Dodaj do ulubionych

Szczepienie

27.07.21, 07:15
Tak sobie przeglądam wszystkie wątki covidowe.
I zastanawia mnie jedno. Co ematce przeszkadza w tym, że ktoś się nie chce szczepić? Po co takich ludzi wyzywać od foliarzy?
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Szczepienie 27.07.21, 07:27
      Też tego nie rozumiem. Jeszcze jakby coś było zagwarantowane przy konkretnym odsetku zaszczepionych. Ale wiadomo, że nasz rząd i tak będzie robił, co będzie chciał.
    • araceli Re: Szczepienie 27.07.21, 07:32
      Wałkowane było milion razy ale widać foliarz dalej nie rozumie i koniecznie musi założyć nowy wątek.
      • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 13:00
        Po co obrażasz?
    • kropkacom Re: Szczepienie 27.07.21, 07:38
      Pamiętam początek pandemii kiedy niektórzy myli jeszcze klamki alko i teksty, że ojej nie ma szczepionki. Teraz dla wielu szczepionka to wróg a pandemia to spisek. W ogóle wszystko jest spiskiem. Ludzie przestali się wstydzić i szerzą dezinformacje. Uważają, że wiedza lepiej. Niby skąd tylko? Ja tam w realu nikogo foliarzem nie nazywam. A forum to forum. Nie jesteś tu od wczoraj. No i co przeszkadza, że ludzie się szczepią? W realu zaznaczam, dziewczyna mojego syna usłyszała miedzy innymi tekst: a twoi rodzice nie boja się, że będziesz bezpłodna?
      • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 27.07.21, 12:07
        a skąd pewność, że nie będzie?
        Dziwny jest ten straszliwy przymus państw do wyszczepienia wszystkiego co się rusza, łącznie z łamaniem praw człowieka pod tym pretekstem (Francja), w ramach walki z chorobą, która dotyka bardzo znikomy % populacji. Nic dziwnego, że ludziom przestaje się to kleić.
        Niby dzieci nie przechorowują źle - vide statement Rady Medycznej z wczoraj, te przerażające PIMSy to ledwie 400 dzieci w 1,5 roku (ile choruje i umiera na raka / zapalenie opon mózgowych / dowolne choroby inne?), ale szczepić trza. Że chorują i umierają starzy i grubi spowodowało rozluźnienie u mlodych, to trzeba było wypuścić info o umierających 30 latkach i starszyć Deltą, która powoduje rozstrój żołądka.
        Izrael niby wyszczepił 80% populacji, odtrąbili sukces, po czym okazuje się, że WRACAJĄ DO RESTRYKCJI. To po jaki chooj te szczepionki?
        • sylwianna2018 Re: Szczepienie 27.07.21, 13:35
          piekna_remedios4 napisała:

> a skąd pewność, że nie będzie?
          > Dziwny jest ten straszliwy przymus państw do wyszczepienia wszystkiego co się r
          > usza, łącznie z łamaniem praw człowieka pod tym pretekstem (Francja), w ramach
          > walki z chorobą, która dotyka bardzo znikomy % populacji. Nic dziwnego, że ludz
          > iom przestaje się to kleić.
          > Niby dzieci nie przechorowują
          > horują i umierają starzy i grubi spowodowało rozluźnienie u mlodych, to trzeba
          > było wypuścić info o umierających 30 latkach i starszyć Deltą, która powoduje r
          > ozstrój żołądka.
          >
          No, moja 38 letnia koleżanka tak się przejęła tymi info od rządu o 30- latkach umierających na covid że aż z wrażenia też umarła pod respiratorem, zostawiając dwoje dzieci.
          • katie3001 Re: Szczepienie 27.07.21, 13:58
            A jaki byl wynik sekcji? Czy przyczyną byl cowid czy rozwalone respiratorem płuca?
            • rb_111222333 Re: Szczepienie 27.07.21, 14:06
              A jak myślisz, dlaczego ją podłączali do respiratora?
            • la_mujer75 Re: Szczepienie 27.07.21, 14:11
              Nie wiedziałam, że lekarze podłączają zdrowych ludzi, aby im respirator rozwalił płuca...
              • mamamisi2005 Re: Szczepienie 27.07.21, 16:21
                Bo te plandemiczne respiratory to muszą być jakieś specjalne. Co rusz można się natknąć na straszne skądinąd historie, jak ktoś w śpiączce/z SLA itp wentylowany mechanicznie x lat i nie schodzi z tego padołu, a tu w covidzie cyk cyk 2 tygodnie pod respiratorem i płuca rozwalone na amen.
          • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 27.07.21, 14:29
            pozwól że nie uwierzę w opowieści z mchu i paproci jakiejś randomki, która pisze pierwszy raz na tym forum
            • evee1 Re: Szczepienie 27.07.21, 14:53
              Oczywiście możesz nie wierzyć, co nie zmienia faktu, że młodzi ludzie też niestety umierają na Covid. Nie z powodu chorób towarzyszących, nie z powodu podłączenia do respiratora (wtf?), tylko na Covid.
              • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 28.07.21, 12:58
                oczywiście, wiem o tym. Nadal jest to promil
        • mamamisi2005 Re: Szczepienie 27.07.21, 16:09

> Niby dzieci nie przechorowują źle - vide statement Rady Medycznej z wczoraj, te
          > przerażające PIMSy to ledwie 400 dzieci w 1,5 roku (ile choruje i umiera na ra
          > ka / zapalenie opon mózgowych / dowolne choroby inne?)

No ile? Bo znalazłam dane tylko sprzed kilku lat, więc chętnie się zapoznam z aktualnymi. Jak dla mnie te 400 to wcale nie jest mało, choć zdaję sobie sprawę, że dla niektórych i 4000 to byłoby niewiele. Oczywiście pod warunkiem, że nie dotyczyłoby ich dziecka.
          • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 28.07.21, 13:00
            no ja nie wiem ile, to było pytanie, zauważyłaś zapewne znak zapytania.
            400 dzieci w przecięgu 1,5 roku to JEST MAŁO
        • kropkacom Re: Szczepienie 27.07.21, 18:01
          Może będzie. Tylko nie przez szczepienie. Kwestia, że takich testów nie rzuca się nastolatce.
          • kropkacom Re: Szczepienie 27.07.21, 18:13
            Tekstów miało być.
        • malgosiagosia Re: Szczepienie 27.07.21, 23:13

> a skąd pewność, że nie będzie?
          > Dziwny jest ten straszliwy przymus państw do wyszczepienia wszystkiego co się rusza,

www.bankier.pl/wiadomosc/Koronawirus-a-zwierzeta-W-przyszlosci-psy-i-koty-tez-trzeba-bedzie-szczepic-8083172.html
    • lilia.z.doliny Re: Szczepienie 27.07.21, 07:41
      Od czasow lektury Dzumy Camusa odczuwam instynktowny lek przed ludzmi sabotujacymi.odkrycia naukowe.
      A w sumie to od pierwszej wzmianki.o Galileo Galilei.
      A moze nawet cos bylo jeszcze wczesniej?.
      • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 27.07.21, 12:12
        ale dżuma nie wybierała ani wieku, ani płci ani pogody ani chorób współistniejących - padali wszyscy jak leci - w przeciwieństwie do covidka

PS. widziałaś, że na jesień nowy sezon Sukcesji? wink
        • lilia.z.doliny Re: Szczepienie 27.07.21, 12:27
          Si
          Czekam bardzo
    • leni6 Re: Szczepienie 27.07.21, 07:43
      Nikogo nie wyzywam, ale mi np przeszkadza jak karetki są tak obłożone, że godzinami nie przyjeżdżają do pacjentów, przeszkadzają mi sparaliżowane szpitale.
      • raczek47 Re: Szczepienie 27.07.21, 07:56
        No właśnie, zatykanie opieki zdrowotnej (liczba naprogramowych zgonów za ubiegły rok to chyba ponad 100 00) ,to ludzie ,którzy zmarli nie na covid ,ale inne choroby,bo nie mieli dostępu do lekarzy,a j to,że przez durniów dzieciaki znów będą siedziały w domach zamiast chodzić normalnie do szkoły. To mi przeszkadza.
        Ja się zaszczepiłam właśnie nie tyle z osobistych przekonań czy strachu przed covidem ,co właśnie ze względów społecznych.
        • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 08:40
          Dostępu do lekarzy nie mieli,bo wprowadzono teleporady i przekształcanie nie wiadomo na co całych szpitali w covidowe.Nie mówiąc o tym, że rząd buchnął Warszawie szpital.To, że Polska miała cały czas nauczanie online jest wina rządu,tak samo jak kulejąca służba zdrowia.W Polsce i bez wirusa ludzie nie mają dostępu do opieki medycznej.
          • wapaha Re: Szczepienie 27.07.21, 11:31
            edelstein napisała:

> Dostępu do lekarzy nie mieli,bo wprowadzono teleporady i przekształcanie nie wi
            > adomo na co całych szpitali w covidowe

Twierdzisz, że przekształcono oddziały na covidowe niepotrzebnie - bo stały puste i bezużyteczne? 🤔

.Nie mówiąc o tym, że rząd buchnął Warsza
            > wie szpital.To, że Polska miała cały czas nauczanie online jest wina rządu,tak
            > samo jak kulejąca służba zdrowia.W Polsce i bez wirusa ludzie nie mają dostępu
            > do opieki medycznej.

A to fakt,
            • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:41
              Akurat tam gdzie mam rodzinę stał pusty,po prostu zamknięto większość oddziałów.Na narodowym podobno tłumy były 😃
              • jolunia01 Re: Szczepienie 27.07.21, 11:54
                Noo, tłumy! Jakieś 250 osób - w szczycie zachorowań.
              • wapaha Re: Szczepienie 27.07.21, 12:11
                Tam gdzie masz rodzinę jesienią b.duzo zachorowan było. Rozumiem że leżeli w domach bo szpital zamknięty?
                • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:34
                  Nie wiemy nie znam nikogo kto zachorował na covid🤷
                  • wapaha Re: Szczepienie 27.07.21, 15:21
                    jestes rozsądna i logiczna
                    przecież wiesz, ze fakt, że nikog nie znasz kto zachorował na covid wcale nie znaczy, ze takich osób nie było
                    więc ten argument sam w sobie wcale nie dowodzi, że w danym mieście, szpital zamknięto ot tak

uwierz mi ( wiem, że nie musisz ) że szpital o którym piszesz, na jesieni 2020 otworzył zmodernizowany oddział obserwacyjno-zakaźny. Wtedy też, odwołano przyjęcia na kardiologię, ponieważ 4 medyków było zarażonych. Uważasz, że powinno się było normalnie przyjmowac wszystkich pacjentów w takiej sytuacji ? A niech tam...najwyżej się zarażą ? Dodam, że ostre przypadki ( zawały i zagrożenie życia były przyjmowane ) Czy wiesz, że na początku listopada w spzitalu tym brakowało miejsc w chłodni ?
                    Czy skoro nikt z twoich znajomych/bliskich nie doświadczył powyższego- sytuacje te nie miały miejsca ?
                    btw
                    Ja byłam chora, mnie znasz
                    • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:42
                      W tym szpitalu nie ma oddziału zakaźnego i przekształcono go w covidowy zanim wzrosły zakazenia,kardiologicznego też nie ma.
                      • wapaha Re: Szczepienie 27.07.21, 16:05
                        Czyli specyfiką jednego jest onkologia a drugiego gruźlica i choroby płuc...nic dziwnego, że ma kardiologii i że przekształcono w covidowy...

nie chcę się tłuc na słowa- nie o to chodzi
                        cierpnie mi po prostu skóra na argument : ja nikogo nie znam...itd -więc wszystko jest ściemą, nieprawdą , spiseq
                        • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 17:08
                          Ani gruźlica,ani choroby płuc,zwykły szpital w małym miasteczku
                          • wapaha Re: Szczepienie 27.07.21, 20:43
                            Aha
                            I szpital powiatowy mówisz został zamkniety i stał pusty podczas gdy inne szpitale powiatowe w Polsce były przekształcane w powiatowe, podczas gdy szpitale miejskie i wojewódzkie miały oddziały przekształcone na covidowe bo tak dużo było chorych, podczas gdy brakowało łóżek, respiratorów, tworzono szpitale tymczasowe do których nie było personelu ?
                            aha..
        • alicia033 Re: Szczepienie 27.07.21, 10:01
          raczek47 napisała:

> ale inne choroby,bo nie mieli dostępu do lekarzy,a j to,że przez durniów dzieciaki znów będą siedziały w domach zamiast chodzić normalnie do szkoły. To mi przeszkadza.

pretensje o to kieruj do swojego do nierządu, który "walczy" z pandemią zamykając szkoły i sprowadził polską ochronę zdrowia na dno.
          U mnie szkoły były zamknięte tylko na samym początku, w III-IV 2020, a potrzebujący pomocy lekarskiej byli przyjmowani normalnie.
      • stephanie_harper2 Re: Szczepienie 27.07.21, 08:51
        przed covidem karetki tez nie raczyły przyjeżdżać, więc wiesz słaby argument.
        • leni6 Re: Szczepienie 27.07.21, 09:04
          Przed covidem nigdy się nie spotkałam z sytuacją żeby ktoś leżał na chodniku 10h czekając na karetkę.
          • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:42
            To może wróć do artykułów prasowych z tamtego okresu, nie dość, że na chodnikach to jeszcze pod szpitalami
            • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 27.07.21, 12:13
              dokładnie
    • pitupitt Re: Szczepienie 27.07.21, 07:56
      Jeżeli nie rozumiesz, to trudno...
    • vasaria Re: Szczepienie 27.07.21, 08:06
      Bo racjonalizują swoją decyzję.
    • woman_in_love Re: Szczepienie 27.07.21, 08:09
      Hmmm.... W sumie robimy to dla beki, ty trollu.

• chococaffe Re: Szczepienie 27.07.21, 08:19
      Jeszcze raz. Foliarz to nie te, który "się nie szczepi" tylko ten, który świadomie lub z głupoty rozpowszechnia fałszywe/sfałszowane "informacje' na temat nie tylko szczepionek, ale wszelkich spraw okołocovidowych.

Już jasne?
      • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 08:41
        Ciekawe,bo mnie wyzywano od foliarzy tylko dlatego, że się nie zaszczepiłam.
        • chococaffe Re: Szczepienie 27.07.21, 09:37
          Jesteś pewna?
          • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:43
            No jestem,a w wątku obok zrobiono że mnie foliarza i antyszczepa.Nie trzeba daleko szukać.
      • piesfafik Re: Szczepienie 27.07.21, 09:23
        Nie nazywam nikogo foliarzem ale uwazam ze ci ktorzy sie nie szczepia bo nie chca zagrazaja reszcie spoleczenstwa. Np tym ktorzy z powodow zdrowotnych naprawde nie moga byc zaszczepieni. Poza tym niezaszczepieni przedluzaja epidemie ulatwiajac mutacje wirusa.
        • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 09:34
          piesfafik napisała:

> Nie nazywam nikogo foliarzem ale uwazam ze ci ktorzy sie nie szczepia bo nie ch
          > ca zagrazaja reszcie spoleczenstwa. Np tym ktorzy z powodow zdrowotnych naprawd
          > e nie moga byc zaszczepieni. Poza tym niezaszczepieni przedluzaja epidemie ulat
          > wiajac mutacje wirusa.

Serio? A jak ktoś się sprzeciwia restrykcjom bo realnie nie może się zaszczepić z powodów zdrowotnych, to zaraz jest wrzask że to jest tak niewielki odsetek ludzi, że nie ma to żadnego znaczenia.
          Więc sorry ale nie będę ryzykować dla "tak niewielkiego odsetka".
    • saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 08:31
      To chyba raczej foliarzom bardziej przeszkadza, że ematka szczepi, skoro zakładają ruchy i szykanują ludzi w przychodniach. Widziałaś kiedyś marsz ludzi z transparentami „przymusowe szczepienia dla naszych dzieci”, bo ja jakoś często widuję „stop szczepieniom”.
      Ruchy foliarskie, podobnie zresztą jak kościelne oparte są na wywołaniu strachu a nie rzetelnym informowaniu.
      Ruchy AV są szkodliwe, niebezpieczne i nie poparte żadnymi wiarygodnymi badaniami. I na końcu, jak mantra. Ruchy foliarskie są finansowane przez różne szemrane organizacje i nie mają nic wspólnego z naukową, szkodzą ludziom.
      l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fspidersweb.pl%2F2021%2F07%2Fyoutube-szczepionki-falszywe-informacje.html&h=AT2P68_DaEEVbl0d8P-yLhm1ZgFd_TkBmlLxatYg9qQDohVP4jO-VGFYWpvzItrX2t16PzZZEzZ6PRrxgX0op-7Dwq_kX4WdifR0Mk7nP1rde7PhQhJtLp7HfxobplU&s=1
    • bywalec.hoteli Re: Szczepienie 27.07.21, 08:34
      o właśnie
    • jehanette Re: Szczepienie 27.07.21, 08:47
      Bo przez ludzi którzy nie chcą się szczepić będziemy mieć zatkane szpitale i szkoły, zgony, kolejne ograniczenia z dudy, nowe mutacje wirusa. Ja się zaszczepiłam żeby żyć normalnie tak jak i cała moja rodzina, i nóż mi się w kieszeni otwiera jak myślę o tym że przez foliarzy będziemy się bujać z tym syfem przez lata zamiast rozprawić się raz a dobrze - szczepionek by wystarczyło.
      • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 08:50
        Przecież te szczepionki nie chronią przed zachorowaniem.
        • saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 08:52
          edelstein napisała:

> Przecież te szczepionki nie chronią przed zachorowaniem.
          >

owszem chronią, ale to nie jest ochrona 100%. To że coś nie chroni wszystkich ludzi, nie oznacza, że nie chroni, chroni pozostała część.
          • piekna_remedios4 Re: Szczepienie 27.07.21, 12:16
            jesssuuu, przecież ten odsetek nie oznacza ilu % ludzi po zaszczepieniu się ochroni big_grin
            Oznacza, że masz od 10 do 40% szans, że zachorujesz (w zal.od preparatu skuteczność oscyluje między 90 a 60%)
            • saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 20:44

> jesssuuu, przecież ten odsetek nie oznacza ilu % ludzi po zaszczepieniu się och
              > roni big_grin
              > Oznacza, że masz od 10 do 40% szans, że zachorujesz (w zal.od preparatu skutecz
              > ność oscyluje między 90 a 60%)
              >
              Czyli mam od 4-9 krotne wyższe prawdopodobieństwo, że się nie zarażę. Tak, to dużo.
        • ajaksiowa Re: Szczepienie 27.07.21, 08:54
          No właśnie☝️☝️☝️
        • araceli Re: Szczepienie 27.07.21, 09:00
          edelstein napisała:
          > Przecież te szczepionki nie chronią przed zachorowaniem.

Oczywiście, że chronią. Jak każda inna szczepionka biologiczna denajalistko big_grin
          • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:44
            Ciekawe,bo profesorzy mówią co innego i nawet w ulotce do szczepionki o tym jest.
            • wkswks Re: Szczepienie 27.07.21, 19:19
              Dlatego jestes foliarą Edel.
      • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 09:00
        To proszę bardzo czepiać się tych grup które zatykają szpitale, czyli głównie seniorzy i osoby z różnymi schorzeniami, a od młodych zdrowych się odwalić - wiem, wiem zaraz będzie larum że młodzi też chorują, ale realnie to młodzi z pewnością nie zatkają szpitala z potrzeby respiratora - to są pojedyncze przypadki i mówią to jasno statystyki. A już najbardziej rozwala mnie pierd..... o szczepieniu dzieci - dzieci, które mają łagodny przebieg bez komplikacji i z pewnością nikomu służby zdrowia nie zatkają ergo wirus stanowi dla nich taki sam problem jak dla zaszczepionych (czyli owszem chorują ale bez poważniejszych komplikacji - i nie wyjeżdżać mi tu z jakimś jednostkowym PIMSem)
        • araceli Re: Szczepienie 27.07.21, 09:03
          anvalley napisał(a):
          > To proszę bardzo czepiać się tych grup które zatykają szpitale,

Jestem za. Niezaszczepieni nie korzystają ze szpitali w przypadku zachorowania i będzie ok.
          • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 09:15
            Jak nie będzie obowiązku płacenia składek, zwłaszcza tych po nowym sradzie, to jestem za!
            • araceli Re: Szczepienie 27.07.21, 09:38
              anvalley napisał(a):
              > Jak nie będzie obowiązku płacenia składek,

W ramach składki masz szczepienie.
              • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 10:54
                Nie w ramach składki - to raz. Po drugie - w takim razie nie leczmy też tych którzy żrą bez opamiętania śmieciowe jedzenie, palaczy, alkoholików, tych co spowodowali wypadek, szczególnie po pijaku, zostawiajmy na ulicy - niech zdechną, a co!
                • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 11:23
                  Ale o co konkretnie ci chodzi? Nie chcesz się szczepić, ale gdybys zachorowała, to oczekujesz, że będą cię leczyć. Przecież skoro ten covid taki niegroźny, co przed chwilą udowadniałaś, to radź sobie sama. Witaminki wystarczą.
                  • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:46
                    Zgodnie z tym tokiem myślenia większość nie powinna korzystać z NFZ ,bo są chorzy na własne życzenie.
                    • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 12:59
                      Tak, ludzie chorują, bo tak chcą. I rozmawiaj tu z foliarzem.
                      • vickylove Re: Szczepienie 27.07.21, 13:36
                        erzulie napisała:

> Tak, ludzie chorują, bo tak chcą. I rozmawiaj tu z foliarzem.

Ci co chleja,cpaja,palą dziennie po 2 paczki fajek,żrą niezdrowo -tak,są winni swoich chorób i powinni płacić za ich leczenie.

Czegoś jeszcze nie ogarniasz?rozmawiaj tu z pro foliara..
                        • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 13:46
                          Są winni SWOICH chorób. Nowotworem nikt cię nie zarazi. Chorobą zakaźną, uwaga, news - owszem, może.
                          • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:37
                            Ale zajmą miejsce w szpitalu,a my tu o tym piszemy
                        • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 13:48
                          Ci, co jeżdżą samochodami, uprawiają sport, opalają się, nie dbają o zęby, uprawiają seks bez prezerwatywy, wiedza o swoich chorobach dziedzicznych i się rozmnażają, są za biedni na jedzenie dobrej jakości. Coś jeszcze? Ktoś zostanie na bezpłatnym leczeniu? Oprócz ciebie, oczywiście?
                          No foliara zawsze znajdzie sobie takie ”argumenty, że ręce opadają”.
                      • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:37
                        A ktoś się dopiero co pytał gdzie wyzywa się osoby niezaszczepione od foliarzy 😃owszem chorują,bo żrą fastfoody,palą,piją alko, cpaja,włażą do wody przy czerwonej fladze,to wszystko jest ich własny wybór
                        • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 15:36
                          Ich własny wybór, zarażenie się od proepidemika to nie już nie wybór. Przy tylu obelgach, ile stosują foliarze, nie mam zamiaru się ograniczać i nazywam sprawy po imieniu. Jeżeli ktoś wierzy ruskim botom, a nie nauce, to jest foliarzem 🤷🏼‍♀️
                          • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 17:09
                            Póki co jedyną rzucająca obelgami jesteś ty,w dodatku słabe to,wyzywam bo ktoś inny tak robi.Rozumiem,że kradniesz bo inni kradną😃
                            • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 17:59
                              Nie, już mówiłam, nazywam rzeczy po imieniu. Foliarz to nie obelga tylko określenie osób, które wierzą ruskim botom, a nie naukowcom.
                              • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 18:19
                                Nie wiem kto to ruskie boty, nie zamierzam się szczepić,bo nie widzę potrzeby
                                • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 18:22
                                  A nie widzisz, bo jesteś na bakier z faktami i logiką.
        • saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 09:19
          anvalley napisał(a):

> To proszę bardzo czepiać się tych grup które zatykają szpitale, czyli głównie s
          > eniorzy i osoby z różnymi schorzeniami, a od młodych zdrowych się odwalić - wie
          > m, wiem zaraz będzie larum że młodzi też chorują, ale realnie to młodzi z pewno
          > ścią nie zatkają szpitala z potrzeby respiratora - to są pojedyncze przypadki i
          > mówią to jasno statystyki. A już najbardziej rozwala mnie pierd..... o szczepi
          > eniu dzieci - dzieci, które mają łagodny przebieg bez komplikacji i z pewnością
          > nikomu służby zdrowia nie zatkają ergo wirus stanowi dla nich taki sam problem
          > jak dla zaszczepionych (czyli owszem chorują ale bez poważniejszych komplikac
          > ji - i nie wyjeżdżać mi tu z jakimś jednostkowym PIMSem)

Zdajesz sobie sprawę że w UK wraz z wariantem delta drastycznie wzrosła srednia hospitalizacji dzieci?
          • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 09:27
            Źródło danych?
            • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 09:29
              Tymczasem czytaj sobie:
              "Of 3,105 deaths from all causes among the 12 million or so people under 18 in England between March 2020 and February 2021, 25 were attributable to COVID-19 — a rate of about 2 for every million people in this age range. "
              www.nature.com/articles/d41586-021-01897-w
            • saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 09:44
              anvalley napisał(a):

> Źródło danych?

Trzeba poszukać bardziej naukowego źródła, na razie są to coraz częstrze doniesienia medialne, ostatnio jest tutaj

www.bbc.com/news/uk-scotland-57344826
              i na defoliatorze na FB.
              • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 10:58
                Przeczytałam, choć uważam to za stratę czasu i nie widzę nic co zaprzeczałoby mojej tezie, a potwierdzało twoją.
                Niech się szczepią "seniorzy" a od dzieci wara.
                • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 17:26
                  anvalley napisał(a):

> Niech się szczepią "seniorzy" a od dzieci wara.

Otóż to.
                  • piesfafik Re: Szczepienie 27.07.21, 18:55
                    Ale skad ta pewnosc ze kolejna mutacje wirusa beda zawsze niegrozne dla dzieci ? Skad wiesz ze przechorowanie Covida nie zostawia stalych zmian w organizmie - sporo sie o tym mowi - uszkodzone pluca , nawet spadek IQ u tych co dlugo chorowali. Nie jest oczywiste jak dlugo sie te zmiany utrzymuja ale jezeli sa dlugotrwale a co gorsza permanentne to dla mlodych ludzi czy dzieci jest grozniejsze niz dla 80 latka
                    • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 19:17
                      A skąd wiesz że po szczepieniu twoje dziecku nie dostanie poważnych powikłań, które występują zdecydowanie zbyt często w stosunku do korzyści? Jak zawsze - chcesz to szczep - twoje dziecko, a od mojego ty i inni covidioci niech się odstosunkują.
                      • piesfafik Re: Szczepienie 27.07.21, 20:40
                        Skoro boisz sie powiklan poszczepiennych u swojego dziecka to tym bardziej powinni ci zalezec zeby ludzie z ktorymi ma kontakt byli zaszczepieni.
                        I nie calkiem rozumiem dlaczego mnie probujesz mnie obrazic piszac o "kovidiotach" kiedy probuje ci wyjasnic dlaczego mysle inaczej niz ty ?
                    • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 22:17
                      piesfafik napisała:

> Ale skad ta pewnosc ze kolejna mutacje wirusa beda zawsze niegrozne dla dzieci
                      > ?

Nie ma pewności, ale na obecna wiedza na to nie wskazuje.

Skad wiesz ze przechorowanie Covida nie zostawia stalych zmian w organizmie -
                      > sporo sie o tym mowi - uszkodzone pluca , nawet spadek IQ u tych co dlugo chor
                      > owali. Nie jest oczywiste jak dlugo sie te zmiany utrzymuja ale jezeli sa dlugo
                      > trwale a co gorsza permanentne to dla mlodych ludzi czy dzieci jest grozniejsze
                      > niz dla 80 latka

Póki co to więcej powikłań dzieci mają np po ospie, a i tak nie wszyscy szczepią.
              • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 17:24
                Też przeczytałam. Czytasz w ogóle, co wklejasz? Bo tresc niezbyt zacheca do szczepień dzieci, a widzę, że do tego nawolujesz.

It's worth noting that these admissions are not necessarily to treat Covid-related illness. A child might be admitted to hospital with a broken arm, but will be recorded in the figures if they test positive for Covid.

The paediatricians I've been speaking to say they don't believe there is any cause for alarm. There are lots of reasons why we might have seen a small increase.
                Kids are back doing more activities now - with an increased risk of bumps or broken bones putting them in hospital. Other children might be in for routine operations delayed by the pandemic.

At the moment the situation in the UK is stable. The number of children in hospital with Covid remains very low. Children's wards are not seeing a rise in cases with Covid. Parents shouldn't worry."

• saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 20:38
                  sol_13 napisała:

> Też przeczytałam. Czytasz w ogóle, co wklejasz? Bo tresc niezbyt zacheca do sz
                  > czepień dzieci, a widzę, że do tego nawolujesz.
                  >
                  > It's worth noting that these admissions are not necessarily to treat Covid-r
                  > elated illness. A child might be admitted to hospital with a broken arm, but wi
                  > ll be recorded in the figures if they test positive for Covid.
                  >
                  > The paediatricians I've been speaking to say they don't believe there is any ca
                  > use for alarm. There are lots of reasons why we might have seen a small increas
                  > e.
                  > Kids are back doing more activities now - with an increased risk of bumps or br
                  > oken bones putting them in hospital. Other children might be in for routine ope
                  > rations delayed by the pandemic.
                  >
                  > At the moment the situation in the UK is stable. The number of children in hosp
                  > ital with Covid remains very low. Children's wards are not seeing a rise in cas
                  > es with Covid. Parents shouldn't worry."
                  >
                  >
                  >

Oczywiście ze czytam, dlatrgo napisałam, że to wstępne doniesienia i należałoby poczekać na oficjalne dane. Faktem jest że coraz więcej dzieci zaraża się covidem i faktem jest, że istnieje zespół pocovidowy u dzieci.
                  • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 21:22
                    Faktem jest jak na razie, że dzieci przechodzą to bezobjawowo/lekko, a pims dotyczy promila.
        • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 10:11
          Gdyby seniorzy i osoby ze schorzeniami zarażały się tylko od seniorów i osób ze schorzeniami, to można by było mieć tylko do nich pretensje. Niestety covida roznosi każdy i takie antyszczepy jak ty też zapychają szpitale przez to, że zarażają innych.
          • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 10:53
            To niech się szczepią ci którzy zapychają - nie mam zamiaru ryzykować swoim zdrowiem bo jakiejś babci się nie chciało szczepić.
            • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 11:21
              Tylko w swojej wyobraźni ryzykujesz swoim zdrowiem. Gdyby nie ryzyko mutacji i osoby z brakiem odporności, np przy leczeniu nowotworowym, to można by zalecić antyszczepom leczenie domowe na covida i niech się duszą, jak będą mieli pecha.
              • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:47
                Ciekawa rzecz,że w Niemczech nawet nie zalecają dzieciom szczepionek😃
                • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 12:58
                  🤦‍♀️
                  • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:38
                    Co nie masz odpowiedzi dlaczego?
                    • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 15:38
                      Zapewne dlatego, ze dla dzieci jeszcze nie są przebadane albo dopuszczone do użytku. Ale to nie ja wysuwam taki argument, więc skąd mam wiedzieć dlaczego w Niemczech nie zalecają dzieciom? Rzuć jakimś źródłem to się dowiemy dlaczego.
                      • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:43
                        Aha w Polsce są dopuszczone,a w Niemczech nie😃zapomniałam Polska zgłosiła dzieci na króliki doświadczalne.
                        • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 16:02
                          Ale czego nie rozumiesz? Że każdy kraj ma własną instytucję dopuszczającą szczepionki do użytku? Poza tym w Polsce tez są dopuszczone dla młodzieży, nie dzieci.
                          • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 17:10
                            Ale u nas są dopuszczone,ale nikt nie widzi potrzeby.
                            • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 17:29
                              Wszędzie są dopuszczone, tylko Niemcy i Wielka Brytania nie widzą potrzeby (i słusznie), a u nas sie straszy chorowaniem dzieci żeby zapewnić odpowiedni odsetek zaszczepionych, gdyż jest ich za mało wśród seniorów.
                              • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 18:11
                                No, jak widać mają mniejszy odsetek foliarzy wśród dorosłych, to mogą nie potrzebować. Co nie zmienia faktu, że wiele Kraków szczepi, nie tylko Pl.
                                • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 18:20
                                  Tak pi razy drzwi połowa jest zaszczepiona
                                  • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 18:21
                                    A reszta dalej się szczepi.
                                • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 23:25
                                  Jeśli szczepią, to tylko po to, żeby chronić dorosłych. Dla mnie to nieakceptowalne. Niech dorośli dbają o siebie sami.
                                  • erzulie Re: Szczepienie 28.07.21, 01:33
                                    Nie, dzieci też chorują i też umierają na covid. Rzadko, ale jednak.
                                    • sol_13 Re: Szczepienie 28.07.21, 05:37
                                      Dzieci z chorobami współistniejacymi, a głównie złożonymi zaburzeniami neurologicznymi. I takie dzieci trzeba szczepić, nie przeczę.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Szczepienie 27.07.21, 13:12
          Muszę to koniecznie powiedzieć sąsiadom, których dziecko z powodu pocovidowych powikłań kardiologicznych spędziło 3 tygodnie w szpitalu, na pewni się ucieszą.
    • welcome_back Re: Szczepienie 27.07.21, 09:54
      Przeszkadza, bo jak przyjdzie ochnasta fala, to znowu zamiast pomyśleć i uziemić potencjalnie chorujących (nieszczepionych), to uziemią wszystkich.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Szczepienie 27.07.21, 10:00
      Z tego samego powodu co dtym drugim że ktoś się szczepi.
      Są to ludzie zatrzetrzewieni w swoich poglądach jedynie słusznych.
      Też anonimowość internetu.

• erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 11:26
        Bez symetryzmu proszę. Jeżeli ktoś się szczepi, to nawet wg proepidemików szkodzi tylko sobie. Jeżeli się nie szczepi, to jednak szkodzi wszystkim.
        • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 11:48
          A jak ma NOP to zapycha szpitale,więc jednak wszystkim.
          • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 11:56
            Klasyka foliarstwa - COVID to ściema, szpitale stały puste, za to NOP-y po szczepieniach zapychają szpitale 🤣
            • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:39
              Gdzie twierdziłam,że szpitale stały puste?albo,że NOPy zapychają szpitale.
              • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:42
                Cytuj Link Zgłoś
                edelstein
                Re: Szczepienie
                27.07.21, 11:41
                Akurat tam gdzie mam rodzinę stał pusty,po prostu zamknięto większość oddziałów.Na narodowym podobno tłumy były 😃
                • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:45
                  Jednak czytanie ze zrozumieniem się kłania, piszę o jednym szpitalu nie o wszystkich,w drugim przypadku stwierdziłam,że z Mopem też zapycha,bo chyba go leczą nie?
              • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:43
                edelstein
                27.07.21, 11:48
                A jak ma NOP to zapycha szpitale,więc jednak wszystkim.
              • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:44
                edelstein
                27.07.21, 14:40
                A ty udowodnij że to nie po szczepionce się w szpitalu znaleźli.
          • rb_111222333 Re: Szczepienie 27.07.21, 11:58
            edelstein napisała:

> A jak ma NOP to zapycha szpitale,więc jednak wszystkim.
            >

To jest kłamstwo. Ludzie, którzy mają na tyle ciężkie nopy, żeby zawracać głowę lekarzowi to jakiś promil społeczeństwa, ci z nich którzy trafiają do szpitali to jeszcze mniejsza liczba.
          • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 12:30
            Możesz podać przykład szpitala zapchanego przez NOP-y? Gdzie to taka straszna sytuacja się wydarzyła?
            • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:40
              A ty udowodnij że to nie po szczepionce się w szpitalu znaleźli.
              • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 14:50
                Nie nie, edel. Konkrety. Gdzie te NOP-y zatkały szpital?
                • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:46
                  Nie wiem czego nie rozumiesz w mojej wypowiedzi,jeśli ktośa NOP i jest hospitalizowany to zapycha szpital niepotrzebnie czyż nie?
                  • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 17:17
                    Wszystko rozumiem, po prostu proszę o podanie faktów. Jak wiele przypadków NOP-ów zapychających szpitale znasz?...
                    • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 17:26
                      U mnie się nikt nie szczepi więc nie znam ludzi z Nopami
                      • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 17:30
                        Aha.
                        To jak wczoraj z tym wątkiem na tysiąc wpisów o zamykaniu w obozach, którego nie było.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Szczepienie 27.07.21, 11:52
          Jest jeszcze grupa tych co przechorowali covid i jesli oni zaczna chorować to my szczepieni też.
          Człowiek ma wybór, jestem za kijem i marchewką.
          Brak obowiązku szczepień ale: tego pana nie obslugujemy, niech zamawia on line.
          Natomiast przechorowanie jest równoznaczne ze szczepieniem.
          • maeve_binchy Re: Szczepienie 27.07.21, 17:23
            Przechorowanie NIE jest rownoznaczne ze szczepieniem:

Opis do zdjęcia: Zdolność neutralizująca przeciwciał wobec wariantu BETA/B.1.351 po zaszczepieniu osób, które przechorowały COVID-19 wywołany innym niż BETA wariantem, była ok. 100 razy wyższa od naturalnej (w przypadku niezaszczepionych ozdrowieńców) oraz ok. 25 razy wyższa niż obserwowana u osób tylko zaszczepionych (bez przechorowania COVID-19).
    • hanusinamama Re: Szczepienie 27.07.21, 11:47
      O przepraszam a szczepiących sie od covidian?
      I pytałam jak sie nazywa szczepiacy sie na żółtaczkę, odkleszczowe zapalenie opon mozgowych czy wiatrówkę?
      • sol_13 Re: Szczepienie 27.07.21, 17:31
        Połowa na KZM i ospę dzieci nie szczepi, ale na covid polecą je zaszczepić...🤦‍♀️
    • india-mia21 Re: Szczepienie 27.07.21, 11:54
      Za prof. Grodzkim - jeżeli ludzie "nie chcą się szczepić, to znaczy, że są niebezpieczni dla siebie i niebezpieczni dla innych".
    • bialeem Re: Szczepienie 27.07.21, 12:51
      Swobodnie namnażające się w nich wirusy mają pole do mutacji i możliwość wytworzenia szczepu na który szczepionki nie działają. Jak ten szczep będzie miał wyższą śmiertelność, to już w ogóle cud miód i poziomki. To pierwsze i najważniejsze.

Powyższe jest powodem dla którego proepidemicy jeszcze przed covidem byli groźnymi dla społeczeństwa osobami o (bardzo) ograniczonych zdolnościach mentalnych.

Reszta to przy tym pikuś.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 12:59
      Orzytqczacie argument, że niezaszczepione osoby nie mogą korzystać ze szpitali itp.
      Ja jestem niezaszczepiona, nie mam zamiaru się szczepić, ale uczciwie place składkę zdrowotną.
      Więc ze szpitala skorzystam jak najbardziej.
      Chorowałam na covid dwa razy, dea razy potwierdzone testem pcr.
      Nikt do szczepienia mnie nie zmusi
      • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 12:59
        Przytaczacie
      • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 13:05
        Czyli chcesz zapchać szpital i uniemożliwić leczenie innych chorób, bo płacisz składkę? Gratulacje.
        • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 13:10
          Ale rozumiesz że mogę dostać zawału, wpaść pod samochód? Mam prawo tak samo wtedy trafić do szpitala jak osoba zaszczepiona.
          Więc o co się rzucasz?
          • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 13:50
            Oczywiście, ze tak. Ale z covidem bujaj się sama w domu.
            • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:41
              Sama się bujaj, nie będziesz nikomu dyktowała czy ma iść do szpitala czy nie.
              • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:55
                A jednak są osoby decydujące o przyjęciu pacjenta do szpitala. A teraz sobie policz (wiem, jestem złośliwa) jakie jest prawdopodobieństwo, że będzie to osoba zaszczepiona i mająca dość antyszczepów.
                • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:47
                  Jeśli osoba nie przyjmie kogoś do szpitala,bo ma "dość antyszczepow" to osobiście się dołożę na prawnika by to gówno straciło prawo do wykonywania zawodu.
                  • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 17:53
                    Dzięki Edel, jestes tu jedyną która nie ma covidowo nasrane w glowie
                  • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 18:55
                    Bo ty zarabiasz tyle, żeby mieć na prawnika… pamietam jak babcię zostawiłaś po wypadku.
          • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 13:52
            A biorąc pod uwagę to, ze im bardziej covidowcy zapchają szpitale, tym masz mniejsze szanse na pomoc w razie wypadku czy zawału, to jednak chcesz żerować na zaszczepionych.
          • saszanasza Re: Szczepienie 27.07.21, 20:28
            nigdynigdynigdy84 napisała:

> Ale rozumiesz że mogę dostać zawału, wpaść pod samochód? Mam prawo tak samo wte
            > dy trafić do szpitala jak osoba zaszczepiona.
            > Więc o co się rzucasz?

Ale wiesz, że z tym zawałem możesz jednak do tego szpitala nie trafić, gdyż zajmować go bedą osoby niezaszczepione z covidem? Łóżeczka może zabraknąć, albo kareteczki, bo będzie czekała godzinami z covidowcem na przyjęcie i nie dojedzie,
      • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:10
        Może i nikt nie zmusi. Ale jak trafisz z jakimkolwiek problemem do szpitala, to przebujasz się przez pierwsza dobę na oddziale buforowym, z podejrzeniami covidu i dementywnymi staruszkami uciekającymi z łóżek, z personelem pielęgniarskim wchodzącym raz na kilka godzin a lekarzem raz na dobę. Popatrzysz sobie na ten nieistniejący COVID, może się dodatkowo zarazisz. Może wypiszą cię mimo wszystko do domu przekładając potrzebny zabieg, bo nie będzie dostępnych anestezjologów ani zabezpieczenia miejsc oiomowskich do planówek.
        • anvalley Re: Szczepienie 27.07.21, 14:23
          Zaszczepiony też trafi na oddział buforowy, bo - uwaga, uwaga - szczepienie NIE CHRONI przed zachorowaniem.
          • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:29
            Ale zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania i transmisję wirusa. W szpitalach są dostępne różne miejsca, w których pacjent może oczekiwać na wynik pcr. Zgadnij, gdzie trafi antyszczep, a gdzie zaszczepiony?
          • erzulie Re: Szczepienie 27.07.21, 14:33
            Całkowicie nie chroni przed zachorowaniem, ale w dużym stopniu. I prawie całkowicie chroni przed hospitalizacją, wiec nie, nie trafi. Znowu kłamiesz.
        • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 14:23
          Miałam covid dwa razy.
          I jakoś nie umarłam.
          • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:31
            Cóż, słyszałam że do 3 razy sztuka.
          • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 14:33
            A niektórzy umarli.
            W związku z tym pytanie - czy oni są bardziej prawdziwi, czy ty?...
      • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 14:34

>
        > Ja jestem niezaszczepiona, nie mam zamiaru się szczepić, ale uczciwie place skł
        > adkę zdrowotną.
        > Więc ze szpitala skorzystam jak najbardziej.

A ja jestem zaszczepiona , też place składkę zdrowotną uczciwie. Dodatkowo uczciwie też pracuję. Co chwila muszę zastępować kogoś kto akurat trafił na kwarantannę i tak od początku tego całego covidocyrku. Czy to jest uczciwe wobec mnie ze strony "wolnomyślicieli", że co chwila lądują na kwarantannie i trzeba ich zastępować w pracy? Czy to jest uczciwe wobec mnie, że płacimy za te cholerne kwarantanny w podatkach? Czy to uczciwe że święte niezaszczepione krowy chowają się po kątach w robocie , żeby "się nie narażać" a zaszczepionych wysyła się do kontaktów z potencjalnie chorymi, nieprzebranymi ludźmi?

Ciebie nikt nie zmusi do szczepienia, ok, ale nie dziw się na ogólny wku.....w na tą sytuację po stronie zaszczepionych.

Ja swoim pracowym wolnomyślicielom nie mówię co o nich myślę, szanując ich "wolność wyboru" i nie "propagując nachalnie" szczepień. Ale mam nadzieję, że mają świadomość, że są po prostu uciążliwi.
        • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 14:43
          Nie jestem zaszczepiona ani razu nie byłam na kwarantannie,w szpitalu też nie byłam,nie miałam Covida.W jaki sposób jestem dla ciebie uciążliwa?
          • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 14:47
            Przez pier.olenie głupot. Np. ja jakoś sobie radzę z chorymi, nawet na COVID. Ale jak zaczynają mi wciskać foliarskie brednie, to mi gorąco, zwłaszcza pod kombinezonem.
            • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:49
              Jakie brednie ci wciskam?weź się rozpędz
          • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 14:50
            edelstein napisała:

> Nie jestem zaszczepiona ani razu nie byłam na kwarantannie,w szpitalu też nie b
            > yłam,nie miałam Covida.W jaki sposób jestem dla ciebie uciążliwa?
            >
            A u mnie cały czas ktoś ląduje na kwarantannie.

Może wykonujesz zawód, który niesie mniejsze ryzyko kontaktu z osobą chora lub potencjalnie zakażoną Covidem, niż np ja na przyklad.

Autorka pytała czemu szczepy wkurzają się na antyszczepów. Ja np wkurzam się właśnie dlatego.

• nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 14:53
            edelstein napisała:

> Nie jestem zaszczepiona ani razu nie byłam na kwarantannie,w szpitalu też nie b
            > yłam,nie miałam Covida.W jaki sposób jestem dla ciebie uciążliwa?
            >
            Nie ty konkretnie jesteś dla mnie uciążliwa, tylko osoby Twojego pokroju z którymi niestety muszę pracować i z których wciąż ktoś ląduje na kwarantannie. Zrozumiałaś czy nie bardzo?
            • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 15:49
              No jeśli są mojego pokroju to powinny być zdrowe i nie ładować na kwarantannie 😃
              • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 16:31
                edelstein napisała:

> No jeśli są mojego pokroju to powinny być zdrowe i nie ładować na kwarantannie
                > 😃

Ty znasz zasady,według których trafia się bądź trafiało na kwarantannę ?

Ty przeczytaj post startowy. Przeczytaj pytanie w nim zawarte i się zastanów o czym ze mną dyskutujesz. Napisałam dlaczego przeszkadzają mi szury, foliarze i antyszczepy w życiu codziennym, z którymi mam kontakt w pracy... 😄 antyszczepy z mojego otoczenia łażą na kwarantanny, migają się od pracy, zwalają część swoich obowiązków na zaszczepionych współpracowników.
                Jeśli nie pracujemy razem, to nie bierz tego do siebie.

W żaden sposób twoje szczepienie czy nieszczepienie nie wpływa na mnie na co dzień, więc jest ok. Możesz skończyć dyskusję ze mną. Śmieszysz mnie tylko trochę Ty i Twoje zacietrzewienie w kowidowych dyskusjach.

• edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 17:19
                  Pretensje do tych co wysyłają na kwarantanne😃
                  • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 17:27
                    edelstein napisała:

> Pretensje do tych co wysyłają na kwarantanne😃
                    >
                    Mam również pretensje do tych, co wysyłają na kwarantannę, bo leniuchy na tym żerują i migają się od roboty.
                    Nie zmienia to faktu, że foliarze i antyszczepy w moim otoczeniu działają mi na nerwy 😄👍
                  • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 17:36
                    edelstein napisała:

> Pretensje do tych co wysyłają na kwarantanne😃
                    >
                    Słuchaj...ciężko mi z tobą poważnie dyskutować, bo wrzuciłam Cię już do szufladki "antyszczep".

Mam naprawdę dużo tolerancji dla was, ale nie nadużywajcie tego. Ty się po prostu oddal od mojego nicka i nie dyskutuj, bo widzisz że to nie ma sensu. Nie lubię aspołecznych, leniwych antyszczepów z mojego otoczenia. Ok? Zaakceptuj to i się oddal.

To jest wątek dla tych, którzy chcą się wypowiedzieć, dlaczego antyszczepy ich irytują.
                    • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 18:22
                      Nie mogę być antyszczepem gdyż nie jestem zaszczepiona tylko na grypę i covid.Tak samo moje dziecko.Tak więc.
                      • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 18:27
                        edelstein napisała:

> Nie mogę być antyszczepem gdyż nie jestem zaszczepiona tylko na grypę i covid.T
                        > ak samo moje dziecko.Tak więc.
                        >
                        Nie obchodzi mnie to. Oddal się.
                • nigdynigdynigdy84 Re: Szczepienie 27.07.21, 17:56
                  Miej pretensje do tych co się testują z byle katarkiem żeby w domu posiedzieć.
                  Odwal się od tych co mają gdzieś szczepienie.
                  • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 18:06

> Miej pretensje do tych co się testują z byle katarkiem żeby w domu posiedzieć.
                    > Odwal się od tych co mają gdzieś szczepienie.

Do tych również mam pretensje. Jak najbardziej.

Nie pisz do mnie "odwal się od tych, co mają gdzieś szczepienie " bo w żaden sposób w życiu codziennym nie daję odczuć antyszczepom, co o nich myślę. Nie mogę niestety.

Zapytałaś? To dałam Ci odpowiedź. Następnym razem nie pytaj, jeśli nie chcesz poznać odpowiedzi. Nie zakładka wątku. Albo zmierz się z tym, co o Tobie sądzą.
    • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 13:20
      Tak na szybko....Mi przeszkadza, bo dezorganizuje moją pracę.

W mojej pracy niezaszczepione osoby są jak święte krowy. Co chwila ktoś idzie na kwarantannę, co chwila jest bajzel w grafiku.. Ktoś musi naginać za tych świadomych, niezaszepuonych, bo tobota sama się nie zrobi, zwłaszcza taką, w której ważny jest czas.

Ci, którzy się zaszczepili są również często wysyłani do kontaktu z osobą "potencjalnie zarażoną", bo jest większa szansa na uniknięcie kwarantanny, czyli znów - robią cudzą robotę.

To tyle mniej więcej w kontekście codzienności. Kwestie światopoglądowe to osobny temat, do innej dyskusji.

Nikogo nigdy nie wyzwalam od foliarzy, ale myślę o tych osobach z mojej pracy, które się nie zaszczepiły wyjątkowo niepochlebnie.
    • edelstein Re: Szczepienie 27.07.21, 17:20
      Bo są sfrustrowani, chorzy z nienawiści i muszą znaleźć kogoś na kim mogą się wyżyć gdyż"znowu w życiu im nie wyszło.Na to nie ma jeszcze szczepionki.
      • nota_bena Re: Szczepienie 27.07.21, 17:39
        edelstein napisała:

> Bo są sfrustrowani, chorzy z nienawiści i muszą znaleźć kogoś na kim mogą się w
        > yżyć gdyż"znowu w życiu im nie wyszło.Na to nie ma jeszcze szczepionki.

🤣🤣🤣
      • geez_louise Re: Szczepienie 27.07.21, 19:18
        Uuu, doszliśmy już do wyjątkowo udanego życia i kariery edelstein 🤣
      • sumire Re: Szczepienie 27.07.21, 22:21
        Zapomniałaś dodać, że seksu nie uprawiają.
    • cegehana Re: Szczepienie 27.07.21, 19:35
      Bo stosunkowo niskim kosztem własnym można awansować do tej lepszej grupy. Praca nad poczuciem własnej wartości jest żmudna, a tu mamy polechtane od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka