Dodaj do ulubionych

To piekne, wspaniałe Podlasie

13.07.21, 19:08
Piotr Łapszo, radny Rady Miejskiej w Łapach(Podlasie), poinformował za pośrednictwem Facebooka, że burmistrz lub dyrektor miejscowego Domu Kultury odwołał wyczekiwane przez mieszkańców Holi Święto Kolorów. Atrakcja miała być punktem programu pikniku "Przybij Piątkę Sąsiadowi".
Wszystko dlatego, że członkowie parafii na prośbę proboszcza wysłali pismo do burmistrza, a także umieszczali masowo negatywne komentarze w mediach społecznościowych - tłumaczyli, że hinduistyczne Święto Holi obchodzone jest na cześć bogów płodności, egoistycznej przyjemności i seksu, a takich festiwali katolicy w swoim mieście nie chcą.

Jak czytam rozanielone ematki, które rozpływają się nad wspaniałościa Podlasia, Podkarpacia, Lubelszczyzny to pytam czy naprawdę nie brzydzicie się jeźdżić w takie miejsca
Obserwuj wątek
    • potworia116 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:20
      Nie brzydzimy się naprawdę 😋.
    • tanebo001 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:29
      Co wsiok to wsiok
    • januszekxxl Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:32
      palaczka_zwlok napisała:
      burmistrz lub dyrektor miejscowego Domu Kultury odwołał wyczekiwane przez mieszkańców Holi Święto Kolorów.

Pierwszy raz słyszę o takim święcie.
      • srubokretka Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:11
        wodzirej stoi w budce 6x6 i co pol godziny rozrzuca torebeczki z kolorowym proszkiem wsrod dzici 5-15 letnich. Dosc drentwo to wyglada, ale impra ma potencjal, jak amerykanski Halołin.
        Mi to lata, kazdy powod dobry do balowania. Mam nadzieje jednak, ze ktos sprawdza ten proszek, bo dzieciaki sporo go wdychaja.
        Szkoda, ze Polacy sa tak malo orginalni.
    • kokokoko_euro_spoko Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:36
      Nie brzydzę się, ale uważam na każde słowo w pierwszych kontaktach. I tak bym rzekła, wschodnia Małopolska jest bardziej odjechana w tą stronę, o której piszesz. Przemyśl i okolice zajmują się cały czas nienawiścią do Ukraińców, a już takie Zamojskie to chyba wszystko w dupie ma. Dalej na górę wiem mniej, ale zdaje się, że w Białostockiem znów bojówkowo się robi. Z bejsbolem raczej jechać.
    • gryzelda71 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:36
      Cieszę się, że się brzydzisz Podlasia.
    • borsuczyca.klusek Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:47
      Od Lubelszczyzny się proszę odpierniczyć 🙄
      • zosia_1 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 14.07.21, 06:48
        A to sprawdź sobie, gdzie Czarnek się edukował.
    • angazetka Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:50
      Nie, nie brzydzę się, jestem stamtąd.
    • cegehana Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 19:54
      Przybij piątkę? W pandemii?
    • srubokretka Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:05
      Wyrazili swoje zdanie. Maja do tego prawo. Masz jakis problem z tym?
      • potworia116 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:07
        Ona ma nawet problem z tym, że ktoś tam ma wakacje pojedzie, zamiast splunąć z odrazą ku Mekkce.
      • araceli Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:10
        srubokretka napisał:
        > Wyrazili swoje zdanie. Maja do tego prawo. Masz jakis problem z tym?

Jak wyrażą zdanie, że śrubokrętce należy urżnąć łeb a władze się do zdania przychylą to też nie będzie problemu?
        • 1_legenda_lasu_1 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:17
          Nawoływanie do uciecia głowy jest karalne, niechęć wobec imprezy nie jest
          • potworia116 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:22
            Jeśli było tak, jak twierdzi autorka i święto było "wyczekiwane przez mieszkańców" to słabo, że zabronili. Jeśli jest tam jakaś mniejszość z subkontynentu, to już w ogóle chujowo i niekonstytucyjnie.
            Natomiast mnie, jako letniczce, Holi na Podlasiu jest tak potrzebne jak Matki Boskiej Zielnej na Cejlonie.
            • 1_legenda_lasu_1 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:25
              I ja się z tym zgadzam.
          • araceli Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 21:09
            1_legenda_lasu_1 napisała:
            > Nawoływanie do uciecia głowy jest karalne

Jak widać władza na podstawie "wyrażenia zdania" wiele może zmienić.
      • anorektycznazdzira Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 14.07.21, 06:58
        Raczysz żartować.
        Ja wyrażą zdanie, którędy masz chodzić i jak się ubierać, żeby ich wersja pambu była kontenta, to wszystko git?
    • araceli Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:11
      Miejsc się nie brzydzę - w tamtejszych rejonach piękna to jest przyroda, ona niewinna - cyrków nie odstawia.
    • attiya Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:29
      Jestem Podlasianką. Wstyd mi, że coś takiego się dzieje, wstyd mi za to, co kilka dni temu stało się w Jedwabnem. Ale poza tym nie brzydzę się tam jeździć. Jest tam od groma fajnych, tolerancyjnych ludzi. Niech się wstydzą i brzydzą tacy jak ty, którzy którzy napuszczają jednych na drugich, nie jesteś lepsza od tych mieszkańców Łap protestujących przeciwko fajnej imprezie.
      • palaczka_zwlok Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:33
        Jestem lepsza.
        • potworia116 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:54
          palaczka_zwlok napisała:

> Jestem lepsza.

Nie😎.
          • palaczka_zwlok Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:56
            Tak. Koniec dyskusji.
            • potworia116 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 21:03
              palaczka_zwlok napisała:

> Tak. Koniec dyskusji.

Dowcipna to ty jesteś 🥴.
        • angazetka Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 21:08
          W czym?
          • palaczka_zwlok Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 21:12
            We wszystkim.
            • potworia116 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 22:01
              palaczka_zwlok napisała:

> We wszystkim.

W sękaczu nie.
    • nena20 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 13.07.21, 20:33
      😂😂😂
      • joana012 Re: To piekne, wspaniałe Podlasie 14.07.21, 07:17
        Dyskusja w tym wątku pokazuje jak pięknie Kaczyńskiemu udaje się realizować politykę na puszczania Polaków na siebie. On zbija swój kapitał na sporach i braku jedności wśród ludzi.
        Nie ma sensu obrażać się na jakiś region kraju tylko dlatego że jest bardziej odjechany religijnie, a już skakać sobie do oczu to woda na młyn dla pisu.
        Region jest piękny turystycznie i nic tego nie zmieni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka