Dodaj do ulubionych

Sucha karma dla psa

15.01.22, 23:07
Tak, wiem. Było już wiele wątków na forum w tym temacie.
Kilka miesięcy temu moja wetka zaleciła, żeby zacząć przestawiać Lolę na suchą karmę. No i doszło do tego, że pies już chrupie suchą karmę.

A teraz pytania. Jaką karmę proponujecie? Która według was jest najlepsza? Która ma najwięcej mięsa w mięsie?

Oczywiście nie zamierzam całkowicie rezygnować z gotowanego dla niej jedzenia.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 15.01.22, 23:16
      a co jedza koty, ktore porzucilas przy przeprowadzce ?
      • glasscraft Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 17:21
        Przeciez mama rosia je odwiedza regularnie i karmi. Tak napisala, wiec music byc prawda.
        • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 17:23
          o, to jakas nowosc, bo wczesniej byli to sasiedzi
          • glasscraft Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 17:31
            Nie no, rosia odwiedza i karmi. Nie odpowiedziala mi co prawda na niewygodne pytanie jak z nimi uzgadnia kiedy do weterynarza trzeba na szczepienia isc, ale to przeciez pikus, kto by tam sobie cztery litery takimi detalami zawracal.
            • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 17:34
              hmm, to tak dojezdza? sama osobiscie? to juz nie mama, nie sasiedzi a ona sama? ciekawe, ciekawe
              • glasscraft Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 17:47
                Osobiscie sama. forum.gazeta.pl/forum/w,567,172103072,172103072,Powiedzcie_mi_po_co.html

rosapulchra-0
                Re: Powiedzcie mi, po co
                27.07.21, 18:32
                Oczywiście. Nadal wożę im jedzenie, mimo że nie jestem już ich właścicielką.

--
                Głupiemu praca nie pomoże, mądremu brak pracy zarobkowej nie zaszkodzi by Vaikiria
                • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:09
                  no bo co ma mowic tongue_out ale nie wierze jej, no nie wierze
                  • glasscraft Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:18
                    Odpowiedzi na ponizsze nie bylo.

szpil1
                    27.07.21, 19:18
                    rosapulchra-0 napisała:

> Oczywiście. Nadal wożę im jedzenie, mimo że nie jestem już ich właścicielką.

To gdzie te koty przebywają zimą lub gdy jest brzydka pogoda?

glasscraft
                    27.07.21, 19:32
                    I zabierasz je to weterynarza, jak sa chore? Na odrobaczanie? Na szczepienia?
                    • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:26
                      doczytalam

oczywiscie, ze nie bylo, zostawila i zapomniala bo jej sie nie wpasowaly w nowa wizje z pieseczkiem

juz nie raz pisalam, nie odpuszcze jej, bede jej wypominac porzucenie tych kotow gdziekolwiek zobacze, ze sie udziela

forum.gazeta.pl/forum/w,567,172992418,172992418,Potrzebuje_poklepania_po_plecach_Przemoc.html#p172993188

do konca dni swoich albo jej
                      nawet za cene bana
                      • 3-mamuska Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:27
                        mysiulek08 napisała:

> doczytalam
                        >
                        > oczywiscie, ze nie bylo, zostawila i zapomniala bo jej sie nie wpasowaly w nowa
                        > wizje z pieseczkiem
                        >
                        > juz nie raz pisalam, nie odpuszcze jej, bede jej wypominac porzucenie tych koto
                        > w gdziekolwiek zobacze, ze sie udziela
                        >
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,567,172992418,172992418,Potrzebuje_poklepania_po_plecach_Przemoc.html#p172993188
                        >
                        > do konca dni swoich albo jej
                        > nawet za cene bana
                        >
                        >

Popieram, trzeba być wyjątkową mendą żeby porzucić zwierzaki.
                      • glasscraft Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:40
                        Wystarczylo, zeby skontaktowala sie z Cats Protection i koty znalazlyby nowy dom. Jezeli nie wiedziala, ze taka organizacja w UK istnieje, to wystarczylo sie skontaktowac z weterynarzem i powiedziec, ze nie da sie kotow zabrac i dostaloby sie pomoc. Mam nadzieje, ze pies nie zrobi sie problematyczny i nie skonczy "z sasiadami" przy nastepnej przeprowadzce, albo jak nie daj buk trzeba bedzie z kaski wyskoczyc na leki albo droga karme.
                        • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:45
                          ale ona je zostawila z pelna premedytacja bo wg niej na starym miejscu bedzie im lepiej bo sie przyzwyczaily niz na nowym

o ile moge zrozumiec, ze nie zawsze mozna zwierzaki zabrac, wtedy robi sie wszystko zeby im nowy dom zapewnic, tak byla najzwyklejsza podlosc i wygoda i wizja pieseczka
                          • glasscraft Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:52
                            Dokladnie, u nas nie ma usprawiedliwienia, nie tylko jest multum organizacji ktore za darmo by sie tym zajely (bez potrzeby wyskakiwania z kaski wiec na pieska by nie zabraklo) ale rowniez kazdy weterynarz (jakby naprawde nie dalo sie w necie znalezc) by dal info.
                          • 3-mamuska Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 19:07
                            mysiulek08 napisała:

> ale ona je zostawila z pelna premedytacja bo wg niej na starym miejscu bedzie i
                            > m lepiej bo sie przyzwyczaily niz na nowym
                            >
                            > o ile moge zrozumiec, ze nie zawsze mozna zwierzaki zabrac, wtedy robi sie wszy
                            > stko zeby im nowy dom zapewnic, tak byla najzwyklejsza podlosc i wygoda i wizja
                            > pieseczka
                            >

Ależ ona wiedziała bo z tego co kojarzę jedne z kotów był chory i zabrało go RSPCA, a potem rosa go wzięła od nich. Czy jakoś tak.
                • 3-mamuska Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:26
                  glasscraft napisała:

> Osobiscie sama. forum.gazeta.pl/forum/w,567,172103072,172103072,Powiedzcie_mi_po_co.html
                  >
                  > rosapulchra-0
                  > Re: Powiedzcie mi, po co
                  > 27.07.21, 18:32
                  > Oczywiście. Nadal wożę im jedzenie, mimo że nie jestem już ich właścicielką.
                  >
                  > --
                  > Głupiemu praca nie pomoże, mądremu brak pracy zarobkowej nie zaszkodzi by Vaiki
                  > ria
                  >

To było latem ciekawe jak teraz.
                  A rosa kłamie bo kto karmi koty 14 dni w UK staje się ich właścicielem.
        • cosmetic.wipes Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 17:31
          glasscraft napisała:

> Przeciez mama rosia je odwiedza regularnie i karmi. Tak napisala, wiec music by
          > c prawda.
          >

Wirtualnie je odwiedza 😁
        • sloneczna_paraolka1 Re: Sucha karma dla psa 03.10.23, 10:03
          glasscraft napisała:

> Przeciez mama rosia je odwiedza regularnie i karmi. Tak napisala, wiec music by
          > c prawda.
          >
          Jaka matka? Teściowa nie życie, a matka w pl.
    • berdebul Re: Sucha karma dla psa 15.01.22, 23:18
      Z jakiego powodu zaleciła suchą karmę?
      Mieszanie gotowanego i suchego to nie jest dobry pomysł, z jednej strony podajesz wysokoprzetworzony, ale zbilansowany produkt, z drugiej podajesz gotowane jedzenie, które powinno być uzupełnione o różne dodatki, plus odpowiedni dobór różnych rzeczy (białko/tłuszcze itd) zależnie od stanu zwierzaka.

Jakość chrupek i pyszczek spada na łeb na szyję w czasie covid. Lepiej zostać przy domowym jedzeniu.
      • berdebul Re: Sucha karma dla psa 15.01.22, 23:18
        Puszek. Nie pyszczek.
    • bezsenna_pani Re: Sucha karma dla psa 15.01.22, 23:18
      Proponuję zapoznać się ze składem karm Fish4dogs.
      Są dość drogie (moim zdaniem), ale nie zawierają zbóż i podaje się relatywnie małe porcje (w sensie-są bardzo treściwe).
      • rosapulchra-0 Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 00:02
        Dzięki. Sprawdzę.
        • ajaksiowa Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 07:21
          Ja zadam pytanie przy okazji:po której karmie suchej psy nie robią wielkich kup?moja mała sunia po domowym jedzeniu robi małe kupy,po chrupkach podawanych np na wyježdzie,robi ogromne a wiem że to decyduje o jakości karmy,sorry za nirsmaczny temat😉😉😉
          • berdebul Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 09:05
            Zależy od psa, duża kupa to może być kwestia większej objętości jedzenia, alergii, nietolerancji na któryś składnik, czy przejścia z jednego jedzenia na inne zbyt szybko.
            • ajaksiowa Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 09:11
              Słysz,ałam że ta ilośç świadczy o ilości niestrawionych składników a więc im większa tym gorzej
              • igge Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 13:38
                Też słyszałam, że im gorsza karma sucha tym większe kupska.

My, co setny raz napiszę i nie jest to reklama, zdecydowaliśmy się na Purizon czyli markę własną zooplusa.
                Mniej więcej 170 zł za 12 kilo.
                Przysmaki też tej marki .
                Ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Niezły skład choć mięso kurczaka niektóre psy uczula.
                Nasze, i młode i staruszki, są zasadniczo zdrowe i bez trwałych alergii.
                Purizon im służy.
                Ma dobry skład.
                Na trzy duże psy potrzebujemy sporo chrupek miesięcznie.
                Wiem, że mieszanie suchego/ gotowanego/ surowego jest nie ok ale urozmaicamy dietę surowym mięsem. W ten dzień kiedy dostają surowiznę raczej nie dajemy chrupek.

Aha dajemy też w miarę regularnie Wolf of Wilderness ale to z sentymentu ( nieżyjący już husky nasz lubił) I ta karma też ma niezły skład ale to gorsza opcja. Bo skład nie powala i nie tłumaczy wyższej od Purizona ceny. Tzn cena jest wyższa bo go chyba Hills więc płacisz za nazwę zamiast za lepszy skład.
                Purizon zwykle nie ma promocji i obniżek bo za tej jakości skład nie da się mniej zapłacić i tyle. Dlatego też kurczak w Purizonie bo pewnie najtańszy.

Homeopatyczne ilości kalorycznego purizona kociego kupujemy też kotom do skuszenia ich do wyjścia skądś. Z kuchni🙂.

• igge Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 13:43
                  Aha, u nas nie Barf i nie cokolwiek innego zamiast chrupek bo ważna dla nas jest wygoda nasza i czas. Czyli z lenistwa i natłoku innych oprócz zwierząt zajęć techrupki u nas są wysokoprzetworzone. ( bez poczucia winy?)
                  (Aha, senior miewa Dolinę Noteci premium i Rocco puszki, plus mięsa gotowane bo surowego nie ruszy raczej)
                • aamarzena Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 16:56
                  Nie można mieszac mokrego i suchego w jednym posiłku. Można podawać w różnych posilkach w odpowiednich odstępach czasu jak najbardziej.
                • berdebul Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 17:44
                  Drób jest najtańszy, bo wiele karm nie używa mięsa tylko odpadów z produkcji mięsa dla ludzi - pióra, pazury, wszystko czego nie da się sprzedać.
                  • igge Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 18:06
                    W składzie Purizona raczej tych odpadów nie ma.
                    Natomiast np w Britt care (podobny cenowo) są chyba jakieś mączki itp choć i tak nie jest to najgorsza karma.
                    • berdebul Re: Sucha karma dla psa 16.01.22, 19:04
                      Nie ma, ich największym grzechem jest kupa grochu w karmie, nawet single meat, a szkoda, bo mieliby tłumy chętnych alergikow (jedna z niewielu karm z koniną).
                      • igge Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 00:34
                        Co zamiast tego grochu mogłoby być?
                        Jest wg Ciebie lepsza karma z lepszym stosunkiem ceny do jakości?
                        • igge Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 00:45
                          Jest to wysokoprzetworzony produkt, takie chrupki i w procesie produkcji producent potrzebuje, zdaje się ( chyba?) niefajnych składników/ składnika, żeby te chrupki w ogóle zrobić.
                          Pytanie, czy w ogóle można kupić gotową karmę z samymi super ok składnikami dla psa.
                          I jeśli jest coś takiego dostępne, to za jaką cenę?
                          Nam największy worek starcza na ponad tydzień. Na pewno nie na dwa tygodnie.

Utrzymanie naszych zwierząt i tak jest kosztowne i nie wiem ile więcej jeszcze bylibyśmy w stanie zapłacić za jeszcze lepsze suche.
                          • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 00:52
                            regional reg orijen?

sklep.acana.com.pl/dla-psa/163-752-orijen-regional-red.html#/54-wielkosc_opakowania-114_kg

na psich karmach sie nie znam, przyklad orijena podaje na podstawie kocich doswiadczen, Kicia.Yoda przez kilka lat jadla wylacznie kocia wersje regional red
                            • ajaksiowa Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 07:03
                              Dobry skład ale cena..😔😔spröbuję z Purizonem jak sunia wyjie to co ma 🙂🙂
                              • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 18:12
                                orijen ma wysokie ceny, niestety

jest tez virbac, nasze kociaste bardzo lubia, dzieki wersji weterynaryjnej gastro, skonczyly sie problemy u dwoch kotow z IBD a Kicia.Yoda rozkochala sie w wersji dermato

co za zas do psow i virbaca, to znajomy ma trzy ON'ki i przeszedl na virbaca, jest zachwycony, bo i kupale mniejsze i skonczyly sie problemy gastryczne

pl.virbac.com/products/petfood/croquettes-sensibles

Berdebul cos nie tak znajdzie smile ale wiecej wie o psich karmach niz ja smile
                              • igge Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 20:52
                                Wg mojej rodziny orijen choć znacząco droższy bo bardziej popularny i modnej marki - wcale nie ma lepszego składu od Purizona. Strączkowych niezdrowych typu groch w nim jeszcze więcej jest czyli ryzyko kardiopatii.
                                W purizonie groch to jedna jedyna strączkowa roślina w składzie i co ważne jest w składzie PO ziemniakach. Ziemniaków więcej niż grochu.
                                Więcej niż 6% i mniej niż 18% tego grochu w jednej z wersji purizona. W innej wersji purizona grochu jest tylko 3%. I zero innych niezdrowych strączków.

Daleko w składzie jest groch w orijenie bo strączki specjalnie rozbite są w składzie na czerwoną soczewicę, zieloną soczewicę, dwa rodzaje grochu, dwa rodzaje fasoli itd. Rozbite i wymienione po kolei różne niezdrowe strączki są tak wypisane w celach reklamowych by nie wyglądały źle zebrane do kupy. Bo owszem, jest ich dużo. Bez sensu płacić drożej za ten orijen bo nie jest lepszy wcale. To przepłacanie tylko.
                                Po porównaniu składów wniosek nasz jest taki, że orijen ma co najwyżej podobną i na pewno nie lepszą jakość i tylko wyższą cenę bez sensu.
                                • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 21:26
                                  purizona Krolowa Yoda jesc nie chciala, a ona chrupkowa jest, reszta ferajny tez tak polgebkiem, nawet liofilizowane przysmaki im nie wchodzily a cosme uwielbialy

regional red byl nr 1 u Kici.Yody, jak ze straczkami w kociej wersji to nie pamietam
                                  • igge Re: Sucha karma dla psa 19.01.22, 00:39
                                    Mysiulku, my kocich karm suchych składu nie sprawdzaliśmy bo nasza kocia trójka jest na mokrym tylko w zasadzie. Plus mięso czasem.
                                    Nie znam ani składu ani cen kociego orijena.
                                    Purizon koci suchy /chrupki to tylko wiem, że kaloryczny jest bardzo i trza uważać.
                                    No i że wprowadzili ostatnio puszki ale nigdy jeszcze nie kupowaliśmy.
                        • berdebul Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 08:40
                          Po prostu brak grochu. To jest dobra karma, tylko nie dla alergików (tyle lat na gotowanym, a ja wciąż analizuję karmy pod tym kątem 😅) i wrażliwych brzuszków.
                          Jak tolerują dobrze, to się nie przejmować, ale warto raz w roku zbadać krew i mocz i patrzec na nerki (plus przemycać wodę gdzie się da). Suche karmy są suche, więc lepiej dmuchać na zimne.
                          • igge Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 19:39
                            Od 3 lat bardzo pilnujemy dopajania kociego.
                            I wyniki badań są naszą nagrodą.

Ale psów pojenia nie pilnowałam nigdy bo od 14 lat mam wrażenie, że nonstop piją i same o to dbają. Ciągle te liczne michy na wodę napełniam i napełniam tylko. Jeden ma ( obcinaną) brodę i przez to picie swoje zalewa nam dom bo kapie z niego bez przerwy. Mąż lata za nim ze ścierą i pucuje podłogę.
                            Zawsze też tyłkiem usiądzie w miskę i nawylewa. Albo bawią się potrącą. Masa sprzątania zawsze jest.
                            Zwrócę jeszcze bardziej uwagę na to picie.
                            Krew i mocz i nerki sprawdzać nawet jak wet nie zaleca u młodych zdrowych psów też?
                            My od grudnia regularnie do weta latamy z młodymi też bo kastracje razy dwa, potem zapalenie oka i niestety kuleje czasami trochę jeden i dostaje leki na to i chcemy wreszcie zmusić weta do narkozy i zdjęć stawów. Do tej pory wet uważał, że trza poczekać bo to może uraz. Duży jest, ponad 39 kilo. Ma ok 9 miesięcy.
                          • igge Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 20:58
                            Są też bezzbożówki bez grochu ale połowa składu to ziemniaki i wtedy też nie jest to dobra karma. Naszej znajomej alergik pies jest na takiej. Droższa od np Britt care, a skład ma wcale nie lepszy jeśli nie gorszy.
                            • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 21:22
                              nasza kocia ferajna gardzila britem

virbac ma karmy bez grochu
                              • aamarzena Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 23:22
                                mysiulek08 napisała:

>
                                > virbac ma karmy bez grochu
                                >
                                Nie wiem jak u ciebie, ale w Pl ta firma oferuje tylko karmy weterynaryjne i profilaktyczne o skladzie zbliżonym do royala. Miesa tam nie uświadczy sad
                                • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 23:32
                                  nie osmieszaj sie

gdzie masz w virbacu kukurydze i gluten?

wyzej masz linka do karmy bytowej dla psow, co tam widzisz?
                                  • aamarzena Re: Sucha karma dla psa 18.01.22, 06:57
                                    A możesz mi wskazać mięso w składzie którejkolwiek?
                                    Przykładowa karma dla psa - "profilaktyczna" cokolwiek to znaczy, mlody pies, rasy srednie i duże
                                    "Poddane dehydratacji białko wieprzowe i drobiowe, ryż (min. 4%), tłuszcze zwierzęce, groch, łuski bobiku, skrobia ziemniaczana (min. 4%), hydrolizowane białko wieprzowe i drobiowe, lignoceluloza, minerały, wysłodki buraczane, siemię lniane, olej z ryb, drożdże piwne, włókno psyllium (Plantago (L.) spp.), fruktooligosacharydy, hydrolizowane skorupiaki (źródło chitozanu), Lactobacillus acidophilus, siarczan chondroityny"
                                • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 23:41
                                  www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/virbac_veterinary_hpm/1014169?origin=hopps&q=virbac&i=4&ro=1

www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/royal_canin_veterinary_diet/gastro/307045

jak nie widzisz roznicy to po prostu skladow nie umiesz czytac
                              • igge Re: Sucha karma dla psa 19.01.22, 00:47
                                Nie znam karmy virbac. Wyświetlają mi się w sklepie tylko weterynaryjne virbac .
                                Przyjrzę się przy okazji jaki mają skład, dzięki.
                            • aamarzena Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 23:15
                              Ja właśnie znalazłam dla mojej piękności sucha bez zbóż, grochu i ziemniaków, jutro ma przyjść, będziemy testować. Ale faktycznie jest ciężko znaleźć coś fajnego dla dużych psow bo jak nie zboża to ziemniaki, albo kupa straczkow I kurczak wszędzie. Akurat moja po kurczaku potrafi mieć problemy skórne, tzn tłuszcz toleruje bez problemu, ale mięsa i podrobow nie bardzo.
                              • mysiulek08 Re: Sucha karma dla psa 17.01.22, 23:33
                                reklama za jeden dwa trzy...
                                • aamarzena Re: Sucha karma dla psa 18.01.22, 08:24
                                  Póki co to ty ciągle z reklamą wyskakujesz 🤣
        • igge Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 17:23
          Mój dzieć karmi swoje zwierzaki karmą PURIZON z zooplusa. To jest ich marka własna.
          Mają dobry stosunek ceny do jakości. Szarmszejk pisała, że też się do tej karmy przekonała.
          Jest dużo smaków, my sprawdzamy składy bo są różnice choć w ramach Purizona nie aż tak wielkie.
          Nasz wybrany smak to ryba. Ma chyba 70 procent mięsa.
          Nadaje się też dla wszystkich naszych psów, nawet Jasiulka alergika.
          Kosztuje ok 240 zł za 12 kilogramów.
          Nam tyle wystarcza na 2 tygodnie dla 3 psiaków. W tym jednego skrajnego niejadka.
          Karmimy też czasem jak Purizon Fish jest wyprzedany karmą Wolf cośtam ( białe opakowanie z rysunkiem wilka), która jest trochę droższa i ma trochę gorszy skład.

• igge Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 17:25
            Wolf of Wilderness to ta druga niezła karma.

Pewnie są też lepsze ale droższe.
            • igge Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 17:27
              Wątek archeo, dałam się nabrać
    • mallgosia76 Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 16:45
      Empire❤️❤️❤️❤️
      Naj…. poczytaj skład.
      Bez grama często uczulającego kurczaka.
      • mallgosia76 Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 16:53
        Tu masz skład empire
    • cosmetic.wipes Re: Sucha karma dla psa 29.11.22, 17:34
      rosapulchra-0 napisała:

> A teraz pytania. Jaką karmę proponujecie? Która według was jest najlepsza? Któr
      > a ma najwięcej mięsa w mięsie?
      >

Pomijając "zalecenia" co da ci informacja jaką karmą (weterynaryjną, związaną ze szczególnymi problemami zdrowotnymi) jest żywiony mój pies?
    • alpepe Re: Sucha karma dla psa 03.10.23, 09:50
      Moja nie znosiła. Kupiłam, nie dziękuję. Jedynie co, to teraz Wolfsblut Golden Goose.
    • czarna_kita Re: Sucha karma dla psa 03.10.23, 11:25
      Nasz pies u hodowcy dostawał Wiejską Zagrodę. Nie wiem czy to dobra karma czy nie ale dajemy psu ją nadal i pies zadowolony.
      Pies senior też przeszedł z innej na tą żeby było łatwiej i też nie słyszałam żeby narzekał.
      • jaktolecialo Re: Sucha karma dla psa 03.10.23, 11:56
        Moja psina była na Wiejskiej Zagrodzie, ale od pewnego czasu kupy stały się duże i łzawiła ciemną wydzieliną. Potem się dowiedziałam, że podobno zmienili skład. Przeszłam na Alpha Spirit 7 days formula (to ten sam producent nawet). Skończyły się problemy, więc od roku już je tę karmę. Bardzo ją lubi. W składzie jest dużo ryby. Wydaje mi się, że cena też jest korzystna.
        • jaktolecialo Re: Sucha karma dla psa 03.10.23, 12:00
          Wklejam skład. Jakiś czas temu było więcej ryby z tego, co pamiętam.

Skład
          45% świeżej wieprzowiny, 25% świeżego kurczaka, 10% całych, świeżych ryb (sardynela (Sardinella aurita), makrela (Scomber scombrus), ostrobok pospolity (Trachurus spp.), sardyna (Sardina pilchardus)), 5% świeżej wątroby wieprzowej, hydrolizowana skrobia, jaja, masa celulozowa z buraka, drożdże piwne (Saccharomyces cerevisiae), bataty, banany, kminek zwyczajny (Carum carvi), kminek zwyczajny (Cuminum cyminum), szałwia (Salvia officinalis), kurkuma (Curcuma longa), imbir (Zingiber officinale).

Dodatki
          Według zapewnień producenta produkt nie zawiera żadnych dodatków żywnościowych.
          Wszystkie składniki analityczne analityczne mają pochodzenie naturalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka