Dodaj do ulubionych

Dom z Papieru jest 5

03.09.21, 14:32
Ile ja się naczekałam...I w końcu jest sezon 5 i koszulka. Dziś pewnie noc nieprzespana. Tak się cieszę. Kto ze mną?

Wy na co czekacie?
Obserwuj wątek
    • z_lasu Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:40
      Głupie to jest jak but z lewej nogi i co najmniej od 3-go sezonu kompletnie się kupy nie trzyma, ale i tak obejrzę 5 sezon 😂 Tyle, że niekoniecznie dzisiaj.
      • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:47
        No, hiszpańskie filmy/seriale są takie specyficzne ale i tak lubię.
      • borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:50
        2 pierwsze sezony były świetne i obudziły we mnie głęboko drzemiącego ducha rewolucji 😂
        • marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:07
          Jak pierwsze dwa były świetne to jak okropne były następne, zastanawia mnie fenomen tego dzieła, marne to, taka ocena 2/10, aż taka dobra reklama albo kiepski gust.
          • borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:09
            Zastanawiające jest, że w każdym wątku dotyczącym tego serialu, wypowiadasz się jakie to gówno i w ogóle jak można to oglądać. Swoisty masochizm czy po prostu zepsuta głowa?
            • marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 17:20
              Po prostu jest słaby dlatego się wypowiadam i zastanawia mnie popularność tego gniota jest tyle lepszych seriali, choćby ostatnio obejrzałam cały Six feet under, Mad Man itd wymieniać Ci jeszcze i tak ci te tytuły nic nie powiedzą bo oglądałaś tylko ten Dom z papieru
              • borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 17:25
                Chyba się kobieto źle czujesz, wymienione przez ciebie tytuły to swego rodzaju serialowa klasyka. Six feet under oglądałam w TV jak jeszcze do szkoły chodziłam.

A Dom z papieru to typowy serial rozrywkowy. Nie dokumentalny, nie historyczny, nawet nie oparty na prawdziwych czy chociażby prawdopodobnych wydarzeniach. A ty masz ból dupy jakby ci na przodków opluwali.
                • annaboleyn Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 20:05
                  Marianna1960 to ta, która wkleja recenzje książek z sieci jako swoje, prawda?
                  Widzę, że istotnie prezentuje tu pewną obsesję na punkcie tego serialu wink
                  • marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 06:02
                    A ty jaką masz osesję że obmawiasz innych? w życiu też tak masz?. Serial jest beznadziejny i szkoda czasu na te dzieło, dobra reklama i Januszowy gust widzów zadziałał, stąd taka popularność tej chały
        • daniela34 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:21
          2 pierwsze sezony- tak. Trzeci i czwarty-nuda. Ale piąty i tak obejrzę
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:55
            daniela34 napisała:

> 2 pierwsze sezony- tak. Trzeci i czwarty-nuda. Ale piąty i tak obejrzę

Mam podobne odczucia.
            • gryzelda.a Re: Dom z Papieru jest 5 04.09.21, 18:23
              Ja również.
    • szprotawa Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:44
      Uwielbiam. Zaraz odpalam
    • borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:45
      W ogóle się nie cieszę, bo ostatnie 5 odcinków ma być za rok.
      Jest to już tak jawne walenie w xuja i skok na kasę, że bojkotuję i nie oglądam 🙄
      • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:48
        Poważnie? Jak ja tego nie lubię kilka fajnych serial przez to czekanie sobie odpuściłam. Z jednym było tak że zapomniałam o co w pierwszym sezonie chodziłosad
        • borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:54
          Ok teraz doczytałam, że nie rok ale do grudnia tego roku. Widocznie oburz publiki był tak potężny, że się trochę ugięli.
          • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:03
            Już lepiej...
            • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:04
              W sumie jak oglądałam na YT jak oni kręcili różne sceny to się nie dziwię że tyle to trwa.
    • feniks_z_popiolu Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:00
      Dom z papieru? Nie czekam, znudził mnie w połowie 3 serii.
    • marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:04
      Jeden z gorszych seriali jaki widziałam zmarnowany czas.
      • ajaksiowa Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:10
        Czekam na ,,McMafia ,,s2🙂
    • biala_ladecka Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:18
      Dwa pierwsze sezony były świeże i wciągające, reszty wolałabym nie widzieć.
    • mama-ola Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:51
      Aha... Zapomniałam na śmierć. Od 1 września nie mam Netfliksa. Już nie obejrzę. No trudno, przeżyję smile
    • feniks_z_popiolu Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:53
      Natomiast bardzo podobał mi się (w głębokiej pademii oglądany) Dr. Martin smile. Obawiam się tylko czy dokrętki byłyby równie świeże i zabawne jak poprzednie serie
      • grey_delphinum Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 11:46
        Uwielbiam Doktora Martina!
      • extereso Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 14:41
        O też lubię!
    • bei Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:20
      Czekałam również, ale będzie tylko pół sezonu, a kolejne pół w grudniusad
    • alpepe Re: Dom z Papieru jest 5 04.09.21, 18:42
      Kompletnie nie rozumiem hype'u. Zaczęliśmy oglądać po reklamie serialu na tym forum i chyba po pierwszym odcinku sobie podarowaliśmy dalsze oglądanie.
      • mama-ola Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 15:20
        Po pierwszym i drugim odcinku też uważałam, że coś się chyba komuś pomyliło. Ale oglądałam dalej. Potem się robi dość odjechane i dla tej nietypowości można oglądać.
    • bywalec.hoteli Re: Dom z Papieru jest 5 04.09.21, 18:43
      byś z mężem poszalała trochę w nocy zamiast spędzać czas nad serialem a jutro bedziesz nie do życia
    • palacinka2020 Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 11:26
      Facet przez 20 lat obmyśla plan doskonały i w koncu gdy chce go wykonać zamiast profesjonalistów zatrudnia do tego bandę emocjonalnie potarganych osób, które nie potrafią zachować zimnej krwi w stresujacej sytuacji big_grin
      Wszystko co poszło nie tak, nie udało się przez miłości, seks, nerwy, gniew, pychę lub upokorzenie big_grin
    • 7katipo Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 11:44
      Gdzie kupiłaś? Dziecko marzy...
      • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 14:30
        Aliexpress. Czekałam chyba z trzy miesiące ale są kupiłam dwie. Teraz widzę jest jeszcze większy wybór, dużo bluz itd.
      • mama-ola Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 15:25
        Na all też są ubrania. Tylko nie wiadomo, jak z jakością.
    • tokyocat Re: Dom z Papieru jest 5 06.09.21, 20:10
      Obejrzalam w jedno popoludnie, Tokyo umarla.
      • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 06.09.21, 21:01
        Po co spojlerujesz?!
    • bambzgrozja Re: Dom z Papieru jest 5 06.09.21, 20:39
      Pierwszy sezon tylko strawiłam. Następne...nuda.
    • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 17:36
      I to było na tyle, jak dalej żyć😒skończyłam serial. Pokochałam całą ekipę, ostatnie pięć odcinków rewelacja. Ach ten Berlin💕Oglądacie?
    • klementyna156 Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 21:03
      To straszliwa chała jest przecież
      Nie da się tego oglądać, tzn memiaste bardzo, i to tyle.
      Pomysł był na jakąś godzinę-dwie maks, tak jak w wersji oryginalnej. To Netflix to rozciągnął. niemożebnie aż zrobiło się durne i nieoglądalne.
      • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:20
        Sama jesteś chała.
    • alchemy_alice Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 23:54
      Ja wciąż płaczę za Nairobi! Rozumiem!
      • wioskowy_glupek Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 22:46
        alchemy_alice napisał(a):

> Ja wciąż płaczę za Nairobi! Rozumiem!
        >
        >

Oj ja też wink
    • kaki11 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:49
      Właśnie obejrzałam 3 z 5 nowych odcinków i jestem pozytywnie zaskoczona.
      Ja generalnie uważam, że to powinno się skończyć w mennicy, i netflix nie potrzebie to rozciąga ze szkoda dla serialu. Bo ta druga część mocno psuje to co było najlepsza strona domu z papieru i leci w totalny absurd. A do tego w pierwszej połowie tego sezonu już się głównie nudziłam i irytowałam. A teraz przynajmniej trzyma poziom w którym jestem ciekawa i gdybyśmy nie mieli na jutro planów, pewnie z ciekawości oglądałabym już kolejny odcinek.
      • kaki11 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:54
        * nie widziałam, że post z września... Odnosiłam się więc do odcinków które są od teraz vs te które były nowe wtedy. 🙈
      • kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:57
        To jest zasługa hiszpańskiego kina nie Nefliksa jeśli już. Dwa obejrzyj sobie też na N jak już skończysz - ja to kręcili. Może docenisz.
        • kaki11 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 01:41
          Zasługą hiszpańskiego jest z całą pewnością część pierwsza (na N. 1 i 2), czyli część w mennicy, którą bardzo lubię. I która co widać, była zamkniętą fabułą. "Dom..." Netflixa jest dopiero od kontynuacji i myślę, że pomysł ciągnięcia czegoś, co się dobrze sprzedało, wyszedł od nich. Na ile % są odpowiedzialni za fabułę, raczej nikt postronny nie stwierdzi.
          Co do dokumentu, który proponujesz, z chęcią obejrzę. Tylko nie jestem pewna, co uważasz, że przez to mogę docenić?. Pracę aktorów i reszty ekipy doceniam i dziś i nawet na to nie narzekam. Mogę co najwyżej spojrzeć na nią z bardziej ich perspektywy. Czy fabułę? To szczerze wątpię, że mogłabym zmienić zdanie co do jej rozciągnięcia do granic absurdu i nudy którą przez to wprowadza, na podstawie zobaczenia jak zostało to zrobione od kulis.
    • palacinka2020 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 08:19
      Te ostatnie 5 odcinkow jest calkiem ok! Przewinelam jakies 25% (ale ja zawsze przewijalam retrospekcje, sceny z Tokyo albo Denverem mnie irytuja) i obejrzalam w 2 dni. Zwlaszcza finalowy odcinek byl ekscytujacy, w koncu przestali do siebie strzelac a zaczeli rozgrywac gierki.

Spoiler

Wciaz placze za Nairobi a za Tokyo ani troche.
      • wioskowy_glupek Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 22:48
        palacinka2020 napisała:

> Te ostatnie 5 odcinkow jest calkiem ok! Przewinelam jakies 25% (ale ja zawsze p
        > rzewijalam retrospekcje, sceny z Tokyo albo Denverem mnie irytuja) i obejrzalam
        > w 2 dni. Zwlaszcza finalowy odcinek byl ekscytujacy, w koncu przestali do sieb
        > ie strzelac a zaczeli rozgrywac gierki.
        >
        >
        >
        > Spoiler
        >
        >
        > Wciaz placze za Nairobi a za Tokyo ani troche.

`to tak jak ja wink Ogólnie uważam, że ta część trzymała poziom w odróżnieniu od 3/4 i 5 part 1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka