banicazarbuzem 04.06.21, 22:03 W czym przechowujecie wędliny? W woreczkach? Specjalnych pojemnikach? Szukam inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Przechowywanie wedlin 04.06.21, 22:26 Pojemnik mepal, sklep maleomi, ale można kupić w wielu innych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Przechowywanie wedlin 04.06.21, 22:27 Ja głównie w paszczy ale krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Przechowywanie wedlin 04.06.21, 22:38 A w pojemnikach maleomi nie macie problemów z zamykaniem? Bo czytałam opinie i ludzie na to narzekają. Miałam tupperware i mi wsiąkł 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Przechowywanie wedlin 05.06.21, 07:14 > Miałam tupperware i mi wsiąkł 🤷 Jeden? Ja mam wiele - na wędliny, sery, warzywa, produkty sypkie, no pełno. Ostatnio kupiłam na placu nowiutkie po 5 zeta za sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Przechowywanie wedlin 05.06.21, 10:43 Ogólnie mam różne i jestem zadowolona ale ten jeden na wędliny mi wyparował 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Przechowywanie wedlin 05.06.21, 08:20 W Loftach z Rotho, tych płaskich. Nie mogę coś wkleić zdjęcia, ale można wygooglać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Przechowywanie wedlin 05.06.21, 08:49 Sprzedawczyni w mięsnym doradziła, żeby zawinąć w papier i włożyć do zamykanego pudełka. Nie luzem, nie w srebrną folię, nie w woreczek, tylko w papier śniadaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Przechowywanie wedlin 05.06.21, 09:28 Trzymam w zamrażarce, w porcjach na jeden dzień. Wieczorem wyciągam, leżą w pudełku nie zamykanym, w ciągu dnia zjadamy. Ale jeździmy po wędliny rzadko, raz na 7-10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Przechowywanie wedlin 05.06.21, 14:10 Kupuję po kilka plasterków i na talerzu na górnej półce 3 dni poleżą Odpowiedz Link Zgłoś