adriana.la.cerva 18.08.21, 22:02 Jakby Brexit I pandemia nie przeoraly kraju finansowo I logistycznie, to teraz uchodźcy. Nóż się w kieszeni otwiera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:11 adriana.la.cerva napisał(a): > Nóż się w kieszeni otwiera żałosne w ustach emigrantki. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:16 Jako emigrantka (lub też imigrantka, zależy jak patrzec), pracuje, płacę podatki i nie korzystam z programów socjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:26 so what? Pakistańczycy, Hindusi, Afgańczycy to akurat dawne kolonie brytyjskie, mocno osiadłe w GB. A ty jesteś tam jedynie wschodnioeuropejską przbłędą z ostatniego rzutu, ostatnią do pouczania, kogo Brytyjczycy powinni przyjmować. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:31 Póki dokładam się do tego interesu mam prawo wypowiadać się kogo Brytyjczycy powinni przyjmować. Bierz uchodźców do siebie samarytanko Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:32 Nie masz żadnego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:33 Oczywiście, że mam. Tak samo jak mam prawo tutaj głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:35 W następnych wyborach zagłosuj przeciwko konserwatystom, ale nie masz żadnej gwarancji, że Labour party o liberałowie cię poprą. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 00:06 Nie nie masz. Jak sie nie podoba szanowanie kultury kraju cię goszczącego to stamtąd wypadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 00:09 Ale gdzie ja napisałam, że nie szanuje kraju i kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 07:36 w piewrszym poście Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 23:33 >Ale gdzie ja napisałam, że nie szanuje kraju i kultury? Elementem ich kultury jest gościnność i niesienie pomocy potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:18 Od "uchodźców" także wymagasz szanowania kultury kraju, który ich gości albo wypadu z tego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:15 Reprezentujesz UKIP adriana? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 07:57 Nieee. Ja jestem pro europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:30 Tylko widzisz, w UK proeuropejskosc nie jest tak popularna, jak powszechna akceptacja przybyszów z dawnych kolonii. Po latach powinnaś się już do tego przyzwyczaić, ze dla wielu Brytyjczyków to Polacy, Słowacy, od niedawna Rumuni, to „obcy”, mimo ze kolor skory, religia i położenie geograficzne mogłoby wskazywać inaczej. Tutaj zawsze bardziej liczyła się Commonwealth niż EU, a Europejczycy nie maja żadnej taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:35 >w UK proeuropejskosc nie jest tak popularna, jak powszechna akceptacja przybyszów z dawnych kolonii. 48% glosowalo na pozostanie w UE, a z tych co glosowali przeciwnie wiele zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:44 Nie chodzi mi o Brexit, ani jak kto głosował tylko o ich narodowa mentalnośc. Polacy czuja się Europeczykami, uważają za naturalne poczucie pokrewieństwa z Francuzami, Włochami czy Chorwatami a nie choćby z Pakistańczykami. Brytyjczycy tak nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:56 >Nie chodzi mi o Brexit, ani jak kto głosował tylko o ich narodowa mentalnośc. Polacy czuja się Europeczykami, uważają za naturalne poczucie pokrewieństwa z Francuzami, Włochami czy Chorwatami a nie choćby z Pakistańczykami. Brytyjczycy tak nie maja. nonsens. nie mieszkasz w UK jak podejrzewam, nie znasz Brytyjczykow bo bys takiej durnoty nie powiedziala. Pierdy na resorach. Moze idz na jakiekolwiek ogolne forum polityczne brytyjskie i napisz to. Wez tarcze na pomidory Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:33 Ale bzdury, może wznow swoje mądrości o kosmetykach, z których słynęłas na tym forum, zamiast z zaangażowaniem godnym kolonizatorki Księżyca wykładać wiedzę na temat życia w UK. Nie ty jedna tam mieszkasz, wiele osób z forum, w tym ja, plus jakiś milion Polaków wiec jak szukasz powodu, by podkreślić swoją wyjątkowość, to znajdź może inny. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:41 . Bzdury to ty wygadujesz i opierasz to zapewne na swej znajomosci kosmetykow. Idz napisz to na jakimkolwiek forum. No przekonaj sie kobieto. No zrob taki test. Moze na facebooku huh? Poczekaj na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:50 Co mam napisać? Ze w UK nikt przed Polakami nie rozkłada czerwonego dywanu na lotnisku, ze to ze raczyli dołączyć do społeczeństwa brytyjskiego? Ze liczy się dla nich chęć asymilacji i nauki języka, wychowywanie swoich imigranckich dzieci na obywateli brytyjskich i nie patrzą tutaj na kraj pochodzenia? No faktycznie, bzdury. Przypominam tez, ze powodem Brexitu była raczej niechęć do niekontrolowanego napływu nowych imigrantów z EU niż z Azji… Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:06 >Ze w UK nikt przed Polakami nie rozkłada czerwonego dywanu na lotnisku, ze to ze raczyli dołączyć do społeczeństwa brytyjskiego? a przed jakas nacja ktos rozklada? >Ze liczy się dla nich chęć asymilacji i nauki języka, wychowywanie swoich imigranckich dzieci na obywateli brytyjskich i nie patrzą tutaj na kraj pochodzenia a wg Ciebie Polacy sie zle asymiluja i duzo gorzej niz Pakistanczycy? Juz w 2 pokoleniu Polacy sa w pelni zamalgamowani. Z przykladowymi Pakistanczykami to trwa do 3 pokolen. >Przypominam tez, ze powodem Brexitu była raczej niechęć do niekontrolowanego napływu nowych imigrantów z EU niż z Azji… nie, wszelaka immigracja, Pomogl w tym celowo ustawiony straszak oboz w Calais i bezrobocie w malych miastach na polnocy. Teraz sa tego skutki. Nie ma rak do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:48 Nigdzie nie napisalam, ze rozkładają czerwony dywan przed kimkolwiek, ani ze Polacy się gorzej asymilują. Chodziło mi o podejście autorki wątku, jakie wielu Polaków w UK reprezentuje. Czyli sami tu przyjechali, by pracować i żyć i czuja się z jakiegoś powodu lepsi niż imigranci z Azji, których oni, Polacy! Europejczycy (z duma podkreślane) nie chcą tu wpuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:49 Hihi Zdziwiłabyś się jak bardzo „chcą” wpuszczać nowych ci z Azji ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:10 manon.lescaut4 napisał(a): > Nigdzie nie napisalam, ze rozkładają czerwony dywan przed kimkolwiek, ani ze Po > lacy się gorzej asymilują. Chodziło mi o podejście autorki wątku, jakie wielu P > olaków w UK reprezentuje. Czyli sami tu przyjechali, by pracować i żyć i czuja > się z jakiegoś powodu lepsi niż imigranci z Azji, których oni, Polacy! Europejc > zycy (z duma podkreślane) nie chcą tu wpuszczać. A ja uwazam ze autorka watku takiej postawy nie ma, choc moze sie myle, nie przeczytalam jej wszytskich wypowiedzi. Jednak z tych ktore przeczytalam nie wylaniaja sie takie jej poglady. Zyje tu, pracuje, placi podatki, nie czuje sie emigrantka (tez sie od lat juz tak nie czuje) i wyraza swoja opinie. Ma do niej prawo, nie sieje nienawisci (nie zauwyzylam tego w jej komentarzach). White British (i nie tylko white) tu urodzeni, wychowani tez maja podobne opinie. Oczywiscie nie wszyscy, jakas czesc. Jesli nie epatuja ani nie namawiaja do nienawisci to maja prawo miec taki poglad. To czy ktos przybyl z innego kraju nie ma znaczenia, to nie powinno definiowac jego pogladow. Z pogladami mozna sie zgadzac albo nie ale nie odbierac innym prawa do posiadania takich a nie innych. Taka postawa tez jest typowa dla wielu Polakow, co widac w tym watku niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:57 ??? Urodzilam sie i wychowalam w Europie Wschodniej, na szczescie wczesna mlodosc i reszte zyje juz w zachodniej i nie mam poczucia pokrewienstwa ani z Framcuzami, Wlochami czy Chorwatami. Przecietny Brytyjczyk ethnicity white tez nie ma ale nie ma tez mieszkancami dawnych kolonii. To w ogole nie w tym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:49 Mam rodzinę w Wielkiej Brytanii, to już trzecie pokolenie, dziadek został po wojnie, nie czują pokrewieństwa z mieszkańcami kolonii, imigrantów też nie chcą. Polskie pochodzenie nestora rodu to dla nich rodzinna historia, ale nie czują się Polakami, choć są dumni z polskich przodków Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:54 ale jakie to jest pokrewienstwo miedzy Polakiem a Portugalczykiem czy Irlandczykiem? W czym blizsze niz Brytyjczyka i Portugalczyka czy Irlandczyka? cala ta rozmowa jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:58 Nie ma, to odpowiedź na bredzenie o rzekomych związkach Brytyjczyków z Pakistanczykami Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:04 No wlasnie. Przecietny white British nie czuje zadnego pokrewienstwa z mieszkancami dawnych kolonii. Jest zreszta mnostwo British bardzo przeciwna pomyslowi przyjmowania uchodzcow z Afganistanu. Tak jak wszedzie rozne opinie roznych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:40 Tak, ty wiesz, rozmawiasz na co dzień, obserwujesz, w końcu dziadkowujek wyjechał do Anglii po wojnie 😜 Związek może być chociaż taki, ze jeśli przeciętny Brytyjczyk ma 60-70 lat, to nie było go na świecie w czasie imigracji wojennej Polaków, Polaków miał okazje bliżej poznać po 2004, natomiast z Pakistańczykami miał kontakt przez całe swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:48 >Związek może być chociaż taki, ze jeśli przeciętny Brytyjczyk ma 60-70 lat, to nie było go na świecie w czasie imigracji wojennej Polaków, Polaków miał okazje bliżej poznać po 2004, natomiast z Pakistańczykami miał kontakt przez całe swoje życie mowie, zajmij sie kosmetykami bo nie wiesz o czym mowisz. Tak jakby po wojnie malo Polakow w UK nie zostalo.... W ogole co ma kontakt z ludzmi z Pakistanu do cyt poczucia pokrewienstwa. Nonsens w latach 60tych w UK bylo 25 tys Pakistanczykow. A juz w 1966r na msze polska z okazji tysiaclecia panstwa polskiego przyszlo na White City Stadium 45 tys Polakow. A ilu nie przyszlo hoho.... Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:37 Bez sensu, bo nie rozumiesz o czym mowa. Brytyjczycy są ogółem tolerancyjni i otwarci na przybyszów z innych krajów, pod warunkiem, ze się asymilują i znają angielski. Nie faworyzują Polaków ani innych Europejczyków tylko ze względu na pochodzenie. Jeśli do domu obok wprowadzi się obcokrajowiec to ważne dla nich jest, żeby mówił po angielsku i mniej więcej kumal co się dzieje w kraju, a nie to, jaki ma kolor skory ani ile kilometrów musiał przebyć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:33 >Nie faworyzują Polaków ani innych Europejczyków tylko ze względu na pochodzenie no to wskazuje ze nie rozumiesz o czym byla dyskusja. Dyskusja nie byla na temat faworyzowanie Europejczykow tylko rzekome glebsze pokrewienstwo dusz z Pakistanczykami czy innymi krajami z bylych kolonii. Myslisz ze po 26 latach zycia w UK, pracy tu, posiadania polangielskiego dziecka z Anglikiem, poprzednim zwiazkiem tez z Anglikiem.... nie znam Brytyjczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:50 Ja sobie chyba daruje rozmowę z Tobą, bo to jednak nie ma sensu. Ja o jednym, ty o drugim. Czy ja twierdze gdziekolwiek, ze TY nie znasz Brytyjczyków? Skąd w ogóle TY stałaś się centrum tej dyskusji? Może przestań brać tak wszystko do siebie, nie każda dyskusja o UK jest z automatu dyskusja o TOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:52 nie o mnie chodzi ale twierdzenia ze Brytyjczykowi jest blizszy Pakistanczyk niz jakikolwiek Europejczyk sa dziwne, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:05 Zależy. Przed 2004 Polacy w UK byli, ale nie w takim natężeniu jak teraz. I inaczej przedstawiał się ich rozkład w społeczeństwie. Natomiast Pakistańczyków było sporo. I przeciętny Brytyjczyk, czyli niekoniecznie z Londynu, niekoniecznie z prestiżowym, kosmopolitycznym miejscem pracy, mógł nie znać Polaków, mógł nie słyszeć języka polskiego, co dziś raczej nie ma miejsca, zwłaszcza jeśli pracuje chociażby w logistyce. A w swoim małym, przemysłowym mieście do widoku Pakistańczyków i ich usług (taksówki, sklepy convieniece, a z drugiej strony lekarze konsultanci) był przyzwyczajony od lat. O tym mówię, a nie o tym, ze każdy Brytyjczyk ma najlepszego przyjaciela z Pakistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:18 manon.lescaut4 napisał(a): >A w swoim małym, przemysłowym mieś > cie do widoku Pakistańczyków i ich usług (taksówki, sklepy convieniece, a z dru > giej strony lekarze konsultanci) był przyzwyczajony od lat. Niekoniecznie. Wg Census 2011 tylko 2% populacji Anglii i Walii pochodzila z Pakistanu, wczesniej wiec bylo jeszcze mniej. Biorac pod uwage ze wiekszosc jest skupiona w kilku duzych miastach to wielu white British nie byla do nich ani przyzwyczajona ani nie miala nawet kontaktu lub sporadyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:28 Nie będę się wypowiadać o tym, jak było, gdy mnie tu nie było, oczywiście ze nie. Ale w moim mieście, średnio-dużym, ciężko spotkać kierowcę taksówki (zwłaszcza z jednej firmy ale nie tylko), który nie byłby „Paki”. Małe prywatne sklepy spożywcze, take aways ( wszystkie na jedno kopyto) to samo. Konsultanci w szpitalu, jednym z największych w kraju, tez wiekszosci, ale tu aż takiej przewagi nie ma. Jednoczenie Polaków tez jest zatrzęsienie, ale po prostu śmiem twierdzić, ze Azjaci przybyli tu wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:33 manon.lescaut4 napisał(a): > Ale w moim mieście, średnio-dużym, ciężko spotkać kierowcę taksówki (zwłaszc > za z jednej firmy ale nie tylko), który nie byłby „Paki”. Małe prywatne sklepy > spożywcze, take aways ( wszystkie na jedno kopyto) to samo. Akurat mieszkasz w miejscu gdzie populacja ludnosci z pochodzenia pakistanskiegi jest wysoka ale zapewniam ze w wiekszosci kraju tak nie jest. Ztad takie masz wrazenie jakby to byla norma. To tak jak sa regiony gdzie populacja emigrantow z Polski byla wieksza, tam tez takie wrazenie sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:40 >Akurat mieszkasz w miejscu gdzie populacja ludnosci z pochodzenia pakistanskiegi jest wysoka ale zapewniam ze w wiekszosci kraju tak nie jest. Ztad takie masz wrazenie jakby to byla norma. otoz to. dokladnie. Jak mapa ponizej pokazuje Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:29 Dodam tez ze Polakow emigrantow po wojnie i pozniej ale przed 2004 bylo wiecej niz Pakistanczykow. Tez byli skupieni w konkretnych rejonach w ktorych do dzis zyja ich dzieci, wnuki i prawnuki, czesto widac tez polskie lub polskobrzmiace nazwiska oraz osobiscie spotkalam ludzi mowiacych o swoich polskich korzeniach a nawet znajacych kilka slow po polsku. Asymilacja jednak przebiegala inaczej niz po 2004 bo naplyw byl mniejszy i rozlozony w dlugim czasie. Wiekszosc tych ludzi wchodzila w zwiazki z tybylcami, miala potomstwo itd. Moj partner tez mial jakiegos wujka emigranta z Polski (zmarl lata temu) w rodzinie. Koledzy z pracy, znajomi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:34 > Natomiast Pakistańczyków było sporo. jak sporo i jakie to sa liczby w porownaniu z Polakami? Spekulujesz czy opierasz sie na konkretnych danych. Ja ci dane wyzej podalam ze w 1966 bylo 45 tys Polakow na samej mszy, a wszyscy nie zjechali sie. Pakistanczykow bylo mniej. Wcale Pakistanczycy nie przybyli w wielkich liczbach przed wojna Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:37 Pakistanczycy emigracja do UK po wojnie do lat 70tych . Poza tym oni mieszkaja w bardzo konkretnych rejonach i w wielu innych ich nie widywali Anglicy. 1951 (estimate) 10,000 1961 (estimate) 25,000 1971 (estimate) 119,000 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:41 Pakistanczycy w duzych liczbach to przyjechali do UK w latach 80tych i 90tych dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:01 >A ty jesteś tam jedynie wschodnioeuropejską przbłędą z ostatniego rzutu Urocze. Takie tolerancyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:20 Przybłędy z wcześniejszego rzutu tak mają, nienawidzą później przybyłych, bo to dla nich konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 20:57 melikles napisał(a): > Przybłędy z wcześniejszego rzutu tak mają, nienawidzą później przybyłych, piszesz z własnego doświadczenia, tak? Bo do mnie to pasuje tak, jak kwiatek do kożucha. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 20:55 leosia-wspaniala napisał(a): > Urocze. Takie tolerancyjne. a ten idiotyczny idiotyczny pomysł to skąd ci się wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:15 A niech sobie biorą wszak bliżej im kulturowo ;P Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:18 Uchodźcom jeszcze bliżej do krajów zatoki perskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:29 kryzys_wieku_sredniego napisał(a): > A niech sobie biorą wszak bliżej im kulturowo ;P przypadkiem udało ci się trafić. Afganistan był ich protektoratem i mają wobec tych ludów potężny dług. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:22 Ależ ja dokladnie czekalam na ten wpis o koloniach i wielkim imperium brytyjskim. Tak i hak Honkong tez im się należy kulturowo jak psu buda ... 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:08 Nic nie rozumiesz. NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 09:46 Rozumiem wszystko, jakby nadal próbowano sztucznie podtrzymać powiedzmy wzajemne stosunki to skończylo by się jak w RPA, które jest bardzo smutnym przykladem że różne kultury i inne tak odmienne pochodzenie zawsze rodzi konflikty. RPA badzo zawiodlo i pewnie siebie ale szczególnie Świat, pogrzebali na wieki myśl o jednym wspólnym kierunku majacym na celu dobro państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:58 Dziewczyny, wy naprawdę nie wiecie, jak wyglądało imperium? I dlaczego właśnie Hindusi, Pakistańczycy, Afgańczycy, Jamajczycy i parę innych nacji jest bliższa Brytyjczykom kulturowo niż Polacy na przykład? I dlaczego, przyjmując uchodźców, żadnej łaski nie robią? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:09 Chętnie posłucham dlaczego nie robią żadnej łaski Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:15 en.m.wikipedia.org/wiki/First_Anglo-Afghan_War CZego sie tam pchali? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:16 A tu calosc jakby tam ci sie nie chcialo szukac kolejnych wojen www.britannica.com/event/Anglo-Afghan-Wars Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:59 Daj spokój, ichi, rzucasz perły przed wieprze. Adriana wie lepiej 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:14 Tak ichni, znamy historie. Ale to nie uzasadnia stwierdzenia gulci dlaczego to niby cyt Hindusi, Pakistańczycy, Afgańczycy, Jamajczycy i parę innych nacji jest bliższa Brytyjczykom kulturowo niż Polacy. Bo to wierutna bzdura na resorach. Kolonializm czy aneksje terytorialne nie sprawil, ze odmiennosc kulturowa stala sie im blizsza niz ta europejska. To sa bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 07:19 princesswhitewolf napisała: > Tak ichni, znamy historie. Ale to nie uzasadnia stwierdzenia gulci dlaczego to > niby cyt > Hindusi, Pakistańczycy, Afgańczycy, Jamajczycy i parę innych nacji jest bliższa > Brytyjczykom kulturowo niż Polacy. W sumie Polakom też blizej kulturowo do Afgańczyków niż do Brytyjczyków. Kebaby, kurczki w curry i w ogóle dania orientalne na każdym kroku a z kuchni brytyjskej nic a nic. A że na talerzu konczy się życie kulturowe przeciętnego Kowalskiego to głebiej drążyć nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:11 Afganska kuchnia to nie kebaby i curry Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_proboszcza Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:21 mid.week napisała: > princesswhitewolf napisała: > > > Tak ichni, znamy historie. Ale to nie uzasadnia stwierdzenia gulci dlacze > go to > > niby cyt > > Hindusi, Pakistańczycy, Afgańczycy, Jamajczycy i parę innych nacji jest b > liższa > > Brytyjczykom kulturowo niż Polacy. > > > W sumie Polakom też blizej kulturowo do Afgańczyków niż do Brytyjczyków. Kebaby > , kurczki w curry i w ogóle dania orientalne na każdym kroku a z kuchni brytyjs > kej nic a nic. A że na talerzu konczy się życie kulturowe przeciętnego Kowalski > ego to głebiej drążyć nie ma sensu. No akurat taka teoria, ze Polakom kulturowo blizej do Afganczykow czy Pakistanczykow niz Brytyjczykow moim zdaniem jest calkiem logiczna. Np stosunek do opieki nad starcami (chetniej w domu niz w instytucji) posilki domowe from scratch jako norma, sporo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:06 kochanka_proboszcza napisał(a): > > No akurat taka teoria, ze Polakom kulturowo blizej do Afganczykow czy Pakistanc > zykow niz Brytyjczykow moim zdaniem jest calkiem logiczna. Np stosunek do opiek > i nad starcami (chetniej w domu niz w instytucji) posilki domowe from scratch j > ako norma, sporo tego. Generalnie organizacja spoleczna, nacisk na stosunki rodzinne itp jest wazniejsza niz ogol. To jest akurat bardzo podobne. Zgadza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:23 Princessa, błagam. Nawet jeśli już jesteś klawiszem, to poszerz horyzonty. Wielka Brytania nawet skinheadów zawdzięcza imigrantom. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:37 a jezyk i polowe slownictwa, kuchnie Francuzom. Druga polowe slownictwa i wiezy krwi z Germanami Wymieniac dalej? Sama poszerz horyzonty. Kazda kultura jest zlepkiem wplywow roznych kultur a najstarsze i najblizsze wplywy sa najbardziej odzwierciedlone w kulturze Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:10 Tak pani profesor. 😉 Antropolog kultury bardzo dziękuję za wykład. 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:42 trudno bym sie zgodzila z wyrywkowymi przykladami i jakims niedowidzeniem wplywu Europy kontynentalnej na UK Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:11 >dlaczego właśnie Hindusi, Pakistańczycy, Afgańczycy, Jamajczycy i parę innych nacji jest bliższa Brytyjczykom kulturowo niż Polacy na przykład? Widze ze bardzo dobrze znasz Brytyjczykow. Ilu konkretnie? Z gazet ciom? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:20 No i niech biorą, może nam mniej wcisną. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:22 To teraz szybko, wszystkich spod polskiej granicy spakowac i tam zawiezc zanim sie rozmysla Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:24 Mało tu mamy własnych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:54 My mamy wiecej. Wasz rzad ma wiecej hajsu, zeby ich utrzymac. Ewentualnie damy Wam chlopow singli, a sobie wezmiemy rodziny z malymi dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:20 adriana.la.cerva napisał(a): > Mało tu mamy własnych problemów? No fakt. Dużym problemem są Polacy siedzący w UK na socjalu, nie? Albo tacy, którzy zabierają pracę Brytyjczykom. Pomóż UK w tych problemach i wróć do Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:20 Oczywiście, biedni "uchodźcy" na socjalu to już żaden problem... Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:23 Znasz obecne realia UK czy tak sobie.klepiesz klawiaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:27 >>Albo tacy, którzy zabierają pracę Brytyjczykom<< Adriana oczywiscie pieprzy bez sensu, ale powyzszy teks tez jest wyjatkowo glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:23 Dzwoń do Borysa! Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:25 Właśnie jego rząd to wymyślił Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:26 No to dzwoń! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:31 ekonomiczna emigrantka z Europy Wschodniej chce pouczać Brytyjczyków, kogo powinni przyjmować a kogo nie. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 01:08 alicia033 napisała: > ekonomiczna emigrantka z Europy Wschodniej chce pouczać Brytyjczyków, kogo powi > nni przyjmować a kogo nie. > Żałosne. > No to powinni cytować w tych wszystkich wątkach gdzie emigranci dowodzą jak to są u siebie. Dopóki im się wszystko podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:17 Rzecz w tym ze takie teksty to slychac tylko z ust emigrantow Polakow jak adriana bo nawet UKIP partia juz upadla prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka100 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:46 adriana.la.cerva napisał(a): < 20 tys. w perspektywie długoterminowej. W pierwszym roku 5 tys. Priti mówi głównie o kobietach i dzieciach-ciekawe jak się dostaną.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:50 Obrzydliwie co piszesz.. I ja to pisze jako emigrantka pracująca i płacąca podatki w UK.. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 22:58 Obrzydliwe bo? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:10 Glupio. Chyba nie czytasz zadnych informacji na temat stanu ekonomii w UK i potrzeby rak pracy na zmywaku i w turystyce Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:02 To jest bardzo ciekawy projekt polityczny. Talibowie będą zajmowali kolejne państwa na Bliskim Wschodzie i w Afryce, a ich mieszkańcy będą uciekać do Europy po zasiłek. Jak już połowa Afryki będzie w Europie, nasi oświeceni odkryją, ze koncepcja ma pewne wady Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:05 Moze wtedy rzeludniona Europa ruszy na Talibow zeby wyszarpnac sobie troche ziemi do zycia i nadejdzie III wojna swiatowa Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 00:01 Nie. Po prostu nasza cywilizacja zostanie zmarginalizowana. Jak już parę innych w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:23 Akurat temu dałoby się zapobiec, tylko pozyteczni idioci przeszkadzają Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:10 A po co zapobiegać. Kijem Wisły nie zawrócisz. Europa na parę ładnych wieków zdominowała świat i zostawi wiele śladów. Ale ta wizja się starzeje. Co gorsza, świat jest zniszczony. Nie powstrzyma nic zalewu migracji klimatycznych. To, co dzieje się teraz, to jedynie wstępniak. I zacznie się wojna o zasoby. Ale już nie nikiel czy kobalt, czy uran, ale o wodę i tlen. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 [...] 19.08.21, 12:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:28 Ale że mnie żadne pijące serduszko nie jest. Jestem pragmatyczna. Nic się już zrobić nie da, więc od nas zależy ile Europy zostanie w Europie. Nie da się zrobić z małej Europy oblężonej twierdzy. Od czasu wynalezienia rakiet V2 to fizycznie niemożliwe. Ale możemy jeszcze zachować się przyzwoicie i zacząć płacić za własne grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:53 Można bronić granic. Sama sobie zaprxeczasz, jeśli zaczniemy "zachowywać się przyzwoicie i płacić za własne grzechy ", choć ja żadnych swoich nie kojarzę, a tym bardziej moich dzieci, to już nie od nas będzie zależało ile Europy pozostanie w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:00 Kto ma placic za czyje grzechy? Bo chyba kraje ktore nigdy kolonii nie mialy za te kolonialne, to bardzo niebardzo, zeby placily. GB dobrze, ze splaca wlasne dlugi. Dorobili sie na kolonializmie, wiec teraz maja fundusze, zeby to odbudowac. Niemcy tez powinni, sporo maja na sumeiniu i na razie, zdaje sie, splacaja. tylko nie wiem, czemu tez splate chca wcisnac innym. Francja powinna splacac. Na razie splaca, neich splaca dalej. Hiszpania... Tylko z glowa by to trzeba bylo robic, bo jeszcze troche zalew takiej ilosci innej kultury zniszczy ta w ktorej przyjechal mieszkac. Nikomu to nie pomoze, samym uchodzcom tez nie. Bo jak tu sie zrobi ich swiat, to gdzie dalej uciekna? Oni nic nie zmieniaja, islam ich zatrzymal umyslowo i spolecznie. Czekaja az Europa sie nimi zajmie i wszystko im da, jak dzieci. USA bardzi zle zrobily z Afganistanem, niezaleznie ile osob stamtad ucieknie, tam ciemnogrod sie zrobi i przyczulek przestepcow. I wszystko na leb Europie, a Stany jak sie upra, moga zrobic to co Australia. Po prostu sie odetna i patrzyly jedzac popcorn. Tylko Europa ma tak hooyowo, bo jest przyklejona na stale do dzikich azjatyckich narodow, ktore sie przez wieki nei ucywilizowaly i dalej im nie wychodzi. Pewnie im tak do konca swiata sie nie bedzie udawalo Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:07 Bo chyba kraje ktore nigdy kolonii nie mialy za te kolonialne, to bardzo niebardzo, zeby placily. Masz na mysli Polske? Jakby nie byla jest czlonkiem EU i korzysta z kasy krajow ktore dorobily sie na koloniach. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:38 Tak, mam na mysli na przyklad Polske. Jest malutka i biedna jak cholera w porownaniu z tamtymi. Nie ma tradycji wykorzystywania innych nartodow. Poza tym kiedy byla wielka i bogata brala przesladowane nacje do siebie dajac im dach nad glowa i bezpieczenstwo. Wbrew sprawiedliwosci jest teraz oczekiwac, ze bedzie placicla za cudze winy. Jak Polacy sie wykoncza albo zdegeneruja, ogolny poziom ludzkosci spadnie. To zle bedzie bardzo. Poza tym niewlasciwym jest brac na siebie konsekwencje blednej polityki innych narodow. Jesli nie naprawia tego, co zepsuly, w nieskonczonosc beda powtarzac te same bledy i przysparzac kolejnych tragedii niewinnym ludziom. No i egoistycznie by bylo robic to za nich. Niech splaca zaciagniete dlugi i maja wreszcie czyste sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:17 > Jest malutka i biedna jak cholera w porownaniu z tamtymi. Nie ma tradycji wykorzystywania innych nartodow. Polska nie jest malutkim EUropejskim krajem ani biednym Nie bylo mozliwosci polskich kolonii bo byly w czasach kolonializmu wieczne walki o byt Polski i by w ogole istniala >Niech splaca zaciagniete dlugi i maja wreszcie czyste sumienia. wiesz ile UK placi na foregin Aid? Od kilkudziesieciu lat Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:26 umi napisała: > Jest malutka i biedna jak cholera w porow > naniu z tamtymi. Jest biedna ale nie malutka. Nie ma tradycji wykorzystywania innych nartodow. 😃😃😃 to moze zapoznaj sie z historia Polski. Polska najezdzala i wykotzystywala. A to ze na jakims etapie upadla to juz wynik mentalnosci, nieudolnosci itd. Niekoniecznie bad luck. Gdyby rzadzacy Polska wtedy mieli inna mentalnosc to i Polska mialaby kolonie. Zadne z nich niewinne lelije ani ofiary choc faktycznie Polacy lubia wlasna martylologie i wciaz sie nia upajaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:15 My nie mieliśmy koloni, mieliśmy za to dzisiejszą Ukrainę i Białoruś. Po wielkim bum w postaci nowej listy lektur uzupełniających, przeczytałam "Pożogę" Kossak-Szczuckiej. Pierwsze skojarzenie - "Słowo białego człowieka" Forsythe'a. No to też sobie powtórzyłam. Myślenie kolonialne wręcz identyczne. Nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy białym massa, a dziedzicem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:43 >My nie mieliśmy koloni, mieliśmy za to dzisiejszą Ukrainę i Białoruś. i Litwe Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:03 I przez dłuższą chwilę Kurlandię. Chcesz się bawić w wyliczanki? Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 18.08.21, 23:09 adriana.la.cerva napisał(a): > Jakby Brexit I pandemia nie przeoraly kraju finansowo I logistycznie, to teraz > uchodźcy. > > Nóż się w kieszeni otwiera > Przeciętny Brytyjczyk chętniej wywaliłby Polaków niż Afgańczyków, gdyby mógł decydować. Afgańczyków jest im szkoda. Za to Wschodnia Europa lepiej żeby przyjeżdżała najwyżej do pracy przy zbieraniu warzyw jak to kiedyś bywało... Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 00:21 Nie do końca. Bowiem albowiem zaczyna bardzo brakować pracowników na najniższych szczeblach. Nie tylko przy zbiorach płodów rolnych, ale i na produkcji, w magazynach, hotelach, restauracjach, domach opieki i wszędzie tam gdzie płacą najniższą (lub niewiele więcej), a trzeba się narobić. Zresztą nie tylko tam nie ma kto pracować. U mnie na prowincji dopiero teraz wychodzi, ile tak naprawdę stanowisk pracy imigranci zabrali miejscowym 😁 (jedna z głównych przyczyn głosowania tutejszych mieszkańców za Brexitem). Ps. Afgańczyków tutaj też nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:08 >Przeciętny Brytyjczyk chętniej wywaliłby Polaków niż Afgańczyków, gdyby mógł decydować. Ilu znasz przecietnych Brytyjczykow? Wiecej ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:11 Jezu princess skończ już z tym mentorskim tonem wykładów na temat UK. Tobie się wydaje, ze jesteś jedyna, która kopnął zaszczyt mieszkania w tym najpiękniejszym kraju na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:54 a tobie sie wydaje ze ludzie moga mowic takie brednie o przecietnych brytyjczykach.... co swiadczy ze nie znaja zadnego? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:57 Przeciętny Brytyjczyk nie ma żony cudzoziemki i tylko brytyjkę I nie życzy sobie migrantow Princess chocbys mieszkała w uk 200 lat to zawsze będziesz tylko farbowanym lisem a nie Brytyjczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:24 >Przeciętny Brytyjczyk nie ma żony cudzoziemki i tylko brytyjkę I nie życzy sobie migrantow znowu ci sie cos zdaje. To jest bardzo multikulturowe spoleczenstwo. Ty sobie wyobrazasz Wielka Brytanie jaka byla w latach 60tych 1 na 10 par jest z roznych ras i etnicznego pochodzenia, mieszane. A w obrebie tego samego etnicznego pochodzenia ( Brytyjczycy i Europejczycy i Amerykanie czyli rasa kaukaska duzo wiecej niz 1 na 10 ) Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:42 Sadze, ze często to pytanie jest ci zadawane, ale i ja sobie pozwolę - co ty pier.d.olisz? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:34 Odpowiadam na twoje absurdalne zdanie >Przeciętny Brytyjczyk nie ma żony cudzoziemki i tylko brytyjkę I nie życzy sobie migrantow Zle sadzisz. W realu nigdy tego nie slysze ale tez nie spotykam tego typu ludzi ktorzy pisza bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:00 Oj Princess czy możesz choć w jednym wątku pisać spójnie Poniżej twierdzisz ze brexit byl z obawy przed migracja Tera. Twierdzisz ze brytyjczycy chcą migrantiw Zaczynasz o azylu i wklejasz wykładnie a potem zaczynasz pisać jakbyś w ogole tego artykułu nie widziała na oczy Masz rozdwojenie jaźni ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 02:08 Mamy tylko 2 proc inflancji i 1 mln nowych stanowisk pracy, rynek kandydatow. Adriana nie zrzedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 07:59 I ta lukę wypełnimy afganczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:12 A czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:13 Mhm. Nie mam więcej pytań 🙉 Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 07:27 Przypomnij mi, ilu kierowców ciężarówek brakuje w WB? Imigrant spoza Europy jest idealny, bo będzie mu można dać psie pieniądze, a pracodawcy na np. francuskiego nie zmieni, bo jest spoza EU, biurokracja itp. Za to w WB się wprowadzi się pojęcie obywateli trzeciej kategorii, oni i tak będą szczęśliwi, że wyrwali się do lepszego życia, ale socjalu nie dostaną. Nie mam żadnych iluzji, jeśli chodzi o Borysa. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:28 turzyca napisała: > to w WB się wprowadzi się pojęcie obywateli trzeciej kategorii, oni i tak będą > szczęśliwi, że wyrwali się do lepszego życia, ale socjalu nie dostaną. > Nie mam żadnych iluzji, jeśli chodzi o Borysa. > Gdyby faktycznie mieli tak cynicznie podejść to bardzo głupia i krótkowzroczna polityka. O ile to pokolenie będzie szczęśliwe że uszło z życiem, to następne już będzie uwierać że są trzeciej kategorii, a to już prosta droga do dżihadu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:17 No, ale takie będzie podejście. Pragmatyzm WB jest ogromny. Z tym, że to dzieci imigrantów będą niebezpieczne. Musieli się z tym zmierzyć Francuzi od lat 80tych. W jakimś sensie mierzymy się i my. Z jednej strony Ukraińcy przyjeżdżają do Polski po pracę i lepsze życie, z drugiej strony rośnie w nich poczucie odrębności i UPA czy Bandera staje się coraz większym punktem odniesienia. Może to i dobrze, że Kossak-Szczucką wrzucono do lektur. Mądry nauczyciel może to świetnie połączyć choćby ze "Słowem białego człowieka" Forsythe'a i pogadać z uczniami, dlaczego nie pykło. Lepiej tak, niż walczyć w kolejnych wojnach domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:22 >No, ale takie będzie podejście. Pragmatyzm WB jest ogromny. Z tym, że to dzieci imigrantów będą niebezpieczne. Musieli się z tym zmierzyć Francuzi od lat 80tych. gulcia, piszesz tak jakby WB nie przyjmowala nigdy wczesniej uchodzcow. W ostatnich 10 latach przyjela prawie 30 tys. Mniej niz Niemcy ale nie znaczy ze to nowosc jakas. Doliczyc nalezy do tego azylantow itd migrationobservatory.ox.ac.uk/resources/briefings/migration-to-the-uk-asylum/ Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:25 Czym się różni azylant od uchodźcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:58 Azylanci to ludzie ktorzy sa przesladowani w swoim kraju z powodow politycznych, rasistowskich itp. konkretnie skierowane jest przesladowanie na nich. Azylantami byli polityczni uciekinierzy z Polski po 1982. Uchodzcy niekoniecznie byli przesladowani ale musieli uchodzic ze swojego kraju ze wzgledu na bezpieczenstwo i co sie w tym kraju dzieje www.pomocprawna.org/blogcpphn-azylant-czy-uchodzca Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:02 Princess ja zwykle czytanie ze zrozumieniem się kłania i nie wychodzi ))))) Nawet w zalinkiwanym artykule pisze coś innego niż ty tu tworzysz To drążąc powiedz nam jakich to azylantów przyjmuje uk i z jakiego powodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:11 krolewska.asma napisała: > To drążąc powiedz nam jakich to azylantów przyjmuje uk i z jakiego powodu ? Z roznych krajow, nie tylko Azji ale tez Afyki, Kuby itp. Powody tez sa rozne, osoby przesladowane z powodow politycznych, gender, religijnych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:15 Co to za dyskusja jak wy w ogole nie rozumiecie co to jest azyl Chodźmy lepiej na wątek o paście do zębów Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:29 azylanci sa uchodzcami niezatrwierdzonymi jeszcze prawnie. Oj asma nie marudz. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:39 I w tym momencie umarłam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:27 > I w tym momencie umarłam smile z powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:44 Przeczytaj swoje posty o azylantami od początku Jest szansa ze usmiejesz się jak norka Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:16 Slowo uchodzca jest wiekszym worem niz azylant. Status azylanta jest bo nie wiadomo co dalej politycznie, ale nie tylko, to tez czas na ustalenie praw Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:20 Jakich praw Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:36 krolewska.asma napisała: > Jakich praw Statusu danej osoby ktory to daje okreslone prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:52 krolewska.asma napisała: > I w tym momencie umarłam Azylanci to dziwne slowo, ale asylum seekers to sa osoby ktore aplikowaly o azyl, nie sa uznane jako refugees tak dlugo jak nie zostanie im on przyznany. Asylum seekers nie maja prawa np do pracy, sa utrzymywani przez panstwo, ze srodkow na to przyznanych. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:56 Czyli w uk nie ma ochrony międzynarodowej typu azyl ( to co wkleiła princess w artykule o Polsce ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:14 >Czyli w uk nie ma ochrony międzynarodowej typu azyl ( to co wkleiła princess w artykule o Polsce ) ? a gdzie ona to napisala ze nie ma? Zanim staniesz sie uchodzca jestes azylantem Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:19 Ale to conteraz piszesz stoi w sprzeczności z tym artykułem który wklejałeś Czy ty w ogole czytasz to co wklejasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:47 no przeciez jest tam: Angielskie określenie na cudzoziemców ubiegających się o ochronę w formie statusu uchodźcy to „asylum seekers”. azyle sa tymczasowe. Jak azylant dlugo siedzi to daja mu bardziej trwaly status uchodzcy itd, ale niekoniecznie bo niektore azyle sa krotkotrwale ze wzgl politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:56 Możesz wkleić bo nie widzę Chyba o innym artykule piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:38 krolewska.asma napisała: > Czyli w uk nie ma ochrony międzynarodowej typu azyl ( to co wkleiła princess w > artykule o Polsce ) ? > Jaka ochrone masz na mysli? Takie osoby maja zakwaterowanie i utrzymanie zgodne z obowiazujacymi przepisami. Asylum seekers nie maja praw jak refugee czy obywatel. To jest normalne w wielu krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:03 Ale azyl to przecież coś innego bycie w procedurze o ochronę. Princess sama zaczyna dyskusje a potem daje jakieś informacje od czapy Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:19 >Ale azyl to przecież coś innego bycie w procedurze o ochronę. a niby co? oj marudzisz. pomysl ze ja rozmawiam z toba i nie odburkuje chamsko jak wiekszosc tu osob. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:20 Jest wyjaśnione w artykule który wkleilas Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:24 toz ci cytat nawet wkleilam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:04 Mylisz azyl z procedura dot ochrony międzynarodowej Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:15 krolewska.asma napisała: > Ale azyl to przecież coś innego bycie w procedurze o ochronę. > Jaka ochrone masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:36 Międzynarodowa Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 07:54 krolewska.asma napisała: > Międzynarodowa ??? Czyli co konkretnie, jaka to jest ochrona miedzynarodowa, ochrona przed czym? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:28 >Nawet w zalinkiwanym artykule pisze coś innego niż ty tu tworzysz to moze wpisz sobie refugee vs asylim seeker i znajdz odpowiadajacy ci link >To drążąc powiedz nam jakich to azylantów przyjmuje uk i z jakiego powodu ? najma nizej wyjasnila. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:38 Dalej nie wiem komu to uk udziela AZYLU Ale ty chyba jeszcze mniej wiec luz ( „asylum seeker” to po prostu osoba która poszukuje ochrony i to pojęcie używane w prasie dla prostego ludu który niewiele kuma) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:29 oj roznym ludziom na roznym etapie np w 1982 roku Polakom uciekajacym przed stanem wojennym i reperkusjami wczesniejszego zaangazowania politycznego cyganom z Polski ktorzy to biadolili jaka to opresja ich spotyka kurdami z Turcjji swego czasu gejami w Rosji no ile mam wymieniac? Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:03 Z Ukraincami w Polsce to prawda. Malo kto zauwaza, ale za jakis czas pewnie sie zaczna problemy. To sa ludzie o bardzo specyficznej mentalnosci i bardzo przesunietych hamulcach. Sa typowo azjatyccy w ten negatywny sposob chociaz nie wygladaja na Azjatow. Moze chociaz czesc sie ucywilizuje, chociaz pewnie dobrze bedzie tylko poki nie beda mieli przewagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:13 umi napisała: > Z Ukraincami w Polsce to prawda. Malo kto zauwaza, ale za jakis czas pewnie sie > zaczna problemy. To sa ludzie o bardzo specyficznej mentalnosci i bardzo przes > unietych hamulcach. Sa typowo azjatyccy w ten negatywny sposob chociaz nie wygl > adaja na Azjatow. Przepraszam, w czym Ukraińcy są typowo azjatyccy w negatywny sposób? I jak azjatyccy? Bardziej a'la Mongolia czy bardziej a'la Kambodża? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:16 Mongołowie są negatywni ? A to przednie Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:33 Co masz do wspolczesnych Mongolow? Azjaci maja bardzo przesunieta wrazliwosc na cierpienie i empatie. W ta strone, kiedy dosc slabo to dziala. Nie wiem, jak to napisac elegancko i tak, zeby nikogo nie obrazic i nie budowac stereotypow oraz zaznaczam, ze nie kazdy czlowiek jest identyczny i zawsze sa ludzie bardziej mniej odstajacy od ogolu. Ogolnie chodzi mi o to, ze mniej ich skreca jak cos/ktos sie meczy. Jesli chcesz pogladowke, zobacz jak CHinczycy przygotowuja zarcie. A potem poczytaj o rzezi Wolynskiej. Chyba nawet Niemcy nei daliby rady takiej akcji odwalic. Oni byli w czasei wojny sadystyczni, ale w rekawiczkach. I psychopatow jednak musieli sobie wyszkolic, tak z nikad ich nie mieli. Ukraincy nie potrzebowali zadnych szkolen. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:44 umi napisała: > Co masz do wspolczesnych Mongolow? Nie mam nic, tylko wskazuję, że Azja to ogromny kontynent z kilkudziesięcioma różniącymi się od siebie diametralnie krajami. > Ukraincy nie potrzebowali zadnych szkolen. My do spalenia ludzi w stodole też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 14:42 Palenie, a zabijanie kilkudziesięcioma ciosami nożem dziecka sąsiadów, że o jego rodzicach nie wspomnę, to jednak inna kategoria. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:02 sophia.87 napisała: > Palenie, a zabijanie kilkudziesięcioma ciosami nożem dziecka sąsiadów, że o jeg > o rodzicach nie wspomnę, to jednak inna kategoria. Oczywiście, palenie na żywca mniej boli. JPRDL, moderacjo, czas na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:46 Ty naprawdę jesteś odporna na wiedzę. Podpalenie stodoły jest bezosobowe, zadzganie sąsiadów, których się zna od lat to inna kategoria zwyrodnienia. To podstawy Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:48 kreatura z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:26 sophia.87 napisała: > Ty naprawdę jesteś odporna na wiedzę. > Podpalenie stodoły jest bezosobowe Czas już chyba zacząć wpisy "sophii" zgłaszać nieco wyżej, niż tylko do moderacji, nie sądzą drogie koleżanki?... Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:33 Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:36 Do Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:27 sumire napisała: > Czas już chyba zacząć wpisy "sophii" zgłaszać nieco wyżej, niż tylko do moderac > ji, nie sądzą drogie koleżanki?... Też tak uważam. Należy napisać do administracji, bo moderacja nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:02 Powodzenia Ja już pisałam w sprawie ieoniaw Strasznie się przejmują takimi zgłoszeniami i już po miesiącu potrafią przesłać prośbę o screeny Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:03 Zacznę Twoje zgłaszać, zwłaszcza te na temat ofiar nazizmu. Moje wpisy nikogo nie obrażają. Po prostu nie są zgodne z waszym chorym światopoglądem i chęcią zniszczenia Europy Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:50 Nie, nikogo, tylko jakoś tak wylatują zupełnie bez powodu... Fakt, twierdzenie, że spalenie to inny level niż zadźganie nie jest niezgodne z prawem. Ale kolejny screen do kolekcji i podesłania kolegom już mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 10:27 Podeślij siebie, może po pijaku przyjmą ☺ A to twierdzenie jest zgodne z psychologia i kryminalistyka. Wiem, że w Twojej ojkofobii wolisz wszędzie widzieć winę Polaków, ale może warto poczytać także coś na temat choćby rzezi na Wołyniu czy pacyfikacji Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 18:05 Podstawy psychologii i kryminalistyki także zgłosisz? Nie zapomnij o zgłoszeniu swojej ignorancji ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:22 To nie wszystko Właśnie czytam artykuł ze jakaś wasza sekretarz Pritty ( swoją droga kto wybiera sekretarza z takim imieniem ?) Nawołuje do UE żeby tez przyjmować A pod artykułem setki prześmiewczych komentarzy ))))) UE już zmadrzalo Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:37 przeciętny Brytyjczyk to nie ematka I nie ma pikajacego serduszka więc nie chce 20 tyś afganczykow w swoim kraju. Tu na prawdę jest gros innych palących problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:48 A co maja do tego pikajace serduszka i "chcenie"? To polityka. Rozumkiem to ty nie grzeszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:53 Całusy wysyłam 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:13 Ojciec mojego dziecka jest przecietnym brytyjczykiem i zdaje sobie sprawe ze konieczna jest pomoc humanitarna a 20 tys to kolaboranci NATO i ich rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:16 Osoba która mieszka osobno a nie z wami bo potrzebuje przestrzeni Domaga się zwiększenia zaludnienia w kraju o 40000 osób ( bo przecież zaraz będzie łączenie rodzin )? A mówiłaś ze maz dobrze wykształcony Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:37 te 20 tys to te 2 tys wczoraj omawiane z rodzinami. To kolaboranci NATO >A mówiłaś ze maz dobrze wykształcony tak ale ty chyba nie. W UK jak wyznaczaja limity to sa quota nalozone. Po prostu jest czas na aplikacje i ilosc miejsc do wyczerpania Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:49 Nie na tym polega prawo o ochronie miedzunarodowej Musza być spełnione przesłanki do udzielenia ochrony Jakieś limity pani sekretarz Pritty ( powinna zmienić to imię jeśli chce byćbrana poważnie ) Które sobie ustaliła podczas wizyty u fryzjera nic nie znaczą To nie jest wyprzedaż na Zalando ale los ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:52 kazdy kraj wyznacza ile przyjmie. Od zawsze. Wyjatkie byly Niemcy gdzie przybyli do Monachium wszyscy wo 2015 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:48 patrzac historycznie to jednak niestety te limity Pani Pritty i jej poprzednikow mialy znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 16:04 A pani „Piękna „ jak wjechała na wyspę ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:14 jej dziadkowie byli Hindusami ktorzy wyjechali do Ugandy do pracy na brytyjskie zlecenie i tam mieli sklepik. Jej rodzice przyjechali do UK i zalozyli lancuch sklepikow z gazetami i podst artykulami. cos jak kioski w Polsce. ja jej nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:20 Co Z kiosku ruchu na ministra U nas przynajmniej elita polityczna jest z dziada pradziada Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:25 >U nas przynajmniej elita polityczna jest z dziada pradziada kie? mowisz ze kazdy polityk mial dziadka komuniste zaangazowanego politycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:48 A Ciebie to przyjęły co? Żenująca wypowiedź w ustach emigranta. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 08:52 Ja nie jestem uchodzca I normalnie tutaj pracuje, nie oczekując benefitow. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 09:38 ale już wiesz ze ci będą pijawkami na systemie nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:39 A dlaczego zakładasz z góry, że Ci co przyjadą nie będa pracować i oczekiwać benefitów? Siedzisz w głowach tych ludzi? W 100% głów? Obrzydliwe. Nie dziwne, że jesteś klawiszem. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:46 Niewlasciwy czlowiek na niewlasciwym miejscu. Prymitywni ludzie pragnacy sie poczuc lepiej kosztem innych, w zadnym razie nie powinni pracowac z ludzmi. Niestety, idealy sobie a zycie sobie... Ale moze szybko wyleci z tej roboty, ona raczej z tych niezbyt gramotnych Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 20:26 adriana.la.cerva napisał(a): > Ja nie jestem uchodzca I normalnie tutaj pracuje, nie oczekując benefitow. A mnóstwo anglikow ma to gdzieś, dla nich jesteś jednym z tych niechcianych I niepożądanych eastern Europeans I przeciwko takim jakim ty glosowali w brexicie. Aha, I ja tez w UK od lat ale w przeciwienstwie do ciebie nie zakłamuję rzeczywistości żeby samej poczuć się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
z.szarych.stron Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 09:40 Szok i niedowierzanie, że to czytam. Nic nie skorzystałaś ( mentalnie) z życia w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 09:46 Mentalność pożytecznego idioty to żadna korzyść www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1604981,1,wielka-brytania-bezkarni-gwalciciele-z-rotherham.read Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:01 niestety beton wszędzie pozostaje betonem i złudzeniem jest ze cos da się zrobić. Katolicy muzułmanie ateiści - tak samo nieelastyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:20 Nie rozumiem, nota bene wolnych, ludzi, którzy siedzą gdzieś, gdzie jest im syfiato i polityka kraju im się nie podoba. Tych w Polsce się nie czepiam, oni się tam urodzili, nie każdy chce z ojczyzny zwiewać, ale po xuja ty w tym obcymi ci kulturowo, parszywym UK dobrowolnie siedzisz jest dla mnie zagadką. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:40 Bo teraz została klawiszem w więzieniu i będzie mogła okazywać swoją wyższość. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:52 Stany im kazały to przyjmą i tyle, przypominam, że UK pierwsze budowało zasieki w eurotunelu przy poprzednim kryzysie migracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 10:55 >UK pierwsze budowało zasieki w eurotunelu przy poprzednim kryzysie migracyjnym UK posiada tylko Eurotunel od swojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:31 Ja się cieszę . W końcu brytyjskie terfiary z durną Rowling na czele, będą miały ważniejsze problemy niż transpłciowe dziewczyny czy faceci hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:51 mowisz tak jakby pierwszy raz przyjmowali jakichs uchodzcow...i byla to dla UK nowosc. 20 tys to kropla Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:52 To był tylko taki cynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:56 aczkowiek może tym razem Afgańczycy spuszczą Rowling srogi łomot Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 11:59 Nie tylko jej, brytyjskim 12 latkom także nie odpuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:06 najważniejsze żeby dorwali Rowling Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:18 Dla tych 12 latek także? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:11 tak. i zabrali im rozdzki! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 12:02 Nóż się w kieszeni otwiera? To ty teraz odkryłaś, że mieszkasz w kraju, w którym mer stolicy jest synem Pakistańczyków, minister spraw wewnętrznych córką imigrantów z Ugandy, Hamleta w Royal Shakespeare Company gra facet o jakże europejskim nazwisku Paapa Essiedu, a który to kraj ma bogatą tradycję sprowadzania do siebie ludzi z innych części świata?... Odpowiedz Link Zgłoś
ewamaria.star Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 13:15 No i super, wszyscy powinni pomagac. Wielka Brytania przez lata kolonializmowi ma szczególny dług wobec społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 15:13 i wg ciebie nie pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_24 Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 19.08.21, 17:35 Mnie też się nóż w kieszeni otwiera, bo: - nazwy mieszkańców krajów piszemy wielka literą ( Egipcjanin, Niemiec i Afgańczyk czyli mieszkaniec Afganistanu - skrót od liczebnika tysiąc to tys. a nie "tyś". Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 08:13 Na znak protestu wyjedź z GB? Dlaczego Brytyjczycy mieli by uważać ze ty jesteś lepsza emigrantka niż Afganka? Moze nam wyjaśnisz? Bo zdaje się ze mentalnie to ty jesteś ciagle tkwisz na podkarpackiej wsi która z trudnością akceptuje ze w ich wiosce mogliby żyć ludzie różnych kultur i religii i orientacji seksualnej? Odpowiedz Link Zgłoś
hadron-plus Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 09:46 Po atakach terrorystycznych na USA 11 września 2001 roku, USA i sojusznicy rozpoczęli międzynarodową wojnę z terroryzmem w Afganistanie w celu obalenia rządu talibów i walki z Al-Kaidą, że zacytuję z internetu. Kim są owi sojusznicy USA, którzy militarnie weszli do Afganistanu? Odpowiedz Link Zgłoś
panpaniscus Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 11:00 Ale czemu nie napiszesz że to po 5 tysięcy rocznie - w kraju z populacją powyżej 65 milionow? Jeśli przyjmą to się bardzo ucieszę - Brexit sami zrobili, pandemię mają wszyscy. Akurat ten kraj (a raczej jego polityczny establishment) przyczynił się w dużej mierze do potrzeby przyjęcia uchodźców. Syryjczyków przyjęli minimalnie. Z Afryki do nich dużo trudniej dotrzeć niż do reszty (geograficznej) Europy. Zresztą, skoro to plan ogłoszony przez Torysów, to na pewno jakieś lody na tym ukręcą. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: A UK chce przyjąć 20 tyś afganczykow 20.08.21, 17:10 Ale co, źle? Nie ma komu pracować, Afganczycy się przydadzą Odpowiedz Link Zgłoś