Dodaj do ulubionych

Prezent na 18-tkę

29.10.21, 13:22
1.Książka o filmie (może być historia kina, jakiś reżyser np. Sergio Leone/Clint Eastwood/Billy Wilder/ Krzysztof Kieślowski albo aktorzy np. Marilyn Monroe albo Charlie Chaplin albo historia kina Polskiego albo Włoskiego albo historia Sci-Fi lub westernow lub jakieś okresy filmowe lata 60 moje ulubione ale kino 30 i 40 albo 90 tez byleby było kino i ktoś kogo łubie )
2.Książka o muzyce ( historia muzyki XX wieku lub jakieś gatunki np. rock/rap/ muzyka afroamerykanska (soul fank jazz blues) albo o zespołach, które zmieniły historie muzyki ale wszystko z XX wieku)
3.Książka o koszykówce ( Denis Rodman albo Larry vs Magic lub książka o Kobe Bryant albo Phil Jackson)
4. Biżuteria
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Prezent na 18-tkę 29.10.21, 13:30
      1. Ostatnio wyszła biografia Clinta Eastwooda, ale nie wiem czy dobra.
    • viridiana73 Re: Prezent na 18-tkę 29.10.21, 13:35
      Pkilip Kemp "Historia kina".
      Podróż przez dziesięciolecia, omówienie nurtów w kinematografii nie zawsze na przykładzie tych najgłośniejszych dzieł. Świetnie ilustrowane, bez przynudzania.
    • myszu13 Re: Prezent na 18-tkę 29.10.21, 16:28
      to lista życzeń 18-latki?
      • 1012ja Re: Prezent na 18-tkę 29.10.21, 18:37
        Tak. Były jeszcze inne punkty ale już wzięte.
    • asfiksja Re: Prezent na 18-tkę 29.10.21, 16:37
      Ale jakie jest pytanie?
    • geigo Re: Prezent na 18-tkę 29.10.21, 18:05
      Ad 1:
      - biblia dla fanów gatunku - "Any Gun Can Play. The Essential Guide to Euro-Westerns" Kevina Granta
      - "Once Upon A Time in Italian West" Howarda Hughesa
      - tegoż samego Hughesa "Cinema Italiano. The Complete Guide from Classics to Cult"
      - "Renegade Westerns. Movies that Shot Down Frontier Myths" K. Granta & Clarka Hodgkissa
      - "10 000 Ways to Die. A Director's Take on the Spaghetti Western" Alexa Coxa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka