Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 09:12
      Eeee, ty ... krynico ... intelektu (?) .... i co ty byś robiła w tych wątkach o treściach merytorycznych?
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 06:25
        Chciwie spijała wiedzę spływającą z twoich wszechwiedzących palców
    • magata.d Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 09:29
      mizantropka_20 napisała:

krynica intelektu, a tu zonk : D big_grin
      Może poszukaj forum dla "KRYNIC intelektu" big_grin big_grin
    • escott Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:05
      A dlaczego uważasz, że rozmowy o zwierzętach, pielęgnacji ciała, domowym życiu, ludziach, relacjach są nieintelektualne i niemerytoryczne? Merytoryczny to znaczy odnoszący się do przedmiotu, rzeczu. I są nieintelektualne w przeciwieństwie do czego? To czysty stereotyp, że to kobiece sprawy, a zatem z definicji głupsze, mniej warte, mniej ciekawe, mniej wymagające. Najpierw zamykamy kobietę w domowym świecie, a potem ją za to wyśmiewamy, jasne. Co takiego by Cię zadowalało jako wątek ciekawy? Serio i bez szydery polecam się zastanowić, dlaczego właściwie uważamy, ze rozmowy o włosach są płytkie i głupie a rozmowy o polityce nie.
      • aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:51
        Tak tak, kobiece tematy są z definicji głupie, jakbyśmy nie słyszeli jak zachowują się i co wygadują faceci (bardzo wonscy specjaliści też) podczas oglądania sportu. No dobra emocje. No to jakbyśmy nie słyszeli co wygadują jak o tym sporcie rozmawiają. Merytoryka, poziom i klasa big_grin
        • marta.graca Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 11:14
          Cytując klasyka: "Brakujące ogniwo między nami, a małpami" smile
        • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:10
          oj tam, od razu faceci kontra kobiety
          tematy krytykowane z dupy przez altorke/troluncia to przeciez normalne (i wazne) tematy, o ktorych inteligentni ludzie rozmawiaja rownie dobrze z facetami (ja z moim rozmawiam, oczywiscie jestesmy oboje wybitnie inteligentni) i to rozmawiaja inteligentnie/wesolo/ciekawie
          to nie temat czyni rozmowe inteligentna, a inteligentny rozmowca (altorka intelektualistka, poszukujaca desperacko intelektu, w watku o poziomie intelektualnym, jedzie merytorycznie innej forumce od grubasek - no doceniam poczucie humoru big_grin)

mam nadzieje, ze uzylam wystarczajaco duzo razy rdzenia "intel", zeby podniesc poziom intelektualny ematki
          jakby co, moge jeszcze cos dopisac

• aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 15:09
            Spoko jest, "intel" styknie, dorzuć jeszcze ze dwa trudne do wymówienie słowa i bedzie git. Może być prokrastyancja albo dezynwoltura, immanentny też się nada big_grin
            Masz rację, temat rzecz mniej istotna od zdolności i ochoty rozmówców (no topsze, interlokutorów) do ciekawej obróbki tematu.
            • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 10:36
              mam jackpot- z trudnym slowem i intelem:

Dwoch intelektualistow pojechalo na wies na impreze w remizie. Wszystko pieknie, bawia sie kulturalnie, dyskutuja z lokalna mlodzieza.
              Po wyjsciu z imprezy dopada ich grupka miejscowych chlopakow i daje po mordzie. Intelektualisci pytaja "Ale za co?!"
              A chlopaki na to "To bylo za chuje, a o abstra sie jeszcze dopytamy"
              • aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 11:45
                Mam i ja, ze "Spotkania z balladą" sprzed chyba trzydziestu lat:

- No cóż panno Marysiu, noblesse oblige, noblesse oblige...
                - ??? Yyyyy!!!!! [odgłos zagrażającego życiu zapowietrzenia] Nooo nieee, do tego to mnie pan nie namówi!!!
                • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 17:36
                  Mam duzy sentyment do tego suchara tongue_out
      • buldog2 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 21:56
        Rozmowy o włosach nie muszą (mogą) być głupie, z pewnością wiele rzeczowych książek o tym napisano, problem w tym, że w odróżnieniu od wielu innych, jak kogo temat nie wciąga, to nudzi śmiertelnie. Być może tak samo, jak rozmowy o boksie czy kulturystyce. Rozmowy o polityce mogą odrzucać czy budzić obrzydzenie ze względu na przedmiot rozmowy, ale ze względu na konsekwencje w jakiś sposób dotyczą wszystkich i nie usypia aż tak.
        • escott Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 00:54
          Mnóstwo ludzi kompletnie nie interesuje polityka, i to akurat jest faktycznie nierozsądne. Niemniej - ja należałam nawet kiedyś do partii politycznej, a smiertelnie nudnych i powtarzalnych plemiennych przepychanek w komciach w internecie nie czytałabym nawet za pieniądze, a co dopiero dla rozrywki. I to nie jest wina uczestniczek forum, po prostu bardzo ograniczona grupa ludzi ma dość czasu i wiedzy, żeby oferować faktycznie interesujące, pogłębione, ciekawe analizy. A jak już ma, to robi to w prasie, ew. na fejsie, w grupach itp.
          • escott Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 00:57
            Generalnie po to są wątki, żeby w wątkach włosowych byli ludzie, których interesują włosy, bokserskich - boks, nawalanki pis-po - nawalankowiczów. Trudno oczekiwać, że na forum, które nie ma tematu przewodniego (innego niż macierzyństwo, ale nawet to nie do końca) ktoś nagle będzie chciał rozmawiać o albigensach, literaturze japońskiej, fenomenologii i budowie mostów.
            • buldog2 Re: Poziom intelektualny e-matki 08.05.21, 00:11
              A szkoda, bo byłoby to bardzo fajne.
    • homohominilupus Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:30
      Te wątki o których piszesz zakładane są i czytane na odmóżdżenie po ciężkim dniu, coś jak oglądanie tv. Ja mam ematke zamiast tv.
      Uważam że dziewczyny tu piszące są na poziomie, stosunkowo mało tu błędów wynikających z wtórnego analfabetyzmu, z poglądów tu prezentowanych nie wynika żebyśmy były pustymi lalkami co tylko tipsy i i doczepy maja w głowie. Mało to wątków czytelniczych, podróżniczych krajoznawczych z pięknymi zdjęciami?
      Nieładnie z twojej strony zakładać wątek o naszej miernocie intelektualnej. Czekasz zeby ktoś ci przyklasnął ze tak, same idiotki tutaj? Raczej się nie doczekasz wiec pomykaj chyżo na auto moto lub forum dyskusyjne czytelników gazety prawnej.
      • simply_z Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:38
        przeciez to kolejne wcielenie lajtowej..ten styl jest niepodrabialny.
        • adriana.la.cerva Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 14:11
          O borze, faktycznie! To jest lajtova która miała iść do pracy, A pewnie ja wywalili po godzinie.
          • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 04:18
            Przynajmniej nie ze zmywaka
    • princesswhitewolf Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 10:35
      >Jakikolwiek wątek zawierający treści merytoryczne umiera śmiercią naturalną, Zdawałoby się po wysypie na forum wonskich specjalistek, że będzie tu krynica intelektu, a tu zonk

tzn uwazasz ze inteligentne kobiety nie lubia zwierzat i o nich nie rozmawiaja. Sa emocjonalnie niedostepne?

Inteligencja koniecznie oznacza zachwyt nad Tokarczuk bo Slowacki wielkim poeta byl?

czy co?
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 11.05.21, 17:01
        Aż się boję wyznać co uważam w tak elitarnym gronie
    • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 11:29
      I w tym momencie przypomina mi się felieton Stommy na temat Gowina sprzed wielu lat. O tym jak to Gowina strach poprosić, żeby wyniósł śmieci, bo on obcuje z absolutem.
      Od tego czasu moim czynom przyświeca hasło: "Nie bądź jak Gowin, niech ci obcowanie z absolutem nie przeszkadza w wynoszeniu śmieci."
      Więc może jeste "gupia", ale przynajmniej mi śmieci nie śmierdzą.
      • primula.alpicola Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:21
        Szlag, mnie tam śmierdzą i nie ruszam, jak nie muszę.
        Jestę Gowinę....?
        • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:33
          A obcujesz z absolutem? Bo może jesteś po prostu leniwa smile smile smile
      • mashcaron Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:29
        U mnie ostatnio zmienili kalendarz wywozu śmieci. Ludzie jednak się nie dostosowali do tej zmiany i wystawili jak zwykle- kartony, plastik i zmieszane w dzień, w którym wg nowego kalendarza powinno być tylko zmieszane. Przyszła wichura, rozmiotła te plastiki i papiery po całym mieście i służby chcąc nie chcąc i tak musiały to posprzątać...
        I po co było zmieniać coś, co było dobre?
        • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:34
          Bo nic się nie działo to trzeba było coś zmienić.
      • effka454 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 19:46
        daniela34 napisała:

> [...]
        > Więc może jeste "gupia", ale przynajmniej mi śmieci nie śmierdzą.

Pisze się "jezdem gópia"! Doprawdy, nie spodziewałam się, że właśnie Ciebie będzie trzeba poprawiać!
      • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 17:35
        A mnie sie skojarzylo luzniej z felietonem Z.Mentzela pt. Zamach na zone filozofa, bedacym refleksja wokol irlandzkich nieprzygod polskiego logika Jana Lukasiewicza.

Lukasiewicz wierzyl, ze logika jest the solution- na lepsze zycie i lepszy swiat.
        Obawial sie filozof z roznych powodow powrotu do Polski, ale zlamal sie po serii wstretnych zachowan, ktorych padal ofiara ("Na kazdym niemal kroku spotyka sie oblude, perfidie, klamstwo, oszustwo i nienawisc do obcych, na ktorej tle rodza sie i dojrzewaja zbrodnicze instynkty") i w koncu po kropli przepelniajacej czare- zrzuceniu z okna donicy pelnej ziemi na jego przechodzaca zone.

A konkluzja jest taka:
        (...) przypominam sobie wszystkich msciwych dozorcow, niegodziwe strozki (...) i gdy przychodzi mi na mysl Jozef Koziol, sadystyczny "gospodarz domu" przy ulicy Srodkowej w Warszawie, ktory w latach piecdziesiatych wpedzal do grobu moja matke, zaczynam watpic, ze dzieki scislejszej logice zycie codzienne stac sie moze znosniejsze.
        • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 19:22
          Dlatego skorzystał z zaproszenia de Valery big_grin

P.S. Jak tam lockdown w FR? Zakupiłam kolejny bilecik na przedstawienie w lipcu big_grin
          • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 19:22
            p.s. jestem pi.....nięta
            • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:06
              Ty? Jestes ostoja kofitowego racjonalizmu!
              Ja mam zamowiona Portugalie, festiwal muzyki, wlasnie ogladam hotele, a jak na razie ten- francuzi nie maja tam prawa wjazdu, ups
              Lot powrotny mi juz raz przesuneli na dzien pozniej (ucieszylam sie, ze bedziemy dluzej), moze jeszcze zupelnie anuluja, na pelne szczepienie prawdopodobnie nie mamy szans przed latem, generalnie jest git😛

Jedyny plus to to, ze w Portugalii kofitowo jest ok, festiwal potwierdzony

Dzisiaj w przyplywie realizmu zaczelam prewencyjnie hejtowac Portugalie, ze taki se kraj i ze Majk Patton i tak juz nie jest wulkanem seksu, wiec mala strata jakby co!😀

(Borze ale ja chce tam pojechac)
              • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:17
                Ja powinnam być po szczepieniach, ale i tak będę zamaskowana itp smile

Ciekawi mnie kontrast między mglistymi co prawda, ale jednak , planami otworzenia "imprez" a Francją na "czarnej" liście. Może oni sobie otworzą a mnie nie wpuszczą/nie wypuszczą. Zobaczymy, sama do końca nie wiem co zrobię bo do lata milion rzeczy może się zmienić.

Bilet tylko 30 euro, więc wiele nie ryzykowałam.
                • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:44
                  Jutro sie doinformuje i odpowiem o tym kontrascie.
                • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 16:42
                  otworza i cie wpuszcza (chyba :p) : za oficjalnymi stronami- od 9 czerwca turysci zagraniczni beda mogli przyjechac z paszportem sanitarnym (teraz testuja na Korsyce)

zobaczymy

• chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 17:21
                    Co to jest paszport sanitarny (nie w ogóle, bo wiadomo, tylko w tym przypadku?)
                    • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 21:17
                      Euh to samo co w ogole, tylko francuskie via apka rzadowa😛

Wdepnelam w medialna sieczke probujac ustalic jak zagraniczniak ma sie do tego zabrac, il est urgent d’attendre, parlament ma dopiero glosowac pod koniec maja.
                      • krwawy.lolo Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 21:24
                        Bugi, pamiętasz, wrzuciłem Ci linkę z Cleesem i Jamie. Mnie tak napędza Twój francuski. smile
                      • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 21:27
                        Ja wdepnęłam w oficjalne, rządowe i w skrócie; mogę chyba, żebym nie mogła big_grin
                        • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 21:37
                          No tak, u nas jest czasami tak smiesznie😀
          • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:17
            chococaffe napisała:

> P.S. Jak tam lockdown w FR? Zakupiłam kolejny bilecik na przedstawienie w lipc
            > u big_grin

Lokdaln jak to lokdaln😉 za tydzien otwieraja ogrodki i rozne miejsca kultury, z poczatkiem czerwca restauracje w srodku, a z koncem koniec godziny policyjnej naznaczajacy koniec wszystkiego (i czwarta fale dla niektorych😛)
            Koncerty lipcowe- sciskamy posladki- BEDA szoko, ok? A jak nie, to sobie popitolimy na ematce o glupich i zuych rzadach, tez bedzie fajnie

Mow lepiej ktory zamowilas, stawiam na jazz à vienne
            • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:23
              A nie przepraszam, ty mowisz o przedstawieniu- bedzie!
              • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:35
                W zamkniętych pomieszczeniach też?

p.s. kurcze, muszę przestać jesć bo się w fotel nie zmieszczę!
                • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:43
                  W zamknietych juz calkiem niedlugo, z przerzedzona publika na poczatek (sasiednie fotele wolne😜)
                  https://www.gouvernement.fr/sites/default/files/styles/pleine-largeur/public/contenu/illustration/2021/05/etapes_deconfinement.png?itok=bUacbr6A
                  • krwawy.lolo Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:47
                    Couvra mère, jakie to ładne.
                    • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 16:47
                      krwawy.lolo napisał:

> Couvra mère, jakie to ładne.

ze tso?
                      robimy kacik jezykowy?
                      couvre-feu czyli godzina policyjna, znaczy dokladnie "nakrywanie ognia", a wyrazenie pochodzi ze sredniowiecza kiedy to dzwonem lub trabka nawolywano mieszkancow do powrotu do domu i zgaszenia ognia w paleniskach oraz innych zrodel swiatla
                      a wyrazenie "dzwonic godzine policyjna" (sonner le couvre-feu) oznacza tłumienie inteligencji, słusznych aspiracji; upadek lub koniec czegoś, co reprezentowało wartość zbiorową
                      piekne no

jeszcze ostatnio odkrylam urocza etymologie slowa vaccin czyli szczepiaka, o krowce, ladnej mleczarce ktora trzeba sobie brac za zone i biednym dziecku poddanym potwornym eksperymentom

