Dodaj do ulubionych

Stracę zeby?

08.03.22, 16:47
Dziś stwierdzili mi astme ☹️ dostałam sprey na astme a tu wszyscy znajomi współczują mi bo ponoć to strasznie zeby niszczy i tylko słyszę ojej mój znajomy/znajoma też ma astme i wszystkie zeby zniszczone od spreyu. Yyyyyy naprawde aż tak źle to działa?zbierać już na implanty ☹️☹️☹️
Obserwuj wątek
    • stary.login Re: Stracę zeby? 08.03.22, 16:51
      Co takiego? To Ventolin? Znajoma bierze od 25 lat i wszystkie zęby ślicznesmile
      • pytajacakinga Re: Stracę zeby? 08.03.22, 16:55
        stary.login napisała:

> Co takiego? To Ventolin? Znajoma bierze od 25 lat i wszystkie zęby ślicznesmile

Mam nadzieję że nie sztuczne😉
        Sprey to Budi air w Niemczech nie wiem czy jest znany w Polsce
        • stary.login Re: Stracę zeby? 08.03.22, 16:59
          W Pl to chyba Budezonid. Nie, nie są sztuczne.
    • tanebo001 Re: Stracę zeby? 08.03.22, 17:03
      Biorę symbicort. To brednie.
      • pytajacakinga Re: Stracę zeby? 08.03.22, 17:10
        tanebo001 napisał:

> Biorę symbicort. To brednie.

Dziękuje za pocieszenie bo bałam się pierwszy raz użyć a miałam taki atak kaszlu w miejscu publicznym że ludzie patrzyli z przerażeniem pewnie myśleli że mam covida. Następnym razem spokojnie uzyje☹️
    • heca7 Re: Stracę zeby? 08.03.22, 17:03
      Co?! Co za bzdury opowiadasz. Moja córka używa już ponad 10 lat i zęby ma zdrowe. Poza tym zęby warto myć po użyciu sprayu.
      A mój znajomy to sprzedał mi historię jak dzieci w supermarketach porywajo, i na łyso golo albo farbujo pani! I na narządy sprzedajo! Też uwierzysz?
      • pytajacakinga Re: Stracę zeby? 08.03.22, 17:15
        heca7 napisała:

> Co?! Co za bzdury opowiadasz. Moja córka używa już ponad 10 lat i zęby ma zdrow
        > e. Poza tym zęby warto myć po użyciu sprayu.
        > A mój znajomy to sprzedał mi historię jak dzieci w supermarketach porywajo, i n
        > a łyso golo albo farbujo pani! I na narządy sprzedajo! Też uwierzysz?
        >
        Proszę kochaniutka bez agresji ja tylko pytam. Lekarka powiedziała że po użyciu myć żeby bo lek może powodować grzybice ust. Więc skoro ludzie mi mówią że powoduje też niszczenie szkliwa to wolałam zapytać Emam które wszysko wiedzą.
    • ichi51e Re: Stracę zeby? 08.03.22, 17:14
      Raczej nie obserwuje żeby znajomi astmatycy narzekali ze gorzej niż przeciętna. żeby trzeba myć i to jestnajwazniejsze
    • aandzia43 Re: Stracę zeby? 08.03.22, 18:01
      Nie zauważyłam żeby znajomi astmatycy mieli problemy z zębami większe niż reszta.
    • sundace46 Re: Stracę zeby? 08.03.22, 20:36
      Mózgu już nie masz. Do tego stracić zęby. Sgraszne big_grin OJP
    • konsta-is-me Re: Stracę zeby? 08.03.22, 21:06
      Nieprawda.
      Natomiast trzeba płukać jamę ustną/gardło po użyciu spreju , tzn.inhalatora chyba bo o spreju pierwsze słyszę ?
      Płukać bo sterydy na dłuższą metę osłabiają tkankę .
    • bei Re: Stracę zeby? 08.03.22, 21:09
      Eeeee, w dobie aero Chamberow i innych przedłużek już się nie spotyka kłopotów z zębami przy zażywaniu tych lekow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka