Dodaj do ulubionych

Henna kdadi

29.05.21, 12:06

Wlasnie zmylam i nie pokryla mi odrost贸w...馃槪
Na艂o偶y艂am jasny blond, trzyma艂am 1,5 h.
Jaki b艂膮d moglam pope艂ni膰?
Wlosy my艂am szamponem urtekram na zmian臋 z alterra z czarnym w臋glem wiec 偶adnych silikonow tam nie by艂o.
Co teraz robi膰?
Obserwuj w膮tek
    • 35wcieniu Re: Henna kdadi 29.05.21, 12:08
      Chyba najpierw trzeba na艂o偶y膰 bezbarwna. A p贸藕niej ta w wybranym odcieniu.
      Dla mnie to dyskwalifikuje henn臋 i jej podobne "farby" - za du偶o etap贸w i za du偶o zachodu.
    • chatgris01 Re: Henna kdadi 29.05.21, 12:15
      A to nie przez ten w臋giel?
      No i odczekaj 48 godzin, zaraz po zmyciu cz臋sto nic nie wida膰, albo s艂abo.
      • homohominilupus Re: Henna kdadi 29.05.21, 12:19
        *khadi
        Jak to przez w臋giel???
        Myslalam sobie ze ten szampon jest idealny zeby przygotowa膰 w艂osy na henn臋, ze mi je dok艂adnie oczy艣ci.
        Ale dajesz mi nadziej臋, my艣lisz 偶e po 48h odrosty nabior膮 koloru?
        • chatgris01 Re: Henna kdadi 29.05.21, 12:27
          Tak, po 48 godzinach zawsze ciemnieje, we wszystkich odcieniach khadi zreszt膮 (no i po ka偶dym kolejnym na艂o偶eniu te偶 kolor si臋 pog艂臋bia, dlatego jasny blond jest niez艂y, bo przy innych po kilku miesi膮cach kolor robi si臋 zbyt ciemny).
          W臋giel ma dzia艂anie absorbcyjne (poch艂aniaj膮ce), wi臋c je艣li nim umy艂a艣 bezpo艣rednio przed farbowaniem, to m贸g艂 wp艂yn膮膰.
          Na razie odczekaj te 48 godzin i zobaczysz. Da艂abym te偶 temu jasnemu blondowi jeszcze jedn膮 szans臋 i na艂o偶y艂a drugi raz za tydzie艅-dwa (za kolejnym razem zawsze 艂apie lepiej). Przyciemni膰 zawsze zd膮偶ysz.
          • bylam.stara.mostowiakowa Re: Henna kdadi 29.05.21, 12:30
            A czy 1,5 godziny to nie za kr贸tkie trzymanie?
            • chatgris01 Re: Henna kdadi 29.05.21, 12:33
              Nie, zawsze tyle trzymam i 艂apie. Chodzi o to, 偶eby nie wyci膮ga膰 ciep艂ych refleks贸w z henny zawartej w tej farbie, bo im d艂u偶ej si臋 trzyma, tym bardziej wychodzi rudo艣膰. Dlatego jak si臋 chce, 偶eby odcie艅 pozosta艂 ch艂odniejszy, lepiej na艂o偶y膰 dwukrotnie na kr贸tszy czas (i rozrabia膰 w wodzie o ni偶szej temperaturze, bo gor膮co te偶 "wyci膮ga" rudo艣膰).
              • homohominilupus Re: Henna kdadi 31.05.21, 12:48
                Szary kocie, napisalam na priv.
                • chatgris01 Re: Henna kdadi 31.05.21, 13:03
                  Odpowiedzia艂am smile
          • homohominilupus Re: Henna kdadi 29.05.21, 13:13
            chatgris01 napisa艂a:

> Tak, po 48 godzinach zawsze ciemnieje, we wszystkich odcieniach khadi zreszt膮 (
            > no i po ka偶dym kolejnym na艂o偶eniu te偶 kolor si臋 pog艂臋bia, dlatego jasny blond j
            > est niez艂y, bo przy innych po kilku miesi膮cach kolor robi si臋 zbyt ciemny).
            > W臋giel ma dzia艂anie absorbcyjne (poch艂aniaj膮ce), wi臋c je艣li nim umy艂a艣 bezpo艣re
            > dnio przed farbowaniem, to m贸g艂 wp艂yn膮膰.
            > Na razie odczekaj te 48 godzin i zobaczysz. Da艂abym te偶 temu jasnemu blondowi j
            > eszcze jedn膮 szans臋 i na艂o偶y艂a drugi raz za tydzie艅-dwa (za kolejnym razem zaws
            > ze 艂apie lepiej). Przyciemni膰 zawsze zd膮偶ysz.
            >

Racja.
            Nie panikuje wi臋c.
            Zobaczymy
    • lot_w_kosmos Re: Henna kdadi 29.05.21, 13:22
      Mo偶e trzeba by艂o doda膰 soku jablkowego czy innych zakwaszaczy?

Ja u偶ywam henny orsech laskowy z Orientany.
      Zatem ni blond.
      Ale sxczerze j膮 polecam. Pi臋kny zimny naturalny br膮z. Pokrywa wszystko. Nawet pierwsze siwe.
      • homohominilupus Re: Henna kdadi 29.05.21, 13:26
        Podobno zakwaszacze wydobywaj膮 cieply odcie艅
    • mdro Re: Henna kdadi 29.05.21, 13:42
      O, to przy okazji info dla hennuj膮cych (ale tych ciemnych wink) - zamiast Khadi u偶y艂am ostatnio Sattva orzechowy br膮z, jest znacznie ch艂odniejsza ni偶 mieszanka o tej samej nazwie z Khadi, podobny bardziej do popielatego br膮zu. No i taniej wychodzi wink.
      • gryzelda.a Re: Henna kdadi 29.05.21, 20:45
        A jak z pokryciem nowych w艂os贸w? I jak si臋 utrzymuje? Mi si臋 Khadi niestety wymywa (farbuj臋 orzechowym br膮zem) i szukam alternatyw.
        • mdro Re: Henna kdadi 30.05.21, 09:14
          Nie s膮dz臋, by mog艂a by膰 jaka艣 znacz膮ca r贸偶nica - obie to to mieszanki ro艣linne. Mnie akurat 艂apie do艣膰 dobrze, szybciej mam odrosty ni偶 si臋 wymyje, no ale ja ju偶 kiedy艣 pisa艂am, 偶e myj臋 w艂osy co 3-4 dni, wi臋c mo偶e st膮d si臋 to bierze. Bo i kilka pierwszych razy staram si臋 my膰 jak najch艂odniejsz膮 wod膮. Ale zobacz, mo偶e b臋dzie lepiej - jest do kupienia w Hebe. Gorzej by膰 nie powinno wink.

Jedyna zauwa偶alna r贸偶nica to ta, 偶e w przypisie zalecaj膮 odstawienie na p贸艂 godziny po rozrobieniu.
      • mikams75 Re: Henna kdadi 30.05.21, 00:06
        a jak z zapachem? bo kolor z opisu idealny
        • mdro Re: Henna kdadi 30.05.21, 09:21
          Zapach jak to henny - mokre siano wink. Ja si臋 ju偶 przyzwyczai艂am. A do pierwszego mycia mo偶na maskowa膰 wsp贸艂graj膮cymi perfumami, takimi z zio艂ow膮 albo cytrusow膮 nut膮 wink.
          • mikams75 Re: Henna kdadi 30.05.21, 12:31
            a po pierwszym myciu przestaje capic? khadi smierdzi na glowie jak tylko zmokne, spoce sie do czasu az sie calkowicie wyplucze. Dla mnie jest to nie do wytrzymania. Do pierwszego mycia dam rade, oby nie dluzej.
            • mikams75 Re: Henna kdadi 30.05.21, 12:33
              a i jeszcze co do koloru - czy one jak khadi wychodza duzo ciemniejsze niz opakowanie przewiduje? Chce ciemny chlodny braz ale nie za ciemny, nie czarny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka