Dodaj do ulubionych

podkład do problematycznej cery

08.02.22, 15:35
mam całą masę, przeróżnych-ale przyznam, że raczej budżetowych. Zaden nie spełnia moich oczekiwać, tak że w efekcie teraz nie używam nic, ale póki co siedzę w domu. Od maja wracamy do biur i trzeba się będzie ogarnąć. I tak, polećcie proszę coś wypróbowanego dla 50 latki (niestety posiadającej zmarszczki, w okolicach oczu przede wszystkim i troche wokół ust), dodatkowo mam dość duże pory (nie wiem czy jakikolwiek tutaj coś zaradzi) plus delikatne zmiany potrądzikowe, ale tym razem chętnie kupię coś sprawdzonego z tzw wyższej półki, oby tylko nie wyglądał jak maska na twarzy i dodatkowo nie podkreślał mi zmarszczek i nie właził w pory....jest cos takiego?
Obserwuj wątek
    • eglantine Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 16:08
      Podbijam, bo sama jestem zainteresowana. Do tej pory używałam Double Wear Estee Lauder, ale może potraficie polecić coś lepszego?
      • black_magic_women Re: podkład do problematycznej cery 10.02.22, 19:13
        Chyba nie ma nic lepszego. No może Dermacol jak się trafi z kolorem, nakładany jako kamuflaż. Jest też double wear extra cover czy jakoś tak, ale tego nie używałam, podejrzewam, ze podobny do Dermacolu. Przez lata miałam bardzo problematyczną cerę, więc przerobiłam dużo kryjących produktów. Jednak większość poleca takie "miziania", a nie prawdziwie kryjące produkty.
        • taje Re: podkład do problematycznej cery 10.02.22, 19:48
          No ale trudno znaleźć kryjące i jednocześnie nie podkreślające zmarszczek/suchych skórek i nie robiące maski na twarzy. Albo, albo.
    • taje Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 16:22
      Jeśli chodzi o brak efektu maski i niepodkreślanie zmarszczek to w moim przypadku bardzo się sprawdza Chanel: Les Beiges (Sheer Healthy Glow Tinted Moisturizer), Vitalumiere Aqua (Ultralight Skin Perfecting Makeup) albo Ultra Le Teint Velvet (Blurring Smooth Effect Foundation). Pierwszy to bardziej bb krem ale wystarczajaco kryje jak na moje potrzeby. Żaden z nich nie robi maski, nie uwydatnia żadnych skórek etc a często mam z tym problem w innych podkładach. Byłam też zadowolona z podkładu/kremu Lavera (tinted moisturising cream 3x1) - konsystencję ma fajną, lekką i naturalną ale kolorystycznie bardziej mi odpowiadają te z Chanel.
      • mayaalex Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 18:08
        les beiges i vitalumiere aqua tez bardzo lubie, sa swietne na lato.
        Oprocz tego bardzo dobre sa wg mnie podklady armani: luminous silk, designer lift i crema nuda (to bardziej krem koloryzujacy/pielegnujacy)
      • klaviatoorka1 Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 14:06
        zgadzam się z opinią o podkładach Chanel: nie robią efektu maski, upiększają
        Jednakże niestety szybko się ścierają- od włosów, kołnierzy, okularów i każdego przypadkowego dotknięcia twarzy
    • ursydia Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 16:41
      Teraz tylko:
      www.douglas.pl/pl/p/3001045428?variant=031547
      Nie dość, że ma flirt 50 to jeszcze kryje wszystko. Nawet przeszłośćwink
      Warunki mniej więcej jak u ciebie.
      • eglantine Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 17:16
        Fiu, fiu, fLIrt 50 brzmi nader obiecująco. wink
        • daisy Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 20:18
          No ale przy podkładzie taki filtr to ściema przecież. Podkładu nakładasz kroplę, a filtr, żeby faktycznie zadziałał na poziomie 50 (albo choćby 20), musi być nałożony porządną warstwą.
      • klementyna156 Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 19:07
        Uwielbiam i zgadzam się, że doskonały jest to produkt.
        A na rozszerzone pory i zmiany potrądzikowe położyłabym blurującą bazę pod podkład, która wygładzi skórę i poznika, co ma znikać. Dowolną w sumie.
        • klaviatoorka1 Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 14:08
          takie cuda czyni veil Hourglass, ale cena bywa zaporowa.
          • eglantine Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 14:13
            Chodzi ci o Veil Mineral Primer?
            Faktycznie, cenią się. Najpierw się podjarałam, że tylko sto złotych, a to cena za 8ml. big_grin
            Rzeczywiście tak rewelacyjnie działa?
    • lalkaika Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 20:04
      Maybelline fit me. Kryje srednio, Ale nie robi maski podkreslajacej zmarszczki. Boujuras ma swietny korektor, I podklad always cos.,. Moim hitem jest Loreal cc cest magic. Troche wysusza., zmielic z kremem. Np. Jesli Taki szybki, naturalny look. Pory ladnie maskuje, niestety po' 2 h znika.. To Taki natural look. Jesli na wyjscie I trzymac pare h, to Revlon stay z ktorym sie przeprosilam po' lata h, daje pewnosc choc troche szpachla.
      • folivora Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 23:53
        Ja używam Bourjois Always Fabulous, do cery mieszanej lub suchej moim zdaniem będzie dobry. Nie robi efektu maski i nie powinien podkreślać zmarszczek, ma bardzo naturalny efekt, jest taki satynowy. Dla lepszego efektu krycia zmian potrądzikowych możesz zastosować jakąś bazę pod podkład.
    • madzioreck Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 20:08
      Za mało danych, jaka cera tak poza tym? Tłusta, normalna? I czy jesteś pewna, że to wina podkładu, a nie niedostosowanej do skóry aplikacji/ilości? Czego oczekujesz od podkładu, lekkiego wyrównania kolorytu czy pełnego krycia?
      • troompka Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 09:02
        cera mieszana, wokół nosa lekko tłustawa, poliki, czoło, broda sucha. Chciałabym aby pokrył te lekkie wgłebienia potrądzikowe (to nie sa jakieś mega doły) i nie wchodził w pory, przez co robią się jeszcze większe, a delikatne kurze łapki robia się grubymi krechami. Z kolorytem nie mam problemu, bo generalnie jestem dosc blada, ale równomiernie blada-nie przeszkadza mi to.
        • madzioreck Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 13:58
          A jak/ czym nakładasz? Używasz pod spód jakiejś bazy?
          • troompka Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 14:35
            wlasnie nie uzywam bazy (podkład nakładam palcami....pewnie nieprofesjonalnie? smile ), nie malowałam sie wcześniej (tylko lekko oczy), nie mam doświadczenia. Zmieniłam pracę i stanowisko. Widze, że tu panie raczej na elegancko a ja przy nich jak kopciuszek smile, póki zdalnie to jeszcze jakos to ujdzie, ale jak juz sie będę musiała pokazać w biurze.....
            • madzioreck Re: podkład do problematycznej cery 09.02.22, 15:34
              Nie chodzi o to, czy "pofesjonalnie", tylko o kwestie praktyczne wink Palcami ciężko ogarnąć właśnie te pory, a podkład musi się tam znaleźć, tylko taką warstwą jak poza nimi. Dlatego ja poradziłabym Ci, zamiast szukać nowego podkładu i wywalać kolejne pieniądze, spróbować się przerzucić na gąbeczkę typu jajko (nawet w Biedrze można kupić, albo w Rossmanie) albo pędzel flat top (ale raczej gąbeczkę, pędzlem bez wprawy można sobie narobić smug). Jakbyś była z okolic Łodzi, to mogłabym Ci pokazać co i jak, albo zobacz jakieś tutoriale na youtube, bo kosmetyk tego typu trudno w sumie doradzić, jednemu z podobną cerą pasuje, a drugiemu nie, ale często to też kwestia ilości, sposobu aplikacji, a nie złego podkładu smile
    • alicia033 Re: podkład do problematycznej cery 08.02.22, 23:59
      cierpię na bielactwo i moim absolutnym faworytem jest Magical CC Eveline. Bardzo fajnie kryje bez efektu maski.
      • cudko1 Re: podkład do problematycznej cery 10.02.22, 14:50
        alicia033 napisała:

> cierpię na bielactwo i moim absolutnym faworytem jest Magical CC Eveline. Bardz
        > o fajnie kryje bez efektu maski.

jak dlugo utrzymuje sie na miejscu?
        >
    • india-mia21 Re: podkład do problematycznej cery 10.02.22, 19:33
      Purito, Cica Clearing BB Cream SPF38 PA+++ (Krem BB)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka