Dodaj do ulubionych

Zdjęcie hańby

• paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 15:59
      Mówisz Zośko o, sobie? Bo NA NAS te zdjęcia robią kolosalne wrażenie. To na tobie czy asmie nie robią. Wam się podobają. Wam się podoba jak umierają tam ludzie.
    • fornita111 Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:01
      Zoska, przestan mi przesladowac modki big_grin ty naprawde jestes pocieszna z tymi wyobrazeniami, ze pies z kulawa noga sie zainteresuje twoimi patridiotycznymi zalami. Zglaszaj, zglaszaj i jeszcze wrzuc na forum dowody zes zglosila bo inaczej ci nikt nie uwierzy tongue_out
      • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:05
        Naprawdę tak sądzisz?
        😀
    • sumire Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:03
      sophia.87 napisała:

> Wybór modek jest taki czy wycinać treści antypolskie i inny wasz bełkot czy pra
      > wdę oraz moje przywołanie do porządku miotu kolaboranta, który w każdym wpisie
      > obrzuca Polskę błotem.

Aaaaale pisiorstwo z zosiaczka wyszło big_grin

> Mam skany. To w razie czego można zgłosić to kogoś kogo może taka wybiórczosc
      > i specyficzne sympatie modek zainteresowac ☺

Ja bym od razu leciała do ministra Kamińskiego, niech wie, że tu antypolski miot kolaboruje i zrobi kolaborantom wjazdy na chatę o 6 rano.
      • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:06
        Och, nie wątpię, że właśnie o tym marzysz 😀
        Mój nick to sophia ☺
        • sumire Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:09
          No to pisz do ministra. Co tu jeszcze robisz?
      • snakelilith Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:13
        sumire napisała:

> Ja bym od razu leciała do ministra Kamińskiego, niech wie, że tu antypolski mio
        > t kolaboruje i zrobi kolaborantom wjazdy na chatę o 6 rano.

Ja to znam pod hasłem "pełzająca kontrrewolucja". PRL ciągle żywy. big_grin
        • sumire Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:32
          Ale serio, będę rozczarowana, gdy nasza biała bwana nie wszcznie działań związanych z antypolską działalnością forumek. Mąż prawnik to już powinien siedzieć i pozwy trzaskać. Co się będzie opierdzielał przy niedzieli.
    • snakelilith Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 16:17
      Pisz więcej zocha. Mam dziką satysfakcję z tego, jak modki wykopują cię z forum. big_grin
    • angazetka Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 18:43
      A parę dni temu biały a nawiedzony dzikus z Danii zabił kilka osób. I? Zakazać Duńczyków?
      PS. Riki, długo myślałam, że jesteś tylko oblechem, ale niestety, jest gorzej.
      • riki_i Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 18:52
        Dzikus z Danii przeszedł na islam.
        • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 19:03
          riki_i napisał:

> Dzikus z Danii przeszedł na islam.

5 lat temu i od tamtej pory ani razu nie byl w meczecie nawet na piatkowej modlitwie.
          Przypuszcza sie, ze przeszedl na islam z jakichs dziwnych powodow i w jakim niezrozumialym nadal celu.
          Czytaj dziki czytaj, ale doczytaj chociaz do konca.
          • krolewska.asma Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 19:07
            nikt kto przechodzi na judaizm albo buddyzm czy 5 lat temu czy wczoraj, nie lata z bronia albo nie jedzie ciezarowka

dlaczego tak jest?
            • riki_i [...] 17.10.21, 19:29
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • riki_i [...] 17.10.21, 19:30
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • krolewska.asma Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 19:01
        nawiedzony byl tylko i wylacznie przez wplyw niedunczykow, tadam
        pomoglam?
        • riki_i Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 19:31
          Nie pomogłaś, one wiedzą lepiej. Wszak nie chodzil do meczetu.
          • krolewska.asma Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 19:34
            Może nie chodził bo musiał ćwiczyć strzelanie z łuku to chyba nie jest takie proste moim zdaniem

W ogóle tych zamachów to się chyba tak nie robi Rach Ciach Prast tylko się ćwiczy latami
          • redaktorjoanna Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:06
            riki_i napisał:

> Nie pomogłaś, one wiedzą lepiej. Wszak nie chodzil do meczetu.

