11.03.22, 14:23
Mija tydzień od zakwaterowania gości.
Mili, choć przygnębieni ludzie, zadziwiająco dobrze się dogadujemy. Kobieta znalazła już pracę smile, musimy umieścić tylko jej syna - nastolatka w szkole. Bo na razie za dużo siedzi przy telefonie.
Problemy - segregacja śmieci, o tym ciągle zapominają. Druga to mycie rąk i generalnie sprzątanie po sobie w części wspólnej.
Plusy - gotujemy na zmianę, raz my raz oni.
Gra w planszówki nie wyszła. Szkoda.
O wojnie się nie mówi.
Obserwuj wątek
    • magata.d Re: Goście. 11.03.22, 14:35
      Dobrze, ze pomogłaś. A to co piszesz, to całkiem normalne, jak na wspólnej przestrzeni domowej nagle zaczynają funkcjonować zupełnie obcy sobie ludzie. I tak chyba nieźle.
      • magata.d Re: Goście. 11.03.22, 14:37
        Dlatego nie każdy się nadaje do tego typu pomocy, choć by bardzo chciał.
      • maly_fiolek Re: Goście. 11.03.22, 15:03
        Trzeba pomagać ludziom w potrzebie.
        Pomoc ułatwia chyba nasz charakter smile, lubimy innych ludzi i jesteśmy tolerancyjni, również na naszą ludzką ułomność. W niedzielę byłam po raz pierwszy na prawosławnej mszy u św. Klimka w Warszawie (podwoziłam Gości). Kawał drogi i po drugiej stronie Wisły, ale warto było.
        • simply_z Re: Goście. 11.03.22, 15:13
          dobrze, ze zwierzatek nie przywiezli, co nie fiolku?
        • ichi51e Re: Goście. 11.03.22, 18:53
          a czemu na pragę do cerkwi nie pojechaliście ze się zapytam z ciekawości? one się czymś różnią?
        • beaucouptrop Re: Goście. 12.03.22, 11:50
          》lubimy innych ludzi i jesteśmy tolerancyjni, również na naszą ludzką ułomność《 w przypadkach kiedy nie chodzi o segregacje śmieci masz na myśli?
    • gama2003 Re: Goście. 11.03.22, 14:57
    • 1papryczka.chili Re: Goście. 11.03.22, 18:40
      U mnie jest tak: 2 panie z pieskiem mikroskopijnym (1,5 kilo wagi). Dogadujemy się bez problemu, każdy wie co ma robić. Upiekły tort, ulepily pierogi, wysprzątały na błysk. Od poniedziałku obie idą do pracy, sprzątanie na umowę o pracę od 7 do 15tej załatwił dzisiaj mój znajomy, za co obie są mu bardzo wdzięczne. Dzisiaj jeździłam z nimi zdrobić zdjęcia potrzebne do uzyskania peselu, kupić karty sim polskie i kupić ubrania do pracy. Teraz leże i odpoczywam bo od 22giej do 6:00 mam dyżur medyczny w punkcie pomocy. Jutro odeśpię 😉 najlepszy jest ten ich pies, nie wiedziałam że takie małe coś może być psem. Mój dogaduje się z nim (w zasadzie z nią, nazywa się Asia 😄) doskonale. Ogólnie jest ok. Jeśli cos jeszcze z takich typowo urzędowych spraw przychodzi wam do głowy co powinnam im pomóc załatwić to podpowiedzcie.
      • leni6 Re: Goście. 11.03.22, 18:52
        Telekomy rozdają ukraincom za darmo karty sim z całkiem niezłym pakietami.
        • 1papryczka.chili Re: Goście. 11.03.22, 19:00
          Może i tak. Ja byłam z nimi w salonie play. Karty były po 5 zł
      • princesswhitewolf Re: Goście. 11.03.22, 18:54
        >2 panie z pieskiem mikroskopijnym (1,5 kilo wagi).

Rasy?
        • 1papryczka.chili Re: Goście. 11.03.22, 18:59
          Mieszanka yorka z pomeranianem
        • 1papryczka.chili Re: Goście. 11.03.22, 19:01
          Ona jest cała ruda jak wiewiórka. Nie wypuszczamy jej samej pod dom bo ja się boję że kot sąsiadów ją upoluje 😅
      • milupaa Re: Goście. 12.03.22, 13:59
        Wklejam takie coś dostałam
    • joszka30 Re: Goście. 11.03.22, 19:55
      A Wy, goszczące: Fiołek i Papryczka, jak macie się psychicznie?
      • 1papryczka.chili Re: Goście. 11.03.22, 20:41
        W porządku.
      • maly_fiolek Re: Goście. 12.03.22, 09:49
        Bardzo dobrze smile. Jestem zdziwiona jak pozytywnie się młodzież dogaduje smile
        • ajaksiowa Re: Goście. 12.03.22, 12:25
          Ważną rzeczą chyba jest ,,przestrzeń tylko dla siebie,,coby nie siedzieć cały czas sobie ,,na głowie,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka