Dodaj do ulubionych

Mop parowy

05.12.21, 14:20
Szukam czegoś do ułatwienia sprzątania. Mam parkiet woskowany, więc tutaj mop parowy odpada. Wiec zostałoby tylko ok 30 m2 gresu do obrobienia, gdybym się jednak zdecydowała na mop parowy. Opłaca się kupować takie cudo przy tych założeniach? Użytkowniczki, jesteście zadowolone? Nie mam zwierząt, tylko do dzieci, w tym jedno wozkowe, wiec zima gres bardzo się brudzi.
Obserwuj wątek
    • misiamama Re: Mop parowy 05.12.21, 16:12
      Mam karchera. Używam do łazienek i kuchni. Cudów się nie spodziewaj, ale odswieza i jest łatwy w użyciu wg mnie
    • januszekxxl Re: Mop parowy 05.12.21, 16:33
      kira02 napisał(a):
      > Szukam czegoś do ułatwienia sprzątania. Mam parkiet woskowany, więc tutaj mop p
      > arowy odpada. Wiec zostałoby tylko ok 30 m2 gresu do obrobienia, gdybym się jed
      > nak zdecydowała na mop parowy. Opłaca się kupować takie cudo przy tych założeni
      > ach?

Mop parowy to bezużyteczna zabawka.
      Ja mam mop elektryczny, który się świetnie sprawdza. www.teesa.pl/tsa5035

Już się nim kiedyś chwaliłem tu: forum.gazeta.pl/forum/w,567,171836394,171836394,Pionowy_odkurzacz_z_mopowaniem.html?p=171836442

• extereso Re: Mop parowy 05.12.21, 16:39
      Ja używam na dole Karchera do parkietu. Nie widzę specjalnych zniszczeń.
      • kira02 Re: Mop parowy 05.12.21, 20:35
        Masz woskowany?
    • mondaymorning1987 Re: Mop parowy 07.12.21, 15:39
      Ja mam kilka lat tani mop parowy firmy arcotech, z nakładkami do dywanu oraz do czyszczenia kuchni i łazienki, teraz zimą jak jest ogrzewanie podłogowe włączone to szybko czyści błoto, brud wszelaki i zaraz suchutko. Mam płytki, w wiatrołapie jest gres i paneli w sypialni też nie niszczy tylko ustawiam najniższą parę. Przez te lata tylko nakładki wymieniłam z mikrofibry, bo rzepy się lekko zniszczyły więc dokupiłem taką ściąganą na sznurek, piorę w pralce.
    • majab90 Re: Mop parowy 07.12.21, 18:18
      Polecam rumbę i iRobot. Mega ułatwienie...

--
      www.malowaniewwarszawa.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka