Dodaj do ulubionych

Powrot zdalnej nauki

25.01.22, 11:46
W miastach powyzej 200000 i w klasach 4 wzwyż do 24.02.
Radość nie?
A reszta normalnie czynna.
A uzasadnienie- bo biedny sanepid nie nadąża.
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:49
      Ale to póki co chyba nieoficjalna informacja...?
    • kotejka Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:50
      szkoda, ze nikt nie wpadlna to, ze mozna odciazyc sluzby i przestac nekac dzieci rezygnujac ze szkolnych kwarantann
      po prostu
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:56
        O to to.
      • araceli Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:11
        kotejka napisała:
        > szkoda, ze nikt nie wpadlna to, ze mozna odciazyc sluzby i przestac nekac dziec
        > i rezygnujac ze szkolnych kwarantann
        > po prostu

Brak kwarantann odkorkuje szpitale?!?!? Ahaaaa...!
        • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:12
          Nauka zdalna ma odkorkowac sanepid a nie szpitale. Brak kwarantanny wystarczy.
          • araceli Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:14
            anilorak174 napisała:
            > Nauka zdalna ma odkorkowac sanepid

Naprawdę? big_grin
            • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:15
              Zdaniem rzadzacych tak. Takie jest uzasadnienie.
          • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:22
            Sanepid juz nie dzwoni w sprawie kwarantann...za to IKP im wysiadło. Nie ma info o 4 kwarantannach z naszej szkoły...wzieło i padło.
        • andaba Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:14
          A jak się maja kwarantanny w szkołach do blokowania szpitali?
          Nawet MZ takiegfo idiotyzmu nie wymyśli, jak araceli.
          • araceli Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:22
            andaba napisała:
            > A jak się maja kwarantanny w szkołach do blokowania szpitali?

A po co w ogóle nakłada się karantannę Andabko? No wysil umysł...
            • andaba Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:24
              W przypadku szkół? No nie mam pojęcia.
              Jedyne co mi przychodzi do głowy to dogadzanie różnym strarym struplom, z głębokim poziomem lęku.
              • araceli Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:28
                andaba napisała:
                > W przypadku szkół? No nie mam pojęcia.

Jak bardzo mnie to nie dziwi...
            • triss_merigold6 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:26
              Bez sensu się nakłada. Akurat młodzież szpitali nie blokuje.
              • runny.babbit Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:28
                Wszyscy wiemy o co chodzi, swojego elektoratu nie zamkną, kościołowi się nie naraża, przedsiębiorcy ich wyśmieją, więc kogóż można udupić- młodych, wszak w Polsce nikt dzieci szczególnie nie lubi.
                • iwoniaw Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:11
                  runny.babbit napisał(a):

> Wszyscy wiemy o co chodzi, swojego elektoratu nie zamkną, kościołowi się nie na
                  > raża, przedsiębiorcy ich wyśmieją, więc kogóż można udupić- młodych, wszak w Po
                  > lsce nikt dzieci szczególnie nie lubi.

Nic dodać.
                • skumbrie Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 15:00
                  Najsmutniejsze, że rodzice mają młodych w d...
            • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:46
              Nie do mnie ale odpowiem ną ta chwilę to po gó...no. Tak dla zasady.
        • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:44
          Nie, ale da dzieciakom normalnie życ i się uczyć w sprzyjajacych warunkach. A zapchane szpitale to wina niewydolnego systemu, miliona papierologii co znane juz było przed pandemią. Dlaczego dziaciaki mają płacić za to, że nasz kraj od lat 90-tych ma nieudolne rządy.
          • kropkacom Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:16
            Wina Tuska big_grin
            • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 17:13
              Poniekąd masz rację ale na Tuska wszystkiego bym nie zrzucała. wina społeczeństwa głosującego na wszystkie odmiany lewactwa.
              • kropkacom Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 18:28
                No ale wiesz, winą Tuska się nie najesz. Podobnie jak lewactwem. Powodzenia.
    • nimaletko Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:51
      A skąd to wzięłaś? Znowu jakaś konferencja była?
      Na TVN24 nic o tym nie mówią.
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:53
        Na tvn24.pl. Nieoficjalnie na razie ale dzis decyzja
        • kotejka Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:55
          twitter podaje, ze maja trzy mozliwe warianty po spotkaniu z gisem jak rozumiem, to oni oczekuja rozwiazan, bo maja rzekomo za duzo pracy
    • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:52
      Juz podali??
      • pasquda77 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:53
        No właśnie nie, to póki co tylko przecieki
        • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:54
          A spodziewasz sie czegoś innego?
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:54
        Nieoficjalnie.
    • mia_mia Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:54
      Jakieś źródło?
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:55
        Nieoficjalnie , tvn24.pl
        Nie sadze by nagle jednak zostawili stacjonarne.
      • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:57
        Wyborcza za rmf fm.

Idiotyzm.
    • rich_coconut Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:57
      No i to już jest jawne nierówne traktowanie... Wkurzyłam się sad
      • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 11:58
        I idiotyzm. Bo równie dobrze przy ognisku powiatowym może się wyłożyć lokalny sanepid i lokalny szpital covidowy.
        • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:07
          Nie no u mnie ma sens. Moje miasto 70 tysiecy...niby to nei dotyczy ale od piatku na 2 tygodnie wszystkie podstawówki na zdalnym smile
          Za to miast obok Łódź (tu znowu chodzi moja córka), jeszcze się jakieś szkoły ostały na stacjonarnym...jest co zamykać smile
        • arthwen Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:19
          I jeszcze - moje dziecię z miasta 500tys+ chodzi do szkoły w miejscowości podmiejskiej i to jest inna gmina tongue_out
          Więc, hahaha.
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:00
        Decyzja polityczba. Samorzady w duzych miastach sa nie z tej opcji polityczbej.
      • triss_merigold6 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:03
        Idiotyzm.
        • wapaha Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:46
          Usilne próby przekonania suwerena, że coś się robi -przypominające rozpaczliwe ruchy tonącego
          Jak zwykle zajebali się mułem i się ocknęli - teraz jedyne co może pomóc - to zmiana systemu izolacji i kwarantann i kierowanie na izolację tylko chorych

Teraz tez powinni już myślec o tym co bedzie w wakacje i na jesien- chodzi mi o ochronę zdrowia i przygotowania do kolejnego prawdopodobnie normalnego sezonu i rozwiązań prawnych w kwestiach szczepien seniorów i grup ryzyka oraz chętnych i rehabilitacji dla "sierot" po covid ( również tych zaniedbanych z powoów covid )
    • andaba Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:01
      To niech się sanepid odpitoli i nadal zajmuje kontrolowaniem przedszkolnych kuchni i pierdzeniem w stołki.
      • triss_merigold6 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:04
        Sanepid był powołany do sprawdzania zawartości ryby w rybie w garkuchni we Władku czy wieku jajek w Biedrze i na tym powinien poprzestać.
        • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:07
          Nie masz triss zielonego pojęcia czym się zajmuje triss wiec zamknij swoją słodką buzię.
          • andaba Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:10
            Nigdy twoje dziecko choroby zakaźnej nie miało? I co, dzwonił sanepid? Interesował się tym?
            Kogoś w sanepidzie interesowały grypy, roty, ospy, świnki?
            • glanaber Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:20
              Gdy moje starsze dziecko zostało pogryzione przez nieszczepione psy, to ja musiałam sanepidowi dyktować co mają zrobić, tak byli przejęci rolą i świadomi obowiązków.
            • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:19
              Ja akurat z sanepidem współpracuje od 12 lat. I nie ejstem zachwycona zawsze ich pracą, czasami ide pobiegać taki wkurw mam po rozmowach z pracowniekiem sanepidu.
              Natomiast wiem tez w jakich oni warunkach pracują. Za najniższą krajową zapierdzielają jak chomiki w kołowrotku...bo do tej pory nie zgodzono sie na dodatkowych pracowników ( a nie sorry w Łodzi dali jedno stanowisko..stażysty), mają stary sprzęt komputerowy, brak informatyka na etacie, przed długi czas mieli przydział pracy zmianowej ( w nocy i weekendy) bez wyjasnienia jaką za to pensje dostaną.
              O ile przed pandemią miałam im bardzo dużo za zarzucenia i na samo zdanie klienta "sanpid przyłał pismo albo dzwonił" ciśnienie mi rosło...tak teraz im współczuje. I nie mam pretensji, że sie nie wyrabiają...nie mają mocy przerobowych, nie maja na czym pracować. To tak jakby do wielkiego pożaru puszczy wysłać jeden zastęp OSP w Koziej Wólki z samochodem pożarniczym z poprzedniej epoki.
              • wapaha Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:28
                Niestety- to samo dotyczy to również pracowników laboratoriów ( drogowych,w pec, w zwik itd ) -
                robote zrobic trzeba- kasa marna, roboty dużo, sprzęt..lepiej nie mówić
                • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:39
                  Dziewczyny które byly zagnane do pracy zmianowej w sanpidzie (same sobie miały te zmiany ustalic!!!), kasę za dodatkowe godziny zobaczyły dopiero po 5 miesiącach.
                  Ja w sanepidzie przed covidem (bo teraz tam nie wejdziesz) byłam srednio 2 razy w tygodniu...jak pomyśle na jakim sprzęcie i w jakich warunkach mają robić to co robią...to dziwię, się ze tam jeszcze ktoś pracuje.
                  A akurat panie z działu z którym współpracuje zostały przerzucone na pole walki z covidem smile
                  • wapaha Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:44
                    ja dzisiaj takie smutne refleksje miałam na fizjoterapii - masa ludzi ( średnia wieku to ok 70 ), schorowanych , ( realizacja rehabilitacji post covid ) i tylko dwie panie uncertain kłotnie to standard bo pacjenci się irytują, wszystko chcieliby od razu, czesto padają słowa "płace składki "(heh)
                    co za strata czasu ( heh), ile jeszcze będę czekać ( heh ) - a obsługa troi sie i dwoi i nie ma jak do wc wyjśc uncertain
            • asia_i_p Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:26
              Byłam wzywana do Sanepidu po pozytywnym wyniku testu na żółtaczkę w ciąży.
          • triss_merigold6 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:14
            Wiem z grubsza czym zajmują się wszystkie centralne organy administracji rządowej. tongue_out
            • wapaha Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:47
              triss_merigold6 napisała:

> Wiem z grubsza czym zajmują się wszystkie centralne organy administracji rządow
              > ej. tongue_out

jesli to wiedza taka sama jak nt działań policji to faktycznie- z grubsza, mocno z grubsza
            • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:19
              Nie masz zielonego pojęcia!!! Zielonego.
              To jesteś urzedniczym pierdzistołkiem nie znaczy ze wiesz co robią inni urzędnicy w innych miejscach.
              • piekna_remedios4 Re: Powrot zdalnej nauki 26.01.22, 21:13
                laska, ty jesteś tak bardzo pełna pychy i przeświadczenia, że wszystko, dokumentnie wszystko wiesz najlepiej, że to jest wprost niesmaczne. Daj sobie spokój, bo nikt już chyba nie traktuje cię poważnie. gdzie ty nie pracowałaś i z kim, czego w życiu nie robiłaś i na czym tez się nie znasz! Tu kuśwa doktorat z chemii, tu dzieci z dałnem, tu sanepid, o szkole, kwarantannach, covidach, dzieciach - wszystko wiesz najlepiej, a reszta to marny puch. Idź już w cholerę ze swoimi mądrościami
        • kotejka Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:23
          triss_merigold6 napisała:

> Sanepid był powołany do sprawdzania zawartości ryby w rybie w garkuchni we Wład
          > ku czy wieku jajek w Biedrze i na tym powinien poprzestać.

i do badania probek kaszy ze złobka
          nagle na ich glowy zrzucono swiatowa pandemie big_grin
          • hanusinamama Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:21
            Majac sprzet komputerowy, który nadaje się do muzeum techniki, jeden telefon na pokój (a 4 osoby z pokoju miały dzownic informując o kwarantannie)...a jak padła im sieć, to szukano w urzędzie informatyka który by pomógł..
    • bib24 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:05
      przecież najlepszym sposobem jest zlikwidowanie kwarantann szkolnych. chorzy nie chodzą, zdrowi chodzą i tyle.
    • mia_mia Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:07
      Czyli szkoły w Warszawie, Krakowie, Poznaniu będą zamknięte, a te kilometr dalej, w mniejszych miejscowościach otwarte. Logiczne i genialne😀
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:09
        Jak wszystkie ograniczenia wprowadzane przez tych głąbów.
      • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:12
        Prawda,że piękne, logiczne i genialne? W mniejszych miastach (takich jak moje rodzinne) Omicron szaleć nie będzie i Sanepid się wyrobi. Aha.
        • mia_mia Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:32
          W podmiejskich gminach wokół Warszawy praktycznie nie ma liceów i ponadpodstawowych (jakieś są, ale malutko), prawie wszyscy uczą się w Warszawie, nie wiem, który sanepid wtedy działawink
        • paskudek1 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:46
          daniela34 napisała:

> Prawda,że piękne, logiczne i genialne? W mniejszych miastach (takich jak moje r
          > odzinne) Omicron szaleć nie będzie i Sanepid się wyrobi. Aha.
          Kochana, moja koleżanka mieszka na granicy dwóch województw. Przy którymś zamknięciu szkół jej dziecko chodziło normalnie bo szkoła była w innym województwie 🤣🤣🤣
      • arthwen Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 19:22
        No i moje dziecko będzie chodzić stacjonarnie do szkoły pod miastem, a dziecko sąsiada nie będzie, bo szkoła na osiedlu wink
        • klementyna156 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 19:54
          A nienie - z tego się wycofali, nie ma tak. Wszystkim starszakom robią kuku, nie tylko miastowym.
    • ga-ti Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:09
      Klasa dziecka została skierowana na kwarantannę, bo miała kontakt z chorym dokładnie 8 dni wcześniej, przez te 8 dni sobie normalnie wszędzie chodzili, a nagle stali się toksyczni. Tyle z tego dobrego, że kwarantanna wyjdzie krótsza o te 8 dni.
      Nie jestem za całkowitym zniesieniem kwarantann, ale o jakiś rozsądek bym jednak apelowała.
      • panna.nasturcja Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 20:05
        Jak kwarantanna może wyjąc krótsza o 8 dni skoro trwa 7?
        • geoardzica_z_mlodymi Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 22:29
          Dopiero od dzisiaj trwa 7, chyba oczywiste, że sytuacja odnosi się do wcześniejszej 10- dniowej?
    • enigma81 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:14
      Jprdl, kolejny pomysł z dupy uncertain

• little_fish Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:19
      😂😂😂
      To już można segregować uczniów?
      W zeszłym roku nie przeszło zamykanie województwami, bo to braku równości w dostępie do edukacji...
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:26
        Oj tam, oj tam.
        • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:31
          Czepia się, nie?
          • iwoniaw Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:26
            daniela34 napisała:

> Czepia się, nie?

No strasznie sie czepia, zresztą powyzej 200 tys. mieszkańców, jak mi rzekł szybki rzut oka w google, to raptem 14 miast, i to na ogół nie tych głosujacych słusznie, więc o żadnej niewłaściwej segregacji nie może być mowy!
            • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:28
              Ja naprawdę mam nadzieję, że to jest jakiś niedokładny przeciek, bo to jest tak bzdurne, że bardziej już być nie może.
              • iwoniaw Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:51
                daniela34 napisała:

> Ja naprawdę mam nadzieję, że to jest jakiś niedokładny przeciek, bo to jest ta
                > k bzdurne, że bardziej już być nie może.

Oj tam nie może - chcesz potrzymać puwo panu ministrowi? 🤣
                (Przepraszam za głupawkę, ale po tym, jak - tylko przez te kilka lat podstawowki mych własnych dzieci - przeżyliśmy już 6 latków w szkole, 6 latków z powrotem w pieluchach, deformę w postaci likwidacji z dnia na dzień gimnazjów i uroki klas 7 i 8 z wrzuconym granatem do gimnazjalnej podstawy pogramowej, o dwóch ostatnich latach jakże konsekwentnego i logicznego zamykania i otwierania, to naprawdę nie wiem, co mogłoby mnie jeszcze zdziwić - i uprzedzam: tak, wierzę, że jest milion takich rzeczy, nie musi pan pokazywać, panie ministrze!)
                • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:56
                  W sumie racja. Nie będę pisać, że głupsze być nie może, bo minister mi jeszcze faktycznie może udowodnić jak bardzo się mylę, a dzieci szkoda.
                  • daniela34 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 18:33
                    No i przecieki jednak niedokładne. Równy dostęp do nauki. Zdalne w całej Polsce sad
                    • little_fish Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 22:33
                      Goofno, a nie równy dostęp. Niektóre województwa będą miały 2 tygodnie zdalnego, a niektóre cały miesiąc.
                    • iwoniaw Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 22:51
                      daniela34 napisała:

> No i przecieki jednak niedokładne. Równy dostęp do nauki. Zdalne w całej Polsce
                      > sad

Mnie to akurat za jedno - mam stare dzieci w wielkomiejskich liceach, pierwsze do zamknięcia (wszak matce zasiłku opiekunczego nie trzeba wypłacać, więc logiczne, że narażają świat na rozprzestrzenianie zarazy bardziej niż nieszczepione przedszkolaki)
      • runny.babbit Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:26
        Zapomniałaś o warmińsko mazurskim, które miało pecha dostać falę później niż reszta Polski i w związku z tym dostało lockdownik.
    • babsee Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:29
      Sluchajcie, możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi kwarantannami w szkole?bo ja mam dwoje w szkołach, koleżanka obok dwoje i siostra dwoje.W ŻADNEJ z tych szkół nie bylo kwarantanny- jak dostajemy info, ze ktos chory na covid to dzieciaki idą na zdalną na 7 -10 dni i potem wracają.I tak jest od września.
      • ladymercury Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:34
        Ale jak to rozumieć, wszyscy w dużych miastach, a w małych powyżej 3 klasy, czy zdalne tylko w dużych miastach?
        Doprecyzowali?
        • nimaletko Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:54
          Na razie to nie mają czego doprecyzowywać, bo nie ma jeszcze żadnej oficjalnej informacji.
          Cały ten wątek to wóżenie z fusów w oparciu o przecieki w prasie - a prasa oczywiście robi dramę, jak zwykle.
          Więc ja jednak poczekam na oficjalne info.
      • zuzanna_a Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:36
        no ja mam podobne doświadczenia, dzieć mi wczoraj mówił że na kwarantannie jest JEDNA klasa. I widzac ilosć samochodów jestem sklonna uwierzyć, za to znajoma z warszawy pisała ze na 32 klasy 27 na kwarantannie w jakiejś podstawówce.
        Przy czym tutaj mają to na własne życzenie.
        Szczepienia były. Jak ktoś ma 3 klasy 7-klasistów na kwarantannie - oznacza to że te dzieci są nieszczepione. Mają więc co chciały. Gdyby w klasie syna pojawił się covid - na dzień dzisiejszy z klasy na kwarantanne trafi jedna osoba. Reszta to ozdrowieńcy lub zaszczepieni. To do kogo pretensje?
      • paskudek1 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:48
        U nas póki się da idą na zdalne poszczególne klasy. Dopiero powyżej pewnej liczby klas na zdalnym Sanepid zamykał szkołę
      • geoardzica_z_mlodymi Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:26
        Szkoła kieruje na zdalne nauczanie, zgłasza listę dzieci do Sanepidu a ten niezaszczepionym i tym, co nie chorowali w ciągu ostatnich 6 m. nakłada kwarantannę z kontaktu (do wczoraj 10 dni, od dziś 7). Kwarantanna, czyli areszt domowy. Moje dzieci zaliczyły ze 4 po 10 dni w tym roku.
        Nie dzwonił do Was Sanepid po wprowadzeniu zdalnego nauczania?
        • little_fish Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:42
          Może dzieci szczepione - wtedy nie dzwonią
          • sol_13 Re: Powrot zdalnej nauki 26.01.22, 20:56
            W Warszawie nie dzwonią już do nikogo, smsów nawet nie wysyłają. Jak się nie zalogujesz na ikp to nie wiesz, ile dziecko ma kwarantanny.
    • sabina211 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:34
      Jeśli już to chyba 25.02, bo 24 wypada w czwartek?
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:39
        Za duzo wymagasz. A czemu niedo czwartku?
        • sabina211 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:44
          Bo ma być do końca ferii zimowych, a te dla ostatnich województw kończą się 25.02.
          • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:47
            Dzień nieistotny tak naprawdę. Nie zdziwilabym się gdyby dali do 24.02. Oni nie ogarniają takich detali.
          • pasquda77 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 12:49
            A o której 🏺ma zamiar przemówić do poddanych i ogłosić co wydumał? Ktoś wie?
    • zwyczajnamatka Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:01
      Dziady cholerne!
    • little_fish Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:06
      Na wp piszą, że rozważają zamknięcie regionami, tam gdzie największe przyrosty....
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:09
        A to gdzieś sa małe przyrosty?
        • andaba Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:11
          Tam gdzie się mało testują.
          Czyli w miejscach, gdzie przeważa rolnictwo i samozatrudnienie.
          • triss_merigold6 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:15
            I budowlanka, produkcja, małe firmy.
    • anvalley Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:14
      Gdzie wy widzicie takie informacje? Dajcie linki
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:15
        Prosz:
        tvn24.pl/polska/nauka-zdalna-wraca-ministerstwo-edukacji-komentuje-i-rozwaza-rozne-warianty-5572237
    • zielonakonwalia90 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:17
      Przecież nic nie ogłoszono jeszcze.
    • asia_i_p Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:32
      Od kiedy?
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:35
        Jak jasnie pan ogłosi.
    • afro.ninja Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:35
      U nas juz od tamtego tygodnia zamknięta. Bylo duzo zakażeń i bardzo niska frekwencja. Działa zerówka.
    • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:37
      a jakis oficjalny link bys zapodała
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 13:49
        Jest wyżej.
        • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:24
          No własnie nie, a przejrzałam wszystkie posty bo nauka zdalna czy nie to w sumie jedyny temat, który mnie w pandemii interesuje, jest , że cos tam w tvn było. Linku oficjalnego nie ma. Albo ślepa jestem.
          • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:32
            Jest w odpowiedzi do anvalley
            • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:46
              Dzięki, znalazłam. Ale skurw.. i moga mnie banować.
              • karme-lowa Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:48
                stephanie_harper2 napisał(a):

> Dzięki, znalazłam. Ale skurw.. i moga mnie banować.
                Ale to nadal nieoficjalne info.
                • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:51
                  Niby tak ale tak podejrzewałam, do ferii dadzą spokój ( jak w wakacje co by naród sie nie wkurzył za barzdzo) a potem to do maja zdalna . Obym nie była złym prorokiem.
                  • zielonakonwalia90 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:12
                    Do ferii to niektóre województwa mają niecałe 3 tygodnie. Sporo czasu.
    • karme-lowa Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:32
      anilorak174 napisała:

> W miastach powyzej 200000 i w klasach 4 wzwyż do 24.02.
      > Radość nie?
      > A reszta normalnie czynna.
      > A uzasadnienie- bo biedny sanepid nie nadąża.
      Ale to nieoficjalne info?
      • anilorak174 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 14:52
        A spodziewasz sie innego? Ja nie.
        • karme-lowa Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 15:07
          anilorak174 napisała:

> A spodziewasz sie innego? Ja nie.
          To byłaby głupota. Czyli w miastach poniżej 200 tys, wirusa nie ma?
        • nimaletko Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 15:23
          Spodziewać to się można różnych rzeczy (i są tu na forum osoby, które zawsze się spodziewają najgorszego), nie zmienia to jednak faktu, że nic jeszcze nie ogłosili (i znając ich, zapewne nic nie ustalili).
          Nie ma więc na razie sensu się nakręcać.
          Ponakręcamy się i popsioczymy jak już ogłoszą, jeśli będzie ku temu powód. tongue_out
    • skumbrie Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 15:32
      Ha! Jestem bardzo ciekawa, co zrobi ematka, JEŚLI ogłoszą oficjalnie zamknięcie szkół.
      Pójdzie wreszcie po rozum do głowy, wywiesi banery na prześcieradłach czy ponarzeka na ematce, posadzi bombelka przed laptopem i poleci po kolejne dawki ambrozji, jak tylko je ogłoszą? big_grin
      • wapaha Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 15:36
        skumbrie napisała:

> Ha! Jestem bardzo ciekawa, co zrobi ematka, JEŚLI ogłoszą oficjalnie zamknięcie
        > szkół.
        > Pójdzie wreszcie po rozum do głowy, wywiesi banery na prześcieradłach czy ponar
        > zeka na ematce, posadzi bombelka przed laptopem i poleci po kolejne dawki ambro
        > zji, jak tylko je ogłoszą? big_grin

zrobi to samo co ty big_grin
        • nimaletko Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:14
          wapaha napisała:

> zrobi to samo co ty big_grin

O! I to jest najlepsza odpowiedź. big_grin
          Skumbrie tak długo już niesie swój krużganek oświaty, że najwyższa pora podążyć za jej przykładem.
      • stephanie_harper2 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 17:18
        E madka Stefi zacisnie zęby i poczeka do wyborów. Przy okazji wyda kupe kasy na korki. Żyć nie umierać niech i uj strzeli.
    • myelegans Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:17
      a) Kwarantanny z kontaktu - nie
      b) regularne testy, izolacja - Tak, 5 dni izolacji i powrot bez testowania
      c) maski na nastepne 4 tygodnie
      d) szczepienia

i szkoly dzialaja stacjonarnie....
      • skumbrie Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:18
        a) Kwarantanny z kontaktu - nie
        b) regularne testy, izolacja - Tak, 5 dni izolacji i powrot bez testowania
        c) maski na nastepne 4 tygodnie
        d) szczepienia

big_grin
        • alfa36 Re: Powrot zdalnej nauki 25.01.22, 16:41
          Regularne testy w naszym kraju... hahaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka