magdallenac 04.06.21, 16:37 Od dzisiaj u nas wakacje! Wszyscy (prawie) zaszczepieni i zyja tak jakby ostatni rok nigdy sie nie wydarzyl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 23:20 U nas nikt nie zaszczepiony i tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:43 Ja po pierwszej dawce. Covid niestety namieszał bo wedlug pierwotnego planu około 8 maja byłaby druga. Ale nic...Trzeba to brać na klate. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:46 U nas też już wszyscy zaszczepieni Pierwsze letnie imprezy już zaliczone. Pogoda wreszcie taka jak być powinna i relaks na balkonie można wreszcie uprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:56 O wow, to chyba wolę moje spokojne 20+ Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:58 I tak do wrzesnia. A pozniej przez pol roku -40😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:25 to w Minnesocie to 36 stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:30 Tak i mniej wiecej taka pogoda bedzie do wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 21:18 szok to cieplej jak w rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 21:19 chyba ze to w Fahrenheitach? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:59 Chyba bym zdechła przy takich temperaturach 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 23:21 Nie zazdroszcze. Komary sie wylegly? Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:50 Kto wszyscy? Całe społeczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 16:53 Widzisz prawie w nawiasie? 70 kilka % calego stanu, zaszczepione przynajmniej jedna dawka. Od wielu tygodni nie slyszalam o zadnym chorym znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 23:24 Ja tez wogle od poczatku pandemi nie slyszalem o zadnym chorym znajomym ani o zadnym zaszczepionym... a rzadko kto wogole nosil maske poza sklepami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 00:01 Rozumiem. U nas w tych najbardziej zapyzialych, najbiedniejszych, oddalonych od cywilizacji hrabstwach, tam gdzie wiadomosci sie czerpie od sasiada w Wallmarcie, tez nikt o wirusie nie slyszal. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 02:13 Dokladnie. Gdyby kots uwazal ze Hollywood to kolebka cywilicaci to twoje okresleni ebylby bledne ale skoto jest akurat odwornie to my mieszkamy w naciemniejszym rogu zgnilej do glebi cywilizacji. O wirusie niektorzy slyszeli ai nawet wielu sie dalo wrobic w ekperymenty gentyczne ale nawet lekarze nie rzucili sie na niego z wielkim entuzjazmem - moze dlatego ze mieszkam w hrabstwie dosyc konserwatywnym a tych nie latwo wpusci w panike i nie przestaj placic policji tylko dlatego ze BLM tak chce. Z Walmartem tylko gorzej bo one tu dosc rzadko rozrzucone. i tylko biedot aje odwiedza. O tych co tu z Midwest przyjedzaja na urlopy nie wspopmne bo ich nie za bardzo stac na co innego. A przesrane to tu mamy, to prawda, ale jakos nam sie niezle zyje w tym grajdole lewackim i blogiej nieswiadomosci. Ale lepszej opcji na wygodne zycie i olewanie tego wszystkiego na horyzoncie nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:10 Oby to był koniec tego goowna, mam wielką nadzieję. Choć i obawy z tyłu głowy, ale to moja naturalna przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:17 Primula, chodzimy bez masek juz od miesiace. Dwukrotnie bylam okaszlana przez osobe z covidem i dodatkowo spedzilam z nia kilka godzin w samochodzie, kiedy pojawily sie objawy. Nie zarazilam sie. Ja tez gdzies tam z tylu glowy mam, ze moze bedzie jakas kolejna fala, ale z drugiej strony od razu staram sie przeganiac takie mysli. U nas mowia, ze prawdopodobnie w jesieni dostaniemy jedna dawke przypominajaca🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:32 Ja też się staram przeganiać złe myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 23:26 znaczy sie ta cal panika z covidem to jakis hoax? Dawke przypominajaca? Komu i co? Farmie chyba o naszej solidarnosci z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:23 Wczoraj dostalam druga dawke i mnie koncertowo rozlozylo. Cala noc nie spalam z powodu bolu i goraczki. Nadal leze w lozku ,bo nie mam sily wstac. Maz zaszczepil sie dzisiaj i zobaczymy jak on to przejdzie ,mloda bedzie szczepiona za tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:28 Nasza mloda we czwartek. Mnie po drugiej dawce tez rozlozylo. Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwianna2018 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 17:50 Mój mąż po bezproblemowej pierwszej dawce, po wczorajszym drugim pfizerze ma gorączkę, bóle mięśni. Mam nadzieję że minie do jutra. Ja obie dawki oprócz bólu ręki zniosłam super. Córka pierwszą też, tylko ból ręki, drugą ma za dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 20:59 Gratulacje. Jeśli to cię pocieszy, to w weekend byłam w Krakowie. Kraków także zakończył epidemie, wszędzie tłumy, otwarte restauracje, większość stolików zajęta. Ludzie uśmiechnieci, zadowoleni, widać,że potrzebowali tej normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 21:04 Cieszę się z takich wiadomości. Ja powoli zmierzam do prawie normalności. Ale jakiś lęk pozostał - jak nie to świństwo to inne Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 21:13 Zazdraszczam - pogody również! W Michigan mieliśmy podobnie, +40 latem, -30 zimą I się jeszcze pochwalę, że dziś pierwszą dawką mnie zaszczepili. Jeszcze nic mi nie jest, ale profilaktycznie wlazłam do łóżka i przygotowałam paracetamol Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Pochwalic sie chce 04.06.21, 23:29 U nas tak samo ale w naszym życiu nic się nie zmieniło, bo żyliśmy normalnie. Zmieniają się tylko pomysły rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 01:08 Nic nowego. Chwalisz sie caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 02:22 Mialem tu tak sasiadke - perskiego pochdzenia wygladajca aj zona Clooniego, co to sie codzinnie chwalila na lokalanym forum jakie to on ma wszystko super... Super meza, super zwiazek, super prace, super dzieci , super samochody, super dom itp.. Nikt nie kwestionowal a wrecz zyczylismy jej aby tak bylo nawet kiedy obrazala wszystkich dookola - nawet sie wysilala na tlumacznie na polski i walenie obrazliwymi sloganami na Polakow po Polsku.... W kocu byla super intelignetn i super wszystko. I jakis czas temu ucichla. Kilka dni temu przechdze kolo jej domu i widze ze ten super maz - arab chyba, wysiadal z samochodu z super laska - blondyna tym razem, ktora ani na corke ani na nikogo z rodziny nie wygladala. Chwalcie sie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 03:08 Chyba powinienes mnie wygasic, bo ewidentnie uderzylam w jakis czuly punkt i teraz lazisz za mna i ujadasz. Poniewaz ja to forum traktuje, jako czysty relaks, nie mam ochoty marnowac mojego czasu na przepychanki z Toba i nie mam ochoty juz widziec Twoich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 02:27 tez bym chciala zeby JB odszedl na lono Abrahama relatively soon a wladze przejela Kamala You can't be serious, Are you ? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 02:36 eeee tez mi sie to rzucilo w oczy. Dzieki za te sygnaturke. Chyba sobie zrobie przerwe od forum. Odpowiedz Link Zgłoś
forumologin Re: Pochwalic sie chce 05.06.21, 03:54 wiesci o powrocie normalnosci zawsze dobre! Odpowiedz Link Zgłoś