• krwawy.lolo Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 18:33
                        smile Dzięki, to naprawdę ciekawe, aczkolwiek moja intencja była cokolwiek trywialna, kuwra mać. smile
                        • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 20:16
                          Trzy trudne slowa w jednym zdaniu? I emlotykony? Czy pan chce dostac po mordzie?
                          • krwawy.lolo Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 20:23
                            Wybacz, Heloizo. Nie wydziedziczaj!
                            • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 21:40
                              😀 heloiza to tylko sredniowieczna zakonnica wzywajaca do wolnej milosci i zalecajaca seks pozamalzenski jako jedyna mozliwosc dobrego bzykania
                              Czy ona kogos wydziedziczyla?
                              • annajustyna Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 21:47
                                Czyli taka średniowieczna ematka.
                              • taki-sobie-nick Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 23:44
                                Bredzisz. Gdzie Heloiza zachęcała do wolnej miłości? Gdzie zalecała seks pozamałżeński?
                                • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 08.05.21, 12:46
                                  taki-sobie-nick napisała:

> Bredzisz.

🤣 Cudowne jako wstep do dyskusji o Heloizie. W takim temacie jatki tu chyba jeszcze nie bylo.
                                  Jeslibys chciala w to isc, to podbijam: Widac nie przeczytalas helojzowych listow ze zrozumieniem, ze az umknela ci ich esencja.

A na powaznie: Heloiza jest przeciez znana z bycia piewczynia wolnej milosci. (Gdzie jest Stefka? Ona na pewno sie zna na Heloizie jak i na dobrym bzykaniu)
                                  Rozwija te mysl w listach do Abelarda, malzenstwo jako forma spolecznego niewolnictwa (i prostytucji) kobiet, jak i inne spoleczne reguly, sa dla niej antyteza milosci i rykoszetem- udanego seksu.

A tak wogole, to mowia ze cala heloizowa mysl wolnomilosna jest poniekad fasada dla jej woli niezaleznosci przez edukacje i ustanowienia prawa do edukacji dla kobiet poprzez stworzenie dla nich statusu klerykalnego- jedynego w jej czasach dajacego dostep do nauki.
                                  Malzenstwo oczywiscie zabijalo w zarodku caly plan.
                  • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 23:47
                    sasiednie fotele wolne

a co w sytuacji kiedy bilety były kupione w przedcovidowych czasach czyli wszytskie miejsca zajęte/sprzedane a bilety zachowują ważność na przenoszone kolejne daty?

W Warszawie jeden koncert podzielili na dwa - trzeba było sobie wybrać nowy dzień/godzinę i to jest jakiś pomysł (chociaż pewnie średnio się przekłada na zysk)
                    • boogiecat Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 16:46
                      pewnie zalezy wink jesli bys miala klopoty z dostaniem informacji to moge oczywiscie sprobowac, pisz na priwa jakby co

jednak co do lipcowych przedstawien- od 30 czerwca, jesli kofit ok, zmniejszenie ilosci osob w salach ma zostac zniesione
                      • chococaffe Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 17:24
                        Dzięki wielkie. Na razie i tak przypuszczam za wcześnie na pytania.

p.s. kurdę nie mogę uwierzyć, że to może się jednak udać, jeszcze miesiąc temu czy dwa nie miałam ŻADNEJ nadziei, byłam pewna, że znowu odwołają, nie mówiąc o perspektywie szczepień
      • taniarada Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 03:54
        daniela34 napisała:

> I w tym momencie przypomina mi się felieton Stommy na temat Gowina sprzed wielu
        > lat. O tym jak to Gowina strach poprosić, żeby wyniósł śmieci, bo on obcuje z
        > absolutem.
        > Od tego czasu moim czynom przyświeca hasło: "Nie bądź jak Gowin, niech ci obcow
        > anie z absolutem nie przeszkadza w wynoszeniu śmieci."
        > Więc może jeste "gupia", ale przynajmniej mi śmieci nie śmierdzą.
        Tak szefowo ty tu rządzisz i rozdajesz karty .Ty jesteś inteligencją tego forum.Ale KUL jest ci obcy.
        • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 14:45
          taniarada napisał:

> .Ale KUL jest ci obcy.

A z tego to akurat jestem dumna.

A troll jak zwykłe się personalnie dowala.

• mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 15:49
            Z ciebie taki prawnik jak z Dudy
            • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 15:53
              Łączy nas rzeczywiście uczelnia. Co do reszty-masz absolutnie prawo do swojej oceny.
              • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 15:56
                Skończyłaś UJ? W życiu bym się nie spodziewała.
                • daniela34 Re: Poziom intelektualny e-matki 07.05.21, 15:59
                  mizantropka_20 napisała:

W życiu bym się nie spodziewała.

Życie jest pełne niespodzianek.
    • gama2003 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 12:42
      Dodam jeszcze, nieustannie mnie zadziwia obecność na forum osób którym forum nie pasuje.
      A to riki nie ma tu z kim gadać, bo lewituje intelektualnie nad ematkami, co życia nie znają, w kopulację nie umiom i nie te sfery show/biznesowe/imprezowe. I siedzi od dekady zdegustowany.
      A to inni panowie ( chyba), plączą się od lat, nicki zmieniając. Tu celu pobytu nie kumam, moze jedyna okazja do bab zagadać i poocierać się o kobiecość. W piśmie.
      A to tuzy intelektu kobiecego, siedzą, krytykują i męczą się, zamiast zmienić forum albo zwyczajnie siedzieć w mensie na dyżurze i tam licytować się na IQ.

No nie rozumiem. Wczoraj ogladałam wywiad z Piotrem Żyłą, u Kuby W. No i jeśli autorka czuje to co przykładowo ja, słuchając pana skoczka, to cóż tu robi ? Uciekłabym po minucie.
      • taki-sobie-nick Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 23:07
        Ja nie oglądam Kuby W. A skoczków nie słucham, oni są od skakania, nie od gadania.

Któregoś z nich czytałam jakieś dwa zdania i spadłam z krzesła z wrażenia (nie pozytywnego).
    • arthwen Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 13:32
      Merytoryczne dyskusje to się prowadzi na portalach branżowych, krynico.
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 04:19
        Doprawdy?
        • m_incubo Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 16:21
          Owszem big_grin
    • potworia116 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 14:39
      Ano zonk, szukaj innego forum.
      • mizantropka_20 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 04:19
        Racja, poszukam
    • makurokurosek Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 15:42
      od 1,5 roku obserwuję ogromną zmianę na forum, wygląda to tak jakby forum zostało przejęte przez władzę.
      • tiszantul Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 16:02
        "od 1,5 roku obserwuję ogromną zmianę na forum, wygląda to tak jakby forum zostało przejęte przez władzę"

Dziwię się, ze nikt nie reaguje na hordy płatnych pistrolli naganiających na pisowskie szczepienia. Sam RMF dostał 3 mln na promocję szczepień, więc na marketing szeptany w sieci też poszły odpowiednio duże sumy. Tymczasem od roku zaprzestano tutaj demaskowania trolli pisowskich, chociaż wcześniej demaskacje były na porządku dziennym. Ludzie, nie wierzcie we wszystko co mówi Morawiecki z Niedzielskim smile
      • aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 16:18
        makurokurosek napisała:

> od 1,5 roku obserwuję ogromną zmianę na forum, wygląda to tak jakby forum zosta
        > ło przejęte przez władzę.

W jakim sensie przejęte? Jeśli masz na myśli wzmożenie pisstrolskie to nie jest to przejęcie forum.
        • makurokurosek Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 16:25
          Wystarczy porównać ruch na forum, ilość nowych forumek przy jednoczesnym mocnym wygaszeniu stałych bywalczyń oraz przede wszystkim tematykę. Nigdy tematy na forum nie były, aż tak płytki i monotematyczne. Albo promocja szczepień albo jakieś pierdoły rodem z podstawówki.
          • aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 16:38
            Ruch większy czy mniejszy? Bywalczynie zmieniały się zawsze, sądzisz że ktoś je celowo wygasza? Co do pandemii to trudno żeby o niej nie pisać skoro trwa (ewentualnie jest kreowana, jak kto woli wink) Trolli faktycznie więcej, ale one są wychwytywane bez trudu.
            • makurokurosek Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 17:36
              "Ruch większy czy mniejszy?"

Ruch jest o wiele mniejszy.

"Bywalczynie zmieniały się zawsze, sądzisz że ktoś je celowo wygasza?"

Raczej widząc co się dzieje, bardzo mocno ograniczyły swoją aktywność. Nie ma sensu, wystawiać się na celownik władzy.

" Co do pandemii to trudno żeby o niej nie pisać skoro trwa (ewentualnie jest kreowana, jak kto woli wink"

Pandemia jest od ponad roku, życie toczy się dalej. Temat szczepień jest sztucznie nakręcany, zapewne wynika to z braku chętnych do zaszczepienia.

"Trolli faktycznie więcej, ale one są wychwytywane bez trudu."

Ilość troli sądzę, że sięga 70% forumek.
              • aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 20:07
                Makuro, albo sobie robisz jaja i jesteś super trollem, albo masz jakieś zaburzenia z paranoją w roli głównej i odpływasz coraz bardziej. To nie jest śmieszne.
                • makurokurosek Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 22:52
                  Jestem na tym forum od niemal 15 lat, jedne forumki przychodziły inne odchodziły, inne występowały pod kolejnymi nickami. Obserwowałam więc zarówno zmianę swoich poglądów jak i poglądach innych forumek. Dlaczego ? Dlatego, że forum mimo wszystko nigdy nie było monotematyczne, wątki wynikały z problemów dnia codziennego.
                  W obecnej chwili nie tylko nie ma sensu czytać wiadomości, wchodzić na portale informacyjne, nie ma też sensu wchodzić na to forum, wszędzie nachalnie atakuje ta sama propaganda.
                  Mamy okres matur, zbliża się okres egzaminów ósmoklasistów, egzaminów do klas dwujęzycznych, rekrutacji, a tu cisza, tak jakby ematki nie miały dzieci, a jedyne co je pochłaniało to własne odbicie w lusterku i szczepienia.
                  I w sumie taka jest prawda bo nie ma już ematki jest troll a on nie pisze, o swoich obawach, emocjach, dzieciach troll pisze zgodnie z odgórnie narzuconą linią ustaloną przez partię.
                  • aandzia43 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 12:13
                    Kasujesz informacje na poziomie percepcji, masz sito nastawione na przepuszczanie wyłącznie tego co pasuje do zadowalającego cię schematu. Bez sensu jest dyskutowanie z tobą i wyłuszczanie "a nie prawda, bo tu jest taki wątek, piszemy w nim o tym, a nie prawda, bo policzmy forumki". Masz swoją bajkę, coraz bardziej zamnkniętą, i już z niej nie wyjdziesz. Jedną z ciekawych cech ematki jest możliwość obserwowania na przestrzeni lat jak zmieniają się ludzie.
              • tiszantul Re: Poziom intelektualny e-matki 05.05.21, 22:34
                "Ilość troli sądzę, że sięga 70% forumek"

Można oceniać po jednolitym froncie promocji szczepień na forum. Wiadomo, ze ematka to specyficzne towarzystwo, jednak połowa społeczeństwa nie zamierza się szczepić, a na ematce szczepi się 90%
                • allijja Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 10:48
                  to ciekawe, że jak o trollach to zaraz czujesz sie wezwany do odpowiedzi...
          • alicia033 Re: Poziom intelektualny e-matki 06.05.21, 09:03
            makurokurosek napisała:

> przy jednoczesnym mocnym wygaszeniu stałych bywalczyń

konkretnie o jakich nickach piszesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka