Dodaj do ulubionych

Dziwne telefony

13.03.22, 18:10
Słuchajcie bardzo dziwna sytuacja.

Wczoraj zadzwoniła do mnie pani która kiedyś u mnie sprzątała ale rok temu wróciła na Ukrainę. O dziwo wyświetlił mi się numer z Niemiec i cudem tylko odebrałam.
Poznałam ją po głosie, była cała przerażona mówiła że chciałaby przyjechać do Polski pytała o możliwości pracy…. Więc pytam zdziwiona ale skąd przejechać? Z Niemiec?
Ona również zdziwiona - no skąd przecież ja w domu na Ukrainie… Akurat nie byłam w stanie z nią dłużej rozmawiać poprosiłam o telefon dziś.

A dziś wyświetla mi się w nieodebranych inny numer z Kosowa ?! podejrzewam ze to była ona, ale jak to możliwe że za każdym razem jest to inny numer z różnych krajów???
co tu jest grane?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:17
      koronka2012 napisała:

> Słuchajcie bardzo dziwna sytuacja.
      >
      > Wczoraj zadzwoniła do mnie pani która kiedyś u mnie sprzątała ale rok temu wróc
      > iła na Ukrainę. O dziwo wyświetlił mi się numer z Niemiec i cudem tylko odebrał
      > am.
      > Poznałam ją po głosie, była cała przerażona mówiła że chciałaby przyjechać do P
      > olski pytała o możliwości pracy…. Więc pytam zdziwiona ale skąd przejechać? Z N
      > iemiec?
      > Ona również zdziwiona - no skąd przecież ja w domu na Ukrainie… Akurat nie był
      > am w stanie z nią dłużej rozmawiać poprosiłam o telefon dziś.
      >
      > A dziś wyświetla mi się w nieodebranych inny numer z Kosowa ?! podejrzewam ze t
      > o była ona, ale jak to możliwe że za każdym razem jest to inny numer z różnych
      > krajów???
      > co tu jest grane?

Może dzwoniąc korzystała ze Starlinku. Nie wiem jakie się wtedy państwo wyświetla.

S.
      • rozaliaolaboga Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:19
        Wiesz, że nie musisz za każdym razem cytować całego posta, na który odpowiadasz?
    • fragile_f Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:26
      Mogła dzwonić przez Viber, tam pokazuje się inny numer telefonu, często tez z innego kraju.
    • skumbrie Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:30
      Norma przy połączeniach z Ukrainy. Najczęściej wyświetla mi się Francja i Szwecja, dzwoniąca jest we Lwowie.
    • janja11 Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:38
      prefix
    • hiacynta.bukiet123 Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:38
      Mój brat korzystał parę lat temu z czegoś takiego, ale nie pamietam już co to było i jak się nazywało. Działało identycznie - kiedy dzwonił wyświetlał mi się jakiś obcy numer z losowego kraju. Bawiliśmy się wtedy w zgadywanie, skąd zadzwoni następnym razem. 🤷‍♀️
    • iwles Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:42

To samo mam od lat z telefonami z USA. Za każdym razem wyświetla się inne państwo, z całego świata.
      • koronka2012 Re: Dziwne telefony 13.03.22, 18:47
        Dzięki za wyjaśnienie.

Choć cała ta operacja lekko kuriozalna bo w efekcie nie bardzo wiem czy byłabym w stanie do niej oddzwonić? Nie wiem który z tych numerów jest naprawdę jej? chyba żaden?
        Tutaj miałam jej Polski numer którego już nie używa, tego ukraińskiego nie mam
    • bombalska Re: Dziwne telefony 13.03.22, 19:05
      Moze korzysta z jakiejs aplikacji, ktora ma serwery w roznych krajach, a te serwery maja przypiety jakis lokalny nr telefonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka