Dodaj do ulubionych

Lot - pytanie o bagaz

10.08.21, 16:03
Jako ze sporo ludzi jednak lata, to moze lecial ktos ostanio naszym lot-em i mi napisze, czy w takich wymiarach moge zabrac plecak? Czy musi byc koniecznie torebka??
Na stronie jest:
Dodatkowo, w ramach ceny biletu, jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą:
- torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (max. 2kg, wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)
Obserwuj wątek
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Lot - pytanie o bagaz 10.08.21, 16:06
      Oczywiście - możesz zabrać plecak.
    • segregatorwpaski Re: Lot - pytanie o bagaz 10.08.21, 20:18
      Zawsze jak latałam z lotem miałam plecak, takowy używam na co dzień, więcej mam plecaków niż torebek po prostu wink NIe było najmniejszego problemu, tyle że plecak zawsze spełniał warunki rozmiarowe.
      • sandy_cheeks Re: Lot - pytanie o bagaz 11.08.21, 07:09
        Dzieki, od lat torebki uzywam od wielkiego dzwona i jak mialabym teraz z tym jechac to bym sie chyba poryczala, a kabinowki juz i tak zapakowane na maxa...
    • purchawka2020 Re: Lot - pytanie o bagaz 11.08.21, 07:42
      Ostatnio miałam kabinówkę i spory, miejski plecak wypakowany do wypęku. I jeszcze jakieś mniejsze tobołki z zakupami.
      • krwawy.lolo Re: Lot - pytanie o bagaz 11.08.21, 08:29
        I przez takich człowiek, jeśli wejdzie pod koniec bordzingu, nie ma gdzie upchać swojego pindelka.
        • purchawka2020 Re: Lot - pytanie o bagaz 12.08.21, 20:51
          Eee, ludzie mieli większe toboły i jeszcze jakieś wózki i instrumenty. Kabinówka pod sufit a plecak pod nogi, regulaminowo. Jak jest dużo podręcznego to zabierają do łuku bagażowego. Tylko co by był9, gdyby do łuku zabrali pindelka?
    • berdebul Re: Lot - pytanie o bagaz 11.08.21, 08:52
      Latam LOTem z 17 calowym laptopem gamerskim, który na 100% przekracza wagę 2kg, nigdy nie zgłaszano pretensji.
      • krokodil123 Re: Lot - pytanie o bagaz 12.08.21, 20:17
        Możesz zabrać plecak lub torbę podróżna lub mała walizkę jako bagaż podręczny. Wymiary także jak podałaś chodzi no to aby bagaż zmieścił się na górze w zamkniętych schowkach nad głowami pasażerów. Waga niby 8 kg, ale jeszcze mnie nie sprawdzali, jak udzwigniesz i 10 lub 12 kg zabierzesz aby rozmiarowo nie był większy.
    • pyza-wedrowniczka Re: Lot - pytanie o bagaz 12.08.21, 23:25
      Cokolwiek, co mieści się w tych wymiarach i wadze. Rzadko, ale czasami sprawdzają wymiary i każą dopłacać, jak przekracza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka