Dodaj do ulubionych

Paczkomat.

02.07.21, 10:01
Dziewczyny, zamówiłam coś do paczkomatu z prośbą o wysłanie po 2 lipca. Wysłali oczywiście wczoraj. Jest w paczkomacie i mam 48 godzin na odbiór. Będę mogła odebrać dopiero w niedzielę wieczorem, po 56 godzinach. Da się? Czy po 48 blokują paczkomat? Ktoś ma doświadczenie?
Obserwuj wątek
    • araceli Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:03
      inpost.pl/pomoc-jak-przedluzyc-termin-odbioru-paczki-w-paczkomacie
      • gaskama Re: Paczkomat. 02.07.21, 11:09
        Wielkie dzięki. Skorzystam z tej opcji.
    • daniela34 Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:03
      Nie blokują paczkomatu, tylko wyjmują z paczkomatu i albo trafia do punktu odbioru, albo odsyłają do nadawcy, musisz sprawdzić w tej konkretnej firmie kurierskiej
    • feiticeira Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:04
      Po 48 godzinach chyba zwracają do nadawcy. Więc zawsze możesz kazać im wysłać ponownie na ich koszt.
    • ela.dzi Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:04
      Po 48 h wróci do nadawcy, chyba, że trafisz na kuriera, któremu nie będzie chciało się zabrać w niedzielę wieczorem. Kiedyś można było przedłużyć za opłatą, nie wiem czy dalej jest taka opcja.
    • lauren6 Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:04
      Po 48h zabiorą z paczkomatu. Albo odsyłają do nadawcy, albo do magazynu.
    • milka_milka Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:08
      Różnie. Czasem w weekend nie pilnują dokładnie tych 48 godzin, ale to loteria.
    • lesna.baba Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:10
      InPost od początku pandemii "przeterminowane" paczki zwraca prosto do nadawcy, nie można odebrać z centrum logistycznego. Przedłużać nie próbowałam, więc nie wiem, czy się da.
    • madame_edith Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:11
      Moją paczkę zwrócili nadawcy, jak się spóźniłam z odbiorem. Kiedyś można było odebrać z jakiegoś magazynu inpostu, ale chyba już nie ma tej opcji
    • memphis90 Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:14
      A nie może ktoś z rodziny, sąsiadów, znajomych odebrać?
      • szmytka1 Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:17
        u mnie na fb widziałąm, że jakiś nastolatek oferuje odbior z paczkoamtu i dostarczenie do domu. Zastanawiałam się kilka x, czy znajdują się chetni tak zaryzykować i zapłacić za to
    • prawackie_trolliszcze Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:16
      W niedzielę nie obsługują paczkomatów, więc też niczego z nich nie wyciągają. Powinnaś bez problemu odebrać wieczorem. Raczej nie blokują odbioru po upływie 48 godzin, a przynajmniej w dwóch przypadkach, kiedy odbierałem po upływie 48 godzin, nie zablokowali.
      • feniks_z_popiolu Re: Paczkomat. 02.07.21, 11:29
        Właśnie tak miałam.ostatnio W niedzielę ok. 15 odebrałam o paczkę, była od piątku w paczkomacie. Nie wiem przypadek czy reguła.
    • thank_you Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:23
      Nie blokują, dopóki nie wyjmą - z dwa razy wyciągałam po terminie i udało się.
      Tu masz informacje jak przedłużyć pobyt paczki w paczkomacie o kolejne 48 h: inpost.pl/pomoc-jak-przedluzyc-termin-odbioru-paczki-w-paczkomacie
      • gaskama Re: Paczkomat. 02.07.21, 12:40
        Dzieki!
    • gaskama Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:27
      Dzieki wszystkim!!!!
    • gryzelda71 Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:32
      Można przedłużyć pobyt paczki. Robiłam, działa.
    • mamtrzykotyidwa Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:34
      Nie blokują, zabierają paczkę i odsyłają do nadawcy.
    • jaga34 Re: Paczkomat. 02.07.21, 10:37
      Po 48 godzinach kurier może tę paczkę z powrotem zabrać, ale nikt jej nie drukuje w systemie. Jeżeli termin odbioru wypada w niedzielę, a kurier przyjeżdża dopiero w poniedziałek to masz dodatkowe kilka godzin.
    • odnawialna Re: Paczkomat. 02.07.21, 11:50
      Zwykle kurier podjeżdża do paczkomatu raz dziennie, w godzinach 8-16, więc jeśli termin upływa poza tymi godzinami, spokojnie można odebrać później, nawet następnego dnia (z tej reguły odpadają okresy przedświąteczne, ale to wiadomo).
      W moim paczkomacie już wyczaiłam, że kurier jest między 10 a 11 rano i jeśli termin upływa np. o 16, to mogę odebrać następnego dnia, byle przed 10. Gorzej będzie jeśli kurier zmieni sobie trasę 😀
      W niedzielę kurierzy nie jeżdżą, pewnie ostatnie odbiory są w sobotę przed południem, więc w niedzielę jeszcze paczka powinna być w paczkomacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka