Dodaj do ulubionych

Legalna muzyka

14.11.21, 20:47
Może znaczy jakieś portale gdzie można nabyć pojedyncze utwory i mieć prawo aby je ściągnąć na swój dysk? Dodam dla utrudnienia, że artyści mało popularni i chodzi o pojedyncze kawałki które wpadły mi w ucho.

Nie interesują mnie portale gdzie można ich słuchać. Chcę odpłatny download legalnej wersji bez konieczności abonamentów itp.
Obserwuj wątek
    • mamdomek Re: Legalna muzyka 15.11.21, 11:37
      Najpierw znajdź miejsca gdzie te mało popularne utwory są w ogóle dostępne. A dopiero potem się pytaj, czy możesz je za opłatą pobrać. Na pewno bez problemu taką informację tam znajdziesz.
      • koronka2012 Re: Legalna muzyka 15.11.21, 17:46
        Tam gdzie je znajduję można sobie posłuchać, albo są to jakieś szemrane portale.
    • chococaffe Re: Legalna muzyka 15.11.21, 11:39
      Chyba nie ma jednego portalu. Ja kupowałam i w empiku i w bandacmp. Zależy co.
    • ichi51e Re: Legalna muzyka 15.11.21, 12:55
      a spotify? można sobie ściągnąć
      • koronka2012 Re: Legalna muzyka 15.11.21, 17:45
        ichi51e napisała:

> a spotify? można sobie ściągnąć

Na pewno można ściągnąć na komputer? Czy tylko do swojej playlisty i odsłuchiwać?
        • jednoraz0w0 Re: Legalna muzyka 16.11.21, 05:40
          można słuchać offline ale to się idzie paść jak przerwiesz subskrypcję z tego co kojarzę. Ja bym szukała bezpośrednio u tych artystów albo na stronach wytwórni.
    • kachaa17 Re: Legalna muzyka 15.11.21, 17:57
      Zobacz na plus music.
    • dramatika Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:02
      koronka2012 napisała:

> Może znaczy jakieś portale gdzie można nabyć pojedyncze utwory i mieć prawo aby
      > je ściągnąć na swój dysk?

Uuu, zachciało się posiadać coś na własność w drodze kupna. No z tego co ja wiem, to w branży muzycznej i growej nastąpił już pełny postęp i z trybu własności prywatnej przeszliśmy na model subskrypcyjny.
      • podaje_haslo_okon Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:45
        To chyba niezbyt często nabywasz muzykę , prawda? 😂😂😂
        • dramatika Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:48
          podaje_haslo_okon napisała:

> To chyba niezbyt często nabywasz muzykę , prawda? 😂😂😂

No jak taka zorientowana to napisz koronce, gdzie gdzie może nabyć muzykę, najlepiej tak łatwo i z takim wyborem, jak się odpala serwis subskrypcyjny. No bo chyba nie jest trudno, co?
          • podaje_haslo_okon Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:50
            Toż napisałam poniżej smile
            • dramatika Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:54
              podaje_haslo_okon napisała:

> Toż napisałam poniżej smile

A wiec odpowiadam - to, że można zamówić usługę subskrypcyjną na w zasadzie wszystko i jednym kliknięciem, natomiast z kupnem już nie jest tak prosto, jest działaniem celowym i wszystko będzie wyglądało tak, jak wygląda na rynku gier - gry już nie kupisz na własność.
              • podaje_haslo_okon Re: Legalna muzyka 15.11.21, 19:01
                Zapraszam do sklepów z płytami. Pojedyncze utwory w internecie nigdy nie były łatwo dostępne do nabycia i wciąż nie są, nie widzę tu żadnej zmiany. Natomiast dostępność płyt z muzyką znacznie wzrosła, jeszcze niedawno nie można było kupić w Polsce płyt z bardziej egzotyczna muzyką i trzeba się było gimnastykować z ebayem czy innymi amazonami. Obecnie jest naprawdę dobrze.

Nie znam się zupełnie na rynku gier, natomiast usługi subskrypcyjne w branży muzycznej na razie nie wyprą muzyki na wszelkich dostępnych nośnikach, bo utrata jakości jest tak ogromna, że przy dobrym słuchu można tego słuchać jedynie z komórki na głównej ulicy.
                • koronka2012 Re: Legalna muzyka 15.11.21, 22:20
                  Też tylko zasadniczo z całej płyty zazwyczaj podoba mi się jeden, dwa kawałki…
              • chococaffe Re: Legalna muzyka 15.11.21, 19:20
                np na bandcampie - ale wiadomo, że nie ma tam wszystkiego. Autorka musi sprawdzić kanały sprzedaży interesujących ją artystów.
    • anilorak174 Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:22
      Kupowałam kiedyś na iTunes. Ale wielu mnie interesujących tam nie było.
    • podaje_haslo_okon Re: Legalna muzyka 15.11.21, 18:47
      Musisz napisać co to za utwory. Ja, jeśli nie kupuję całej płyty, to szukam konkretnego utworu w sieci. Nie ma uniwersalnego miejsca, w którym kupisz wszystko. To tak jak z ubraniami, nie kupisz wszystkiego w jednym sklepie :p
      • koronka2012 Re: Legalna muzyka 15.11.21, 22:28
        Np Bien - this is the best part
        Haley Bonar - I can change
        Kendra Dantes Dirty Hands
        I parenascie innych 😆
        • podaje_haslo_okon Re: Legalna muzyka 15.11.21, 23:21
          Szukaj na Amazonie, pierwszą z brzegu znalazłam:
          www.amazon.com/I-Can-Change/dp/B01EJV8NP4

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka