kkalipso 03.09.21, 14:32 Ile ja się naczekałam...I w końcu jest sezon 5 i koszulka. Dziś pewnie noc nieprzespana. Tak się cieszę. Kto ze mną? Wy na co czekacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_lasu Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:40 Głupie to jest jak but z lewej nogi i co najmniej od 3-go sezonu kompletnie się kupy nie trzyma, ale i tak obejrzę 5 sezon 😂 Tyle, że niekoniecznie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:47 No, hiszpańskie filmy/seriale są takie specyficzne ale i tak lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:50 2 pierwsze sezony były świetne i obudziły we mnie głęboko drzemiącego ducha rewolucji 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:07 Jak pierwsze dwa były świetne to jak okropne były następne, zastanawia mnie fenomen tego dzieła, marne to, taka ocena 2/10, aż taka dobra reklama albo kiepski gust. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:09 Zastanawiające jest, że w każdym wątku dotyczącym tego serialu, wypowiadasz się jakie to gówno i w ogóle jak można to oglądać. Swoisty masochizm czy po prostu zepsuta głowa? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 17:20 Po prostu jest słaby dlatego się wypowiadam i zastanawia mnie popularność tego gniota jest tyle lepszych seriali, choćby ostatnio obejrzałam cały Six feet under, Mad Man itd wymieniać Ci jeszcze i tak ci te tytuły nic nie powiedzą bo oglądałaś tylko ten Dom z papieru Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 17:25 Chyba się kobieto źle czujesz, wymienione przez ciebie tytuły to swego rodzaju serialowa klasyka. Six feet under oglądałam w TV jak jeszcze do szkoły chodziłam. A Dom z papieru to typowy serial rozrywkowy. Nie dokumentalny, nie historyczny, nawet nie oparty na prawdziwych czy chociażby prawdopodobnych wydarzeniach. A ty masz ból dupy jakby ci na przodków opluwali. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 20:05 Marianna1960 to ta, która wkleja recenzje książek z sieci jako swoje, prawda? Widzę, że istotnie prezentuje tu pewną obsesję na punkcie tego serialu Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 06:02 A ty jaką masz osesję że obmawiasz innych? w życiu też tak masz?. Serial jest beznadziejny i szkoda czasu na te dzieło, dobra reklama i Januszowy gust widzów zadziałał, stąd taka popularność tej chały Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:21 2 pierwsze sezony- tak. Trzeci i czwarty-nuda. Ale piąty i tak obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:55 daniela34 napisała: > 2 pierwsze sezony- tak. Trzeci i czwarty-nuda. Ale piąty i tak obejrzę Mam podobne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:45 W ogóle się nie cieszę, bo ostatnie 5 odcinków ma być za rok. Jest to już tak jawne walenie w xuja i skok na kasę, że bojkotuję i nie oglądam 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:48 Poważnie? Jak ja tego nie lubię kilka fajnych serial przez to czekanie sobie odpuściłam. Z jednym było tak że zapomniałam o co w pierwszym sezonie chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 14:54 Ok teraz doczytałam, że nie rok ale do grudnia tego roku. Widocznie oburz publiki był tak potężny, że się trochę ugięli. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:04 W sumie jak oglądałam na YT jak oni kręcili różne sceny to się nie dziwię że tyle to trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:00 Dom z papieru? Nie czekam, znudził mnie w połowie 3 serii. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:04 Jeden z gorszych seriali jaki widziałam zmarnowany czas. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:18 Dwa pierwsze sezony były świeże i wciągające, reszty wolałabym nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:51 Aha... Zapomniałam na śmierć. Od 1 września nie mam Netfliksa. Już nie obejrzę. No trudno, przeżyję Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 15:53 Natomiast bardzo podobał mi się (w głębokiej pademii oglądany) Dr. Martin . Obawiam się tylko czy dokrętki byłyby równie świeże i zabawne jak poprzednie serie Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 11:46 Uwielbiam Doktora Martina! Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Dom z Papieru jest 5 03.09.21, 16:20 Czekałam również, ale będzie tylko pół sezonu, a kolejne pół w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dom z Papieru jest 5 04.09.21, 18:42 Kompletnie nie rozumiem hype'u. Zaczęliśmy oglądać po reklamie serialu na tym forum i chyba po pierwszym odcinku sobie podarowaliśmy dalsze oglądanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 15:20 Po pierwszym i drugim odcinku też uważałam, że coś się chyba komuś pomyliło. Ale oglądałam dalej. Potem się robi dość odjechane i dla tej nietypowości można oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Dom z Papieru jest 5 04.09.21, 18:43 byś z mężem poszalała trochę w nocy zamiast spędzać czas nad serialem a jutro bedziesz nie do życia Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 11:26 Facet przez 20 lat obmyśla plan doskonały i w koncu gdy chce go wykonać zamiast profesjonalistów zatrudnia do tego bandę emocjonalnie potarganych osób, które nie potrafią zachować zimnej krwi w stresujacej sytuacji Wszystko co poszło nie tak, nie udało się przez miłości, seks, nerwy, gniew, pychę lub upokorzenie Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 11:44 Gdzie kupiłaś? Dziecko marzy... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 14:30 Aliexpress. Czekałam chyba z trzy miesiące ale są kupiłam dwie. Teraz widzę jest jeszcze większy wybór, dużo bluz itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Dom z Papieru jest 5 05.09.21, 15:25 Na all też są ubrania. Tylko nie wiadomo, jak z jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Dom z Papieru jest 5 06.09.21, 20:10 Obejrzalam w jedno popoludnie, Tokyo umarla. Odpowiedz Link Zgłoś
bambzgrozja Re: Dom z Papieru jest 5 06.09.21, 20:39 Pierwszy sezon tylko strawiłam. Następne...nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 17:36 I to było na tyle, jak dalej żyć😒skończyłam serial. Pokochałam całą ekipę, ostatnie pięć odcinków rewelacja. Ach ten Berlin💕Oglądacie? Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 21:03 To straszliwa chała jest przecież Nie da się tego oglądać, tzn memiaste bardzo, i to tyle. Pomysł był na jakąś godzinę-dwie maks, tak jak w wersji oryginalnej. To Netflix to rozciągnął. niemożebnie aż zrobiło się durne i nieoglądalne. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Dom z Papieru jest 5 04.12.21, 23:54 Ja wciąż płaczę za Nairobi! Rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 22:46 alchemy_alice napisał(a): > Ja wciąż płaczę za Nairobi! Rozumiem! > > Oj ja też Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:49 Właśnie obejrzałam 3 z 5 nowych odcinków i jestem pozytywnie zaskoczona. Ja generalnie uważam, że to powinno się skończyć w mennicy, i netflix nie potrzebie to rozciąga ze szkoda dla serialu. Bo ta druga część mocno psuje to co było najlepsza strona domu z papieru i leci w totalny absurd. A do tego w pierwszej połowie tego sezonu już się głównie nudziłam i irytowałam. A teraz przynajmniej trzyma poziom w którym jestem ciekawa i gdybyśmy nie mieli na jutro planów, pewnie z ciekawości oglądałabym już kolejny odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:54 * nie widziałam, że post z września... Odnosiłam się więc do odcinków które są od teraz vs te które były nowe wtedy. 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 00:57 To jest zasługa hiszpańskiego kina nie Nefliksa jeśli już. Dwa obejrzyj sobie też na N jak już skończysz - ja to kręcili. Może docenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 01:41 Zasługą hiszpańskiego jest z całą pewnością część pierwsza (na N. 1 i 2), czyli część w mennicy, którą bardzo lubię. I która co widać, była zamkniętą fabułą. "Dom..." Netflixa jest dopiero od kontynuacji i myślę, że pomysł ciągnięcia czegoś, co się dobrze sprzedało, wyszedł od nich. Na ile % są odpowiedzialni za fabułę, raczej nikt postronny nie stwierdzi. Co do dokumentu, który proponujesz, z chęcią obejrzę. Tylko nie jestem pewna, co uważasz, że przez to mogę docenić?. Pracę aktorów i reszty ekipy doceniam i dziś i nawet na to nie narzekam. Mogę co najwyżej spojrzeć na nią z bardziej ich perspektywy. Czy fabułę? To szczerze wątpię, że mogłabym zmienić zdanie co do jej rozciągnięcia do granic absurdu i nudy którą przez to wprowadza, na podstawie zobaczenia jak zostało to zrobione od kulis. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 08:19 Te ostatnie 5 odcinkow jest calkiem ok! Przewinelam jakies 25% (ale ja zawsze przewijalam retrospekcje, sceny z Tokyo albo Denverem mnie irytuja) i obejrzalam w 2 dni. Zwlaszcza finalowy odcinek byl ekscytujacy, w koncu przestali do siebie strzelac a zaczeli rozgrywac gierki. Spoiler Wciaz placze za Nairobi a za Tokyo ani troche. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Dom z Papieru jest 5 05.12.21, 22:48 palacinka2020 napisała: > Te ostatnie 5 odcinkow jest calkiem ok! Przewinelam jakies 25% (ale ja zawsze p > rzewijalam retrospekcje, sceny z Tokyo albo Denverem mnie irytuja) i obejrzalam > w 2 dni. Zwlaszcza finalowy odcinek byl ekscytujacy, w koncu przestali do sieb > ie strzelac a zaczeli rozgrywac gierki. > > > > Spoiler > > > Wciaz placze za Nairobi a za Tokyo ani troche. `to tak jak ja Ogólnie uważam, że ta część trzymała poziom w odróżnieniu od 3/4 i 5 part 1 Odpowiedz Link Zgłoś