irjasz 19.03.22, 22:09 Jak często wymieniacie filtr? U mnie, już po niecałych dwóch tygodniach, jest kamień w czajniku. A zatem wymieniam co 2 tygodnie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurekgirl Re: Filtry Maxtra - pytanie 19.03.22, 22:42 Czy wymienialam co dwa tygodnie czy co dwa miesiace, musialam tak samo regularnie odkamieniac czajnik. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Filtry Maxtra - pytanie 20.03.22, 01:31 Odkąd używam filtrów britta, ze 3 lata już?, ani razu nie musiałam odkamieniać czajnika. Mam szklany, więc jakikolwiek osad widać było od razu. Teraz zero, lśniący czajnik. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Filtry Maxtra - pytanie 20.03.22, 01:35 Na dzbanku jest wskaźnik pokazujący zużycie filtra. Jak wskaże, że trzeba wymienić, to wymieniam. Mniej więcej wychodzi raz w miesiącu. Odkąd do czajnika leję wyłącznie wodę z filtra nie musiałam go odkamieniać, a fiktrów używam już chyba ze 3 lata. Wodę mamy twardą, czajnik jest szklany, więc doskonale widać, czy jest w nim osad, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś