Dodaj do ulubionych

75 tyś!!!!

• szafireczek Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:00
      Dobry kierunek! Udanych wakacji i pomyślnych wiadomości!
    • eliszka25 Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:12
      Super wiadomość! Ja się na tym zupełnie nie znam, ale śledzę twoje wątki i trzymam za was kciuki. Cieszę się, że wyniki tym razem lepsze!
      • karme-lowa Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:20
        Za tydzień powtórka badań i już jestem zła, bo ma mieć znowu wtedy okres. I znowu wyniki spadną.
        Jutro jedziemy na te specjalistyczne badania z krwi.
        Na wyniki poczekamy długo.
        Na wakacje nie pojechaliśmy. Pojedziemy pod koniec lipca, bo ten wyjazd to byłby na wariackich papierach.
        • india-mia21 Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:34
          Ajjjj niedobrze się zbiegło tą miesiączką-tym bardziej, że u Was każdy tysiąc PLT jest niezmiernie ważny.
          A czy możesz bardzo ogólnie napisać jakie to badania specjalistyczne (jeśli już pisałaś to najwyżej przekopie cały wąteksmile) albo w jakim kierunku (jak najbardziej ogólnie)? Hematologa/zaburzenia hemostazy to moje zainteresowanie zawodowe.
          • karme-lowa Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:40
            india-mia21 napisała:

> Ajjjj niedobrze się zbiegło tą miesiączką-tym bardziej, że u Was każdy tysiąc P
            > LT jest niezmiernie ważny.
            > A czy możesz bardzo ogólnie napisać jakie to badania specjalistyczne (jeśli już
            > pisałaś to najwyżej przekopie cały wąteksmile) albo w jakim kierunku (jak najbard
            > ziej ogólnie)? Hematologa/zaburzenia hemostazy to moje zainteresowanie zawodowe
            > .
            Narazie chcą wykluczyć Von Villebrandta i czynnik 8.
            Jeśli tu nic nie wyjdzie, to szukanie dalej.
            Te badania to krew, tyle że muszę jechać do odpowiedniego laboratorium, w odpowiedniej miejscowości i długo czekać na wynik.
            • karme-lowa Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:42
              Chyba przekręciłam nazwisko tego Von🥴
              • india-mia21 Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 21:58
                Rozumiem. Czasami spadek czynnika von willebranda ciężko "uchwycić" , bo np byle stan zapalny powoduje jego wzrost. Czasami powtarzamy badanie u pacjenta kilka razy i dopiero za kolejnym wyniki potwierdzają nasze podejrzenie. Mam nadzieję, że hematolog dobrze Córkę poprowadzi i znajdziecie szybko rozwiązanie jej dolegliwości.
                • karme-lowa Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 22:04
                  Mnie najbardziej denerwuje to strasznie. Że mam na córkę uważać, nie dopuścić do upadku/urazu bo może się wykrwawić, jak tylko pojawią się siniaki to mamy przyjeżdżać, itp.
                  • india-mia21 Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 22:17
                    Rozumiem. Jeśli to faktycznie vWD to jeszcze który typ jest ważny. A czy ktoś w rodzinie miał skłonności do krwawień, siniaczenia albo może Ty czy Twoja mama, babcia, siostra mamy mialyscie obfite, przedłużające się miesiączki (dłuższe niż 7 dni)?
                    • karme-lowa Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 22:35
                      india-mia21 napisała:
                      A czy ktoś w
                      > rodzinie miał skłonności do krwawień, siniaczenia albo może Ty czy Twoja mama,
                      > babcia, siostra mamy mialyscie obfite, przedłużające się miesiączki (dłuższe n
                      > iż 7 dni)?
                      No właśnie nie.
                      • india-mia21 Re: 75 tyś!!!! 12.07.21, 23:06
                        Jeśli będziesz miała taką chęć, to daj znać haslowo oczywiście jak rozwija się sytuacja (np vWD wykluczony albo analizujemy multimetry).
                        Jeśli możesz jeszcze powiedzieć z jakiego regionu jesteście (ogólnie: wschód, zachód, północ, południe Polski)-domyśle się do jakiego prawdopodobnie ośrodka traficie. Jeśli to zbyt osobiste to oczywiście rozumiem.
    • annajustyna Re: 75 tyś!!!! 13.07.21, 20:58
      Super 🤗🤗🤗😘

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka