Dodaj do ulubionych

Sznureczki na łapce

31.03.22, 14:32
u pana prezydęta, czarno-pomarańczowe. Ekspertka wyjaśnia, że to bransoletka przyjaźni. czy tylko ja wpadam w stupor na widok 50-latka w bransoletce przyjaźni?
www.plotek.pl/plotek/7,154063,28285414,tajemnicze-bransoletki-pojawily-sie-na-nadgarstku-andrzeja-dudy.html#s=BoxOpImg9
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:35

osz kurde, pierwszy raz widzę Dudę w okularach (poza tymi sylwestrowymi) big_grin
    • princesswhitewolf Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:45
      Bo na forum po 40 tce to tylko mozna sie czolgac w kierunku cmentarza. A po 50 roku zycia to lopiol na glowe posypac.

Ja nosze czerwony sznurek. W tym roku skoncze 50 lat
      • niemaznaczenia Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:48
        Paznokcie obcinałaś nożycami krawieckimi?
        • princesswhitewolf Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:50
          masz neuroze i musisz sie czepiac? Tne w szpic
          • niemaznaczenia Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:53
            No właśnie widzę. Nożyce krawieckie, dwa cięcia, pośrodku szpic, po brzegach materiał do obgryzania.
            • princesswhitewolf Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:54
              a ja widze glupote jak u pensjonarki z urojeniami wizualnymi.
        • 35wcieniu Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 12:58
          Paznokcie obcinałaś nożycami krawieckimi?

big_grin Trzeba jednak pochwalić za spójność hm, estetyki. Jak ktoś pamięta wątek ze stopami to doceni.
          • princesswhitewolf Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 13:09
            trzeba pochwalic za spojnosc umyslowa gimnazjalisty z trollem niemaznaczenia ( stavros).
            Idz zmienic okulary za ktore maz zaplaci i prosze uwazaj na siebie. Nie pytaj na stare lata dlaczego chorujesz. To z jadu i niedowidzenia
          • thea19 Re: Sznureczki na łapce 03.04.22, 14:59
            Nie przypominaj! Jej stopy są jednak gorsze
            • 35wcieniu Re: Sznureczki na łapce 04.04.22, 12:15
              Racja big_grin
      • pytajacakinga Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:50
        princesswhitewolf napisała:

> Ja nosze czerwony sznurek. W tym roku skoncze 50 lat

Oooo właśnie zastanawiałam się kto ma też czerwony 😉
        • zona_mi Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 14:51
          > Oooo właśnie zastanawiałam się kto ma też czerwony 😉

My też czerwone.
          Miłościwe - a kto nam zabroni w tym wieku? wink
      • beata985 Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 13:43
        No ale Ty nie jesteś pezydentę ani paprotką...chociaż jej by uszły
        • princesswhitewolf Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:15
          ja zakladam ze zona prezydenta to tez czlowiek
      • aandzia43 Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 18:33
        Czerwone od uroków?
    • pytajacakinga Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:48
      Jej nosze taki sznureczek a mam 46 lat ale nie wiedziałam nawet że to znak przyjazni
      • arthwen Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:52
        To po co nosisz?
        • pytajacakinga Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 15:21
          arthwen napisał(a):

> To po co nosisz?

Bez powodu podoba mi się
      • misiamama Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:56
        A nosisz bo uważasz go za ozdobę czy to jakaś symbolika? Kiedyś czytałam ze gwiazdy noszą bo to symbole z Kabały. Rozumiem ze moda przyszła pod strzechy😉
        • panikara_28 Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 13:16
          A te czerwone to nie są przed ociotowaniem?
          • borsuczyca.klusek Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:07
            Przed ociotowaniem to są czerwone kokardki.
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 16:20
              Chyba ważny jest kolor, a nie materiał. Na wózkach sie wiąże wstążki. Jak ktoś ma czerwony to już chyba nie musi big_grin
              • kotejka Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 17:40
                mi babcia wiazala
                przed zlym spojrzeniem
                i ja nosze sznureczek na łapce big_grin
            • arthwen Re: Sznureczki na łapce 03.04.22, 13:11
              Dobra poddaję się, co to na litość jest ociotowanie?
              • thea19 Re: Sznureczki na łapce 03.04.22, 15:00
                Rzucenie uroku chyba
    • mashcaron Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 14:52
      Aż mi się zachciało sprawdzić, czy umiem jeszcze robić bransoletki z muliny :p
    • shellyanna Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 15:15
      Mój mąż nosi czerwono niebieski. Chroni przed złym spojrzeniem. Sama mu wiązałam.
      • magda.z.bagien Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 15:25
        Dobrze wiedzieć. Nie będę marnować złych spojrzeń na ludzi z czerwono-niebieskimi.
      • m_incubo Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 16:26
        I co, chroni?
      • zamyslona_ona02 Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 17:20
        Przed czym? big_grin
        • shellyanna Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 18:58
          Przed złą energią. Czerwona generalnie, a niebieska w biznesie.
          • m_incubo Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 19:01
            Znaczy to był post na serio..?
            O_o
            • shellyanna Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 19:47
              Tak, jak najbardziej. Przy czym nie traktujemy tego jako przesądu.
              Zdarza mi się palić palo santo i biała szałwia, mam wysypana sól przed wejściem.
              Jestem bardzo wrażliwa na energię ludzi i miejsc.
              Zdaje sobie sprawę z tego, jak to brzmi dla większości. Mąż jest zdecydowanie mniej uduchowiony 🤪, ale sznureczków nie chce zdjąć.
    • hosta_73 Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 15:18
      Od Jolki dostał to nosi...
    • djhenne Re: Sznureczki na łapce 31.03.22, 15:18
      Ja nie wpadam. Niech sobie nosi, nie wiem, w czym problem.
    • magata.d Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 13:38
      Właśnie, ja czasem widzę, że ludzie maja takie bransoletki ze zwykłego sznurka, najczęściej czerwone. I nie wiem w jakim celu. To im się po prostu podoba czy cos znaczy? Moja znajoma ma i cala rodzina jej, ciągle zapominam się zapytać. Kiedyś mąż pożyczył im samochód i jak oddali, to też z takim uwiązanym sznureczkiem czerwonym wokół uchwytu do zmiany biegów. Cały czas tam jest, bo nam nie przeszkadza wink Może to rodzaj amuletu, czy cos takiego wink I widuję tez wózki dziecięce z czerwonymi wstażkami, tandetnie to wygląda.
      • konsta-is-me Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 13:59
        Był taki przesąd (a raczej jest, jak widać) że czerwony sznurek chroni dzieci przez "urokiem"
        • princesswhitewolf Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 14:37
          To tradycja kabalistyczna, zydowska.
      • szafireczek Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 14:08
        czerwony - jeśli na lewym przegubie - to z kabały - z tym, że nie powinno się jej wiązac samemu, tylko ma to zrobić osoba bliska emocjonalnie
        • kamkaklamka Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:01
          Coraz więcej tego widać, sznurki, talizmany itd czyli ludzie mają poczucie że całkowicie stracili kontrole nad rzeczywistością trzeba spróbować czarów.
      • juztubylam Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 19:36
        Kiedyś księgarnie dodawały takie czerwone sznureczki, z zawieszką. Fajne to było dopóki nie wypłowiało
    • totutotam.org Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:02
      Czarno-pomarańczową?! To bransoletka przyjaźni ale z putinem. Na Placu Czerwonym takie rozdają. Jeden z gorszych symboli przed Z. Czy ten człowiek nie ma doradców?...
    • fornita111 Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:11
      Ot i cala tajemnica:
      • borsuczyca.klusek Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 18:46
        Czyli jak zwykle zboczeństwa 🙄
      • arthwen Re: Sznureczki na łapce 03.04.22, 13:14
        Ej, ale ja lubię najbardziej zielony i srebrny, a zdecydowanie nie wolę dziewczyn. I co teraz? I zielony to jaki seks?
        • thea19 Re: Sznureczki na łapce 03.04.22, 15:01
          Na łonie natury
    • igge Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:25
      U prezydenta to zdecydowanie stupor.

U męża mi nie przeszkadzało, kilka lat temu miał fazę, że nosił. Już przestał.
      Sama tym się zaraziłam.
      Teraz syn nosi więc dostaje z różnych wyjazdów i bez okazji bransoletki.
      Ja też miewam takie prezenty od męża.
    • livia.kalina Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 15:35
      Jet to kompletnie pozbawione znaczenia.

Pamiętajmy, o tym co istotne, bez rozmydlania przestępstw Dudy. Duda wielokrotnie łamał Polską Konstytucję, której winien być strażnikiem. Czeka go Trybunał Stanu.

1. Duda nie umożliwił sędziom wybranym przez Sejm VII kadencji złożenia ślubowania w terminie umożliwiającym rozpoczęcie kadencji. Art. 21 ust. 1 ustawy o TK – co podkreślił Trybunał w uzasadnieniu do wydanego wyroku – „wyraża normę kompetencyjną, która nakłada na Prezydenta obowiązek niezwłocznego odebrania ślubowania od sędziego Trybunału Konstytucyjnego”.
      2.Był aktywnym uczestnik nocnego przejęcia Trybunału Konstytucyjnego przez PiS. Zaakceptował, nieznajdujący uzasadnienia w normach Konstytucji, „wybór” dokonany przez Sejm VIII kadencji osób na miejsca zajmowane przez prawidłowo wybranych sędziów, a następnie – pod osłoną nocy – przyjął od nich ślubowanie. Wszystko po to, aby osoby te mogły zostać wprowadzone do siedziby Trybunału. Stanowi naruszenie art. 173 Konstytucji, w którym jest zawarta zasada odrębności i niezależności Trybunału od innych władz.
      3. sankcjonował naruszenia konstytucyjnych zasad mówiących o niezawisłości sędziów oraz niezależności sądów. Duda akceptował również i niezwłocznie (bez nakazanego prawem vacatio legis) podpisywał przedkładane mu ustawy zawierające normy literalnie sprzeczne z Konstytucją (m.in. ustawy o KRS, SN i sądownictwie powszechnym).

PLUS - Instrumentalne potraktowanie prawa łaski: powołując się na prerogatywę określoną w art. 139 Konstytucji, Prezydent RP wydał postanowienie w sprawie zastosowania prawa łaski wobec czterech osób.

Prawo to nie służy jednak uniewinnieniu skazanego, nie unieważnia wydanego wyroku sądu, nie prowadzi nawet do przebaczenia winy sprawcy.

Jest to wyłącznie możliwość zrzeczenia się – w imieniu państw, przez uprawniony organ – egzekucji wymierzonej już kary. A Kamiński i Wąsik, którzy nawet nie doczekali prawomocnego wyroku, zostali potraktowani jak oczyszczenie z zarzutów.

I o tym pamiętajmy.
    • lot_w_kosmos Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 16:34
      Bransoletki u faceta są seksi.
      Nawet u Dudy tongue_out
    • anorektycznazdzira Re: Sznureczki na łapce 01.04.22, 17:41
      Weszłam tu, bo myślałam, że się komuś kotek albo koszatniczka w coś zaplątała...
    • extereso Re: Sznureczki na łapce 04.04.22, 14:58
      Wątek niesamowity 😱😱😱
    • shmu Re: Sznureczki na łapce 04.04.22, 15:04
      Infantylne. Jedyne, co mogłoby być sympatyczne to jeśli dostałby je od jakiegoś dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka