chebellacosa92 Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 08:58 Cholera, mam 36 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
rich_coconut Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 09:14 Mnie brakuje tutaj czegoś pomiędzy nie... a czesto.... Tak to mi wychodzi zero, ale gdy było też czasem... To pewnie jakieś punkty bym zebrała. Ktoś może wie, czemu tak jest, skoro to profesjonalny test? Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 10:19 Wywiad jest niezbędny, bo nawet przy kilku punktach, gdy są tendencje "s" problem jest poważny. To jest test przesiewowy, sam w sobie niewiele wart ale ogólnie pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 14:11 Pierwsze 2 pytania: jestem smutny i martwię się o przyszłość: odpowiedzi wcale i często. Nie ma "czasem", co np. dla m nie byłoby najbardziej adekwatne. Więc co mogę zrobić - albo nie robię testu albo zaznaczam często i już na wstępie wynik przekłamany. Odpowiedz Link Zgłoś
viga14 Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 20:49 Jak i czy w ogóle powiedzieć mężowi? Zapisałam się do psychiatry, ale długie są terminy. Nie zauważył (mąż), że coś jest nie tak, wkurza się na mnie za te zachowania jak u dementywnej staruszki (gaz pod patelnią!), boję się, że uzna, że sobie wymyśliłam, żeby usprawiedliwić, że nie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
rinoa_woman Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 22:55 22 pkt, umiarkowana depresja. Mogłabym się z tym zgodzić. Mam depresję, którą leczę, raz lepiej raz gorzej, więc jestem jakoś tak po środku, pasowałoby to do wyniku testu. Odpowiedz Link Zgłoś