karme-lowa 30.03.22, 16:16 Czy ktoś z Was miał rezonans kolana? Mam pilne pytanie. Czy trzeba zdejmować spodnie🙄😂? Coś czuję, że będą mieć niezłą bekę ze mnie podczas badania🙈🤣. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivaz Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:28 Tak miałam kilkukrotnie, ostatnio 2 tygodnie temu, i tak trzeba zdjąć spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:30 ivaz napisała: > Tak miałam kilkukrotnie, ostatnio 2 tygodnie temu, i tak trzeba zdjąć spodnie No to świetnie🙄🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:35 picathartes napisał(a): > Dlaczego ktoś ma się śmiać? > Wysmarowałam sobie nogi samoopalaczem. Tak, mam same zacieki. Tak, nie da się tego zmyć🙈😂. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:38 Najprawdopodobniej nikogo poza Tobą to nie obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:38 Wspomnij urban legend o lakierze z brokatem użytym zamiast dezodorantu i nie pękaj 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:38 Luz 😂 Wparowałabym tam z tekstem, że sobie wysmarowałam nogi samoopalaczem w zacieki, więc niech się przygotują na ubaw. Śmiałabym się z nimi 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:44 Że też zawsze mnie się takie coś przytrafia🙈🤣. Może poproszę o przygaszenie światła🤔? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 18:18 Poszłam raz do internistki, a było to w czasach zanim laser wyzwolił mnie od nadmiarowego owłosienia i ta poprosiła mnie o pokazanie nóg. Zmartwiałam albowiem byłam wybitnie nieprzygotowana pod kątem depilacji i ploniac się straszliwe, niemal wyszeptałam, że mam je nieogolone. Internistka popatrzyła na mnie nierozumiejacym wzrokiem i zapytała: - A mnie dlaczego ma to obchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 18:40 przed artro kolana przystojniak ortopeda z uroczym usmiechem wspomnial o depilacji, ale zabronil samoopalacza Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:43 Miałam dwa tygodnie temu. Kazali mi się w pokoiku przebrać w fizelinowy komplet bluza i spodnie, zdjąć stanik (jeśli ma fiszbiny) i biżuterię. Więc zostały mi gacie i skarpetki pod uroczym komplecikiem. Potem jak zaległam na tej łyżce co wwozi człowieka do huczącej tuby to pan rozerwał fizelinę wokół kolana i przysposobił je do badania. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:48 Czyli założę stanik sportowy. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:54 I pamiętaj zeby nie miał haftek do zapinania Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 12:08 Naprawdę??/, robiłam rezonans kolan ze 4 razy w różnych miejscach i nikt nie kazał zdejmować mi stanika, jedynie spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:51 Mnie zaprowadzili do mikroskopijnej kabiny, w której czekał na mnie „uroczy” fizelinowy komplecik. Rozebrałam się do majtek i skarpetek, nałożyłam komplecik, w którym wyglądałam jak bym ważyła ze 100 kilo i tak wystąpiłam przed personelem obsługującym urządzenie do MRI. Jak już się położyłam, to mi pani ustawiła kolano w odpowiedniej pozycji, obłożyła gąbkami i innymi podporami, ale już nie pamiętam, czy odsłaniała mi to kolano, czy było cały czas w tych fizelinowych pantalonach. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 16:52 Mialam Ściągałam Ale ja na każde badanie -MRI, usg czy to lekarza- zakładam po prostu spodenki sportowe pod spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 10:43 zaczęłam turnus 4 tygodniowej rehabilitacji. Chodzę bez ortezy Pływam Ale boli mnie ( ruch schodzenia ze schodów i wchodzenia na schody) No i zaniki w mięśniach dziekuje A twoje halluksy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 16:30 czyli dalej ku lepszemu rehabilituj sie😘 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 17:27 mysiulek08 napisała: > kiedy masz ten rezonans? > W piątek Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 17:46 a to jeszcze masz czas 😊 przecieraj nogi cytryna i rob piling chocby i domowy kawowy ( fusy z kawy plus troche np plynu do higieny intymnej) dzisiaj cytryna chocby i teraz, wieczorem piling jutro powtorka z pilingu jesli jestes niekawowa i nie masz fusow i jak masz blisko jakas drogerie to kup jakis piling (ale z drobinkami nie enzymatyczny) do ciala tez sie tak kiedys zalatwilam i cytryna z pilingiem pomogly a na rezonas ubierz luzne spodnie dresowe, takie zeby mozna bylo latwo podwinac nogawke, nie wszedzie daja flizelinowy mundurek, a tak tylko jedna noge odslonisz 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 18:55 Mysiulek, a Ty jak się masz po operacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 19:52 po artro kolana? juz zapomnialam, ze cos bylo robione, nawet tych marnych dwoch blizenek prawie nie widac artysta robil po prostu za to 28lutego mialam operowanego haluksa, sama operacja ok, ale procedura po operacji (opatrunki, zdjecie szwow itp) to porazka, pani pielegniarka siedzaca mentalnie i zawodowo w latach 70tych, w efekcie czego mam w jednym miejsciu mokry rozrost fibrynowy a w drugim niewielka sucha martwice uruchomilam mojego kolege chirurga w PL, kupilam co zalecil i poprawa juz jest niestety ortopeda od stopy kompletnie niekomunikatywny, podejrzewam ze lekki autystyk, fachowiek dobry (polecony przez przystojniaka od kolana) ale wydusic cos z niego jest niemozliwoscia Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 10:44 może popros go o opis na kartce ? - żebyś nie zapomniała i wiedziała wszystko-byc moze tak bedzie łatwiej normalnie chodzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 12:12 to ja się dopiszę, pierwszą artroskopię maiłam na początku grudnia, wtedy zszyto mi pęknięta łakotkę przyśrodkową, ale niestety łakotka nie wygoiła się, i na początku marca podeszłam do kolejnej artroskopii w ramach której usunięto mi uszkodzony fragment, i jest zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 16:32 wyciecie lekotki to nie jest idealne rozwiazanie, niestety a szyc lekotke to trzeba umiec nie goi sie czesto jak jest szyta bez 'wspomagaczy' Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 16:47 mój profesorek usuwa łąkotki -z jego doświadczenia- daje to lepsze efekty dla pacjenta ( zwłaszcza jesli jest pow 20 rż) Ivaz- i na jakim etapie jestes teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 17:14 a przystojniak twierdzi, ze trzeba ratowac co sie da i badz tu czleku madry Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 16:29 nie, no zalecenia mam na kartce ktorych sie trzymam, tu chodzi o taka zwykla slowna komunikacja wydusi z siebie spod maseczki kilka slow i tyle, czasami w ogole nie odpowie, zawiesza sie, tak jakby sie bal kontaktu, serio slowem przystojniak ortopeda to jest inny swiat, jednorozec po prostu nawet maile od niego sa bardzoooo oszczedne jeszcze chodze w haluskowym bucie i juz nie wyrabiam (2tyg jeszcze) kupilam skechersy z najgrubsza podeszwa zeby wyrownac poziomy a i tak biodro pobolewa, kregoslup pobolewa, kolana jak juz stane solidnie na te stope to czeka mnie od gromna roboty zeby dojsc do siebie i wizyta u ortopedy przystojniaka zeby kolana sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 19:58 miałam ostatnio rezonans i musiałam zdjąć tylko stanik i buty Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 20:04 Miałam wielokrotnie wykonywany rezonans kolana. W spodniach dresowych. Nikt nic mi nie kazał zdejmować. Tylko wyraźnie powiedziano, że spodnie maja być cienkie, dresowe bez elementów metalowych. Stanik miałam normalny. Kolanami mam dobry metr oddalone od piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 20:19 gaskama napisała: > Miałam wielokrotnie wykonywany rezonans kolana. W spodniach dresowych. Nikt nic > mi nie kazał zdejmować. Tylko wyraźnie powiedziano, że spodnie maja być cienki > e, dresowe bez elementów metalowych. Stanik miałam normalny. Kolanami mam dobry > metr oddalone od piersi. No właśnie tez jestem w lekkim szoku, że mam się cała rozbierać🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 20:24 a bo to zalezy ja w spodniach dresowych z podwinieta nogawka i w luznej koszulce (bez stanika ale po prostu nie zalozylam) a kolezanka dostala flizelinowy komplecik (inne miasta, inne przychodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 20:40 Ja robiłam w Warszawie. Carolina i szpital luxmed. Zero rozbierania, stanik na sobie. Nawet pytałam o stanik, ale powiedziano, że badając kolano nie docierają powyżej linii bioder. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 20:44 Dobra, założę stanik bez fiszbinów i haftek, luźną bluzkę i dresy. A pod dresy spodenki sportowe córki (swoich nie mam)😂. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Rezonans kolana. 30.03.22, 20:07 karme-lowa napisała: > Czy ktoś z Was miał rezonans kolana? Mam pilne pytanie. > Czy trzeba zdejmować spodnie🙄😂? > Coś czuję, że będą mieć niezłą bekę ze mnie podczas badania🙈🤣. Wyluzuj. Mnie nikt nie przebije Miałem "awarię", nikt się nie przejął przez ponad miesiąc takimi drobiazgami, liczyły się szwy i opatrunki. Ludzie mają dość problemów z pracą, nie zwracają uwagi na nieistotne sprawy. Rodzina wzięła seniorkę do chirurga, a ta, umyła tylko jedną nogę, tę bolącą Rodzina przejęta, seniorka zdziwiona, że przecież druga noga nie bolała Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 11:45 Nie może być elementów metalowych w spodniach. Jeśli ich nie ma np. w dresowych na gumce bez zamku w kieszeniach, nie ma uzasadnienia, aby kazali zdjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 14:08 Dam jutro znać, jak było. Nóg nadal nie domyłam od samoopalacza🤦. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 16:32 to cos Ty za zajzajer nalozyla??? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 31.03.22, 17:31 mysiulek08 napisała: > to cos Ty za zajzajer nalozyla??? > Coconut Water Lirene🙄. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans kolana. 01.04.22, 20:26 Jestem po rezonansie. Nic nie musiałam ściągać, nawet w spodniach dresowych miałam metalowe zamki. W niczym to nie przeszkadzało. Nawet nogawki spodni nie musiałam podwijać😁🙈. Odpowiedz Link Zgłoś