Dodaj do ulubionych

Co byście zrobiły...

09.08.21, 15:45
gdyby Wasz starszy nastolatek (18 skończone) załatwił sobie na lewo zaświadczenie o szczepieniu i wpis do rejestru. W sensie niby prawdziwe szczepienie, strzał w bandaż i tyle. Za 1500 zł z odłożonych i dorobionych przy zbiorze owoców pieniędzy. Założenie jest takie, że Wy się normalnie zaszczepiłyście i popieracie szczepienia, a syn jest bardzo przeciwny, ale chce podróżować, wyjeżdżać itp. Krótko mówiąc korzystać ze wszystkich możliwości, jakie daje zaszczepienie. Zrobiłybyście pogadankę edukacyjną? Strzeliłybyście focha? Ignor? Jakieś inne zachowanie?
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:47
      Plułabym sobie w brodę, że wychowałam debila 🤷
      • lot_w_kosmos Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 17:58
        No właśnie. Zastanawiałam się co napisać.
        A tu proszę, z pierwszą wypowiedzią zgadzam się w pełni.
      • kropkaa Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 21:03
        Słowo w słowo wyjęłaś mi spod klawiatury.
      • mia_mia Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 21:54
        Dokładnie tak i to jeszcze niebezpiecznego.
      • mrs.solis Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 03:02
        👍
      • gaskama Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 08:59
        O ... nic dodać, nic ująć. Teraz już za późno na pogadanki.
      • kira02 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 18:55
        Jakze w punkt!! O ile ten watek to nie podpucha...
      • livia.kalina Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:01
        No właśnie. Ale tyle zainwestowałam w wychowanie i edukację dzieci, że sobie czegoś takiego w wykonaniu moich dzieci w ogóle nie wyobrażam.
      • escott Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:15
        HA big_grin Chciałam to napisać, słowo w słowo big_grin Tylko zawsze mam blokadę, że ktoś się przyczepi, że nie wolno używać słowa debil jako wyzwiska itp. POwiedzmy więc niekontrowersyjnie, że półmózga.
    • spanish_fly Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:48
      Musiałby chyba sobie na te przyszłe ewentualne wyjazdy sam zarobić, bo nie chciałabym przykładać ręki do takiego idiotycznego oszustwa.
    • ritual2019 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:50
      Powiedzialabym dobitnie co o tym mysle. A swoja droga to byloby mi bardzo przykro i bylabym rozczarowana ze jest oszustem. Okropnosc.
    • triss_merigold6 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:53
      Gdyby miał cień IQ, to w ogóle bym się o tym nie dowiedziała.
      Strzał w gazik kosztuje mniej niż 1500 zł, podzieliłabym się refleksją, że grubo przepłacił.
      Jeszcze mniej kosztuje podmiana w pdf nazwiska na cudzym wydruku z kodem QR, też działa, bo nie porównują kodów z dokumentami.
      • konsta-is-me Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 22:10
        Chyba że porównają i będzie nieprzyjemnie...
      • joann_80 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:34
        Oczywiście, że porównują 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
        Co za bzdury rozsiewasz?
        • zuleyka.z.talgaru Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:37
          Vracaliśmy z vakacji i nikt tego nie poróvnyvał.
    • glanaber Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:54
      Znaczy, zarobiłeś to 1500 zł za założenie kolejnego trolowątku w temacie szczepień? To wydaj je sobie na cukierki i oddal się w milczeniu
    • mid.week Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:55
      Pomyślałabym, że idiota przepłacił...
      • triss_merigold6 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:56
        Dokładnie, i to grubo.
        • 71tosia Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 19:21
          Ty i twoja rodzina tez płaci za sfałszowanie dokumentów?
    • kkalipso Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:57
      Wstyd. Chyba bym chciała wiedzieć gdzie można sobie lewe zaświadczenie załatwić i może coś z tym zrobiła.
      • jednoraz0w0 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 19:09
        kkalipso napisała:

> Wstyd. Chyba bym chciała wiedzieć gdzie można sobie lewe zaświadczenie załatwić
        > i może coś z tym zrobiła.
        >
        Wygląda na to, ze trias wie, wystarczy ją zapytać.
        • jednoraz0w0 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 19:20
          > Wygląda na to, ze trias wie

triss nie trias.
    • woman_in_love Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 15:58
      Co byście zrobiły

On zapewne jest nie tylko antyszczepem, ale i:
      - popiera konfę
      - jest za zakazem aborcji
      - jest oszołomem wyklętym
      - i bije wieczorami gejów "na mieście".

Ja bym incela wyskrobała zawczasu i teraz by nie było problemu. A przepraszam, już to zrobiłam!
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 16:01
      Byłoby mi przykro, że mam syna debila.
      O ile rozumiem, że ktoś się boi szczepienia, bo np. jest w ciąży, ma alergie na różne leki to płacenie za lewy świstek jest poza moim rozumieniem.
      No i bym się bała, że jak będzie gdzieś na wakacjach to będzie szalał w klubach i się zarazi a w razie zagrożenia życia jeszcze gotowy się przyznać że mial lewe szczepienie i pójdzie siedzieć.
      • engine8 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 02:19
        A jak on to czyta to moze pomyslec ze to Matka ma cos nie tak.
    • sophia.87 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 16:10
      Zdobylabym na lewo szczepionkę i zaszczepilabym smarkacza we śnie. Dwa razy. A potem bym go poinformowała, że jest zaszczepiony ☺
      W międzyczasie zrobiłbym też testy bo nie mogłabym uwierzyć, że taki kretyn ma moje geny
      • pani_tau Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 17:53
        Przypomniał mi się artykuł o firmach wykonujących komercyjne badania genetyczne.
        Najwięcej zleceń dotyczy ustalania ojcostwa i zdarza się, że wykluczenie dostaje nie tylko ojciec ale i matka.
        • sophia.87 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 21:01
          No niestety, zdarzają się pomyłki w szpitalu.
          Na szczęście nasze dzieci były po urodzeniu cały czas na oku męża i oboje urodzily się z takimi fryzurami, że pielęgniarki przychodziły je oglądać, więc u nas nie ma mowy o pomylce ☺
      • kropkaa Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 21:06
        Sophia.87 - płaczę 😂🤣🤣
      • kira02 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 18:58
        W sensie testy, czy w szpitalu nie zamienili? Niby tak, ale jednak skądś te tysiace inceli sie biora....
    • la_bonne_cusine Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 17:56
      Strzał w gazik czy w podłogę w niektórych punktach szczepień jest bezpłatny tak samo jak i szczepienie. Dał się naciągnąć.
      • nigdynigdynigdy84 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 21:03
        Tak? To podaj takie miejsca, chętnie skorzystam
    • panna.nasturcja Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 17:58
      Zastanowiłabym się nad tym jak mi się udało wychować nie dość, ze idiotę to jeszcze oszusta.
      Na gadkę edukacyjną jest o parę lat za późno.
      Zasadniczo ja bym zgłosiła punkt, który tak robi, bo lekarz/pielęgniarka, który robi coś takiego powinien mieć odebrane prawo wykonywania zawodu na zawsze.
      • piesfafik Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 18:07
        Zgadzam sie. Az trudno uwierzyc ze medycy biora lapowke nie tylko za oszustwo ale I marnowanie szczepionek.Obrzydliwe. A jeszcze niedawno byla dzika awantura jak Janda zaszczepila sie poza kolejka .
      • fragile_f Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 19:45
        >Zasadniczo ja bym zgłosiła punkt, który tak robi, bo lekarz/pielęgniarka, który robi coś takiego powinien mieć odebrane prawo wykonywania zawodu na zawsze.

Dokładnie tak. Osoba która przyjeła łapowke, zmarnowała szczepionke i wystawiła fałszywe zaswiadczenie nie powinna miec juz nigdy stycznosci z zadnym pacjentem. Dzis robi fejkowa szczepionke, jutro nie poda leku albo poda nie ten co trzeba, bo cos sobie wymysli. Tacy ludzie sa bardzo niebezpieczni.
      • tiszantul Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 13:16
        "Na gadkę edukacyjną jest o parę lat za późno"

No proszę, a kowidianie chcieli dorosłych "edukować" smile
      • stephanie_harper2 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 21:54
        A jakby Twoja 18 nastoletnia córka zrobiła nielegalną aborcję to też byś leciała zgłaszać?
        • fragile_f Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 21:59
          A to nielegalna aborcja mozna sie zarazic? Nie wiedzialam.
          • stephanie_harper2 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 22:14
            Wszystko jedno czy nam się podoba czy nie jest złamaniem prawa. No chyba, że sobie wybieramy, które przepisy można łamać a, które nie. Poza tym, zaszczepieni też zarażają więc argument się trochę zdewaluował.
            • sumire Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 22:45
              Zarażają, ale sami chorują lekko. Jeśli zakażę antyszczepa i on będzie chorował ciężko, to przykro mi, ale w doopie go mam, niech sobie radzi sam ze swoim fejkowym papierkiem 🙂🤷
            • fragile_f Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 22:53
              Nielegalne jest wykonanie aborcji przez lekarza, a nie poddanie sie zabiegowi. Plus doskonale wiesz, ze ten przepis to uklon w strone KK i lobby ginekologicznemu.

Syn dał łapowkę, uważasz ze to jest ok?
              • stephanie_harper2 Re: Co byście zrobiły... 11.08.21, 10:33
                Dawanie a już zwłaszcza przyjmowanie łapówek nie jest ok. Ale czasem system do tego zmusza. Jeszcze nie tak dawno temu, dawanie łapówek w szpitalach było normą. Teraz troche prawo i podejście się zmieniło i lekarze sie boją brać ale pewnie też sie zdarza.
    • siwa-faryzeuszka Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 18:00
      byłoby mi chyba trochę przykro, ale bardziej byłabym zdziwiona że kretynizm dziecka był do tej pory bezobjawowy.
      • tiszantul Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 13:35
        Podsumowując wyzwiska w wątku - "kretyn", "debil", "głupek" itp. Typowa debata osób oświeconych, ufających nauce. To już nie chcecie zniżać się do mniej oświeconych, "tłumaczyć", "przekonywać" i "edukować"? Podać pomocną dłoń?

Przed epidemią wyzwiska były prymitywnym sposobem radzenia sobie z frustracją. A że połowy społeczeństwa kompletnie nie obchodzi, ze Wy w coś uwierzyliście, to frustracja musi być spora...
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 14:32
          Nie, od pewnego poziomu głupoty zostaje tylko szpadel.
    • srubokretka Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 18:01
      Zazdroszcze mu.
      • engine8 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 02:20
        Matki mu zazdroscisz? Ja nie.
    • kanna Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 18:38
      Niefajnie mieć syna-debila. uncertain
      Pomyślałabym, ze może ma jakiś guz w mózgu, czy coś.
      • taki-sobie-nick Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 19:43
        Z tym guzem to taki dowcip POZA granicami przyzwoitości?
        • tiszantul Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 13:22
          Szczepany się frustrują, ze uwierzyli w reklamowaną w telewizji cudowną szczepionkę od straszliwej choroby, a połowa społeczeństwa kompletnie nie zainteresowała się tematem. Każda sekta musi jakoś się odnieść do tematu niewiernych
        • kanna Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 13:26
          Nie, to nawiązanie do filmu Everyone Says I Love You – tam nastolatek miał kompletnie inne poglądy niż rodzina i się okazało, że to wynik niezłośliwego guza mózgu smile
    • heca7 Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 19:21
      Chce jeździć i zwiedzać a zarobione pieniądze przeznaczył na fejkową szczepionkę?! Zamiast wziąć ją za darmo naprawdę a kasę wydać na podróże?! Sorry ale wydaje mi się, że upośledzonych psychicznie nie wolno puszczać samemu na wycieczki tongue_out
    • fragile_f Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 19:40
      Pokazałabym kodeks karny i wyjasniła ile lat grozi za fałszowanie dokumentów oraz dawanie łapówek.

Jeśli zrobił coś tak idiotycznego w wieku 18 lat, to niewykluczone ze wpadnie na podobnie genialny pomysł ponownie, i zostanie np. wydalony z uczelni z wilczym biletem za kupienie pracy mgr albo w ogole trafi do wiezienia bo go ktos nagra przy dawaniu kolejnej łapowki.

Fałszowanie dokumentow to tez bardzo powazne przestępstwo.

Aha, uświadomiłabym jeszcze, że jest potencjalne odpowiedzialny za chorobę i śmierć iluś osób, ale to najwyrazniej ma głeboko w d*, wiec moze wizja wiezienia przemowi mu do rozumu na przyszłosc.
    • mia_mia Re: Co byście zrobiły... 09.08.21, 22:03
      Dziś właśnie czytałam jak sprzedawcy lewych papierów i organizatorzy lewych szczepień załatwiają klientów. Wiele nie działa, a co cwańszy nie dość, że zgarniają kasę za nic to jeszcze szantażują klientów i żądają dopłat, czego Twojemu synowi z całego serca życzę.
      • mia_mia Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 08:26
        Zapomniałam dodać, że informacje dotyczą sytuacji we Włoszech.
      • sumire Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 09:57
        W sumie też bym tak robiła. Jeśli ktoś jest na tyle głupi, żeby wydawać kasę na lewe certyfikaty, to aż się prosi, żeby go naciągać na większą kasę. A możliwości szantażowania oszustów jest wiele smile
    • engine8 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 02:18
      Nic. Dorosly i mam prawo decydowac.. Zwlaszcze kiedy to robi z sensem smile
    • katie3001 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 03:25
      Przedsiębiorcze dziecko. Antysystemowe. Tylko co bedzie jak trzeba bedzie zaplacic za 3, 4, 5 i kolejną dawkę.
      • angazetka Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 12:27
        Dziwnie piszesz: oszust.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 12:29
          Zasadniczo to nie nastolat sfałszował dokument. On ma normalnie na IKP pewnie certyfikat. Jak mu udowodnią że to on sfałszował?
          • kira02 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 19:05
            Khmm... Jakby kupil prace magisterska to firmalnie tez by nie sfalszowal niczego?
            • mid.week Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 19:28
              nie ma czegoś takiego jak fałszywy certyfikat na IKP
              • kira02 Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:16
                Dlatego piszę, ze formalnie on nie sfalszowal. A jednak dopuscil sie oszustwa.
                • mid.week Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:17
                  Skorzystał z nielegalnej uslugi
      • sumire Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 13:18
        Ależ nie nie, antysystemowy byłby, gdyby konsekwentnie kontestował ideę szczepień, a nie dawał w łapę za lewą karteczkę. To jest po prostu komformizm, a w dodatku debilizm.
    • iwles Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 08:40

co będzie następne? Matura? Dyplom z uczelni ?
      • livia.kalina Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 20:06
        Różne rzeczy można na pieniądze fałszować: test na ojcostwo i unieważnienie małżeństwa.
    • jehanette Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 08:56
      Uznałabym, że totalnie zawalilam jako rodzic sad Nie wiem co bym zrobiła.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 12:21
      No jakiś cioł, że przyznał się matce. A poza tym nie robię nic.
    • m_incubo Re: Co byście zrobiły... 10.08.21, 13:29
      Na pogadanki jest za późno o jakieś 8 lat.
      Zastanawiałabym się w myślach po kim syn jest takim idiotą i uświadomiłabym go, że grubo przepłacił i że jeśli chce być pajacem, to mógł nim być zupełnie za darmo.
      Kto przyjął te 1500 zł? To mnie bardziej interesuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka