Dodaj do ulubionych

Polećcie krem

23.02.22, 11:42
Poproszę o polecenie dobrego kremu 2w1 dzień / noc. Nie chcę 2 oddzielnych. Kremu który COŚ ROBI 🙂 najlepiej to, co obiecuje. Dla 45 latki +, mocno ujędrniający i podnoszący owal, zmarszczek mam mało. Tylko nie za miliony monet, najlepiej do 100 zł.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Polećcie krem 23.02.22, 11:48
      Haha, aż się ustawię w kolejce po ten krem.
      • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 11:50
        Myślisz, ze takie nie istnieją??
        • gryzelda71 Re: Polećcie krem 23.02.22, 11:58
          Jestem pewna.
    • swinki_trzy Re: Polećcie krem 23.02.22, 11:49
      Przestawiłam się całkowicie na mediderm, i do twarzy, i do ciała. Jako 45+, a w zasadzie 50-, wiem że same kremy cudu nie zdziałają, już nie ujędrnią i niczego nie podniosą.
      Mąż i syn też tylko mediderm, córka z racji bycia podlotkiem i chęci na różne kosmetyki testuje swoje, ale i tak podbiera ten "nasz".
    • extereso Re: Polećcie krem 23.02.22, 11:59
      Ja poza medikiem i Basiclab używam orientany,z tym, że robię to głównie dla przyjemności stosowania, w efekty nie wierzę.
      • igge Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:02
        Używam z przyjemnością, nie wierząc w cuda, różnych kremów sesdermy. W stały sposób z ich oferty ten ulubiony to RetiAge plus serum RetiAge.

Poza tym Nuxe różne lubię. Sylveco/ Vianek sera i kremy, ostatnio też Nacomi różne sera ( zamiast kremu) i BasicLab retinal. Avenue też jest ok.
        Prawie wszystkie z wymienionych można kupić za do ok 100 zł.

Na mojej twarzy widać efekty używania serum i kremu. Mam porównanie bo czasami mam lenia i kremów nie stosuję.
        Po jakimś czasie olewania pielęgnacji widać, że jest gorzej.
        Żaden krem natomiast nie napnie i nie podniesie mi wiotczejących powoli powiek.

• igge Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:03
          Avene.
        • igge Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:04
          Fajny jest z masłem shea 50 Nacomi. Szczególnie na zimę. Niby to na noc krem ale na dzień też smaruję.
        • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:29
          Spróbuj serum pH. Doctor
          • igge Re: Polećcie krem 24.02.22, 00:13
            Spróbuję.dzięki
    • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:01
      Chyba nie ma kremów podnoszących owal.
    • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:15
      Producent tego cuda zarobilby miliony ☺
      A tak serio, to retinoidy, peptydy, witamina C i filtry.
      • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:18
        to prewencja
        • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:28
          I ujędrnianie dzięki zwiększonej produkcji kolagenu.
          Znasz krem, który na 100% od razu podnosi owal twarzy?
          • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:37
            Niektóre obiecują 🙃
            • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:14
              Ja Ci mogę obiecać Niderlandy ☺
              A tak serio, to poszukaj kosmetyków ze składnikami, które polecalam.
              Ostatnio tez czytałam na blogu Kasi Tusk o Balneo malinowym kremie odmladzajacym, sama nie testowalam, więc nie wiem na ile to prawda. Poza tym, osoba, która o nim pisała jest raczej 30+.
              Dobre opinie na blogach ma także krem sojowy z peptydami z BU i Sesderma seria Daeses z dmae.
              Osobiście lubię też Resibo i neodermylem, ale u mnie to na razie typowa prewencja.
              Doczytaj, wypróbuj to co chcesz, ale retinoidy i filtry to podstawa
              • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:22
                Z Resibo mam Cream de la Cream, nazywa się liftingujący. Hmmm, na pewno super nawilża i odżywia i jest bardzo przyjemny w aplikacji.
                Spektakularny- u mnie- efekt dają ampułki Sesdermy Daeses; kremu nie próbowałam.
                Efekt napięcia skóry daje też maska owsiana Mokosh.
                • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:24
                  O tak, ta maska jest świetna
                  • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:00
                    Dzięki wszystko sobie zapisałam 😀
                • cudko1 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:46
                  primula.alpicola napisała:

> Spektakularny- u mnie- efekt dają ampułki Sesdermy Daeses; kremu nie próbowałam
                  > .
                  primula jak dlugo efekt sie utrzymuje po takiej ampulce?

moge zakupic tylko przez net, UK, polecisz moze jakas strone?
                  • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:56
                    Akurat na imprezę/wyjściewink
                    Nie wykluczam, że to całe DMAE ma jakieś długofalowe działanie, ale ja te ampułki traktuję wyłącznie "bankietowo".
                    A kupuję je na allegro, od 4skin_pl
                    • cudko1 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:58
                      primula.alpicola napisała:

> Akurat na imprezę/wyjściewink
                      > Nie wykluczam, że to całe DMAE ma jakieś długofalowe działanie, ale ja te ampuł
                      > ki traktuję wyłącznie "bankietowo".
                      > A kupuję je na allegro, od 4skin_pl

dzieki primula smile

czyli zmywasz po "bankietowo" i efekt mija?
                      • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 17:28
                        No nie ma tego fajnego napięcia, tylko jest takie zwyczajno- codziennie.
                        Sporo rzeczy robię dla skóry, więc nie wiem do końca co konkretnie działa, a może wszystko po trochu? Po tych ampułkach i masce owsianej Mokosh ten efekt napięcia widać od razu. Nie wiem, może to działa też jakoś długofalowo. Maskę stosuję regularnie, ampułki tylko "wyjściowo".
                        Ostatnio miałam zabiegany dzień i bardzo mało piłam. Następnego dnia byłam w szoku kiedy spojrzałam w lustro. Jeszcze 10 lat temu efekt odwodnienia nie był tak, ekhem, spektakularny. Szlag by trafił, nowink
                        Ale, obym tylko takie problemy miała z tym całym upływem czasu.
                    • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:45
                      Nie wykluczam, że to całe DMAE ma jakieś długofalowe działanie,

Powiem ci za jakieś 3 miesiące
                      • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 17:28
                        Ok.
                • magdallenac Re: Polećcie krem 24.02.22, 00:59
                  Możesz zrobić zdjęcie opakowania tych ampułek pliz?
                  • primula.alpicola Re: Polećcie krem 24.02.22, 07:52
                    https://img.fruugo.com/product/2/01/128828012_max.jpg

To ten produkt, akurat nie mam na stanie własnych.
                    • milupaa Re: Polećcie krem 24.02.22, 09:11
                      Widziałam te ampułki w zestawie po 2, za 17 zl, można sobie wypróbować.
                      • primula.alpicola Re: Polećcie krem 24.02.22, 09:41
                        Tak, inne też mają w takich zestawach.
                      • sophia.87 Re: Polećcie krem 24.02.22, 11:35
                        Te z witaminą C też są genialne.
                        Jak już jesteśmy przy ampulkach to Vichy ma świetne peptydowe i Glyco C , inti_skin też je poleca ☺
                    • magdallenac Re: Polećcie krem 24.02.22, 13:00
                      Dzięki!
          • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:37
            Nie, bo nie istnieje
            • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:04
              Właśnie dlatego doradzam kosmetyki ze skutecznymi składnikami, które naprawde pomogą, choć bez cudów widocznych od razu ☺
              • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:09
                To poradź 😁 Kończy mi się krem i coś muszę zakupić.
    • snakelilith Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:23
      Opisy na dzień i na noc są umowne. Krem na dzień jest zwykle lżejszy, na noc bardziej tlusty. Bierzesz ten, który aktulanie lepiej ci pasuje i możesz używać go na okrągło. Ja stosuję teraz na dzień mój krem na noc, bo przy temperaturach poniżej 10 stopni moja skóra potrzebuje treściwszego kremu.
      Jedynie kremu z filtrem UV nie stosowałabmy na noc, ale ja takich nie używam, bo nakładam filtr osobno.
      A co do kremu, to bardzo dobre opinie, także tu na forum, miał krem Nacomi z masłem shea i tripeptydem 50+ na noc. Ja bym go spokojnie mogła używać teraz na dzień. W działaniu pielęgnacyjnym bardzo dobry. Jedyna wada, on ma dla mnie nieprzyjemny akwatyczny zapach. Ale tak pachnie dużo kremów.
      www.hebe.pl/nacomi-krem-do-twarzy-nawilzajacy-przeciwzmarszczkowy-50ml-000000000000277323.html
      • snakelilith Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:28
        Swoją drogą, to interesowałoby mnie, czy linia Nacomi 30+ pachnie tak samo jak 50+, bo jak inaczej, to wtedy może kupiłabym 30+ na noc i stosowała go latem na dzień.
        • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:40
          Dzięki. Mam wysuszoną teraz cerę więc może byc bogatszy na dzień. Ja dobry to zapach jakoś zniosę...
        • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:24
          > Swoją drogą, to interesowałoby mnie, czy linia Nacomi 30+ pachnie tak samo jak
          > 50+, bo jak inaczej, to wtedy może kupiłabym 30+ na noc i stosowała go latem na
          > dzień.

mam oba, poczekaj chwile - pojde zaraz do lazienki powachac wink wiem, ze oba pachna dosc intensywnie ...
          • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:35
            Snake - one pachna inaczej, ale oba mocno, mam wrazenie, ze ten na dzien 30+ nawet intensywniej.
            dla mnie to jest taki przyjemy, "tlusty" zapach, jakby "olejkowy" (nie mam zbyt wyrafinowanego powonienia). nie ma nic wspolnego z zadnym "zepsutym" olejem wink

ja te dwa kremy baaardzo lubie, kupilam wlasnie po pleceniu tutaj na forum (Ty ten 50+ i ktos inny ten 30+) - potrzebowalam wtedy czegos ciezszego na zime. dla mnie sprawdzaja sie super, na pewno jeszcze kupie.
            • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:01
              🙂.
            • pasquda77 Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:19
              kura17 napisała:

Kuro, czy ten 30+ jest mocno tłusty czy jednak mniej niż 50+?Ten z shea jest boski, ale jednak na wyższe temperatury będę potrzebowała czegoś lżejszego
              • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:31
                > Kuro, czy ten 30+ jest mocno tłusty czy jednak mniej niż 50+? Ten z shea jest
                > boski, ale jednak na wyższe temperatury będę potrzebowała czegoś lżejszego

ten 30+ (z olejem arganowym) jest sporo lzejszy od tego 50+, rowniez konsystencja - mnie zwarta, bardziej kremowa i "luzniejsza" (rzadsza).
                jednak to wciaz bogaty krem. mnie to nie przeszkadza i na pewno bede uzywac tez w lecie (moze nie w upaly, nie wiem jeszcze - upalow generalnie nie znosze LOL)
                • pasquda77 Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:38
                  Dzięki, zamówię 😊
                  • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:52
                    a jak Ci nie podpasuje, to mnie pewnie oplujesz w myslach wink
                    • pasquda77 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:04
                      kura17 napisała:

> a jak Ci nie podpasuje, to mnie pewnie oplujesz w myslach wink
                      >
                      >
                      Nieee, póki co akurat z Nacomi wszystko mi pasuje, o dziwo nawet krem z filtrem mają fajny, naczytałam się o nim złych rzeczy, a okazało się że jest super...i ta cena w promocji 😁😁😁
                      • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:05
                        pokaz ten krem z filtrem smile
                        • pasquda77 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:14
                          O ten, bałam się go jak diabeł święconej wody 😅Ma konsystencję musu, pod palcami tłustawy, ale nie sprawia problemu przy rozsmarowywaniu, fakt że nie nakładam go centymetrową warstwą.Szybko się wyświecam w ciągu dnia i tego najbardziej się obawiałam, a ten skubaniec się ładnie wchłonął i jest dobrze, współpracuje też z moim podkładem , nic się nie roluje itp.
                          • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:01
                            A czy Nacomi ma krem super hiper nawilżający? Bardzo wysuszyła mi się cera zimą i potrzebuję czegoś do kuracji.
                            • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:01
                              Może serum, coś intensywnego.
                            • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 17:32
                              Neutrea ma genialny krem nawilżający. A jeśli serum z BL, to może emu-żel albo z trehalozą? Jest też genialny produkt Geek&Gorgeous, Stress Less, uwielbiam. Wchłania się błyskawicznie i po prostu czujesz jak skóra z wdzięcznością chłonie te dobra, które tam upchnęliwink
                              A jeszcze na przesuszenie jest fajna maska Laneige Water Sleeping Mask. Budzisz się z nową twarzą, poważniewink
                              • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 17:57
                                matko swieta, Primula, masz takie gadane, ze zaraz ide kupowac te wszystkie maski/kremy!!
                                • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 18:05
                                  I kto to mówi, Królowo Baobabu? big_grin
                                  • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 19:12
                                    ja tylko mowilam, ze Black-Halo polecala ... fiu fiu ...
                                    • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 19:39
                                      Fiu fiu, Ty rozkręciłaś całą kampanięwink
                                • black_magic_women Re: Polećcie krem 23.02.22, 23:31
                                  kura17 napisała:

> matko swieta, Primula, masz takie gadane, ze zaraz ide kupowac te wszystkie mas
                                  > ki/kremy!!

I ampułki! Ja już kupiłam te z sesdermy. Kilkanaście lat temu (a może i 20?) były takie popularne sera - napinacze, nawet z Avonu. Jak się na tym pięknie trzymały makijaże. Liczę, że po tym bedzie podobnie.
                                  >
                                  >
                                • annaboleyn Re: Polećcie krem 20.04.22, 09:27
                                  Tsk, tsk, tsk, już sobie porobiłam screeny z tych Primuli oposów, bo są bardzo smaczne...
                                  • annaboleyn Re: Polećcie krem 20.04.22, 09:28
                                    Boże drogi. Z OPISÓW. Żaden opos nie ucierpiał przy tych kosmetykach!
                                    • primula.alpicola Re: Polećcie krem 04.05.22, 15:37
                                      annaboleyn napisała:

> Boże drogi. Z OPISÓW. Żaden opos nie ucierpiał przy tych kosmetykach!

😅
                              • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 20:49
                                Ale jesteście skarbnicą wiedzy 😀 Już notuję.
            • snakelilith Re: Polećcie krem 23.02.22, 20:18
              kura17 napisała:

> Snake - one pachna inaczej, ale oba mocno, mam wrazenie, ze ten na dzien 30+ na
              > wet intensywniej.

Dzięki kura. Intensywny zapach nie szkodzi, najważniejsze, że te ten drugi pachnie inaczej.
      • graphene.future Re: Polećcie krem 24.02.22, 09:16
        O dzięki, jaka fajna cena, może spróbuję najwyżej będzie do rąk.
        Jeszcze jakąś tanią wersję shiseido pod oczy poproszę 🙂
    • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:33
      Masz wymaganiabig_grin
      Nie istnieje taki Święty Graal.
      • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:41
        Buuu 😓
    • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:43
      A może w takim razie któraś robi skuteczny masaż twarzy, który podnosi owal? Coś muszę zadziałać bo mnie grawitacja już wkurza.
      • primula.alpicola Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:45
        Masaż Kobido działa, tylko to dość kosztowna zabawa.
        • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 12:58
          I nie każdy może
          • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:01
            Ops wyczytałam ze aby działal musi trwać godzinę i 3 razy w tyg. Marzenie...
            • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:11
              I nie możesz jak masz cerę naczynkową
              • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:13
                Trochę mam 😕
                • simply_z Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:18
                  nie rpzejmowalabym sie az tak ta cera naczykowa. Mozesz sama sie tez masowac, uwazam, ze dziala.
                  • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:03
                    Znalazłam w internetach film z instrukcją automasażu twarzy z elementami kobido. Codziennie 10 min. Warto spróbować.
                    • simply_z Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:35
                      a poza tym na takie odswiezenie skory, polecam kwasy. Tylko u kosmetyczki i w okresie jesienno-zimowym. Mnie bardzo ladnie zeszly przebarwienia.
                      • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:07
                        A jaki kwas konkretnie? Teraz nie za późno?
                        • simply_z Re: Polećcie krem 23.02.22, 23:34
                          zabieg retix c-retinol 4% i witamina C, do końca kwietnia w zasadzie można ale lepiej zacząć np. w grudniu-luty, styczeń-marzec
                          • primula.alpicola Re: Polećcie krem 24.02.22, 07:58
                            Retix-C To retinol, a nie kwas.
                            Miałam z nim przeboje jesienią 2020. Koleżanka mi doradziła, kupiłam, zrobiłam, a potem... przez tydzień byłam jak wąż zrzucający skórę- przesuszona, czerwona, spierzchnięta skóra, białe płaty naskórka, "efekt staruszki"... Nigdy przedtem nie stosowałam retinolu, nie miałam pojęcia o jego działaniu, o budowaniu tolerancji. Boleśnie się nauczyłam! Przez ten tydzień całymi dniami nakładałam kojące i nawilżające kremy i jakoś doszłam do siebie, a skóra faktycznie była odnowiona. Potem zrobiłam Retix-C jeszcze trzy razy (raz w miesiącu), już nie było takiej demolki.
                            Teraz już nie używam, uznałam że moja skóra nie potrzebuje aż takich brutali.
                            Koleżanka z tłustą, grubą skórą bardzo sobie chwali i robi systematycznie.
                            • milupaa Re: Polećcie krem 24.02.22, 09:15
                              Oj to nie, ja mam delikatną cerę nieco naczynkowa (podobno mam płytko naczynka położone i reagują). Więc muszę uważać. Kupiłam krem z kwasami aha migdałowy i glikolowy i sobie zrobię kurację.
                    • kura17 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:05
                      > Znalazłam w internetach film z instrukcją automasażu twarzy z elementami kobido.
                      > Codziennie 10 min. Warto spróbować.

wklej linka, prosze smile
                      • milupaa Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:09
                        Proszszę
                        www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DxjfU6D2M-Pk&ved=2ahUKEwiQgazy_5X2AhUUBBAIHeoXBlMQwqsBegQIBRAF&usg=AOvVaw3rtBJe7IlEaQRXf998nFwt
                        • graphene.future Re: Polećcie krem 23.02.22, 19:21
                          Stosowanie całego zaniedbałam ale bardzo podobne ćwiczenia uciskające okolice oczu robiłam 30 lat z doskonałym skutkiem. Przez dwa lata zaniedbałam bo przestałam używać kremu pod oczy, co mnie podkusilo?, Nie wiem czy można jeszcze naprawić spustoszenie sad
                    • grey_delphinum Re: Polećcie krem 24.02.22, 07:31
                      Daj link, proszę, do tego masażu.
      • sophia.87 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:17
        Kobido
        Albo joga piękna na yt smile
    • graphene.future Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:20
      Kojarzę tylko jeden, który rzeczywiście działal - sesddrma retises z retinolem. Poza tym od lat używam tylko czystych, wysokiej jakości olejków z rokitnika, jojoba i arganowy, od stóp do głowy.
      • igge Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:11
        Ten retises też lubię I polecam.
    • bergamotka77 Re: Polećcie krem 23.02.22, 13:43
      A Krymu próbowałaś? Wiem, creepy...
    • klaramara33 Re: Polećcie krem 23.02.22, 14:59
      Serum z retinolem jesienią, zacznij stosować.
      • chococaffe Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:07
        Retinol zwykle poprawia stan skóry, ale wpływ ma owal ma minimalny. Podobnie kwasy.

IMHO jest wiele kremów, które poprawiają stan skóry i każdy znajdzie coś dla siebie. Ale raczej nie na owal
        • graphene.future Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:54
          Na owal są ćwiczenia i masaże. Nawet te krótkie i rutynowe, jeżeli są wykonywane codziennie, systematycznie - działają.
    • aqua48 Re: Polećcie krem 23.02.22, 15:48
      Kremy nie podnoszą owalu, mogą lekko wygładzić, odżywić i nawilżyć skórę. Dobrze mieć jeszcze i stosować maseczki i płatki pod oczy. A kremy DWA na dzień jeden, lżejszy i na noc inny, o bogatszym składzie, który kładzie się grubszą warstwą na twarz. Można też na noc stosować olejek lub serum pod krem.
    • katie3001 Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:21
      Zrob sobie krem. Www.mazidla.com
    • q_fla Re: Polećcie krem 23.02.22, 16:50
      Sprawdź propozycje polskiej CLARENY. Używam od lat i polecam.
    • ivaz Re: Polećcie krem 24.02.22, 08:51
      Nie znajdziesz takiego kremu, na podniesienie owalu to w tańszej opcji wolumetria, w droższej lifting chirurgiczny
    • adusia784 Re: Polećcie krem 22.03.22, 22:28
      Od wielu lat stosuję kosmetyki z firmy Tołpa i jeszcze się na nich nie zawiodłam. Kremy dobrze nawilżają twarz i są w przystępnej cenie. Mam krem na dzień, na noc, a niedawno kupiłam krem pod oczy. Jeśli szukasz dobrego kremu, to polecam Ci ten tolpa.pl/kobieta/twarz/kremy-do-twarzy/pod-oczy.html.
    • mondaymorning1987 Re: Polećcie krem 20.04.22, 16:38
      Ja używam riche z yves rocher, słoik 50ml można dorwać za 99 zl, ja kupuje 75ml zawsze.
    • martiiiita Re: Polećcie krem 04.05.22, 15:23
      To ja mam chyba opcję budżetową, bo krem od Bielendy kosztuje serio grosze, a działa cuda. Kupiłam mamie na 60, to powiedziała, że ma cerę jak po zabiegach w spa. 😅 Serio ładnie napięta i taka wypoczęta skóra. Polecam mega, bo skład przy tej cenie mega robi wrażenie!!!
      • chococaffe Re: Polećcie krem 04.05.22, 15:38
        Ale Bielenda dzisiaj spamuje wink wyciąganie starych wątków itd
        • primula.alpicola Re: Polećcie krem 04.05.22, 15:43
          No nie? Ale jak już o Bielendzie, to żółta seria Barrier Renew z ceramidami wzbogaciła się o serum i krem pod oczy. Czy ktoś próbował i/lub zna się na składach i może zrecenzować
          I ja o tym muszę donosić, a pani wyżej to za co płacą?
    • afro.ninja Re: Polećcie krem 05.05.22, 06:16
      Olejek do twarzy i codzienne masaże twarzy. Nie ma cudów, ale lepsze to niż sam krem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka