Dodaj do ulubionych

Jak to załatwić? Help

07.07.21, 15:49
Właśnie jestem w drodze do Polski na parę dni. Wzięłam sobie mieszkanko airbnb specjalnie z opcją self check in. Gościu mi właśnie pisze ze specjalnie będzie na mnie czekał żeby mnie wpuścić. No strzeliło mnie. Pewnie nie zrozumiecie ale jak z tych, co unikają ludzi jak ognia, szczególne nieznanych i ta cała akcja psuje mi te parę wyszarpanych, samotnych dni w Polsce.
Jak mu zwroce uwagę, bedzie myślał, że jestem jakaś osoba spod ciemnej gwiazdy, która chce mu zniszczyć mieszkanie.

Powiedzieć coś? Czy przemilczeć... On pisze, że chce mi wszystko wytłumaczyc...jak otworzyć okno, np?

Poradzicie mi proszę.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 15:51
      big_grin big_grin
      • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 15:57
        Nie śmiać się proszę. To są prawdziwe problemy introwertyków - ludzie, którzy chcą rozmawiać. Jestem np. Teraz w pociągu. Siedzi facet na przeciwko mnie i zagaduje...koszmar.
        • primula.alpicola Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:12
          Uciekaj, to może być bywalec!
    • kautokeino Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 15:55
      Napisalabym, ze specjalnie wzielam z ta opcja, zeby sie nie musiec umawiac z kims na konkretna godzine i okreslila przybycie "miedzy 10 rano a 3 w nocy". Jeszcze nie bylam w polskim airbnb, ale w zagranicznych trafiam wylacznie na opcje samodzielnego meldowania.
      • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:03
        On naciskał żebym podała czas i podałam. Dopiero później zrozumiałam, że on chce się spotkać. Myślałam, że chodzi o sprzątanie mieszkania.
        • szara.myszka.555 Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:11
          Jak już dotrzesz, to skłam, że przyjechałaś pierwsza i czekasz na współtowarzysza podróży - żeby nie pomyślał, że będziesz sama.
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 15:56
      Powiedz że nie jesteś w stanie określić na którą dojedziesz i w związku z tym trudno ci się umówić? Albo że dojedziesz w środku nocy.
    • cosinuss Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 15:56
      Powiedz, że cierpisz na fobię społeczną i dlatego szukałaś oferty z opcją self check in. I że jeśli mu to nie odpowiada, to oczywiście możesz zrezygnować.
      Albo, że masz zdeformowaną twarz i przyjechałaś na konsultację przed operacją i unikasz ludzi, bo Cię to krępuje.
    • odnawialna Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 15:59
      Bardzo dziękuję za chęć pomocy, ale nie jestem w stanie przewidzieć kiedy się zamelduję. W razie problemów będę dzwonić.
      • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:04
        To powie że poczeka...
        • forumologin Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:08
          zwal na koronawirusa. powiedz z espwcjalnie wybralas taka opcje bo sie bardzo bpisz zakazenia bo jestesnwngrupie ryzyka i nie mozesz byc szczepiona ze wzgl zdrowotnych. bez wyjatkow (bo na pewno powienze on zdrowy). i popros czy w zwiazku zbtym mozecie ro zalatwic tak jak obiecane w ofercie czyli bezkontaktowo bo jest to dla Ciebie bardzo wazne.
          • forumologin Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:08
            przepraszam za literowki
      • ajaksiowa Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:04
        Jak funkcjonujesz w $wiecie z TAKĄ przypadłością?😂😂
        • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:13
          No w pracy udaje że jestem normalna, kosztuje mnie to jednak dużo energii...🙂 Koszmarem było dzieciństwo moich dzieci i rozmawianie z innymi mamusiami np. Na placu zabaw.
          • bylam.stara.mostowiakowa Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:15
            Swoją drogą to natręt.
        • snakelilith Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:14
          Normalnie. Zaciska zęby i spina pośladki, a teraz nie ma na to ochoty. Po kija ten facet na nią czeka, jak wybrała opcję bezkontaktową?
          • krolewska.asma Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:21
            moze starszy pan ktory pomaga obslugiwac mieszkanie syna czy cos i nudzi sie na emeryturze ( kilka razy takich spotkalam) ?
            jeszcze jak gosc zagraniczny to tym bardziej mozna wiecej przepytac
    • primula.alpicola Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:14
      Boisz się covida, straszliwie się boisz, i wykluczone, żebyś się z nim spotkała.
    • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:15
      Panie XXXX, bardzo dziękuję za chęć pomocy, dopiero teraz zrozumiałam, że chce mnie Pan wpuścić. Bukujac Państwa apartament wzięłam specjalnie opcję "self check in" aby nie musieć się umawiać na konkretną godzinę, gdyż jest to jednak stresujące dla obu stron. Czy jest możliwe skorzystanie z opcji bezkontaktowego wejścia? Pozdrawiam

Jeszcze nie wysłałam...
      Ale zainspirowały mnie Wasze odpowiedzi...

Tylko co zrobię jak powie, że to nie możliwe?
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:18
        Ja bym nie pytała, czy jest możliwa, opcja bezkontaktowa, bo jeszcze odmówi. Ja bym oznajmiła ze chcę z niej skorzystać. Tak na dobrą sprawę to on teraz usiłuje zmienić warunki umowy.
      • primula.alpicola Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:18
        To nie pytaj czy to jest możliwe.
      • forumologin Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:19
        kropka po "aby nien usiecn umawiac sie na konkretna godzine)". tlumaczac sie dajesz mu pole do negocjacji....
        zakonczyc: prosze o mozliwosc self check in jak jest to w ofercie.
        • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:22
          O to to. Wykasuje pytanie. Jejku, dzięki...jak zawsze jesteście niezawodnie!
          • jednoraz0w0 Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:26
            I nie pisz, ze stresujące dla obu stron, bo ci odpisze, ze dla niego nie jest stresujące suspicious
      • m_incubo Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:22
        Źle.
        Ja bym napisała, że zmienił ci się plan podróży i nie wiesz kiedy będziesz, najprawdopodobniej jednak dużo później, niż masz faktycznie być.
        • wapaha Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:40
          Dokładnie, jak wyżej m_incubo napisała

Ja bym napisała nawet : Niestety, zmianie uległ plan podróży, nie jestem w stanie określić godziny przybycia. Dobrze, że mają państwo opcję self check in
          Pozdrawiam
      • annajustyna Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 21:30
        Szanowny Panie, bo Panie z nazwiskiem w Polsce jest niegrzeczne.
    • krolewska.asma Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:19
      rozumiem doskonale, nie cierpie takich namolnych wlascicieli, moze to naprawde popsuc urlop, napisalabym ze nie chce sie spotykac w srodku pandemii, jak to nie pomoze to moze do airbnb pisz, to twoj urlop w koncu

jejku az mnie ciarki przechodza na mysl o takim umawianiu sie i czatowaniu na gosci a potem rozsiadaniu sie im na kanapie i przepytywaniu badz zameczaniu opowiesciami
      • kurt.wallander Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:06
        krolewska.asma napisała:

> jejku az mnie ciarki przechodza na mysl o takim umawianiu sie i czatowaniu na g
        > osci a potem rozsiadaniu sie im na kanapie i przepytywaniu badz zameczaniu opow
        > iesciami

Juz nie wymyslaj dzikich opowieści. Ja tez w 95% przekazuję klucze moim gościom osobiście. Raz, że faktycznie lepiej jest osobiście wyjaśnić jak wejść do budynku, jak wjechać do garażu (u mnie jest kilka wjazdów), czy nawet jak wjechać na teren osiedla itp. Dwa, chcę zobaczyć gości, w razie podejrzanych typków po prostu nie wydam kluczy. Całość operacji, jesli goście nie mają dodatkowych pytań, trwa do 10 minut. Nie ma mowy o moim rozsiadaniu się na kanapie, bo niby po co. Powracającym gościom przeważnie oferuję self check-in.
        • droch Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:35
          Nawet znajomość położenia głupiego zawora wody może być istotna.
        • krolewska.asma Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 18:36
          nie lepiej przejsc na wynajem dlugoterminowy skoro jestes taki przewrazliwiony?
          co ci goscie ci zrobia w tym mieszkaniu?
          nawet jak urkadna telewizor to przeciez jakies grosze sa i szkoda twojego zycia na emocjonowanie sie czy akurat przyjedzie podejrzany typek czy nie
    • lumeria Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:25
      Jeśli będziesz musiała sie z nim spotkać by odebrać klucze, powiedz, ze jesteś po dwóch nieprzespanych nocach i chesz natychmiast położyć się spać, a jesteś tak zmęczona, ze instrukcji nie zapamiętasz, jak musi takowe przekazać, to prosisz by na kartce wszystko napisał i zostawił pod drzwiami rano, bo nie wiesz kiedy wstajesz. Prosisz o nie budzenie i nie przeszkadzanie. Wez klucze do reki, ale nie wchodź z panem do mieszkania. (Nie wchodzisz z obcym mężczyzną do mieszkania). Wejdź dopiero jak on je opuści.
    • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:42
      Gościu pewnie w ciężkim szoku...nie odpowiada...
      No cóż. Bardzo się cieszę, że wysłałam tego WhatsAppa. A to dzięki Wam - kocham Was!
    • ludzikmichelin4245 Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:47
      Ale czemu ten gościu tak ciśnie, żeby cię zaczekować? Ludzie to naprawdę mają nadmiar czasu.
    • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:55
      Odpisał, że mi poda kody wejściowe "jak mi na tym tak zależy" . Pewnie emeryt, macie rację....
      • primula.alpicola Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 16:59
        Tylko się nie tłumacz, "dziękuję, czekam".
        • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:02
          Tak mu właśnie odpisałam.👍
      • snakelilith Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:48
        A następnym razem bierz sieciówkowy hotel. Recepcjonistów najczęściej goście w ogóle nie obchodzą, im mniej kontaktu, tym mniej dla nich roboty i nie będziesz miała wścibskich właścicieli mieszkań airbnb, którzy osobiście chcą pilnować porządku.
        • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:55
          Kocham anonimowe siecowkowe hotele. Jedyna wada jest to, no że wchodzą do mojego pokoju podczas mojej nieobecności i sprzątają. A jak proszę żeby nie sprzątać to i tak sprzątają...no i jak tu żyć 😂
          • primula.alpicola Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 18:07
            To cud, że w ogóle wychodzisz z domuwink
    • lot_w_kosmos Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 17:56
      Bez przesady - gość nie będzie cie przesłuchiwal z zarobków, miłości życia ani badał ginekologicznie.po prostu da ci klucze. Po drodze nie spotkalas ludzi? Podróżowałaś w kapsule ? W Polsce masz zamiar się zabunkrowac na te paredni i jeść chleb z puszki od proppersów?
      • wapaha Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 18:04
        lot_w_kosmos napisała:

> Bez przesady - gość nie będzie cie przesłuchiwal z zarobków, miłości życia ani
        > badał ginekologicznie.po prostu da ci klucze. Po drodze nie spotkalas ludzi? P
        > odróżowałaś w kapsule ? W Polsce masz zamiar się zabunkrowac na te paredni i je
        > ść chleb z puszki od proppersów?

zdecydowała się na wynajem mieszkania z konkretna opcją
        gdyby to miało być mieszkanie z łóżkiem kontynentalnym a tuż przed przyjazdem okazłoby się, że jest to materac na ziemi to też miałaby akceptować bo kiedys spała pod namiotem ?
        no weź
      • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 18:27
        O tak, kapsuła...rozmarzylam się.
        A w Polsce mam zamiar się poduczyć na moje studia zaoczne w mieszkaniu i poczodzic po mieście. Zero spotkań. A tak w ogóle to dziękuję za zrozumienie.
        • krolewska.asma Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 18:37
          dodalabym po pobycie w opinii ze wlasciciel narzuca sie
          • lucerka Re: Jak to załatwić? Help 07.07.21, 18:44
            Dostałam już na szczęście numery do mieszkania. Napisałam wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka