bi_scotti 11.01.22, 22:23 Czy sa tu graczki-maniaczki Wordle? Jako big fun Scrabble, wkroczylam na sciezke Wordle z wielka radoscia, bo przypomina mi tez stara gre nazywana Mastermind - nie wiem czy ktos pamieta Gracie, ematki? The word for the day ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaspasniegowa Re: Wordle anybody? :) 11.01.22, 22:42 Nie, ale gram w Wordscapes. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Wordle anybody? :) 12.01.22, 15:11 Od niedawna Wordle to jest pierwsza rzecz, którą mój mąż robi po przebudzeniu. Ja wolę NYT Spelling Bee. Odpowiedz Link Zgłoś
tinywee Re: Wordle anybody? :) 12.01.22, 16:07 "Ja wolę NYT Spelling Bee." Osobiście zaczynam od mini, bee tylko jeśli wpadnę na pangram (w miarę) od razu, potem tracę zapał Dziubdziusie robią namiętnie, a ostatnio jestem zachęcana do wordle, ale chyba jednak nie. Czas wolę poświęcić na rozkminy brydżowe raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 12.01.22, 17:39 A co powiedzial na spelling dzisiejszego slowa? Po naszej stronie granicy i zapewne w UK to tak troche "incorrect" Just kidding. Pozdrowienia dla meza! Cheers. PS. Kilkanascie juz chyba lat temu byla tez taka computer word game, przez ktora mozna bylo zbierac funds na (chyba!) make albo ziarna dla ubogich w jakims kraju - dawno temu to bylo, tak mi sie przypomnialo. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wordle anybody? :) 12.01.22, 17:43 No mnie wkurzyła ale słowo odgadłam za trzecią próbą. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 12.01.22, 18:09 Ha, to jest ten problem z "i to, i to correct" Tu byl niedawno watek ze slowem "bohaterzy" w tytule - az musialam sprawdzic czy to jest correct form - podobno jest choc dla mnie to jednak zawsze bohaterowie ale ja juz stara jestem wiec sama sobie przyznaje prawo do tego typu dziwactw jak przywiazanie do old-fashion spelling tego czy owego Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Wordle anybody? :) 13.01.22, 01:33 bi_scotti napisała: > A co powiedzial na spelling dzisiejszego slowa? Po naszej stronie granicy i zap > ewne w UK to tak troche "incorrect" Just kidding. Pozdrowienia dla meza! Che > ers. Mój mąż jest transatlantycki, więc mu to nie przeszkadza. Poza tym ma wiele szacunku dla tego pana (od którego się wszystko zaczęło): Noah Webster Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 13.01.22, 02:45 al_sahra napisał(a): > Mój mąż jest transatlantycki, więc mu to nie przeszkadza. You mean: American, correct? USA to tylko czesc naszego continent Po "mojemu"/"naszemu"/Canadian to nie jest zawsze tak samo jak po "Waszemu", wiec choc tez zesmy "transatlantyccy", to niektorym owszem przeszkadza (mnie umiarkowanie i z duzym rozbawieniem wysluchalam dzis crazy dispute w porannym radio ). A co do tego od kogo sie "wszystko zaczelo", to tez wszak nie od Mr. Webster! Nie odbieraj chwaly takim postaciom jak Cawdrey badz Johnson To tak dla porzadku. Good luck dla meza jutro rano Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Wordle anybody? :) 13.01.22, 03:42 bi_scotti napisała: > You mean: American, correct? British-Canadian, ale od dłuższego czasu w USA. Czyli naprawdę TRANSatlantycki.. > A co do tego od kogo sie "wszystko zaczelo", to tez wszak nie od Mr. Webster! N > ie odbieraj chwaly takim postaciom jak Cawdrey badz Johnson Chodziło mi o reformę pisowni - to Webster zlikwidował te wszystkie niepotrzebne “u” w takich słowach jak “favour”. To tak dla porza > dku. Good luck dla meza jutro rano Cheers. > Przekażę . Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wordle anybody? :) 13.01.22, 03:59 Gry nie znam, ale masterminda uwielbiałam. Miałam dwie wersje, jedną dużą i drugą taką małą, podróżną, brązową. Nie wiem co się z nimi stało, ale chętnie bym zagrała. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 13.01.22, 04:54 Same here Tylko kolory vice-versa: mala, plastikowa kremowa i duza w kolorze udajacym drewno - taki niby braz ze "slojami" I te mala to chyba jeszcze gdzies mam w basement, bo tak mi sie jakos kojarzy, ze gdy likwidowalam mieszkanie rodzicow, to wzielam - sentiment Hmmm ... moze pora na porzadki w basement Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 15.01.22, 19:25 no jakie słówko wam dziś pozwoliło odgadnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wordle anybody? :) 15.01.22, 19:31 Mastermind oczywiście pamiętam 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
zimnolistna Re: Wordle anybody? :) 15.01.22, 19:41 Gram od trzech dni. Dzisiejsze zgadlam po 3 próbie więc robię postępy, ale dziś było łatwo. Za cholerę nie mogłaśm odgadnąć opactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wordle anybody? :) 15.01.22, 20:49 Dziś pobiłam rekord - zgadłam w 3. wierszu. Mam pytanie: czy zaczynacie codziennie od tego samego słowa? Przy takiej taktyce kiedyś się zgadnie za pierwszym razem, w końcu liczba 5-literowych słów jest ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnolistna Re: Wordle anybody? :) 15.01.22, 21:25 Wg pewnej strony jest ich 158390 więc raczej słabe szansę na trafienie Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Wordle anybody? :) 16.01.22, 00:00 Dzięki, jakie to fajne, właśnie zagrałam pierwszy raz! A w Mastermind często gram na zagrajsam.pl, na które zresztą też trafiłam z ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 16.01.22, 13:38 no muszę się pochwalić wczorajszym Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 21:54 Penis Panic - bardzo chwytliwa nazwa/tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Wordle anybody? :) 07.05.22, 21:52 Podoba mi się ten tok myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnolistna Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 08:47 Dzisiaj trudne, ale znowu się czegoś dowiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:44 o dzięki, przez ten hint szukałam czegoś nieoczywistego i mi wyszło tak ⬜🟨🟨⬜⬜ ⬜🟨🟨⬜⬜ ⬜⬜⬜🟨🟨 🟩🟩🟩🟩🟩 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 16:28 A jak działają hinty, tzn. gdzie ich szukać? Nie mam pojęcia jak toto się obsługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 20.01.22, 18:19 przez hint miałam na myśli to, że napisała że trudne więc szukałam słowa którego się nie używa codziennie. No trochę pomogło też to, że to brytyjska gra. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wordle anybody? :) 20.01.22, 18:37 A, ok, już myślałam, że są jakieś oficjalne hints, które można aktywować (chyba w Spelling Bees bywają). Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 07.05.22, 21:20 Hmmmmm to trochę psuje zabawę i nie jest to oficjalny hint, ale zazwyczaj slowonz wordle wyskakuje na szczyt tych podpowiedzi w Google, więc jeśli masz powiedzmy dwie pierwsze litery i zaczniesz je wrzucać w Google to w tych hintach je na ogół zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 14:53 A mam takie pytanie - czy ktoras z Was kiedys nie zgadla slowa? Bo ja, jak dotad, always (hope not to jinx ) - czy gdy sie nie zgadnie, to na koncu sie jednak czlowiek dowiaduje what was it? W ramach experiment przemysliwam zeby "oszukac" i nie zgadnac raz zeby sie przekonac ale jeszcze jakos nie chce sobie psuc statystyk i dobrego samopoczucia Pozdrowienia dla wszystkich wordle-people Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:00 Na 6 prób raz i było to właśnie to opactwo nieszczęsne Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:11 No nie wiem czy bedzie Ci to wybaczone - musisz chyba dac na msze w jakims zacnym abbey Moze w tym, w ktorym krecono wnetrza do "The Name of the Rose" (en.wikipedia.org/wiki/Eberbach_Abbey - warte odwiedzenia - polecam, szczegolnie ze i wina tam maja nieczego sobie ). I co? Gdy nie zgadlas, to na koniec Ci maszynka powiedziala slowo? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:14 Tak, o ile pamiętam pojawiło się pytanie, czy chcę poznać słowo i jak kliknęłam to była odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:26 Oh, dzieki - mystery solved Milego dnia! U mnie jest snowmageddon - podobno nie bylo takiego blizzard w Toronto od 1965 roku - pieknie jest Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:38 U nas też się fronty przetaczają-śnieżyca Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:43 no to przecież możesz zgadnąć a potem zrobić to jeszcze raz w innej przeglądarce, ja tak sprawdzałam co się dzieje jak jest słowo które ma powtarzające się litery. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 15:51 Juz nie musze - juz wiem od Danieli what can/will happen - ematka rozwiaze kazda zagadke, odpowie na kazde pytanie! Simple Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 16:02 Na pytania trudne odpowiadam od ręki. Na arcytrudne-w ciągu dwóch tygodni 😉😉😉 Taka parafraza prawniczego żartu Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 16:06 Bi_scotti, always look on the bright side of life: Daniela nie podala cennika ani za odpowiedzi na trudne, ani za arcytrudne! Score Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wordle anybody? :) 31.01.22, 01:13 bi_scotti napisała: > > Bi_scotti, always look on the bright side of life: Daniela nie podala ce > nnika ani za odpowiedzi na trudne, ani za arcytrudne! Score Cheers. > Bi scotti, a jak tam potężny zjazd truckerów w Ottawie? Gdzie jest Justin T.? Duże protesty? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wordle anybody? :) 17.01.22, 16:14 O rany, jaka fajna gra nie znałam. Zgadłam w ostatniej próbie ale grałam po raz pierwszy więc chyba można mi wybaczyć Wordle 212 6/6 ⬜⬜⬜⬜🟨 🟨⬜⬜🟨⬜ 🟩🟩🟩⬜🟩 🟩🟩🟩⬜🟩 🟩🟩🟩⬜🟩 🟩🟩🟩🟩🟩 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wordle anybody? :) 20.01.22, 18:02 Dzisiaj odkryłam wersję polską: literalnie.fun A to moje dzisiejsze polskie Wordle literalnie.fun 2 5/6 ⬛️🟨🟨🟨⬛️ 🟨🟩⬛️⬛️🟨 ⬛️🟩🟩🟩⬛️ ⬛️🟩🟩🟩🟩 🟩🟩🟩🟩🟩 Z innych wciągających polecam Wiki History Game - trzeba ułożyć zdarzenia w porządku chronologicznym. Wygląda na łatwiejsze niż jest. Nie mogę przejść 16 wikitrivia.tomjwatson.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wordle anybody? :) 20.01.22, 19:43 Dzięki za polecenie polskiej wersji. Właśnie zagrałam. Dużo więcej liter mamy, te wszystkie ś ń ż ó, powinno być więcej prób chyba. Zgadłam jednak w piątej. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Wordle anybody? :) 06.05.22, 15:54 Z polskich jest jeszcze słowoku na kurniku- każdego dnia 2 wyrazy i można ułożyć dla kogoś. Gram namiętnie , także na literalnie i worldle po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wordle anybody? :) 20.01.22, 19:33 Zapomniałam wczoraj... i przedwczoraj... Ale teraz zrobiłam i udało się w 4. wierszu. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 02:21 ech, no i wordle zostało kupione przez New York Times. A ich podstawowa subskrypcja nie obejmuje gier. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 02:31 www.cbc.ca/news/business/wordle-new-york-times-1.6334285 Moj news podaje, ze "for now - free" wiec grajmy poki czas Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 03:14 Przynajmniej NYT kupil a nie Facebook. Mam nadzieje ze nie zepsuja zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 03:33 Tak przy okazji donosze, ze zrezygnowalam ze Spotify subscription, nie z powodu ceny (miniscule) a z powodu Joe Rogan - jestem #teamneilyoung & #teamjonimitchell Takie czasy, eh Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 15:24 Tak jak my, będziemy rezygnować ze Spotify z tego samego powodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 17:09 no i fantastycznie jednak musze cie rozczarowac stare baby fanki younga to margines dla spotyfaja , nie zcancelujecie go lewackie scierwa , zreszta juz przegrywacie lewactwo zostanie za chwile spuszczone w kiblu Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 16:28 A jednak, a jednak trzeba się liczyć z starymi babami fankami Neila Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 17:30 A jednak 20% użytkowników stracili. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 17:27 dziekuje, Joe Rogan byl ostatnim gwozdziem do tej trumny Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 22:42 No jak tam biszkopt idzie w #teamneilyoung ? bo rogan nie byl nigdy wiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
tinywee Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 06:47 "A ich podstawowa subskrypcja nie obejmuje gier." Nie wiem, ale cały czas gram w niektóre: www.nytimes.com/crosswords Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 01.02.22, 15:39 część mają za paywallem. A tu powiedzieli, ze wordle na początku będzie za friko - czyli później niekoniecznie. Mo e zrobią tak, ze jedno słowo dla całej planety za friko, a jak więcej niż jedno dziennie to płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
vvillovv Re: Wordle anybody? :) 12.02.22, 05:50 O proszę - wordle uratuje ci życie? - wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28101320,80-latka-nie-udostepnila-wyniku-wordle-wiec-corka-wezwala-policje.html Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 12.02.22, 15:08 Wiem, moje local radio tez o tym opowiadalo - fajna corka! Play wordle ... dopoki jest for free Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 14:00 już wczoraj kazałam mamie grać i wrzucać codziennie wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wordle anybody? :) 12.02.22, 10:27 Wordle się już przeniosło na New York Times, póki co jest za darmo… Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Wordle anybody? :) 12.02.22, 12:26 Weź no. Już się uzależniłam. Najpierw odpalam Wordle, a potem na Kurniku Słowoku. Mój mózg dość ciekawie reaguje na nagłą zmianę języków Wordle super. Słowoku jest okej, ale irytuje mnie, że oba słowa są ze sobą związane tematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 12.02.22, 15:10 Tu jest watek o rzucaniu palenia - rzucanie wordle moze byc ... hmmm ... ultra difficult Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
soft.kitty Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 06:33 Ha, ha, to se dzisiaj pograłam Wordle 239 1/6 🟩🟩🟩🟩🟩 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 16:38 Sa wszedzie no to sie easily kojarza Congrats! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
soft.kitty Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 06:41 Mieszkają i stołują się u mnie na ogrodzie Ale prawdziwy rudzik wygląda tak: Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 17:26 wiedzmy, dobrze, ze dopiero dzisiaj otwarlam, bo skonczylam na 5 dwunasta Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 17:33 O, ja tak dzisiaj miałam, zgadłam za pierwszym razem i tyle z zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 10:27 Ja jestem uzalezniona od polskiej wersji- Literalnie. To moj nowy codzienny rytual do kawy Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 16:57 Gramy. O 5:45 każdego ranka zaczynam i wkurzam się jak nie wymyślę- a czasem myślę aż do lunchu. Teraz mi jeszcze nerldle zajmuje głowę Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Wordle anybody? :) 13.02.22, 17:07 A mnie dzis po raz pierwszy nie wystarczylo prob A juz mialam tylko dwie mozliwe opcje i musialam jedna losowo wybrac. Wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 17:25 fornita111 napisała: > Ja jestem uzalezniona od polskiej wersji- Literalnie. To moj nowy codzienny ryt > ual do kawy Poprosze o linka, bo w ang wersje gram 45 dni Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 17:41 literalnie.fun/ Oby nie uznalo za spam Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 20:51 fornita111 napisała: > literalnie.fun/ > Oby nie uznalo za spam weszlo Dziekuje pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
no_easy_way_out Re: Wordle anybody? :) 14.02.22, 21:30 Dzis pierwszy raz zagralem- corka mnie namowila I dokladnie tez z Mastermindem mialem skojarzenie!!! a myslalem ze to tylko ja i moj eccentric umysl ;> Odpowiedz Link Zgłoś