ludzikmichelin4245 24.11.21, 14:33 Właśnie muszę odesłać 5 ciuchów, bo okazuje się, że rozmiar M wygląda jak zdjęty z Pudziana 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pingus Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 14:38 fakt, też mam ten problem, nagle w spodniach przeszłam z 38-36 na 36-34, od lat ważę tyle samo, a najgorsze że nie we wszystkich sklepach jest 34 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 14:46 kurde to chyba zalezy od sklepu - ja wlasnie kupilam se dzinsy w rozmiarze wiekszym niz zazwyczaj, a jakos bardziej mentalnie mi pasujacym (bo za mlodu taki nosilam, a wagowo u mnie bez wiekszych zmian) ogolnie wlasnie uknulam teorie, ze wiesniackie sklepy robia downsizing, a te na czasie robia teraz w bodypositive i maja normalne: reklamy, modelki, ceny i rozmiary skad te emki na pudziana? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 14:50 No właśnie żeby to wszystkie marki tak samo robiły, człowiek by najwyżej przyjął do wiadomosci, że kiedyś miał rozmiar x, dziś y i tyle. Ale nie - ciuchy teoretycznie tego samego rozmiaru (oba współczesne, nie że stary i nowy) potrafią się różnić wymiarami baaaardzo. Dlatego nie lubię kupować przez net, muszę mierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 14:54 Ja też nie znoszę kupować online. A downsizingnie do białej gorączki doprowadzi. W jedek z sieciowek właśnie zsszlam z rozmiarem marynarki do 32. Tylkoze 32 nie ma. Wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:01 troche offtop- to uczucie, kiedy nie istniejesz w zadnych tabelkach zna dobrze moje chude i dlugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:18 Ja noszę rozmiary od 32 do 38 w zależności do sklepu... Tak więc kupowanie bez przymierzania lub dokładnej rozpiski wymiarów (i to przy spodniach to by mi się przydała szerokość uda i łydki czasami....) nie ma sensu w moim przypadku. I też zauważam downsizing. Oraz to, że niestety coraz trudniej o ciuchy w naprawdę małych rozmiarach, jak ktoś nosi prawdziwe 34 to miewa problem przy tej rozmiarówce. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:24 teraz coraz czesciej sa specjalne serie dla mniej "standardowych" wymiarow (ze marki robia te same ubrania w wersji dla bardzo drobnych lub bardzo wysokich) Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:09 tak a propos roznych marek jeszcze- ostatnio weszlam cos przymierzyc (to wielka rzadkosc u mnie), z ulicy bo mi wystawowy ciuch wpadl w oko, a sprzedawczyni od razu zapytala jaki rozmiar nosze U NICH (nie wiem zreszta czy to nie jakies stare metody, zeby wylapac wierne/nowe klientki ja tam nigdy nic, a i nie byla to zadna popularna marka) Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:15 boogiecat napisała: > skad te emki na pudziana? Z Massimo Dutti Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:22 to zaliczamy massimo do oldskulowcow (po co ja uczestnicze w tym watku, ne znam sie nic a nic) a moze to ty juz nie jestes ludzikiemmiszlina? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 14:57 Ja nie odeslalam bo lubie oversize ale w Mce ze sweaty Betty plywam mimo, ze szczuplutka nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:09 no ja mam kurtkę z reserved w rozmiarze 32. a mam 172 wzrostu i 59 kilo. ubrania xs/s i nie przypominam sobie abym zawsze takie miała, wiec coś się musi zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:36 a wogole to myslalam, ze bedzie o downsizingu alimentarnym ciekawe, czy te dwie branze maja downsizingowe powiazania:p Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 15:52 Podziwiam wszystkich, którzy robią zakupy ubraniowe w internecie. Ja większość rzeczy musiałabym odsyłać. Dziś zaszłam do Gatty. I kupiłam dwie czarne bluzki. Jedna z dekoltem na piersi w rozmiarze M a druga to golf z rękawami 3/4 w rozmiarze... XL. Przy czym obie leżą identycznie na mnie. Rękawy wąskie, ramiona podobnie, na biuście dopasowane. Albo się ktoś pomylił albo nie wiem co... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Downsizing mnie wkurza 24.11.21, 16:26 Wolę odesłać niż wybierać z maksymalnie ograniczonej oferty. Też rozmiarowej. Odpowiedz Link Zgłoś