Za to zabójca Pawła Adamowicza chodził do kościoła. A nawet do kościółka.
          • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:45
            Taaaaak „Polska cała tylko biała”
    • riki_i Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 20:42
      Pani redaktor, a może by tak coś na temat? Islamista z Somalii go zabił, gdyby pani nie doczytała.
      • redaktorjoanna Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:07
        riki_i napisał:

> Pani redaktor, a może by tak coś na temat? Islamista z Somalii go zabił, gdyb
        > y pani nie doczytała.

A teraz porozmawiajmy o katolikach z Polski, którzy mordują polskich polityków.
      • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:37
        Jeszcze napisze Walusiu patriocie, a później Breviku
      • melikles Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:53
        To już drugi poseł zamordowany w UK w ostatnich latach. W 2016 roku zabito Jo Cox. Dowodzi to wysokiej kultury życia politycznego w UK.
        • melikles Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:54
          Duński łucznik w Norwegii okazał się konwertytą na islam.
          • snakelilith Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 11:31
            melikles napisał(a):

> Duński łucznik w Norwegii okazał się konwertytą na islam.
            >

No i? To ciągle biały incel, któremu się coś tam się mocno popyerdoliło w głowie, bo mamusia go nie kochała. Czy islamista, faszysta, czy inny psychopata, takich pełno w każdej religii i każdej ideologii. Tłumaczyć tym teraz potrzebę skazywania na śmierć muzułmańskich dzieci to trzeba mieć tak samo popyerdolone ideologią w głowie.
        • taje Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 22:16
          To nie tylko przypadłość UK: twitter.com/RhonddaBryant/status/1449686856166215685
    • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 21:54
      Kaczyński twierdził ze wojnę w Iraku i Wietnamie przegrano między innymi dzięki takim zdjęciom- słusznie. Te wojne tez PiS przegra.
      • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 22:06
        W Grecji, Hiszpanii i Włoszech zdjęcia też pokazywali.
        Rzucanie dzieci na tory kolejowe także już było.
        Wszystko to już było i w żadnym wypadku obrona granic nie powodowała przegranej.
        Poza tym, nawet bialoruska opozycja apeluje by nie ulegać szantażowi Łukaszenki
        • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 22:34
          sio,,,,
      • riki_i Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 22:16
        71tosia napisała:

> Kaczyński twierdził ze wojnę w Iraku i Wietnamie przegrano między innymi dzięki
        > takim zdjęciom- słusznie. Te wojne tez PiS przegra.

Chętnie bym Cię teleportował do Rzymu w okolice 476 roku. Może byś coś zrozumiała.
        • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 17.10.21, 22:34
          wyborcza.pl/7,75399,20253640,wietnamska-dziewczynka-poparzona-napalmem-poruszajace-wideo.html
          co z tego zrozumiales?
        • potworia116 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 11:49
          riki_i napisał:

> 71tosia napisała:
          >
          > > Kaczyński twierdził ze wojnę w Iraku i Wietnamie przegrano między innymi
          > dzięki
          > > takim zdjęciom- słusznie. Te wojne tez PiS przegra.
          >
          > Chętnie bym Cię teleportował do Rzymu w okolice 476 roku. Może byś coś zrozumia
          > ła.

To, że Rikiś się najwyraźniej czuje moralnym spadkobiercą rzymskiego Imperium nie przestaje mnie bawić.
          • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 11:53
            Raczej potrafi wyciągać wnioski z cudzych błędów
    • error.404 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 11:18
      Czy te dzieci same tu dotarły z Afganistanu?
      Gdzie są ich rodzice?
      Według ematki to rodzic odpowiada za dziecko, coś się zmieniło?
      • potworia116 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 11:47
        error.404 napisał(a):

> Czy te dzieci same tu dotarły z Afganistanu?
        > Gdzie są ich rodzice?
        > Według ematki to rodzic odpowiada za dziecko, coś się zmieniło?

Akurat kwestia interwencyjnego przejmowania opieki nad dzieckiem przez stosowne służby jest często poruszana na ematce i w mało której kwestii panuje na forum tak konsekwentna zgoda.
        • error.404 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:06
          Ok, znaczy interwencyjnie przejmujemy dziecko.
          A potem, co się ma wydarzyć?
          Jakiś plan ma ematka?
          • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:08
            Ale to NIE MY mamy mieć plan do cholery tylko PAŃSTWO które jest zowboeiazane do przestrzegania przepisów prawa. Czemu u licha wymaga się od pojedynczych obywateli rozwiązań systemowych?
            • error.404 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 16:18
              No przecież ematki wiedzą lepiej co zrobić. Sama piszesz o interwencyjnym przejęciu dziecka, więc śmiało, rozwiń wątek.
              Nieznana jest jego tożsamość, za to raczej wiadomo, że w pobliżu są jego rodzice ( chyba, że wierzysz, że samo załatwiło sobie białoruską wizę i wsiadło do samolotu do Mińska).
              Na jakiej podstawie chcesz odebrać dziecko rodzicom???
              A może przetrzesz się na stronę białoruską aby ich poszukać?
    • allijja Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 12:40
      niżej akurat były polskie dzieci, które "śmiały" protestować przeciwko władzy

https://bi.im-g.pl/im/b7/2d/1a/z27450295V,Mlodziez-kleczy-pod-murem-z-rekami-w-gorze-podczas.jpg

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d0/e4/61165c9d90981_o_large.jpg

a niżej dziecko żydowskie, które "śmiało" sie urodzic

https://static.prsa.pl/images/a5a88822-4696-4ecf-ad36-a30314e1b931.jpg

wystarczy tylko kilka lat sączenia nienawisci. Od 1933 do 1939 to 6 lat istnienia rządów hitlera, który doprowadził do wojny, sukcesywnie sącząc nienawiść w serca swoich rodaków.
      • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 12:52
        > sukcesywnie sącząc nienawiść w serca swoich rodaków.

dobrze zestawiac takie zdjecia.

Ale juz taka zocha nie wyciagnie nawet pol wniosku, nawet dziadunio i jego dzieci jej nie zaswitaja w lepetynie.
        • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 12:58
          Wulgarna asiu, dzieci mojego dziadka zostały zamordowane w swoim kraju, przez agresora, który napadł na nasz kraj.
          SG chroni Polskę przed zmasowanym najazdem.
          Podczas ataków terrorystycznych organizowanych przez takich "uchodzcow" TAKŻE ginely dzieci albo ich rodzice.
          Czeczen, który zdekapitowal nauczyciela (ojca 4 czy 5 latka) także trafił do Francji jako dziecko i jak się odwdzięczyl?
          • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:00
            Tak Zosiu, zwłaszcza te kilkulatki będą się u nas wysadzać.
            • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:12
              Dzieci mają to do siebie, że dorastają.
              Ten od dekapitacji nauczyciela także nie miał od razu 18 lat. Naście lat temu był wielkookim maluchem...
          • allijja Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:20
            >dzieci mojego dziadka zostały zamordowane w swoim kraju, przez agresora, który napadł na nasz kraj.

a moja babcia zginęła w Powstaniu Warszawskim, dziadek zaś w 1940 r. Żyli sobie spokojnie w Warszawie, wychowujac swoje dzieci, w tym moją (najmlodszą) matke. Przyszedł taki hitlerowski wuj, podlewany nienawiscia hitlera przez 6 lat, i zamordował moich dziadkow. W wyniku tego moja matka wychowywała się jako sierota a ja nigdy nie poznałam rozpieszczajacych ramion mojej babci. Za to poznałam żłobek tygodniowy, przedszkole i szkolne świetlice.
            czego dowodzisz, wulgarna zofijo? ze sa pojedyńcze przypadki morderców i terrorystów, i od tego powinny być służby, żeby je wyłapać. SB, ABW czy tp, ktore powinny tym się zajmować, zamiast włażeniem w dude plaszczakowi i kurduplowi. W Polsce sa także rodzimi mordercy, którzy wbijaja nóż w serce, jak zwrócisz takiemu uwagę, że np. nie ma maseczki. Albo mu drogę zajedziesz samochodem. Moge ci przytoczyć przpadki z ostatniego miesiąca.
            Natomiast Polska nie powinna zajmowac się "mordowaniem" potrzebujacych, w tym dzieci.
            • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:06
              Mój nick to sophia.
              Nie widzę powodu by ściągać zagrożenie w postaci cudzych bandytów skoro mamy własnych
              • allijja Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 16:13
                >skoro mamy własnych

ale ktorych masz na mysli? tych w mundurach czy tych klęczących pod murem?
                • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 19:40
                  Mamy bandytów w mundurach? To może zawiadom odpowiednie organy, jeśli masz informacje nt. popełnienia przestępstwa
        • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 12:58
          asia.sthm napisała:

> > sukcesywnie sącząc nienawiść w serca swoich rodaków.
          >
          > dobrze zestawiac takie zdjecia.
          >
          > Ale juz taka zocha nie wyciagnie nawet pol wniosku, nawet dziadunio i je
          > go dzieci jej nie zaswitaja w lepetynie.
          >

Zoski dziadunio prawy był i sprawiedliwy. Nawet życie jakiemuś Niemców uratował, gdyż go nie leczył. A mógł zabić przecież w słusznej zemście, czyż nie?
          • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:15
            Dokładnie tak ☺
            Btw operacja Niemca się nie udała, niezależnie od decyzji dziadka.
            I nie tylko on odmówił udziału w tej operacji, za szacunku dla niezyjacych bliskich.
            • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 13:19
              Czyli było tam więcej odpadów medycznych. Cóż, nie dziwię się teraz skąd u ciebie takie poglądy, jak się ma takie środowisko...
              Ale nie wątpię że masz dziką satysfakcję ze śmierci tego Niemca prawda? Odtańczyłaś taniec radości? Dziadunio skutecznie opił sukces?
              • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:04
                Powtarzam, że odpadem medycznym to Ty jesteś, akurat do utylizacji.
                Dziadek w ogole nie pil, śmierć Niemca była mu obojętna, dla niego liczyła się śmierć jego dzieci.
                Powtarzam, będziesz mogła go oceniać gdy doświadczysz tego samego. Czego Ci po raz kolejny życzę ☺
                • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:10
                  No i dlatego był odpadem medycznym. Lekarz który uzurpuje sobie prawo oceny moralności pacjenta i od tego uzależnia jego leczenie jest odpadem medycznym i tyle. Jak, rozumiem dziadek już nie żyje więc zutylizowal się sam.
                  • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:14
                    Już Cię uczyłam tepoto, że to Ty jesteś odpadem medycznym, idealnie zbednym ☺
                    Powtarzam, będziesz miała prawo go oceniać gdy przeżyjesz to samo co on.
                    Czyli czas na utylizacje 😁
                    • sumire Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:18
                      sophia.87 napisała:

> Czyli czas na utylizacje 😁

Zośka, a ty wiesz, że takie debilne sugestie to już pod paragrafy podpadają?...
                      • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:20
                        zocha nie wie co to znaczy, moze teraz jak jej odpisalam wygoogluje sobie albo kuwety zapyta.
                      • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:21
                        To szybciutko leć na policję i o wulgarnej asi nie zapomnij ☺
                    • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:18

Już cię uczyłam tepota zocho, że to ty jesteś odpadem medycznym, idealnie zbednym ☺
                      Powtarzam, będziesz miała prawo uchodzcow oceniać gdy przeżyjesz to samo co oni.
                      Czyli czas na twoja utylizacje 😁
                      • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:24
                        Mój nick to sophia ☺
                        Ucz, ale swój pomiot, rozumiem, że to wybrakowane beznadziejne przypadki, ale to Twoja wina.
                        Utylizuje się śmieci, czyli Ciebie to czeka. Ja kiedys zostanę pochowana na cmentarzu jak każdy człowiek ☺
                        • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:31

Twój nick to rasistowska zocha ☺
                          Ucz, ale swój pomiot, rozumiem, że to wybrakowane beznadziejne przypadki, ale to twoja wina.
                          Utylizuje się śmieci, czyli ciebie to czeka. Ja kiedys zostanę pochowana na cmentarzu jak każdy człowiek
                          • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 14:53
                            Mój nick to sophia.
                            A teraz asiu; aport 😁
      • riki_i Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 21:58
        Allijja , a jak skomentujesz to?
        forsal.pl/swiat/unia-europejska/artykuly/8273530,juz-prawie-polowa-krajow-ue-domaga-sie-od-wspolnoty-porzucenia-polityki-migracyjnej.html
        • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 22:28
          Czy w związku z tym te kraje pochwalają mordowanie ludzi na granicy?
          • riki_i Re: Zdjęcie hańby 19.10.21, 00:21
            Eufemistycznie optują za "uszczelnianiem". Ale jak tłumy migrantów będą przeskakiwać przez mury tak jak w Melilli
            www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM
            to zapewne wyrażą się konkretniej.
          • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 31.10.21, 17:57
            Polacy nikogo nie mordują, po prostu nie wpuszczaja tych, których nie chcą wpuszczać.
            A te kraje doszły już do ściany tak bardzo, że liczy się skuteczność ochrony granicy
            • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 31.10.21, 18:17
              zocha nadal nie pojela czym jest prawo europejskie. Ziemkiewiczowi "wspolczuje" a nie dzieciom w lesie.
              • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 31.10.21, 18:24
                Ważne, że Europejczycy, poza garstka pożytecznych idiotow, pojmuja, że przyjmowanie imigrantów doprowadzi do upadku Europy i zagłady Europejczyków.
                Prawo azylowe powstało w innych realiach i tylko głupiec może uważać, że wciąż ma rację bytu.
                Ziemkiewicz mnie nie obchodzi ale był turysta, który ma wydaniu pieniędzy na hotel, zakupy etc. wraca na swój koszt do siebie.
                A te dzieci mogą za kilka lat zacząć zabijać. Kojarzysz fakt, że ten od dekapitacji francuskiego nauczyciela przybył do Francji jako dziecko.
                Chyba jednak byłoby lepiej gdyby nigdy nie dotarl do Europy
            • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 14:40
              Mordują. Wywożąc ludzi do lasu mordują ich. Możesz udawać że tego nie ma ale to jest. I nie odstanie się wiecej cytując klasyka.
              • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 14:47
                Wywoza tam skąd przyszli. Przyszli nielegalnie i bez zaproszenia
                Nikt ich w Polsce nie chce, nie będą przychodzić, to nikt nie będzie nikogo wywozil
                • bistian Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 17:56
                  sophia.87 napisała:

> Wywoza tam skąd przyszli. Przyszli nielegalnie i bez zaproszenia
                  > Nikt ich w Polsce nie chce, nie będą przychodzić, to nikt nie będzie nikogo wyw
                  > ozil

Straż Graniczna przerzuca ich nielegalnie na stronę białoruską. Szukają miejsca, gdzie nie pilnują Białorusini, zawożą tam i przerzucają na drugą stronę. Ja rozumiem powody, ale działania te są nielegalne i bardzo zbliżone do działań przemytników białoruskich.
                  Ja już pisałem, że tego się nie zatrzyma, można odwlekać na jakiś czas, ale porażka jest pewna. Ba, uważam nawet, że nie jesteśmy w stanie zatrzymać wielkich zmian klimatycznych, ponieważ baterie (oceany) są naładowane, a duża część tych problemów, łącznie z działaniami wojennymi w tamtych stronach, jest z winy państw najbardziej rozwiniętych.
                  • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:21
                    Nielegalnie to oni się tu dostają. Polska SG zawraca ich tam skąd przyszli.
                    Trzeba to zatrzymać za wszelką cenę, także z powodu zmian klimatycznych. Im mniej nas będzie w Europie tym większa mamy szansę przetrwać to wszystko w miarę komfortowo. Miliard "uchodźców" jest nam tu idealnie zbędny.
              • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:06
                paskudek1 napisała:

> Mordują. Wywożąc ludzi do lasu mordują ich. Możesz udawać że tego nie ma ale to
                > jest. I nie odstanie się wiecej cytując klasyka.

Poproszę o dowody.
                • alicia033 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:09
                  tapatik napisał:

> Poproszę o dowody.

nie oglądałeś wystąpienia rzecznik straży granicznej? To sobie znajdź, debilu.
                  • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:31
                    alicia033 napisała:

> tapatik napisał:
                    >
                    > > Poproszę o dowody.
                    >
                    > nie oglądałeś wystąpienia rzecznik straży granicznej? To sobie znajdź, debilu.

Wychodzę z założenia, że skoro ktoś nie jest kulturalny, to oznacza, że brakuje mu merytorycznych argumentów.
                • bistian Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:22
                  tapatik napisał:

> Poproszę o dowody.

Porozmawiaj z kimś z organizacji pomocowych. Jest wiele takich wpisów, że SG przejmuje ludzi, obiecuje, że znajdą się w ośrodku, a za chwilę tamci dzwonią, że są wywożeni pod granicę i przerzucani na stronę białoruską.
                  Organizacje pomocowe mają tłumaczy na codzień, SG nie. Ja sobie zażartowałem, że SG by Polaka przerzuciła na białoruską stronę, gdyby był odpowiednio ucharakteryzowany, to mi moderacja wycięła wpis, chyba w obronie SG? smile
                  • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:32
                    To są dowody na to, że SG przerzuca ludzi na drugą stronę granicy, a ja się pytałem o dowody na to, że nasza SG morduje ludzi.
                    • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:39
                      Jezeli ludzi z hipotermia „przerzuca” się przez granice, jezeli wypisuje się ich na sile ze szpitala i wywozi do lasu to z pewnością można powiedzieć ze SG przyczynia się do zagrożenia ich życia tych ludzi.
                      • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:48
                        Jeśli ludzie pchają się do Polski na siłę pomimo tego, że wiedza, że nie ma przejścia, to niestety są sami sobie winni.
                        Wczoraj był na Gazecie artykuł; Łukaszenka planuje przyjmowac 55 samolotów z imigrantami tygodniowo.
                        I co mamy wpuścić wszystkich? Zapewnić leczenie, zakwaterowanie, wyżywienie i weryfikować?
                        Pushbacki są jednak tańsze
                        • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:52
                          > Pushbacki są jednak tańsze

I bardzo bezprawne. Polska bedzie musiala placic odszkodowania z twoich podatkow zocha. Po kieszeni cie rabnie az sie oblizesz.
                          • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 19:00
                            Poproszę o przepis, który Polska łamie.
                            Poza tym nie odpowiedziałaś na pytanie - co mamy zrobić z emigrantami? Wpuszczać ich?
                            • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 19:08
                              Podałam ci rozporządzenie - Dublin III, nie umiesz sobie ściągnąć?
                          • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 19:09
                            Komu płacić? ☺
                            Tobie się czasy pomylily; teraz ceni się w CAŁEJ EUROPIE, ochrone granic, a nie poprawność polityczną
                            Poza tym, pushbacki stosują wszystkie państwa graniczne, z błogosławieństwem całej UE.
                      • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 19:09
                        71tosia napisała:

> Jezeli ludzi z hipotermia „przerzuca” się przez granice, jezeli wypisuje się
                        > ic h na sile ze szpitala i wywozi do lasu to z pewnością można powiedzieć
                        > ze SG przyczynia się do zagrożenia ich życia tych ludzi.

Ale nie morduje ich.
                    • bistian Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 19:14
                      tapatik napisał:

> To są dowody na to, że SG przerzuca ludzi na drugą stronę granicy, a ja się pyt
                      > ałem o dowody na to, że nasza SG morduje ludzi.

Nie morduje, ale winna jest. Jest jeszcze coś takiego w prawie, jak zaniedbanie, a przecież te służby specjalnie nie dopuszczają pomocy. Coś się ostatnio zmieniło, widocznie, zaczęli się obawiać konsekwencji i gdy lekarze z ludźmi z organizacji pomocowej, chcą pomóc, pozwala się im, a potem robi swoje.
    • magdamajak Re: Zdjęcie hańby 18.10.21, 20:46
      Nie rozumiem. Chyba należy zapytać, gdzie rodzice, a nie gdzie ty żyjesz.
    • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:03
      I te dzieci same do Polski przywędrowały? Czy może jednak z rodzicami? Czy pogranicznicy są winni temu, czy rodzice? Mamy wpuszczać dzieci, a co z rodzicami? Jak wpuścimy jedną taką rodzinę, to za tydzień będziemy mieli na granicy setki rodzin z niekoniecznie swoim dzieckiem.
      • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:20
        A ci rodzice sa winni np ze im bomby na głowy lecą?
        • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:24
          Jakie bomby im na głowy lecą?
          • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:46
            > Jakie bomby im na głowy lecą?

Chociazby takie jak w Polsce w stanie wojennym. Wiesz ilu Polakow zwinelo sie wtedy najrozniejszymi sposobami?
            Bomby moga byc w przenosni tapatik, a wojna w Syrii trwa juz 10 lat 7 miesiecy i 7 dni. W Afganistanie terror wprowadzaja talibanie, a wielu regionach glod i zmiany klimatyczne uniemozliwiaja zycie.
            Czego jeszcze nie wiesz, ze tak trudno zrozumiec ci uchodzcow na polskiej granicy?
            • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:58
              W Syrii większość kraju kontroluje al Asad, więc wszyscy nie-islamisci są tam bezpieczni. Zresztą "azylanci" od lat jeżdżą na wakacje do Syrii do rodziny. To ogolnodostępna informacja.
              W Afganistanie talibów było mniej niż liczyła ich armia, skoro nie umieli walczyć z talibami, to niech teraz z nimi żyją.
              Zmiany klimatyczne według szacunków dotkną około miliarda osób chcialabys wszystkich wpuścić?
              • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 10:11
                > Zmiany klimatyczne według szacunków dotkną około miliarda osób chcialabys wszystkich wpuścić?

Tak, ciebie jednak pomiocie zostawilabym na pastwe losu w lesie na bagnach.
                • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 10:34
                  No widzisz, ale Ty nie masz nic do gadania ☺
                  Europejczycy wola zostawiam tam "uchodźców"
                  Nawet Szwedzi ☺
                  Ale wiesz, możesz się wybrać na te bagna i wspierać "uchodźców" .
                  Nikt nie będzie tesknil 😁
            • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 11:22
              asia.sthm napisała:

> > Jakie bomby im na głowy lecą?
              >
              > Chociazby takie jak w Polsce w stanie wojennym.

W Polsce w stanie wojennym nie było bombardowań.
              Była godzina milicyjna, odcięte telefony, zatrzymania opozycjonistów i facet w czarnych okularach zamiast Teleranka.

> Wiesz ilu Polakow zwinelo sie wtedy najrozniejszymi sposobami?

Wiem, wiem też zwijali się również po stanie wojennym. I teraz też się zwijają.

> Bomby moga byc w przenosni tapatik, a wojna w Syrii trwa juz 10 lat 7 miesiecy
              > i 7 dni. W Afganistanie terror wprowadzaja talibanie, a wielu regionach glod
              > i zmiany klimatyczne uniemozliwiaja zycie.

Skąd wiesz, że ci ludzie są z Syrii albo z Afganistanu?

> Czego jeszcze nie wiesz, ze tak trudno zrozumiec ci uchodzcow na polskiej granicy?

Mi ne chodzi o to, że czegoś nie wiem. Ja neguję konieczność wpuszczania tych ludzi do Polski.
              Oni są teraz na Białorusi, a na Białorusi nie ma talibów. Oni nie są zagrożeni, bomby im nie spadają na głowy. Mogą żyć na Białorusi, ale oni nie chcą, wolą jechać do Niemiec. Dlaczego ostatnio było tyle zatrzymać samochodów pełnych imigrantów? Jechali do ośrodka azylowego w Polsce, czy do Niemiec?

Efektem wpuszczenia jednej rodziny będzie pojawienie się następnych, a że to Polska ich wpuściła, to Polska będzie za nich odpowiedzialna, jak się Niemcy wnerwią i zaczną szukać sposobu na ich wywalenie.
              • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 12:41
                > Ja neguję konieczność wpuszczania tych ludzi do Polski.

Kombinujesz pod gorke jak szkapa z nowelki.
                Wejdz na strone Parlamentu Europejskiego, to wstyd nie znac regul ani prawa obowiazujacego w Europie. Lukaszenko moze sie wypiac na prawo bo wprowadzil rezim, Polska musi przestrzegac prawa europejskiego.
                Wartości UE nie mogą być podważane, nawet podczas stanu wyjątkowego ani obowiazujace prawo.

Teraz to juz wstyd tego nie wiedziec.
                • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 14:24
                  Wartości UE ustalają Europejczycy, współcześni, a nie ci sprzed 70 lat, a współcześni Europejczycy nie chcą u siebie imigrantów ☺
                  • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 14:29
                    sophia.87 napisała:

> Wartości UE ustalają Europejczycy, współcześni, a nie ci sprzed 70 lat, a współ
                    > cześni Europejczycy nie chcą u siebie imigrantów ☺

I te wartości stanowią żeby zabijać ludzi?
                    • sophia.87 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 14:49
                      Żeby bronić granic i nie przyjmować tych, których nie chcemy przyjmować.
                      Tych ludzi nikt tu nie przywiózł ani nie zapraszał.
                    • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:09
                      Udowodnij, że polska Straż Graniczna kogokolwiek zabiła.
                      Jeśli już to bardziej białoruska.
                • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 17:46
                  Poproszę o konkretny zapis prawa UE, który jest naruszany przez Polskę.
                  Nie znam prawa obowiązującego w Unii, ponieważ tych zapisów jest bardzo dużo i jest niemożliwością znać wszystkie.
                  Nawet mój kolega prawnik powiedział kiedyś, że nie znał jakiegoś przepisu obowiązującego w Polsce, skąd więc nieprawnik ma znać wszystkie zapisy unijne?
                  • 71tosia Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:51
                    Polecam stronę Eurolex, jest dobrze zorganizowana dasz radę znaleźć każde rozporządzenie i dyrektywę. Push back narusza przepisy o przyjmowaniu wniosków o ochrone międzynarodowa Dublin III.
                    • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 18:58
                      > Polecam stronę Eurolex, jest dobrze zorganizowana dasz radę znaleźć każde rozporządzenie i dyrektywę.

Przeciez te prymitywy chca zeby im wszystko pod nos podstawic zeby sie na podane informacje ostetancyjnie wysmarkac.
                      Jak dlugo mozna cackac sie z dyletantami prawnymi. Ale w Europie chca byc, europejczyki za dyche.
                      • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 19:15
                        Nie życzę sobie być nazywany prymitywem. Skoro uciekasz do takich gierek, to znaczy, że twoje argumenty nie są poważne.
                        • paskudek1 Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 21:36
                          tapatik napisał:

> Nie życzę sobie być nazywany prymitywem. Skoro uciekasz do takich gierek, to zn
                          > aczy, że twoje argumenty nie są poważne.
                          >

To nie bądź prymitywem. Wywożenie ludzi do lasu, na zimno, głód, na brak pomocy medycznej to co jest? Jak znajdziesz na ulicy dziecko i zamiast odstawić np do szpitala wywieziesz do lasu to co to do qrwy nędzy będzie? Pomoc?
                          • tapatik Re: Zdjęcie hańby 02.11.21, 17:01
                            Nie jestem, ty mi to sugerujesz, bo brakuje ci argumentów.

Nie bądź impertynencka.
      • asia.sthm Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:21
        tapatik napisał:

> I te dzieci same do Polski przywędrowały? Czy może jednak z rodzicami? Czy pogr
        > anicznicy są winni temu, czy rodzice? Mamy wpuszczać dzieci, a co z rodzicami?
        > Jak wpuścimy jedną taką rodzinę, to za tydzień będziemy mieli na granicy setki
        > rodzin z niekoniecznie swoim dzieckiem.

Ty uciekajac w panice zapewne zostawilbys swoje dzieci? Nie zrozumiesz wiec jak to dziala, nie wysilaj sie.
        • tapatik Re: Zdjęcie hańby 01.11.21, 09:26
          Nie, nie zostawiłbym.
          Dzieci są w tym momencie argumentem przetargowym, bo skoro pogranicznicy nie wpuszczają dzieci do Polski, to takie zachowanie jest hańbą, ale nikt nie dodaje, że z tymi dziećmi są dorośli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka