jackowo.thinktank
02.04.22, 06:23
Nie gniewajcie się, zakładam drugi wątek tematycznie podobny do "Zapasów". Tamten dotyczył porad odnośnie jedzenia i drobnostek (jak baterie), gdyby trzeba było przetrwać tygodnie i miesiące po jakimś wielkim ataku.
Ten wątek dotyczy sprzętu, który pozwoli w skrajnej sytuacji przetrwać długi okres na własną rękę.
Na zdjęciu jest 13 świeczników (łącznie z tymi nierozpakowanymi mamy ich 40), kupiłam je dwa dni temu, Te świeczniki mają być żródłem oświetlenia, gdyby długo nie było prądu. Tak przecież były oświetlane dworki, sprawdzałam przy kilku świecznikach zupełnie normalnie się czyta.
Nasz dom jest dość pojemny (3400 sqft), więc jest dużo miejsca na dodatkowy sprzęt. Proszę was o radę, bo jestem teraz w trakcie zamawiania potrzebnych rzeczy. Co ze sprzętu należałoby jeszcze kupić, żeby żyć w miarę normalnie w nienormalnych okolicznościach? Wiem, że jestem trochę monotematyczna, ale chcę to wszystko załatwić za jednym razem, tj. kupić wszystko, co potrzebuję w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Więc byłabym bardzo wdzięczna za szybkie porady.