Dodaj do ulubionych

Joga/masaż twarzy

07.11.21, 08:33
W wielu wątkach czytałam, że chwalicie. Podajcie, proszę, namiary na filmiki w necie godne polecenia.
Obserwuj wątek
    • iuscogens Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 08:35
      Tak! Też miałam taki wątek założyć smile dajcie coś fajnego!
    • afro.ninja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 08:53
      Natural.facelifting na insta.
    • hrabina_niczyja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 09:08
      youtu.be/9CBnZKa8p-E

Ja robię z tego, Magdallenac polecała.
      • akseinga1975 Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 09:44
        Przeciez ona masakrycznie naciaga skore, ja wole cwiczenia podobne to tych zalinkowanych przez iberke.
        • hrabina_niczyja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 09:54
          Przecież ta Iberkowa to jedynie siedzi i gada i coś tam robi z ustami chwilę i na tym koniec.
          • iberka Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 11:02
            Zerknij na jej FB - mnogość ćwiczeń jest smile
        • hrabina_niczyja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 09:55
          Ale ta Iberki to jedynie siedzi i gada i jedyne co pokazała to jakies wygibasy ustami. A ta Magdy podobno działa.
        • magdallenac Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:17
          Ja nie naciągam jakoś strasznie, a widzę, że działa. Zobacz też face fit coach na instagramie, a moje koleżanki z Krakowa chodzą do evelinestherapy- i tutaj osobiście zaświadczam, efekty są spektakularne. Nie udało mi się wcisnąć na wizytę, ale zrobię serię w przyszłym roku. Zabiegi nie należą do przyjemnych.
          • paulownia88 Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 15:00
            magdallenac napisała:

> Ja nie naciągam jakoś strasznie, a widzę, że działa. Zobacz też face fit coach
            > na instagramie, a moje koleżanki z Krakowa chodzą do evelinestherapy- i tutaj o
            > sobiście zaświadczam, efekty są spektakularne.
            Przepraszam, a co to jest?
    • iberka Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 09:26
      Bardzo lubię yogattractive.com/en/ + stosuję zielony roller Rosenthal (Zalando). Myślę o dokupieniu kamienia do masażu gua-sha. Twarz roluję hmm 2/3x w tygodniu czytając, oglądając TV - przyjemne smile
    • chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 10:03
      Ja mam cerę naczynkową więc specjalnie nie mogę. Musi mi wystarczyć "aktorskie" a, e, i, o, u, y
      • akseinga1975 Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 10:13
        Jest wiecej talich cwiczen na wzmocnienie miesni twarzy. Moze i dziala to rozciaganie, ale mnie nie przekonuje.
        • chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 10:21
          Jak ktoś nie może jakos specjalnie się masować to wiele nie zostaje. Poza tym wygodne, bo możesz robić kiedy ci się przypomni. A w jakieś wielkie cuda to i tak nie wierzę
      • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:26
        Ja też mam cerę naczynkową. Czego niby nie możesz?

• chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 18:54
          Masażu twarzy dłuższego niż 3 minuty itd. 3 niezależne kosmtyczki mi to powiedziały, w tym jedna przerwała masaż i powiedziała, że nie będzie kontynuować bo zaczynał mi się robić rumień.

Może powinnam dodać naczynkowa i nadreaktywna. Żal bo masaże bardzo lubię
          • waleria_s Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 06:45
            Też nie mogę robić masażu. Tylko u mnie powód jest inny, masakrycznie rozszerzają mi się po masażu pory i psuje cera. Nie jest to kwestia brudnych palców, zaniedbań higienicznych, masowałam w rękawiczkach i to samo było.
          • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 09:32
            chococaffe napisała:

> Masażu twarzy dłuższego niż 3 minuty itd. 3 niezależne kosmtyczki mi to powiedz
            > iały, w tym jedna przerwała masaż i powiedziała, że nie będzie kontynuować bo z
            > aczynał mi się robić rumień.

Joga twarzy (przynajmniej ta na jutubie - vizago) polega w większości na poruszaniu mięśniami twarzy. Masaże są tylko na niektórych filmikach i są delikatne.
            • thank_you Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:22
              To zależy jaki ma być cel masażu.
              • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:25
                Rozwiń swą wypowiedź i dej filmiki z mocniejszymi masażami. tongue_out

Chcę kupić roller, ale właśnie się zastanawiam czy przy cerze naczynkowej to nie będzie problem.
                • thank_you Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:29
                  Nie masuję się z filmików i nie uprawiam jogi twarzy, bo to wg mnie bezcelowe. Kluczowe jest poznanie anatomii twarzy, mięśni, przyczepów itp. i ROZCIĄGANIE mięśni, bo twarz starzeje się od KURCZENIA mięśni (tzn. to jeden z przejawów starzenia, ale na ten mamy przynajmniej minimalny wpływ, na ubytek kości - zerowy). Pisałam o tym wielokrotnie, nie mam już siły ponownie, a do tego potem jeszcze odpierać ataki.
                  • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:37
                    Ale na tych filmikach jest zarówno napinanie (np. mięśni jarzmowych, okrężnego ust, okrężnego oka) jak i rozciąganie (np. tych takich poprzecznych na czole, lwiej zmarszczki, bruzd nosowo-wargowych i tych miejsc gdzie się robią bruzdy marionetki).

Co się tak denerwujesz? Kawy nie piłaś? tongue_out
                    • thank_you Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:08
                      Pokaż mi te filmiki, to Ci powiem - mimo wszystko okiem laika - czy są ok.

Nie denerwuję się, te ataki to nie o Tobie, tylko ogólnie, że nie mam siły pisać o tym po raz enty i wdawać się w pyskówki. big_grin
                      • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:27
                        codzienna pielęgnacja
                        masaż odmładzający
                        likwidujemy chomiki
                        likwidujemy marionetki
                        bruzdy nosowo-wargowe
                        • thank_you Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:34
                          Więcej nie było? 🤣 Obejrzę, ale wieczorem i napiszę tu czy one rzeczywiście rozciągają co trzeba czy tylko miziają (mizianie też jest fajne, bo relaksuje, a ludzie są dziś spięci i to odbija się na wyglądzie, ale nie daje efektu a-a).
                          • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:39
                            Było.
                            Masz tytuły, możesz wybrać. tongue_out
                          • chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:43
                            Może głupie pytanie, ale lepiej się zapytać i wiedzieć.

Czym się różni rozciąganie od naciągania mięśni?
                            • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:04
                              My piszemy o rozciąganiu i NAPINANIU, a nie naciąganiu.

Z naciąganiem to mi się kojarzą naplety i nici (ten zabieg na twarz). tongue_out
                              • chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:10
                                sorry, literówka - miałam na myśli rozciąganie i napinanie.

Ze zwykłych ćwiczeń rozciągających na ciało wiem/czuję , że rozciągając jednocześnie (chyba) napinam mięśnie. Czyli albo robię błąd albo źle nazywam to uczucie.
                                • chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:11
                                  p.s. piszę na przykłądzie łydki
                                • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:16
                                  Aa, ok.

Mięśnie to włókna, które się na zmianę przykurczają=napinają i rozluźniają=rozciągają=wydłużają.

Rozciąganie to odwrotność napinania.

(być może "napinanie" nie jest do końca precyzyjnym określeniem jeśli chodzi o mięśnie, ale tak się po prostu przyjęło w gwarze siłownianej)
                                  • chococaffe Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:22
                                    Czyli jeżeli nie rozciągam mięśni to one są napięte i dlatego byłam "sztywniak" zanim mi "kazano" się rozciągać?
                                    • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:43
                                      >Czyli jeżeli nie rozciągam mięśni to one są napięte i dlatego byłam "sztywniak" >zanim mi "kazano" się rozciągać?

No mięśnie napinają się nie tylko przy ćwiczeniach, ale też przy zwykłym codziennym ruchu i ze stresu. Jak ktoś nigdy się nie rozciąga, a trochę już żyje na tym łez padole, to na pewno ma je w niektórych miejscach mocno poprzykurczane.

Rozciągając mięśnie, wydłużasz je, przez co wspomagasz ich rozluźnienie i zwiększasz swój zakres ruchu - możesz dalej sięgnąć, niżej się schylić, mocniej skręcić ciało.

Niemniej, samo rozciąganie to za mało, trzeba też ćwiczyć.

• thank_you Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 19:25
                            Obejrzałam dwa - pierwszy i ostatni i w sumie poza takimi frazesami jak - ludzie się stresują i są spięci - to nie zgadzam się z którąkolwiek z przyczyn, które ona wymieniła. Wg mnie (i nie tylko) to kwestia zmniejszenia powierzchni, do której mogą przyczepiać się mięśnie a co za tym idzie tłuszcz. Nie jesteś w stanie masując te mięśnie z filmiku rozprostować bruzd, bo one siedzą za głęboko, są za to ćwiczone codziennie przez mowę, jedzenie, zwykłą mimikę. Trzeba ćwiczyć LLS. smile

https://i.pinimg.com/564x/9b/1b/47/9b1b472ae0830d1ca78bbca01c9a1505.jpg

in.pinterest.com/pin/834573374670458714/
                            • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 20:15
                              przyznam, że raczej nie słucham tego co ona tam mówi, tylko po prostu robię to co pokazuje tongue_out
                              dzięki, poczytam o lls smile
                              jutro tongue_out
                  • thank_you Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:06
                    Wypowiadałam się tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,171028006,171028006,Kosmetyki_Lancome.html#p171034082

forum.gazeta.pl/forum/w,567,171431803,171431803,Do_oklejajacych_twarz_na_noc.html#p171432055
    • allijja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 13:03
      ja korzystam z;
      joga twarzy
      oraz, mniej
      joga twarzy2
      Ta druga mniej mnie przekonuje bo nie dyskredytuje zabiegów inwazyjnych i podejrzewam, że z nich korzysta (ma dziwne nienaturalne usta...)
      Poświecilam jeden wieczór, gdzie wybrałam ćwiczenia od czoła do dekoltu, zapisałam je sobie, nabylam też jezyki i roller.I ćwicze codziennie. Zwykle ogladajac "szkiełko".
      Ja wizę korzyści.
      • simply_z Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:06
        Olga ma raczej naturalne usta, nie każde pełne usta o jednolitym kolorycie są sztuczne.
        natomiast wygląda dość staro jak na swój wiek..
        • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:24
          simply_z napisała:

> Olga ma raczej naturalne usta, nie każde pełne usta o jednolitym kolorycie są s
          > ztuczne.
          > natomiast wygląda dość staro jak na swój wiek..

Olga to ta druga?

Jeśli tak, to ma nie tylko wypełnione usta, wypełnione bruzdy nosowo-wargowe, mega ostrzyknięte nieruchome czoło i do tego jeszcze zrobione "nici".
          Widać to tak bardzo, że można by uszeregować filmiki (i kolejność zabiegów) chronologicznie, tylko na podstawie wyglądu twarzy.

• allijja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:29
            no właśnie...
      • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:14
        ta druga cała jest zrobiona - nie tylko usta

z pierwszej też korzystam

pokaż roller
        • allijja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:27
          rollery są w ofertach jednej i drugiej, wystarczy dokladnie przestudiowac strony. Kupilam chyba u Agaty.
          • allijja Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:37
            ale jesli chcesz zobaczyc to ponizszy.
            Używam rano, wieczorem jeżykow

https://vizagojoga.pl/wp-content/uploads/2020/09/Roller-galwaniczny-do-twarzy.jpg
            • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:38
              dzięki!
            • babsee Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 10:26
              Co to jeżyk ?zalinkujesz?
              • allijja Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:41
                https://vizagojoga.pl/wp-content/uploads/2020/08/jezyki-medyczne-do-masazu-twarzy-1.jpg

• piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 16:13
      Ja korzystam z vizago joga na jutubie.
      • grey_delphinum Re: Joga/masaż twarzy 07.11.21, 20:45
        Dziękuję 😘
      • conena Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:21
        piataziuta napisała:

> Ja korzystam z vizago joga na jutubie.

ja też, nawet byłam na warsztatach u tej dziewczyny i widziałam ją na żywo, bez insta filtrów wink ładna buzia, ale nie aż taka gładka jak w necie. natomiast zajęcia prowadzi bardzo fajnie, polecam.
        • allijja Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:51
          ja odnosze wrażenie, ze ona ma strsznie suchą skórę, znaczy żadnej warstewki tłuszczu pod skórą, jakby spreparowana była...
          Przynajmniej na filmach tak to wygląda, jak robi jakiekolwiek ruchy np. ustami.
          Moja skora twarzy nie jest tak wysuszona
          A ćwiczenia na pewno warte polecenia. Doskonale rozluźniaja mieśnie twarzy co juz jest duzym plusem.
          • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 11:58
            No ja się też długo przyglądałam, co ona mogła robić z twarzą, bo coś tam jest inaczej niż u reszty, ale nie wiem co.
            Efekt mnie się w każdym razie podoba i chcę wierzyć, że to joga twarzy, zdrowe odżywianie i co najwyżej mezoterapia. big_grin
            • conena Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:52
              tego nie potrafię ocenić, na żywo wyglądała dla mnie normalnie i naturalnie. inna sprawa, że ona niesamowicie panuje nad swoją twarzą, nie marszczy się niepotrzebnie, nie robi niepotrzebnych min i tak dalej. ale jednak ma zmarszczki, których nie widać na filmikach i ja się poczułam lekko, no może nie że aż oszukana, ale rozczarowana.
          • waleria_s Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:17
            Chuda jest na buzi i tyle. Żadna sucha skóra w moim odczuciu, po prostu ma mało tkanki tłuszczowej.
            • conena Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 12:53
              cała jest szczupła. bardzo ładna i zgrabna dziewczyna.
              • piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:00
                a ile ona może mieć lat?

jeśli ma 38 to wygląda na swój wiek
                jeśli ma 43 to wygląda bardzo dobrze
                jeśli więcej, to wygląda zajebiście
                • conena Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 13:08
                  niestety ceidg nie jest tak łaskawy jak krs i nie podaje peseli wink
                • taje Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 20:05
                  Według linkedin studia zaczęła w 2003 to jeśli nie miała jakichś gap years powinna mieć ok 37 lat. www.linkedin.com/in/agata-radniecka-376a1882/?originalSubdomain=pl
    • mandre_polo Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 07:31
      Edit Marek Purczyński na YouTube tłumaczy jak i co masować na twarz.
      Ja miałam robiony masaż szczęki, skroni na rehabilitacji. Rozmawiałam jak robić to w domu. Polegało to na znajdowaniu, ucisku mięśni a nie robieniu min wyginając usta. Uciska się przyczepy mięśni które odpowiadają za napięcia, bóle głowy. Mega ulga dla ciała.
      Wcześniej robiono mi masaż gdzie maskowane było czoło, czaszka😀

• wapaha Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 15:10
      Ja roluję się takim czymś
      Po swojemu tongue_out

• piataziuta Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 21:13
        działa? smile
    • nikita1908 Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 20:31
      ja czasem stosuję masaż tanaka
      www.youtube.com/watch?v=fNEtaS3XqH0
      Kiedyś regularnie - teraz jak mi się przypomni - nie wiem czy działa ale lubięsmile
      • nikita1908 Re: Joga/masaż twarzy 08.11.21, 20:34
        www.youtube.com/results?search_query=tanaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka